url
stringlengths
37
37
text
stringlengths
0
1.02k
score
float64
1
9.9
https://www.sinefil.com/title/ndk6v0y
Priest... Oldukça klişe, izleyiciye yeni birşey söylemeyen içi boş kuru bir aksiyondan ibaret. O kadar vasat 3. sınıf bir senaryosu var ki, filmin o kadar zorlamayla bile süresinin anca 76 dk olması buna en güzel örnek. Paul Bettany gibi mükemmel bir oyuncu ne diye The Dark Knight'taki Joker ve The King's Speech'teki 6. George gibi ikiside Oscar'lık rolleri reddedip, zayıf aksiyon filmlerine merak salır anlamsız...
2.1
https://www.sinefil.com/title/yov705g
Öncelikle müzik sever biri olarak hoşuma gitti. Film içinde folk müzik dinlemek harikaydı. Coen kardeşlerin en iyi filmi olmasa da izlenebilir bir film. Oscar harika oynamış.
6.9
https://www.sinefil.com/title/jg0p93n
Yanımda kız arkadaşım varken izledim. O kadar filme kendimi kaptırmışım ki kızın varlığını unutup küfür ede ede izlemişim :)) Yönetmenin ilk filmi olduğunu okuduğum zaman '' oha nasıl bir yönetmenin ilk filmi bu kadar güzel olabilir demiştim '' kendi kendime.
8
https://www.sinefil.com/title/7gl878y
izlemeyin
5
https://www.sinefil.com/title/g5d865y
Oyuncu kadrosu göz dolduruyor ama bakalım nasıl birşeyle karşılaşacağız.
7
https://www.sinefil.com/title/yovppkg
filmi ilk filme göre daha çok beğendim, ilkine nazaran daha akıcı olmuş. ayrıca özet kısmında yazan saçmalık da neyin nesi onu hiç anlamadım. onu yazan kimse onun varlığı da başlı başına ayrı bi saçmalık olmuş sinema için :)
7.7
https://www.sinefil.com/title/yqo9pdg
10 Aşk-ı Memnu 5 Yaprak Dökümü gücünde Evropalı zengin aile entrikası. Sürpriz sonu, hoş sekansları ve filmin çatısını oluşturan otizm empatisi için izlenebilir.
6.6
https://www.sinefil.com/title/nx23w7g
Madde bağımlılığı ve anne-kız ilişkisi üzerine kurgulanmış yine ibretlik bir film. Finali etkileyici, başarılı bulduğum bir film.
8
https://www.sinefil.com/title/ndllw0g
Ya Lanthimos Sinema'ya fazla ya Sinema Lanthimos'a...
7.8
https://www.sinefil.com/title/9yv49yd
güzel bir kara mizah örneği. baştan sıkılacağımı düşünmüştüm ama tam tersi oldu, çünkü filmin müthiş bir kurgusu var, bir an bile dozu düşürmüyor. ayrıca müzikler çok iyi. filmden aklımda kalan replik; "If the milk turns out to be sour, I ain't the kinda pussy to drink it.":) iyi seyirler...
8
https://www.sinefil.com/title/grvdpqn
Üç gün boyunca aynı giyisi ile dolaşan mutsuz bir kadının öyküsüdür anlatılan. Floresan lambanın yaygın olduğu dönemde geçen öyküde kadın, sağa sola açılan kapıları olan ince uzun koridorlarda yürür. Trenle yolculuk eder sürekli. Gördüğü her kişi kendi özelini fütursuzca ona anlatıverir. O dinler çoğunlukla. Anlatılanlarda mutlak bir alt metin vardır amma çok derinlerde olduğu için anlaşılamaz.... Yalnızlık ve yabancılaşma... Evet bunları hissettirmiyor değil ama iki saati aşan süre için ? 30/100
3
https://www.sinefil.com/title/yopej2g
İyi idare ederdi. Vakit kaybı değildi en azından. Oğuz karakteri filme renk katmış. Düşük bütçeli bir film olduğu belli zaten. İzleseniz de izlemeseniz de bir şey kaybetmezsiniz.
5.5
https://www.sinefil.com/title/7gr9kg2
Sözlüklerde "Kurgu" kelimesinin açıklamasına örnek olarak bu filmin yazılması lazım.
8.4
https://www.sinefil.com/title/g03v5eg
Yani tabiki başyapit degil fakat guzel vakit gecirmenizi saglicak film film yani sikinti ne anlamadim.
