text
stringlengths 31
3.15M
|
---|
En dipositar-se la notificació, el notificat rebrà un correu i un SMS (opcional, només si s'ha indicat un mòbil) indicant que disposa d'una notificació de l'organisme.
Per defecte, e-NOTUM enviarà un recordatori al destinatari a la meitat del termini (cinquè dia en els casos generals o tercer dia en l'àmbit de contractació).
Excepte en el casos en que l'ens emissor de la notificació hagi definit un termini personalitzat en l'enviament.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Des de l'apartat d'administració al menú de navegació s'ha creat una nova entrada "administració de DDOO", que facilita a l'ens seleccionar dels diferents conjunts de dades obertes disponibles, aquells conjunts de dades que no vol que surtin publicats al seu portal de dades obertes.
A la pràctica aquesta funcionalitat permet als editors del portal, -a partir d'un llistat dels conjunts de dades obertes disponibles i publicats-, seleccionar aquells conjunts de dades que no es vol que apareguin al portal, i per tant no fer-les visibles, normalment pel fet que el conjunt de dades no inclou informació de l'ens en qüestió.
Un bon exemple que il·lustra aquesta funcionalitat podria ser el cas d'una mancomunitat de municipis que disposa del portal de transparència i dades obertes, i no vol que apareguin publicats al seu portal, conjunts de dades que no contenen informació sobre el seu ens com ara els "càrrecs electes", o els "calendaris i padrons fiscals".
Amb aquesta funcionalitat l'editor del portal pot fàcilment marcar els conjunts de dades que no vol que es visualitzin i despublicar-los, tal i com es mostra a la següent imatge:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Per tots aquells ens que disposin del portal de dades obertes amb autogestió el portal de transparència facilita que, -sobre qualsevol ítem de transparència-, es puguin gestionar vistes automàtiques amb origen el portal de dades obertes, i mostrar-hi diferents recursos (com ara taules de dades, gràfiques o mapes...).
A continuació us exposem el funcionament d'aquesta funcionalitat mitjançant un exemple:
I com L'Ajuntament de Sant Just Desvern vincularà els recursos de dades obertes amb un ítem de transparència?
El resultat és una perfecta relació entre el Portal de Dades Obertes i l'ítem de Transparència, i tot de forma automatitzada:
Finalment recordar que aquest exemple es podria complementar amb l'associació de més recursos com ara taules de dades o gràfiques.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
La present guia recull el conjunt de dades estandarditzades i publicades de caràcter municipal (actualment 18 conjunts de dades) que des de l'AOC s'ofereixen al món local per a que pugui impulsar sobre models estàndards les seves dades obertes.
Tots aquests conjunts de dades estàndard poden servir de base per aquells ens que vulguin publicar les seves pròpies dades i són, per tant una referència, i en la mesura del possible s'han incorporat exemples reals amb enllaços a conjunts de dades publicats.
La guia és fruit dels treballs portats a terme pel grup de treball en dades obertes impulsat per l'AOC, que compta amb la col·laboració dels següents ajuntaments:
Com a base, – i més enllà de l'experiència municipal-, s'ha agafat de referència la publicació de la FEMP: Datos abiertos FEMP 2019: 40 conjuntos de datos a publicar por las Entidades Locales
A continuació podeu descarregar-vos la guia actualitzada a març de 202o:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Des del Consorci AOC és té la voluntat de fomentar les dades obertes al món local mitjançant un portal de dades obertes àgil, senzill i personalitzable, que permet als ens local publicar les seves pròpies dades en format obert i reutilitzable (i alhora federar-les en un portal de dades obertes del món local català).
El portal de dades obertes de l'AOC es troba actiu i disponible per a tots els ens locals.
Per a més informació sobre "Com sol·licitar-lo" podeu consultar el següent enllaç: https://www.aoc.cat/knowledge-base/sollicitud-alta-edicio-del-portal-de-dades-obertes/idservei/transparencia/
Si el vostre ens local desitja crear conjunts de dades pròpies, -i un cop disposeu del servei actiu-, podeu consultar la darrera versió del "Manual del portal de dades obertes i recursos pels ens locals" que hem creat per ajudar-vos a crear i publicar dades en format obert.
Podeu consultar-lo i descarregar-lo en aquest enllaç:
Com a complement ideal del present manual us aconsellem que consulteu el recull de conjunts de dades estandartitzades que, amb la participació d'un ampli grup d'ajuntaments que formen part del grup de treballs tècnics, s'han desenvolupat.
Podeu trobar-ne els detall al següent enllaç.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
El portal de Govern Obert i Transparència disposarà a finals de març d'un mòdul amb diferents indicadors de gestió econòmica amb l'objectiu que, en un format gràfic, entenedor i proper, es faciliti a la ciutadania la consulta d'informació vinculada a la gestió econòmica d'un ens.
L'activació del mòdul (a la "home" del portal de transparència i/o a la família de "Gestió Econòmica"), facilita visualitzar al portal un seguit d'indicadors.
El model facilita la visualització dels darrers 5 anys, conèixer el seu impacte per habitant/any, o veure l'evolució respecte l'àmbit comarcal, provincial i conjunt de Catalunya.
Les dades, – en format obert i reutilitzable, -s'han obtingut a partir de diferents fonts supramunicipals que són públiques als diferents portal de dades obertes dels ens que disposen del portal de Transparència i dades obertes de l'AOC.
A més a més, i per a poder mostrar l'impacte a nivell habitant i territorialitzar-les, s'han combinat amb les dades de padró d'habitants disponibles a MUNICAT, construint-se nous conjunts de dades agregades que ens faciliten generar les gràfiques i dades publicades associades amb informació a nivell d'habitant i segons territori.
Aquests conjunts de dades amb dades agregades i mitjanes territorialitzades també són públiques als portals de dades obertes corresponents.
Concretament s'ha partir dels següents conjunts de dades:
Aquests conjunts de dades supramunicipals i públics poden trobar-se als diferents portals de dades obertes de cada ens, amb la possibilitat de descarregar-se el conjunt de dades de tots els ens al següent enllaç: http://dadesobertes.seu-e.cat/
A partir d'aquests dels conjunts de dades públics anteriors s'ha treballat la incorporació per a cada ens la seva dada d'habitants (segons última dada publicada a Municat), així com amb la territorilització de les dades per a poder oferir la comparativa comarcal, provincial i catalana.
El fruit d'aquests treballs són uns nous conjunts de dades que incorporen de manera global aquesta visió per a faciltar la representació gràfica al mòdul.
Els resultats són conjunts de dades públics que poden consultar-se a http://dadesobertes.seu-e.cat/.
Descripció de les visualitzacions:
DESTACAT: mitjançant un caixetí es mostra de forma resumida la dada en valor absolut i per habitant, i la diferencia respecte l'any anterior.
INFORMACIÓ GRÀFICA: mitjançant una gràfica es mostra l'evolució global dels darrers 5 anys de l'indicador, així com una comparativa en termes d'habitant territorialitzada (comarca, província, Catalunya)
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Quan es crea una notificació vinculada a una empresa i es vol afegir també una persona vinculada com a destinataria de la notificació, apareix l'opció d'afegir també una "persona d'avís".
Aquesta només rebrà avisos informant que una altra persona té una notificació.
El missatge que rebrà indica que l'interessat té una notificació.
Contingut relacionat: Què implica afegir persones vinculades en cas de notificacions d'empresa?
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
En cas de vincular persones en les notificacions adreçades a una empresa, la notificació es podrà acceptar únicament amb un certificat de persona física vinculada a una empresa.
No es podran acceptar amb un certificat només de l'empresa ni només de la persona física indicada a la notificació.
Els avisos s'enviaran a la persona vinculada i no a les dades de contacte de l'empresa.
En cas d'haver vinculat persones, tot i que s'hagi indicat "Accés amb paraula de pas" no es podrà acceptar d'aquesta manera doncs amb aquest sistema només es vincula un NIF o un CIF (no a les dues opcions alhora).
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Es una manera de fer més àgils les notificacions que tenen exactament el mateix contingut.
S'enviarà una notificació per cada destinatari amb un registre diferent per cadascú i s'hauran de acceptar individualment.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Ara mateix, l'aplicació e-NOTUM conté el camp de definició dels dies d'accés en el cas de les comunicacions, de la mateixa manera que en les notificacions.
Tot i així, en el cas de les comunicacions el període definit als dies d'accés no afecta donat que no es restringeix l'accés dels ciutadans a les comunicacions passats uns determinats dies, com en el cas de les notificacions.
Així mateix, en una propera pujada a producció de millores del servei, està previst treure aquest camp del formulari de creació de les comunicacions.
Mentrestant, es pot deixar en blanc aquest apartat i obviar la informació que apareix per defecte.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
La signatura electrònica avançada és la signatura electrònica que permet identificar el signant i detectar qualsevol canvi posterior de les dades signades, que està vinculada al signant de manera única i a les dades a què es refereix, i que ha estat creada per mitjans que el signant pot mantenir sota el seu control exclusiu.
És molt més segura que l'ordinària, però no té tots els efectes jurídics de la reconeguda.
El certificat es pot instal·lar al navegador i no és obligatori l'ús d'un pin per signar (segons com se l'instal·li l'usuari).
Es considera signatura electrònica reconeguda la signatura electrònica avançada basada en un certificat reconegut i generada mitjançant un dispositiu segur de creació de signatura.
Garanteix que ha signat una persona física perquè el suport de la signatura és en targeta, sempre demanarà PIN per signar i no es pot importar al navegador.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
En crear una notificació, l'ens emissor pot personalitzar els dies en que s'enviarà al destinatari un recordatori per correu electronic o SMS (en cas que s'hagi informat el mòbil) dintre del termini per llegir la notificació.
Si no es defineix res en aquest apartat, per defecte, e-NOTUM enviarà un recordatori al destinatari a la meitat del termini (cinquè dia en els casos generals o tercer dia en l'àmbit de contractació).
Si es defineix caldrà indicar els dies de recordatori separats per (;) tal i com es mostra a la imatge.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Fins ara hem vist que les notificacions es poden fer a través d'EACAT i que són accessibles, per part dels ciutadans i de les empreses, a través d'un portal predissenyat que té un cert grau de personalització per part de l'ens.
Aquesta solució permet a les administracions públiques catalanes poder fer notificacions electròniques a cost zero, atès que totes les despeses de manteniment del servei són sufragades pel Consorci AOC.
Tot i així, existeix una segona opció per a aquelles administracions que vulguin practicar les notificacions des dels seus propis sistemes, de forma que no calgui accedir a EACAT per fer-ho, o que vulguin dissenyar un portal propi d'accés a les notificacions per part dels ciutadans i de les empreses, en comptes d'utilitzar les pantalles de ciutadà i d'empresa estàndards del servei.
Aquesta opció és la que anomenem integració mitjançant serveis web, i és una opció que requereix disposar de:
A continuació mostrem alguns exemples d'administracions públiques catalanes que han dissenyat pantalles pròpies integrades amb l'e-NOTUM mitjançant serveis web.