7.5
https://www.sinefil.com/title/7gr5q8y
hayal kırıklığına uğradığım burton depp ikilisi filmi
6.6
https://www.sinefil.com/title/jy4ejmg
Bir müziğin bir filmi bu kadar yukarı çıkardığı görülmemiştir. Film zaten dört dörtlük; Avrupa'nın en güzel şehirlerinden biri olan Budapeşte'nin görüntüleri eşliğinde, yahudilerin faşist Almanlardan çektiği çile, rüşvet, yani kısacası ikinci dünya savaşının ızdırabını ve hüznünü taşıyor. Bununla birlikte aşk üçgeninin tuhaflığı, İlona'nın inanılmaz güzelliği, onu kaybetmemek için iki adamın akıl dışı feragatı... Başucu yapmak için filmin müziği yeter; "hüzünlü pazar"...
8.4
https://www.sinefil.com/title/wgmpkg1
sıradan bir gençlik filmi evet, öyle birden fazla gençle hayyda hoppa tarzında bir film değil ama senaryo tam bir klasik. iyi olanlar kazanır, kötü olanlar kaybeder lölölölö löğ löğ.
3.5
https://www.sinefil.com/title/wgmkjn1
Gregor'a farklı bir bakış... Olasılıklar üzerine çıldırtıcı bir film! Ayrıca empatiyi, gerçek sevgiyi, dürtüleri, bir canlı olarak varlığımızı, varlıkları da düşündürüyor... Saçma bulduğum bazı yanlarına rağmen, oldukça etkileyici ve bilim adına, gözden kaçırma olasılığımızın yüksek olduğu o "en ufak" ayrıntıları düşündükçe ürpertici... : gazeteciler ve bakla hususu
9.6
https://www.sinefil.com/title/gllv19g
Aslında the last exorcism tarzı bi hikayeye sahip ama bu sefer burda bilim ve din çatışmasının olduğu bir konu var. Eksiklikler ve mantık hataları çok fazla ayrıca filmin ana konusuda tam açıklanmamış. Yine gerçek olaylara dayanan bir film olduğu iddia ediliyor..
5.5
https://www.sinefil.com/title/8n1k9yv
Biyografi türündeki en iyi yapımlardan biri..
9
https://www.sinefil.com/title/yvk11pg
Rocky'e gönderme yapmayı ihmal etmemişler bi sahnede :)
6
https://www.sinefil.com/title/7gljknv
sıradan bir Bruce Wills filmi.. her zamanki senaryo, bruce wills'in her zamanki rolü, her zamanki aksiyon tarzları.. klasik bir "BW aksiyon filmi". dipnot: aslında bir yönden de tebrik etmemiz lazım.. adamlar "BW aksiyonu" diye bir deyim kazıdılar kafamıza..
6.2
https://www.sinefil.com/title/znxpxy8
Filmin yapıldığı tarihte göz önüne alındığında filmin kalitesi prodüksiyonu veya verilen emeği tartışmak bile çok saçma olur fakat filmi izlerken anlatılan verilemek istenen mesajlar gayet iyi de olsa filmin akıcılığı malesef iyi değildi. Bütün film boyunca unutulmaz denebilecek bir sahne bile bulamadım ben veya iki gün sonra üzerine düşündürtecek bir diyalog. Kısacası kalitesi üst düzey fakat zaman zaman sıkan bir filmdi.
7
https://www.sinefil.com/title/nz259dn
kafa karıştırıcı... Bazı yanlarını hiç pek sevemezken bazen de cidden biz şu an ne yapıyoruz ne yaşıyoruz moduna girebiliyorsunuz ama izleme pontansiyeli olan filmlerden ama yine de pek sevmedim
6.9
https://www.sinefil.com/title/g0p5exn
Amerikada ciddi bir silahlanma mevcut obama, bu durumu terbiye etmeye çalıştı fakat silah endüstrisi bu konuda istekli olan obamaya ayar çekti, akıllı olucaksın babında ki obama sustu kaldı. Malumunuz amerika kalkınmasını silah endüstrisi sayesinde ciddi anlamda sağlamıştır. Merhum kubrick ne güzel hicivler ile bunu bize bomba yapmayı seviyorum filminde göstermişti. Filmimizde burdan hareketle herkesin biriken şiddetini boşaltmayı bir güne sabitlemiş. Mutlu amerikan aileside günün şanslı kurban adayları oluyor. Güzel bir konuydu aslında şiddetin insan doğasında ki durdurulamaz oluşu birbirimizi yoketmekten başka bir halt yapmadığımızı gösteriyor. Şiddet içeren bir kaç sahnede fena değildi fena değildi derken o ne güzel birbirlerini katlediyorlar anlamında değil tabi :) gerçekcilik olarak iyiydi. Bireysel Silahlanmanın tüm dünyada yasaklanması temennisi ile...