Oficina Virtual de Tràmits de la Generalitat de Catalunya:
Aplicació de Gestió d'Expedients de l'Ajuntament de Sant Just Desvern:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Regulació de la notificació electrònica
Regulació del registre electrònic
Adaptació de procediments administratius
Adaptació de la Seu electrònica
Arxiu de notificacions i evidències
Per dur a terme la implantació de les notificacions electròniques a la pròpia organització, cal tenir en compte que no es tracta només de la implantació d'un projecte tecnològic, sinó que caldrà planificar el projecte tenint en compte els aspectes jurídics, tecnològics i organitzatius.
En aquest mòdul es detallen tots aquests aspectes que s'hauran de tenir en compte per assegurar que la implantació de les notificacions electròniques es faci amb garanties d'èxit dins de la pròpia organització.
En virtut de l'establert a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, els subjectes enumerats a l'article 14.2 de la mateixa han de relacionar-se per mitjans electrònics amb les Administracions públiques de forma obligatòria.
Això, sense perjudici que reglamentàriament estableixin l'obligació de practicar electrònicament les notificacions per a determinats procediments i certs col·lectius de persones físiques que, per raó de la seva capacitat econòmica, tècnica, dedicació professional o altres motius, quedi acreditat que tenen garantit l'accés i la disponibilitat dels mitjans tecnològics necessaris.
Fora dels casos anteriors, en qualsevol moment els interessats no obligats poden seleccionar el canal electrònic com el preferent per a relacionar-se amb les Administracions públiques.
Alguns exemples de regulació que estableixen l'obligatorietat de les notificacions electròniques són:
D'altra banda, pel que fa al cas concret de les administracions locals, aquestes poden aprovar ordenances d'administració electrònica on es reguli la notificació electrònica, en base a la legislació bàsica estatal i autonòmica, i en les quals es pugui contemplar també supòsits de notificacions electròniques obligatòries per a determinats col·lectius (altres que els previstos legalment).
Cal tenir en compte que l'aprovació de l' ordenança d'administració electrònica és opcional en el sentit que, si no es disposa d'una regulació local específica en l'àmbit de les notificacions electròniques, sempre prevaldrà la regulació general que preveu que es puguin realitzar notificacions electròniques amb el consentiment del ciutadà (tret que sigui un subjecte obligat).
Al web del Consorci AOC es pot trobar un model d'ordenança d'administració electrònica elaborat per Localret i el Consorci AOC.
És potestatiu registrar de sortida les notificacions electròniques, en virtut de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.
Quan l'ens opti per fer-ho, aquest pot ser el registre general o un registre auxiliar creat per a aquesta finalitat.
Sigui quin sigui el registre utilitzat, cal que els assentaments electrònics realitzats en el registre tinguin validesa jurídica i, per tant, caldrà que estigui regulat a la norma de creació del registre.
Les diferents opcions de registre que té una administració pública catalana són:
El consentiment és un acte mitjançant el qual l'interessat no obligat expressa la seva voluntat de rebre per via electrònica la notificació d'un determinat procediment.
L'Administració sempre ha de recollir el consentiment de l'interessat per poder notificar-lo per via electrònica, excepte que es tracti de subjectes obligats enumerats a l'art.14.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, o bé s'hagi regulat l'obligatorietat de la notificació electrònica per a determinats procediments i/o col·lectius, tal i com hem explicat en el punt anterior.
La gestió del consentiment és un mecanisme auxiliar al procés de notificació electrònica i, per tant, no està inclòs en el servei e-NOTUM.
Per això, s'haurà de gestionar a part pels òrgans que realitzen les notificacions electròniques, que hauran de verificar per a cada expedient si l'interessat ha donat el seu consentiment per ser notificat electrònicament.
Per dur a terme aquesta gestió d'una forma eficient, és recomanable actualitzar els sistemes de gestió d'expedients per tal d'indicar en cada procediment/interessat si la notificació s'ha de fer en paper o per via electrònica.
El consentiment es pot donar per a un procediment concret, o de forma general per a qualsevol procediment i, en qualsevol cas, sempre cal garantir que aquest consentiment es pugui revocar en qualsevol moment per part dels interessats.
Modalitat de consentiment per a un procediment concret
L'administració haurà d'incloure en el formulari que inicia el procediment (tant en paper, com per via electrònica), l'opció d'acceptació de la notificació electrònica dels actes associats al mateix, així com les condicions del servei de notificacions electròniques que, entre altres coses, ha de detallar molt clarament els mecanismes d'accés a les notificacions per part de l'interessat.
Cal tenir en compte que l'acceptació s'esgota amb la notificació de la resolució del procediment i que no és aplicable a cap altre.
Per exemple, si en la sol·licitud d'un ajut el ciutadà ha marcat l'opció de notificació electrònica, només s'haurà de notificar per aquesta via tots els actes associats a aquella convocatòria concreta.
En properes convocatòries caldrà recollir novament l'acceptació, tot i tractar-se del mateix tipus de procediment.
En aquest cas, l'interessat dóna un consentiment general per rebre per via electrònica les notificacions que l'administració li hagi d'adreçar en el futur per a qualsevol procediment.
L'administració haurà de crear un formulari de consentiment general (tant en paper, com per via electrònica), de forma que l'interessat pugui manifestar la seva voluntat per rebre totes les notificacions de l'administració per via electrònica.
També en aquest cas hauran de quedar clarament recollides les condicions del servei de notificacions i els seus mecanismes d'accés.
Cal tenir en compte que els interessats poden, durant la tramitació del procediment, revocar el seu consentiment a la pràctica de la notificació per mitjans electrònics i que les successives notificacions s'efectuïn pels mitjans previstos a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.
Per fer-ho, caldrà habilitar un formulari de revocació del consentiment.
En els formularis de recollida o revocació del consentiment, cal incloure sempre un paràgraf en què s'informi de com exercir els drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les dades cedides a l'administració.