4.8
https://www.sinefil.com/title/jg0pxnw
çok hızlı izleniyor akıcı bir film bunun yanında tabi ki film için söylenecek tek sözler bu değil ama yine de eminim ki başkaları yorumlarında belirtmiştir yüreğimden geçenleri, bazı replikleri defterime yazdım.
8.2
https://www.sinefil.com/title/ky615g3
Al Pacino'nun muhteşem olduğu, sırf tango sahnesi için bile izlenmesi gereken çok iyi bir film..
8.4
https://www.sinefil.com/title/7y7pxdy
'akıntıların ne getireceğini kim bilebilir?'
8
https://www.sinefil.com/title/jypwmjg
Öncelikle, bu bir komedi filmi değildir. Komedi unsurları barındırmakla birlikte dram kategorisi içinde daha uygun durmaktadır. Oyunculuklardan ziyade, senaryosu ve baharat tadında katılmış farklı açı çekimleri, şemsiye faktörü ve Amelie'vari unsurlarıyla övgüyü hak eder bir mertebeye ulaşmaktadır. Vasat üzeri bir film.
7.2
https://www.sinefil.com/title/jy4zd4g
bu filmi 'Oslo, 31. august'dan daha çok sevdim
7.6
https://www.sinefil.com/title/ky94w5g
Gerçek Harry Potter hayranlarına yapılabilecek en büyük hakaretlerden biriydi. Alfonso Cauron, kitapta en önemli noktaya konan Quidditch'i filmde sadece 3-4 dakikaya sıkıştırarak filmi karanlık havadan biraz da olsa uzaklaştıracak yegane olayı dışlamış. Filmde sürekli bir karanlık mod hakim ki Harry Potter bize karanlık ve sırlar dışında gençlerin hayatını vermeseydi bu kadar ünlü bir kitap serisi olamazdı. Azkaban Tutsağı'nın uyarlaması bu yüzden çok kötü.
7
https://www.sinefil.com/title/jy42ldg
tiyatrovari bır fılm ucuza kapatılmıs konu ıse benzerı fılmlere gore daha zayıf
1
https://www.sinefil.com/title/gjvqoeg
radyo kayıtları yüklenmeye başlamış ;http://www.1990kk.com/
6.9
https://www.sinefil.com/title/rnz61ey
Sıcak, sevimli ama o kadar... 6/10
6
https://www.sinefil.com/title/qyq2zpy
" Dünyayı hiç görmemiş birinin gözünden görün " Kelebekler Özgürdür diyebilmek için ; kelebeklerin ne ifade ettiğini neyi çağrıştırdığını anlamak lazım. Kelebekler ruhun özgürlüğünü, o ruhun içinde taşıdığı canlılığın ve değişme arzusunun bir ifadesidir. Böyle bir canlıyı, dört duvar arasında duvardan duvara çarparken izlemek kadar üzücü bir seyir yoktur. O nedenle ürkütmeden bu güzel canlıya pencereler açılmalı.. Don karakteri tek kelime ile enfesti. Empati, merhamet ve cesaret üzerine güzelce tokatladı, utandırdı.. Görme duyusu derin üzüntü ve öfke halinde, vücut diliyle hepimizde karanlığa gömülerek aynı tepkileri veriyor.
8.2
https://www.sinefil.com/title/4ndw2my
Rahmetliyi Jean Paul Belmondo'ya benzetiyorlardı, o film mi acaba :)
7
https://www.sinefil.com/title/g5dvkpy
muhteşem bir film. beni 1 gün boyunca etkisi altına aldı. diyecek fazla söze gerek yok.
7
https://www.sinefil.com/title/znxjl7y
Uzun zamandır izlediğim en güzel filmlerden biriydi. Klasik aksiyon filmlerinden çok daha öte mantık dolu ve sürükleyici bir film. İzlerken olaylar komplike gibi gözüksede film bitiminde kafanızda oluşan soru işaretlerine yanıt bulmanız mümkün. Mutlaka izleyin, pişman olmayacaksınız!
8.6
https://www.sinefil.com/title/gjvqoeg
Kaybedenler Kulübü yayın hayatı boyunca dinleyen biri olarak büyük merakla izlediğim filmlerden biriydi, çok beğenmedim film ara ara çok romantizme vuruyor gereksiz yere. fakat yinede izlenebilir.
7.3
https://www.sinefil.com/title/ky66epy
burjuvazi katletti içimizden ikisini, bu iki ölü ölmeyen ölümsüzdür!
7.9
https://www.sinefil.com/title/yedjodn
oyuncular cok iyi
9
https://www.sinefil.com/title/jg088xy
Sürekli gösterilen flashback ler ve aforizma dolu iç seslerle asıl adamın kim olduğunu gözümüze gözümüze sokarak yaratılmak istenen gizemi sağlayamamış film. Guy Ritchie'in diğer filmlerinden dolayı beklentimin farklı olduğu için belki de asıl anlatmak istediği olaya ---spoiler--- ---spoiler--- yoğunlaşamamış olabilirim. Belki de filmin yönetmenini bilmeden izleseydim replikleri dışında aklımda kalacak daha çok şey olurdu.
6.8
https://www.sinefil.com/title/gm4oqqg
joss whedon ve drew goddard ne kadar kötü bir senaryo yazabiliriz diye düşünürlerken ortaya bu filmi çıkarmışlar.
6.8
https://www.sinefil.com/title/znxl4xn
Agatha Christie kitabı okur gibiydi sürükleyici ve ilgi çekici, tam bir Hitchcock filmi. Sonu için belki farklı mı olsaydı dedim ama yine o da güzeldi aslında, sade.
7.7
https://www.sinefil.com/title/y7p3edy
Güzel bir belgesel olmuş ilk yarım saat çok güldüm keyif aldım ikinci kısımda ise daha çok sinema ile duyguların ilişkisi sorgulanmış.
8.1
https://www.sinefil.com/title/n1wm6my
İlkleri görmek adına mutlaka izlenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yaklaşık 700 çizimden oluşuyor ve her kare tek tek yaratılıp negatif'te kullanılarak karatahtaya veriliyor. Değişik, farklı.
7.1
https://www.sinefil.com/title/y721o2g
Böyle bir filme sinemada gidecek değildim; internete düşmesini bekledim. Abartısız, yüzümde bir tiksintiyle, sadece 15 dakika kadar dayanabildim. Çöp gerçekten.
1
https://www.sinefil.com/title/7glpznv
Sırf Nikola Tesla için bile izlenir bu film...
9
https://www.sinefil.com/title/7grr6g2
Fevkaladenin fevkinde dedikleri bu olsa gerek.
9
https://www.sinefil.com/title/y9498dg
bir çok varvasyonu yaratılan norma jean filmleri arasında açık ara en iyisi, ve durum oyunculugunda ana de armas çok iyiydi.
8
https://www.sinefil.com/title/ky6ppg3
Matt Damon bir harika
7.9
https://www.sinefil.com/title/n1jm13n
Tamamı bir kapsülün içinde ve tek bir oyuncu performansıyla izlediğimiz bir film. İlk 40 dakikalık bölüm öncesi biraz sıkılmış olsam da sonrasında merakım ve heyecanım bir nebze artmaya başladı. Kötü bir film değil. İzlenebilir olduğunu düşünüyorum. Özellikle klostrofobikseniz filmden daha da fazla etkilenebilirsiniz. Melanie Laurent tek başına filmde bence yapabileceği her şeyi yapmış, performansı iyiydi. İyi seyirler.
6.7
https://www.sinefil.com/title/wgm46pg
mükemmel
8.5
https://www.sinefil.com/title/7grk5ky
:( ne zaman!!! ? aydınlık ne zaman karanlığa galip gelecek... dogville ve bunun gibi filmleri izlediğinizde "hiç bir zaman" diyorsunuz; insan kadar vahşi bir hayvan yok! ekrana dalıp dalıp gidiyorum filmin ardından, ben de yakar mıydım o insanları ? hepimiz kötüyüz ve farkında mı değiliz ? ... dehşet bir film!
9.6
https://www.sinefil.com/title/nwrz97y
Yavaş ilerleyen güzel film. Siyah-beyaz yaparak bir sürü uğraştan kaçmış, filmin etkisini arttırmak istemiş ama yapmasa daha iyi olurdu.
7.8
https://www.sinefil.com/title/3g5ml0y
Önce İtalyanlar, sonra da Almanlar tarafından işgal edilen bir kasabada yaşayan bir dul ile kasabanın Katolik rahibi arasındaki ilişki. Beni sarmadı, meraklısına...