En virtut del que disposa la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, us informem que, en omplir aquesta sol·licitud, les vostres dades personals quedaran incorporades i seran tractades als fitxers titularitat del....................................., amb la finalitat de prestar-vos els serveis sol·licitats.
Així mateix, us informem de la possibilitat d'exercir, en qualsevol moment, exercici dels drets accés, rectificació, supressió, oposició, limitació i portabilitat de les vostres dades de caràcter personal, mitjançant un correu electrònic dirigit a................... o bé, mitjançant un escrit dirigit a.........................
La notificació electrònica s'estableix com a preferent per la normativa de procediment administratiu, tret de determinats supòsits excepcionals previstos.
Fins i tot, quan els destinataris de la notificació siguin subjectes no obligats, s'ha de posar a disposició d'aquests a la seu electrònica de l'ens (article 40.1 Llei 39/2015, d'1 d'octubre).
Per incorporar la notificació electrònica en els diferents procediments administratius, cal dur a terme prèviament un anàlisi per identificar tots els procediments administratius susceptibles de fer ús de notificacions.
En aquest anàlisi, és recomanable identificar també quins són els procediments administratius que estadísticament fan un ús més intensiu de la pràctica de notificacions, ja que en cas que l'organització vulgui abordar la implantació de la notificació electrònica de forma esglaonada i en diferents fases, serà interessant començar per aquells procediments administratius en què la notificació electrònica pugui tenir un major impacte pel que fa a la reducció de costos i a la reducció del temps global de tramitació.
I, en el mateix sentit avaluar la possibilitat d'establir-ne l'obligatorietat, via reglament, per a determinats col·lectius.
Un cop realitzat l'anàlisi, hem d'adaptar els procediments administratius per donar cabuda a la possibilitat (o obligatorietat, si està convenientment regulat) de practicar la notificació per mitjans electrònics, que entre d'altres inclourà:
A la Seu electrònica (o en el seu defecte, al web general) caldrà dur a terme les següents actualitzacions per donar cabuda a tota la funcionalitat relacionada amb les notificacions electròniques:
Un punt important a tenir en compte és que les notificacions electròniques realitzades, així com les seves evidències electròniques associades, s'han de conservar durant el temps de preservació dels expedients, atès que en cas d'intent d'impugnació del procediment per manca de notificació caldrà demostrar que la notificació es va produir en un determinat instant de temps, i que el seu contingut va ser conegut, o no, per l'interessat en un altre instant de temps.
Si bé el servei e-NOTUM conserva les notificacions electròniques realitzades i les seves evidències electròniques durant un període concret de temps (90 dies), no es pot garantir que aquest període cobreixi el temps de vida dels expedients en tots els casos.
Per aquest motiu, cada administració haurà de preveure la disposició dels sistemes informàtics necessaris per a l'arxiu i preservació de les notificacions electròniques i les seves evidències electròniques associades.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
En aquest apartat s'expliquen els casos d'ús més habituals en l'ús de les notificacions electròniques, i s'inclouen les actuacions que cal tenir en compte en cada cas i alguns models d'exemple.
Convocatòries d'ajuts, subvencions o prestacions socials
Convocatòria d'òrgans col·legiats
En les convocatòries d'ajuts, subvencions o prestacions socials, els ens locals poden incloure en les bases reguladores la possibilitat de notificar electrònicament les resolucions amb el consentiment de l'interessat, o l'obligatorietat en cas que aquesta estigui convenientment regulada per als col·lectius a qui s'adreça la convocatòria.
En qualsevol cas, caldrà realitzar les següents adaptacions:
La convocatòria dels òrgans col·legiats (Junta de Govern, Ple, etc.) es pot notificar electrònicament i cal garantir que s'ha posat a la seva disposició amb una antelació mínima de 48 hores.
Per fer-ho, cal informar-ne prèviament a tots els membres de l'òrgan col·legiat que les convocatòries es notificaran per mitjans electrònics, i com s'hi podrà accedir.
L'administració pot optar per la voluntarietat i recollir el consentiment de cada membre per poder-li fer la notificació de la convocatòria per via electrònica, o pot regular-ne l'obligatorietat.
En el cas de regular-ne l'obligatorietat, caldrà que l'administració posi els mitjans necessiaris perquè que tots els membres disposin de les eines i recursos tècnologics per poder accedir-hi.
La convocatòria dels òrgans col·legiats (Junta de Govern, Ple, etc.) es pot realitzar amb la funcionalitat de Grup de Destinataris de l'e-NOTUM ja que permet crear un llistat de destinataris, en aquest cas, els membres de l'òrgan col·legiat i fer la gestió conjunta de les notificacions sense necessitat de tramitar-les de forma individualitzada
Podeu trobar més informació sobre la Convocatòria dels òrgans col·legiats al web del Consorci AOC.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
El servei e-NOTUM ofereix la possibilitat de fer comunicacions electròniques que no siguin notificacions, és a dir, qualsevol tipus de comunicació que des de l'administració es vulgui fer als interessats, però que per procediment administratiu no calgui que s'hagi de notificar de forma fefaent.
En aquests casos, l'administració pot utilitzar el servei e-NOTUM per fer aquest tipus de comunicacions, que tenen les característiques següents:
En resum, el servei de comunicacions electròniques és un complement al servei de notificacions electròniques, que permet fer servir la mateixa bústia de notificacions per dipositar tot tipus de comunicacions que no tinguin la categoria de notificacions electròniques.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Quan caduca el certificat digital que, tenim instal·lat a les màquines del Consorci AOC per a la utilització dels serveis que el requereixen per alguna de les seves funcionalitats (p.e: e-TAULER, e-NOTUM, determinats serveis de Via Oberta), cal que sol·licitis la renovació a través d'EACAT d'aquestes dues maneres possibles:
Nota: en el cas dels certificats de DGT pel servei de Via Oberta, caldrà que sol·liciteu la renovació a la DGT i ens el feu arribar mitjançant el document de cessió de certificat de Segell Electrònic.