5
https://www.sinefil.com/title/nzdvjeg
Süresinin kısalığına rağmen inanılmaz derecede başarılı ve güzel. Ancak bu kadar iyi anlatılabilirdi mağara benzetmesi.
7
https://www.sinefil.com/title/gm24rkn
Korku filmi sever kardeslerim izlemeyin, basarisiz bir film.
2.2
https://www.sinefil.com/title/4ndpqnz
Çok başarılı bilim kurgu türünde bir film. Fizik yasalarına uygun olduğu için aksamış, çelişmiş bir tarafı yok. Aynı zamanda fizik yasası ile uyumlu diye sizi sıkmıyor. Kendi içinde akışı gayet başarılı. Ben bir bilim programında öneri olarak almıştım. Orada uzmanın anlattıkları ile bire bir paralel. Bu da sizi hikayenin içine daha kolay katıyor. Galiba bu senaryo aslında bir kitap yazılmaya çalışılırken ortaya çıkmış. Sonrasında da bu kitap fikrine uğraşılırken bu konuda bir makale yazılmış. Bu kadar değerli bir film. Daha fazlasını izleyebilmek dileğiyle...
7.5
https://www.sinefil.com/title/n11z4mn
Bilim kurgu dalında senaryo yazarken artık konu sıkıntısı çekiliyor, orijinal fikir bulamıyorlar da bu artık tekrara düşmüş bir konunun en kötülerinden olmuş. Belki kanlı kara komedi deneseler en azından eğlenceli olabilirmiş. Bu haliyle bir şeye benzememiş.
4.3
https://www.sinefil.com/title/7glrkvg
Roger Ebert'in eleştirisinde belirttiğine göre Sound and Sight adlı dergi bir ankette yönetmenlere ve eleştirmenlere son 25 yılın en iyi filmlerini sorduğunda Coppola'nın Apocalypse Now, Scorsese'nin Raging Bull'undan sonra 3. sırada Fanny ve Alexander varmış. Harika bir şölen. 5 saatlik dizi versiyonunu izlemenizi tavsiye ederim, Bergman'ın tercihi de bundan yana.
8.7
https://www.sinefil.com/title/kg2dpoy
"amerikalı" karakterine bayıldım.
8
https://www.sinefil.com/title/ky6455g
MasaLLar gerçek hayatLa buLuşursa ne oLur.. Gerçek masaLLar :) eğLenceLi ve hoş bir fiLmdi.. Fikir çok orjinaL, yani hikayenin çocukLarın istediği gibi geLişmesi.. UyguLama da güzeL.. MasaLLardaki değişik dünyaLar fiLme ayrı bir tat katmış.. Gerçek dünyadaki oLacakLarı düşünmek için de seyirciye tahmin şansı bırakıLarak fiLm daha heycanLı oLmuş :) FiLm masaLsı başLadığı için masaLsı biteceğini tahmin edebiLiyoruz ve öyLe de oLuyor.. AiLece izLenebiLecek eğLenceLi bir yapım.. MasaLsı anLatımı yüzünden biraz çocuksu oLabiLir ama içinde eğLence ve hayaL gücü barındırdığı için herkese hitap eden bir yapım bence :) Ayrıca fiLmdeki görseL efektLer de hiç fena oLmamış :) EğLenmek ve hoş vakit geçirmek istiyorsanız fiLminizi buLdunuz..
6.4
https://www.sinefil.com/title/znxkkkg
Güzel bir Amerikan propogandası filmi. Böyle şeyler normaldir, çünkü adam kendi ülkesinde film çekerken elbette propogandasını da yapacaktır fakat bu ölçü fazla kaçtığında biraz itici oluyor. Yani o Amerikan bayrağının altını alevlendirerek kalkış yapılması şartmıydı gerçekten? Neyse gelelim filme, Cliff Secord, yarış pilotudur ve buna hazırlık yapmaktadır. Deneme uçuşu sırasında FBI'ın kovaladığı gangsterlerin çatışmasından seken mermi yüzünden uçağı mahvolur ve zincirleme bir şekilde hayatı düşüşe geçer. Bu şanssızlığın içinde gangsterlerin bırakmış olduğu paketi bulur. Bir insan uçuş roketi prototipidir. Hayatım kurtuldu derken aksine bunun peşinde olan insanların odağı olur. Aksiyon-komedi sayılabilecek çerezlik bir film. Filmde kayda değer şekilde tek dikkatimi çeken nokta: Jennifer Connelly, bir önceki sene the hot spot ve Career Opportunities filmlerinde zayıfken bu filmde bariz kilo almış.
5.5
https://www.sinefil.com/title/ky6v6pg
Dip not: Bu film "Birisinin yazdığı kitabı okumaktansa, kendine iç çamaşır alışını seyretmeyi tercih ederim" diyen Andy Warhol'un başkaldırılarından biridir.
7.7
https://www.sinefil.com/title/znxl57n
nazi yönetiminde Berlin'de ailesi ile yaşıyan Bruno asker babasının terfisi sonucu yaşadığı şehirden ayrılır. yeni geldikleri yer bir kırsaldır ve çok yakınlarında bir yahudi esir kampı vardır. Bruno zamanla burada yalnızlaşmaya başlar ve etrafındaki ona göre çiftliği merak eder. ilerleyen günlerde kampın yakınına yaklaşır ve de burada kendi yaşıtı bir çocukla tanışır. zamanla yahudi çocuğun gözünden, yaşadıklarından bilmediği gerçeği anlamaya çalışır yine de gideceği güne kadar hiçbirşeyi anlamaz. ! --SPOILER--!!--SPOILER--!!--SPOILER--! evinden ayrılacağı son gün arkadaşının getirdiği numaralı pijamalar ile içeri girer. ve filmin bittiği ana kadar olanları farkedemez. her şeyin farkedildiği an Bruno'nun gözlerini kapattığı an olur... ben beğendim ve herkesin de izlemesini isterim.
7.8
https://www.sinefil.com/title/4g828mg
bu filmi imdb top 250ye sokan karanlığa lanet ettim
5
https://www.sinefil.com/title/3g5q8og
Hint sinemasında görülmesi nadir bir parça. Sita, serseri hayatı bırakırda evine bağlanır ümidiyle bir adamla görücü usulu evlendirilmiş bir kadındır. Radha ise yumurtalıkları olmadığı için çocuk sahibi olamayan ve gelin gittiği evde eşinin annesinden tutun dükkanına kadar tüm işlerin üzerine yıkılmış olduğu bir hayat sürmektedir. Bu iki kadın, yaşadıkları hayatın içerisinde önce herşeyin kadın sadakati üzerine kurulu olduğu gandhi inancıyla ilgili unsurları sorgulamaya sonra birbirlerini keşfetmeye ve ardından da bir başkaldırışa kalkışıyorlar.
7
https://www.sinefil.com/title/4g81vjy
her doktorun ve kafatasçıların izlemesi gereken bir film.
8.5
https://www.sinefil.com/title/8n16z2g
Olmamış, olduramamış. Filmi izlemeden önce okuduğum yorumlarda "film sizi bir çembere hapsedicek ve çıkamıyacaksınız" şeklinde ifadeler vardı. Evet bir çembere hapsoldum ama bu tamamen sıkıntı çemberi idi. Kadınlar var çeşit çeşit hepsinin bir acısı var, ama izleyiciye geçmiyor, belki de bana geçmedi. Film İran'ın fakir yüzünü gösteriyor diye yasaklı imiş, bu da ilginç bir ayrıntı. 2003 yapımı bir film olmasına rağmen görüntüler, oyunculuklar, plan vs hepsi kötü idi.
3
https://www.sinefil.com/title/ypwr5og
60'lı yaşlarda kendi halinde bakıcılık yaparak geçinen ve bir torununa bakmak zorunda olan hayat dolu bir kadının hikayesi... onun şiir yazabilme tutkusu ve başından geçen zor bir olay filmin sonunda bizi filmin ana hikayesine götürecek ve kadının hislerine taşıyacak...
8
https://www.sinefil.com/title/g598l0n
Ben mi Sanattan anlamıyorum, sanatmı benden, NB Ceylan bana çok mu fazla, ben ona çok mu azım... Hiç bi filmini beğenemedim gitti... hele o manzara çekimlerinde saatlece takılı kalması yaprak uçuşmaları kedinin çöpün etraçında dolanması vs vs vs Afakanlar basıyor beni. Temel felsefem orta okul yıllarından itibaren şudur; giriş gelişme sonuç... Keza filim ortadan başlar başa döner, sona atlar biter... sondan başlar hikaye, bitiş noktası başlangıcıdır, Kurguda bu gb değişiklikler seyir zevkini, heycanı, tansiyonu arttırır amenna... Bu adam ne anlatıyor arkadaşım. Çözemedim. Cesedi arayarak başlıyoruz... cesedi bulduk.. ee sonra. Avukatın karısı meğersem intahar etmiş. NB Ceylan filmlerine yeminliydim... Kadro için bozdum ama değmezmiş aynı tas aynı hamam. Biri bana bu filmi mantıklı bi şekilde anlatsın... NOLUR YAW... bu adam neden bu kadar ödül alıyor NEYİ KAÇITIYORUM bennnnnnnnnnnnn.... Herkesin görüpte beni göremediğim ne.