L'enviament del document de cessió de certificat i/o el formulari de modificació, l'has de fer a través d' ' EACAT > apartat "Tràmits" > prestador Consorci AOC > Sol·licitud de serveis > Serveis Consorci AOC
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Aquest lloc utilitza dues galetes:
La més essencial és la galeta de sessió, generalment anomenada MoodleSession.
Heu de permetre aquesta galeta al vostre navegador per donar continuïtat i mantenir la connexió al llarg de les diferents pàgines.
Quan finalitzeu la sessió o tanqueu el navegador aquesta galeta es destrueix (al vostre ordinador i al servidor).
L'altra galeta, anomenada sovint MOODLEID, és purament de conveniència.
Això vol dir que quan torneu a aquest lloc el camp d'usuari de la pàgina d'entrada ja estarà emplenat amb el vostre nom.
Refusar aquesta galeta és segur: en aquest cas simplement haureu d'escriure el vostre nom d'usuari cada vegada que inicieu la sessió. |
En aquest sentit, per evitar que calgui sol·licitar un certificat per a cada servei, el Consorci AOC admet la possibilitat de fer servir només un certificat de segell electrònic (CDA_SENM o CDA-1 SGNM) amb el nom genèric de " Serveis Administració Electrònica "
Nota: els serveis que inicialment feien servir un certificat de tipus CEIXSA (per al servei de consultes d'AEAT de Via Oberta, per exemple) fan servir ara aquest segell electrònic de nivell mig.
Existeixen dues maneres de sol·licitud/lliurament d'aquest certificat al Consorci AOC:
Opció 1.- Certificat de Segell Electrònic cedit en exclusivitat al Consorci AOC (opció recomanada):
Posem al teu abast, la possibilitat de sol·licitar l'emissió del certificat, cedint la descarrega i ús d'aquest, en exclusiva, al Consorci AOC.
D'aquesta manera ens responsabilitzem del bon ús d'aquest certificat i garantim la seguretat de les claus, és per aquest motiu que recomanem aquesta opció.
Si esculls aquesta opció el certificat només el podrà fer servir el Consorci AOC, l'ens no tindrà accés a la clau privada i no el podrà utilitzar.
Opció 2.- Certificat de Segell Electrònic no cedit en exclusivitat al Consorci AOC:
Si no indiques que vols cedir el certificat en exclusivitat al Consorci AOC durant la sol·licitud del mateix, t'hauràs d'encarregar de la descarrega i lliurament del certificat al Consorci AOC.
Si fas servir aquesta opció, el Consorci AOC no es pot responsabilitzar dels possibles usos per part de tercers, donat que no disposem de l'ús de les claus en exclusiva.
Accédir a EACAT > Tràmits > Prestador Consorci AOC > Servei de certificació digital > T-CAT: Sol. i renov. certif. dispositiu.
El sol·licitant de certificats de dispositiu ha d'accedir a EACAT i identificar-se amb certificat digital.
Nota: també pot accedir un usuari amb rol d'editor i deixar la sol·licitud preparada per ser signada pel Sol·licitant de certificats de dispositiu.
A la pestanya "Informació inicial" caldrà indicar:
Si es tracta d'una renovació o és el primer cop que es demana
Si la prioritat és ordinària o urgent (implica diferències de Tarifes)
Que el certificat a sol·licitar és un "segell de nivell mig"
A la Pestanya "Dades de la sol·licitud", accedint a la icona de la lupa que es troba a l'esquerra de la sol·licitud podrem escollir el certificat que volem renovar indicant el tipus i a més a més un altre criteri de cerca.
A efectes pràctics, és indiferent si es cerca el certificat o si s'emplenen de nou les dades del mateix.
Si no el trobem a la cerca anterior, podem emplenar les dades prement el botó "Afegeix".
Marcar la cessió del certificat en exclusivitat al Consorci AOC
Al camp 11 "Ús del certificat" cal indicar aquesta cessió en exclusivitat.
Això implica que l'organisme no podrà descarregar el certificat des de la Carpeta del subscriptor doncs serà el Consorci qui ho faci.
L'organisme únicament podrà descarregar la part pública del certificat des de la carpeta de subscriptor.
Un cop emplenades totes les dades, caldrà enviar la sol·licitud a signatura mitjançant el botó "Envia a signar".
Signar les condicions de la petició del certificat.
L'usuari amb rol de sol·licitant de certificats de dispositiu podrà signar el document des d'EACAT/Els meus tràmits/Per signar prement el botó "Signa".
La petició quedarà registrada a EACAT i l'entitat de Registre n'haurà de realitzar la generació.
Si has seguit els passos indicats anteriorment per a la sol·licitud del certificat de Segell Electrònic, a través d'EACAT, amb excepció del 3 (cessió del certificat), en aquest pas, has de marcar l'opció "Ús directe propi".
Descarrega del certificat: el Responsable de Servei de Certificació Digital rebrà un correu informant de l'emissió del certificat i haurà d'accedir a la Carpeta de Subscriptor per realitzar la descarrega del mateix.
Lliurament del certificat: un cop descarregat el certificat, el Responsable del Servei de Certificació Digital, disposa del fitxer amb extensió p.12 o pfx al seu ordinador, així com d'un correu electrònic on s'indica el codi Pin per a la instal·lació del Segell Electrònic de nivell mig, que s'han de lliurar al Consorci AOC, mitjançant el document Lliurament de certificat electrònic Serveis Consorci AOC, que també podeu trobar a l'apartat "Com sol·licitar-ho" del servei que requereix la instal·lació del Segell a www.aoc.cat.