2
https://www.sinefil.com/title/yv87kvg
Nightwish'in en güzel konser dvd'si. Ama sonunda Tarja'nın ayrılmasıyla hüzünlü hatırlanır Tarja hayranları tarafından. Özellikle Ghost Love Score parçasını çok güzel çalmışlardır. Bir müzik severin arşivinde bulundurması gerekir..
9.5
https://www.sinefil.com/title/ye98wrg
imdb'nin haksızlık ettiği filmlerden birisi.
9.8
https://www.sinefil.com/title/7yeqmry
herşey iyiydi biraz monoton olsa da ne olacak acaba diye bekliyordum ama adamın genci öldürmesinden sonra basitleşti ve saçmalaştı vakit kaybı değil ama sıra dışı olduğu da söylenemez izlenebilir
7
https://www.sinefil.com/title/y70dw5n
Imdb puanına bakınca öylesine bi film izleyeceğiz sanmıştım ama ancak bu kadar yanıtlabilirdi, aşama aşama çözülen filmleri seviyorsanız kaçırmamalısınız puanına aldanmayın.
6.4
https://www.sinefil.com/title/yv826lg
sonunda derin bir hass... dedirten ve hayal kırıklığına uğratan film, lakin gerilim türünün hakkını veren örneklerinden biri bence..
4.5
https://www.sinefil.com/title/3gjdogl
Bilim kurgu pek sevmem ama bu filmi çok beğendim. Sonuna kadar heyecanla izlettiriyor kendini. Ayrica Colin Farrell a hayran kaldim.
8.5
https://www.sinefil.com/title/g3590vy
90'lardan 2000'lere uzanan bir aşk hikayesi - derinleşmeyen karakterler. Hikayenin kırılma anlarını, dönüm noktalarını anlayamıyoruz. Bir tv dizisi gibiydi..
6.2
https://www.sinefil.com/title/jy47ozy
Herkesin aksine ben önce Seven Psychopaths'i izledim. Fazlaca yeterli bir referanstı ancak hayal kırıklığı yaşadım, pek keyif alamadım. Yine de sıkıldığımı söyleyemem. Aksiyon seven biri değilim ama son çeyrek saat haricinde çok durgun bir filmdi. Üstelik Seven Psychopaths'teki ironinin, kara mizahın yarısı bile yoktu. Karakterler ve senaryo açısından da Seven Psychopaths epey öndeydi. Colin Farrell'in kaşlarından çok güldüğüm tek şey filmin sonunda Bruges hakkında söyledikleriydi. Açıkçası tatsız bir filmdi, sısınamadım. 6.6/10
6.6
https://www.sinefil.com/title/n1629jg
-Spoiler -Spoiler -Hey Priscilla -Evet Flaaash -Spoiler ahahaha :D
8.9
https://www.sinefil.com/title/ypw6p6g
ülkenin 4-5 şehrine bomba koyuluyor kimsenin ruhu duymuyor diye eleştiren arkadaş 11 eylül sırasında zannedersem ilkokula falan gidiyordu ki hatırlamıyor. bırak bombayı uçakları kaçırdı adamlar o uçaklar çakılana kadar kimsenin ruhu duymadı. film boktan orası kesin de, senaryo üzerinden eleştirmek gereksiz. filmin mantığı hastalıklı. müslüm terorist şırıngası yine olayın içinde. ver coşkuyu. üstüne insanlık, zart zurt ve nihayet, tanrı amerikayı korusun. gerek yok böyle şeylere 1/10
1
https://www.sinefil.com/title/m7ye9g1
Film tam anlamıyla overrated. Ama izlenir lakin "eh işte" den öteye gidemez. Arkadaş grubuyla izlenir, sevgiliyle izlenir ama bu türün ahım şahım bi' filmi değildir. Bi'şeyler yapılmak istenmiş ama olmamış.