Per poder annexar el fitxer i el pin xifrat al document heu de marcar l'opció "Certificat emès per altres entitats de certificació" a l'apartat "Dades del certificat" del document.
Enviament del document: a través d'EACAT > Tramesa genèrica adreçada al Consorci AOC (indicar 'Consorci AOC' a la casella de "A quin ens us dirigiu?").
Per tal de definir els serveis als que s'ha d'instal·lar aquest certificat serà necessari l'enviament del formulari de sol·licitud del servei a través d' EACAT> Tràmits > prestador Consorci AOC> Servei CAOC – Sol·licitud de serveis > Tràmit "Sol·licitud d'alta i modificació dels serveis de l'AOC".
Nota: Tot i que al document de cessió s'indica que el pin s'ha de xifrar a través de l'eina de xifratge d'EACAT, actualment el servei de xifrat de documents d'EACAT no està disponible, per la qual cosa, momentàniament, podeu enviar el PIN a través de correu electrònic (en no estar xifrat, cal garantir que el PIN i el certificat viatgen per canals diferents) a [EMAIL] indicant a l'assumpte "PIN cessió [Nom de l'ens]" i el PIN al cos del correu (no cal més informació).
Nota: En el cas dels serveis de Via Oberta que requereixen certificat (AEAT), feu servir la tramesa d'EACAT > apartat "Tràmits" > "Alta de serveis Via Oberta" > prestador Consorci AOC > Sol·licitud de serveis del CAOC.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Al servei e-NOTUM s'han definit 5 estats en què es pot trobar una notificació, des que es posa a disposició de l'interessat, fins que és acceptada o rebutjada per aquest.
A la següent taula es detallen tots els estats de les notificacions a l'e-NOTUM, amb la descripció i els efectes jurídics aplicables en cada cas:
Les notificacions electròniques tenen un estat inicial i un estat final, i el període de temps que transcorre des de l'estat inicial fins a l'estat final està limitat a 10 dies, que és el límit de temps que té l'interessat per accedir al contingut de la notificació, tal i com hem vist en l'apartat on hem explicat les característiques de les notificacions electròniques.
El diagrama de flux dels canvis d'estat de la notificació electrònica es mostra a continuació:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
El format d'URL d'accés a les notificacions electròniques que ha d'estar publicat al web del teu organisme, és el següent:
https://usuari.enotum.cat/login? codiOrganisme=$CODI_ENS&codiDepartament=$CODI_DEPARTAMENT on el codi d'organisme i el codi de departament correspon al codi INE10 de l'ens.
Aquest codi INE10 el podeu consultar al web del Municat.
Nota important: Aquells ens que tenen un "0" a davant del codi INE10, han de treure aquest de la URL a publicar.
Contingut relacionat: Com definir l'idioma de la pàgina d'accés a les notificacions?
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Si ja has rebut la comunicació de confirmació d'alta al servei e-NOTUM:
Consulta enllaços i documents d'utilitat:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
En aquest apartat, repassarem el concepte de notificació des d'un punt de vista jurídic, i veurem quines són les característiques específiques de la notificació quan aquesta es practica per mitjans electrònics, és a dir, quan fem una notificació electrònica.
Veurem també quin és el marc normatiu que regula la notificació electrònica, i analitzarem quins són els beneficis i potencials estalvis per a les administracions, els ciutadans i les empreses pel fet d'utiltizar el mitjà electrònic.
La regulació general de les notificacions està continguda als articles 40 a 46 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les Administracions públiques.
Aquesta conté: el concepte de notificació, les condicions de validesa i contingut, la relació entre eficàcia i notificació, supòsits en els que és obligatòria practicar-la per mitjans electrònics, el termini per cursar-la, el seu contingut mínim i els efectes de les notificacions defectuoses.
Estableix que han de notificar-se als interessats les resolucions i els actes administratius que afectin els seus drets i interessos, i practicar-les dins el termini de 10 dies a partir de la data en què es dicta l'acte (article 40.2 de la mateixa llei).
Tota notificació ha de contenir com a mínim:
Els elements per a la validesa de la notificació s'enumeren al següent apartat.
Podem definir la notificació electrònica com la pràctica d'una notificació per mitjans electrònics, amb els mateixos efectes jurídics que la notificació tradicional en paper.
Les seves característiques específiques són:
Totes les notificacions que es practiquin en paper hauran de posar-se a disposició dels interessats a la seu electrònica de l'organisme, per a que hi accedeixin de forma voluntària (article 42.3 Llei 39/2015).
L'acreditació de la notificació, que inclourà tots aquests elements, formarà part de l'expedient administratiu.
-Pràctica de la notificació: La notificació s'entén practicada a tots els efectes legals en el moment en què es produeixi l'accés al seu contingut.
Des del punt de vista jurídic, la notificació electrònica – així com les seves característiques– es troben regulades en el següent marc normatiu:
La notificació electrònica ens ofereix la possibilitat de guanyar en eficiència i en eficàcia respecte a la notificació tradicional en paper.
Els problemes d'eficiència de la notificació en paper, i que fa que els terminis per practicar la notificació s'allarguin més enllà del que seria desitjable, són els següents:
Respecte els problemes d'eficàcia de la notificació en paper, en molts casos no s'aconsegueix fer conèixer a l'interessat l'acte notificat, perquè malgrat que la publicació en el tauler d'edictes o Bulletí Oficial serveixi al procediment administratiu per considerar la notificació com a practidada, la realitat és que molts interessats no se n'assabentaran de l'existència de la notificació i, per tant, el contingut de la notificació no serà conegut pels interessats.