6
https://www.sinefil.com/title/7gl0v8g
17 sene olmuş izleyeli ama güzel olduğunu şimdi bile hatırlıyorum. http://www.youtube.com/watch?v=4MR6D7tL38U
8.8
https://www.sinefil.com/title/g3x76vg
Siyah-beyaz bir sinema klasiği, avrupa sinemasının köşe taşlarından biri. Yaşayan iki farklı karakter ancak bu kadar gerçekçi anlatılabilirdi. Bazı çokbilmişler sırf çekingen biri olduğu için Roberto'ya hemen "gizli eşcinsel" teşhisi koymuş olsalar bile siz onlara aldırmayın. Pasif-çekingen-pısırık diye insan hemen eşcinsel olmaz. Sevsek de, sevmesek de çok var böyle insanlar etrafımızda. Roberto gayet normal bir delikanlı, ona eşcinsel diyen bence gitsin Freudyen bir doktora muayene olsun... İzleyin, izletin... 85/100
8.5
https://www.sinefil.com/title/g0pkqqn
50 dakika sabrettim.. Böyle saçma bir senaryo olmaz..10/2
2
https://www.sinefil.com/title/nxzq79g
Seyretmeyin.
5.5
https://www.sinefil.com/title/gm9mory
Tom Hanks muhteşem performansıyla filme kalite katmış. Somalili gençler de gayet iyiydi. Gerisi bildiğimiz Amerika propagandası. Filmi izleyen bilmem kaç milyon Amerikalının gururu okşandı diyebiliriz. 7/10
7
https://www.sinefil.com/title/g598l0n
Müzik olmadan da güzel film çekilebileceği artık anlaşılır umarım.
9
https://www.sinefil.com/title/7nw5k4n
Pantuf'u sevdim ben en çok filme dair :D Ve tabi ki kendim de bir Jack Russell Terrier sahibi oldugumdan o ufaklık güzeldi. Gezgin bir ailenin, mahallenin kötüsü olarak addedilme cabasına karsı sakinlik ve cikolata ile nasıl cevap verdigini anlatmıslar bize :D Depp pek etki etmemis ama yapıma, belirtmekte fayda var. notum:5/10
5
https://www.sinefil.com/title/7glrdkg
En tatlı western'dir. Tek kelimeyle enfes. ''Onu soymamam için harcayacağı parayı bana verse, onu soymayı bırakırdım.''
8
https://www.sinefil.com/title/yp5vz6g
Film ne kadar kaliteli o tartışılır ama kesinlikle son zamanlarda en çok güldüğüm filmdi, ultra yakışıklı birlik oğlanları da cabası.
8.5
https://www.sinefil.com/title/mg3qmye
Uzun zamandır bu filmi izleme planları yapıyordum, nihayet dün itibariyle izledim. Ancak üzerimde beklediğim etkiyi bir türlü yaratamadı. Oysa ki Sergio Leone filmlerini sever ve bıkmadan izlerim genellikle. Sanırım asıl sorun İyi, Kötü, Çirkin'i izledikten sonra o döneme ait hiçbir filmin kendine hayran bırakamayacak olmasında. Hiçbiri o seviyeye çıkamıyor. Bir zamanlar batıda elbette iyi bir film ancak sadece " iyi ".
7.5
https://www.sinefil.com/title/dnkv8og
Başta kore filmi ne kadar olabilir ki diye ön yargılı bir şekilde izlemeye başladım ama harika bir film çıktı karşıma çok etkileyiciydi tavsiye ederim
9.1
https://www.sinefil.com/title/ypwrejg
merakla bekliyorumm
7.9
https://www.sinefil.com/title/yv8ej5g
Nasıl çekilmiş diye düşünmek bile kafa açıcı fakat güzelim hikaye sonunda klasik bir amerikan kahramanlık destanına dönüşüyor...
1
https://www.sinefil.com/title/yore15y
İlham verici! Harika.
8
https://www.sinefil.com/title/glv3qvn
En sevmediğim Matt Damon filmi bu olacak sanırım, konusu ve tarihselliği ilgi çekici ama işlenişi ve propagandası bir o kadar itici,2 saatlik film yerine 20 dk belgeselle bile çok rahat anlatılabilirdi film.
5.5
https://www.sinefil.com/title/7nwzd4n
the school of rock filmi türevinde çerezlik bir film olmuş. fakat filmin sonlarına doğru bitsin artık dediğimi de belirtmeden geçemeyeceğim.
6
https://www.sinefil.com/title/g8lvp2n
dünya tarihi boyunca insanlığın savaş içinde olduğunu anlatan güzel bir kısa animasyon.
6.5