En aquest apartat veurem com la notificació electrònica ens permet millorar en eficiència – estalviant temps i diners – i guanyar en una major eficàcia de la notificació.
La notificació electrònica permet a les administracions públiques guanyar en eficiència i eficàcia a l'hora de practicar notificacions, ja que aconsegueixen que un major nombre d'interessats se n'assabentin del contingut de la notificació i alhora estalvien temps i diners en el procés, tal i com expliquem a continuació.
Reducció substancial del temps de resolució dels procediments administratius
Estalvi de costos directes i indirectes
L'administració aconsegueix practicar la notificació en un major nombre de casos respecte a la notificació tradicional en paper
Si bé la notificació electrònica representa una oportunitat perquè les administracions públiques estalvïin temps i diners incrementant la seva eficiència i eficàcia en la pràctica de les notificacions, tal i com hem vist en el punt anterior, també cal tenir en compte que la utiltizació del canal electrònic per accedir a les notificacions suposa una sèrie de beneficis per a ciutadans i empreses, que són els següents:
Reducció del temps en què el ciutadà i/o l'empresa s'assabenta del contingut de la notificació
Això és degut a que en el moment que l'administració genera la notificació electrònica, el ciutadà se n'assabenta mitjançant un correu-e i/o SMS d'avís, la qual cosa li permet accedir a la notificació gairebé immediatament després que aquesta hagi estat generada.
Això és especialment interessant en el cas de les multes de trànsit, ja que habitualment s'estableixen bonificacions de fins al 50% si es paga en un període de temps relativament curt des de l'instant en què es notifica.
Estalvi de temps i diners en desplaçaments
En la notificació en paper és habitual no trobar al destinatari de la notificació en el seu domicili habitual i el carter sovint deixa un paper a la seva bústia perquè passi a recollir la notificació a l'oficina de Correus en una franja horària determinada.
Això implica una pèrdua de temps per part del ciutadà, que ha de buscar temps dins o fora de l'horari laboral per poder-la recollir, i també pot implicar un cost econòmic si el desplaçament a l'oficina de Correus l'ha de fer en cotxe o en transport públic.
Amb la notificació electrònica, en canvi, el ciutadà pot accedir al seu contingut des de qualsevol lloc i en qualsevol franja horària des del moment en què es genera la notificació, sense necessitat de fer cap desplaçament.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
la Plataforma de Serveis de Contractació Pública (PSCP) es configura com un portal únic i complet per a la difusió de la informació de l'activitat contractual i dels perfils de contractant dels òrgans de contractació de la Generalitat, dels ens que integren l'Administració local a Catalunya, de les universitats públiques de Catalunya i dels ens dels sectors públics respectius.
Aquesta Plataforma està integrada amb les eines de licitació electrònica que es diferencien a sota.
Aquestes dues eines d'e-Contractació es posen a disposició dels òrgans de contractació de Catalunya, que poden fer-ne ús mitjançant l'activació corresponent en l'eina de gestió de la Plataforma de Serveis de Contractació Pública.
En el cas del món local i les universitats l'activació d'aquestes eines és automàtica amb l'alta a la PSCP.
L'activació d'aquestes funcionalitats en un determinat expedient es configura definint una de les opcions de sota a la pestanya dades bàsiques de l'expedient a PSCP.
Per consultar el detall del funcionament de les dues funcionalitats, accediu al Portal de Suport de Licitacions Electròniques.
Nota: si feu la publicació dels anuncis de licitació al Perfil de Contractant i habiliteu un canal de presentació de proposicions als expedients de contractació per mitajns electrònics, diferent a aquestes dues funcionalitats, no heu d'activar aquestes i caldria que marqueu a l'eina de gestió la quarta opció disponible per tal que no quedin habilitades al vostre perfil de contractant.
La quarta opció "No admet licitació electrònica" es manté a l'eina pels procediments que hagin de permetre que la presentació de les ofertes no sigui per mitjans telemàtics segons les excepcions regulades en la normativa i que podeu seleccionar a través del desplegable incorporat al camp.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Sobre Digital permet configurar diferent documentació als sobres dels diferents lots de la licitació si l'expedient té lots explotats, no obstant es pot donar alguna casuística que fins al moment no esta disponible.
Us facilitem a sota l'alternativa possibles per aquests casos recomanada pel cas detectat:
Configurar un sobre únic amb diversos lots
La configuració de lots pel cas de sobre únic no està suportada de manera que l'eina no permet que els licitadors puguin escollir a quins lots es presenten.
La recomanació per resoldre tecnicament aquests casos fins que es desenvolupi aquesta possibilitat a l'eina és:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
EACAT permet fer sol·licituds de mínim 10 certificats i màxim 50 mitjançant la càrrega massiva, sempre i quan siguin certificats del mateix tipus i tinguin la mateixa adreça d'enviament.
Des de l'apartat de sol·licituds de certificats personals " T-CAT: Sol·licitud i renovació de certificats personals " escollim tipus de certificat i prioritat, com sempre.
A l'apartat " Dades de la sol·licitud " trobarem la opció d'importar un arxiu per carregar les dades.
Descarregarem un excel amb els camps que cal introduir amb aquesta estructura:
Un cop omplert l'excel amb els canvis el pujarem a l'EACAT
Un cop carregat el fitxer, el procediment és el mateix que per una sol·licitud normal.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Nota Important sobre aquest contingut: Amb la darrera versió recomanada del programari SafeSign no es produeix la problemàtica descrita en aquest contigut.
Si teniu guardat l'instal·lable de la versió 3.076, aconsellem baixar la nova versió per tal d'evitar aquesta incidència.
En alguns casos l'usuari no pot instal·lar una nova versió de SafeSign perquè hi ha una versió antiga que ha quedat mal desinstal·lada, o en actualitzar deixa de mostrar els IDs digitals i no carrega correctament els certificats a Windows.
A continuació, mostrem com realitzar la desinstal·lació manual del gestor de testimonis en casos on aquest punt sigui bloquejant per actualitzar la nova versió.
Programari d'instal·lació de la T-CAT
És molt important respectar tots els passos i reinicis indicats al procediment.
Per altra banda s'ha de revisar que no hi hagi instal·lats altres programaris de targetes com per exemple versions obsoletes del DNIe, targetes gemalto o advantis.
També podeu comprovar que els següents serveis de Windows estan iniciats, en tipus d'inici automàtic i que permeten reiniciar:
Inici > panell de control > Eines administratives > serveis > targeta inteligent > estat iniciat, tipus d'inici automàtic > reiniciar.
Inici > panell de control > Eines administratives > serveis > propagació de certificats > estat iniciat, tipus d'inici automàtic > reiniciar.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
El Consorci AOC treballa contínuament per obtenir el màxim reconeixement dels seus certificats així com per garantir el seu funcionament amb les combinacions més utilitzades de sistemes operatius i programes informàtics (navegadors d'Internet, aplicacions ofimàtiques, etc.).
En el mateix sentit, l'anàlisi del perfils dels usuaris dels certificats del Consorci AOC ha permès identificar quines són aquestes combinacions més utilitzades i concentrar els esforços en mantenir la compatibilitat dels certificats del Consorci AOC amb elles.
Les següents taules mostren els diferents escenaris de compatibilitat dels certificats del Consorci AOC.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
El Consorci AOC NO subministra els lectors.
Els usuaris han de sol·licitar el lectors als seus proveïdors informàtics.
Les característiques bàsiques per ser compatible amb la T-CAT: PC/SC 1.0 compliant i que subministri una corrent de com a mínim 60 mA.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
El termini per a les altes de tots els serveis del Consorci AOC és de 15 dies hàbils des que es comprova que tota la documentació és correcta.
També s'ha tenir en compte que cal aprovar prèviament les condicions generals i especifiques que regulen la prestació del servei per part del Consorci AOC.
Podeu trobar més informació a: web.aoc.cat – Serveis – e-NOTUM – Pestanya "Com sol·licitar-ho?"
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Hi ha dues maneres de realitzar una notificació:
Una altra manera de fer una mateixa notificació compartida entre diferents usuaris, és seleccionar un grup de contactes, des de l'opció Grups i seleccionar l'opció "Compartir la notificació".
En aquest sentit, si el que l'ens vol és saber l'estat de les notificacions enviades a tots els destinataris, ha de tenir present fer la notificació de la primera manera indicada, es a dir, creant N notificacions per a N destinataris.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
El formulari s'ha de lliurar al Consorci AOC a través d'EACAT per a sol·licitar el servei e-NOTUM per la modalitat específica de notificacions de sancions de trànsit.
Trobareu el formulari a l'apartat "com sol·licitar-ho" del següent enllaç.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Preparar l'Adobe Acrobat Reader, Standard o Professional per signar amb les màximes garanties de seguretat amb els certificats de CATCert, pot fer-se fàcilment mitjançant aquest paquet de configuració.
Un cop fet, tindreu instal·lades totes les claus públiques de CATCert i haureu configurat el vostre Adobe Acrobat per signar amb segell de temps.
Paquet de configuració de seguretat d'Adobe autoexecutable (381,25 kB) (Inclou: Arrels de certificació + Configuració de Segell de temps + Guies d'instal·lació)
Eina que us permetrà signar formularis de pàgines web amb certificat digital.
Només és necessari per a navegadors Microsoft.
Baixeu-vos el fitxer, guardeu-lo al vostre ordinador i executeu-lo:
Formsign (415,77 kB) (cal desinstal·lar prèviament les versions antigues)
Des de dimarts 13 de març de 2012, Mozilla Firefox incorpora el certificat arrel de CATCert.
Així, les versions NSS 3.13.2 (Firefox 11) i superiors eviten l'aparició d'alertes de seguretat als usuaris que accedeixen als serveis web de les administracions públiques quan aquests fan servir un certificat de Seu-e o un certificat de servidor.
Per a aquelles administracions que ho necessitin, posem a la vostra disposició un script que permet evitar les alertes de les versions anteriors.
Baixeu-vos el fitxer, guardeu-lo al vostre ordinador i instal·leu-lo al vostre servidor:
Script per eliminar les alertes de Firefox (115,52 kB)
Les claus públiques permeten que el teu navegador verifiqui que el certificat ha estat emès per una Entitat de Certificació de confiança.
Els principals navegadors porten incorporada per defecte la confiança en algunes Entitats de Certificació.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Si ja has demanat els certificats digitals a la teva Entitat de Registre T-CAT, pots visualitzar en quin estat es troba en tot moment a través de l'apartat "Estat de la sol·licitud" de la " Carpeta de subsbcriptor "
L'aplicació mostra a continuació les sol·licituds de certificats en curs i l'estat en que es troben.
Per tenir més detalls de l'estat de la petició, podem passar el ratolí per sobre de la icona de l'estat
O també entrar dins la sol·licitud per tenir tots els detalls de la mateixa.
En el cas que la vostra sol·licitud no aparegui en aquest apartat, verifiqueu que ha estat registrada a EACAT (al registre de sortida del vostre ens).
En cas afirmatiu, és possible que el Responsable del servei de Certificació Digital hagi rebut un correu informant de la denegació de la petició per algun error en aquesta.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Atesos els canvis incorporats en els tràmits corresponents a les peticions de les T-Cat, a partir d'ara, quan la sol·licitud d'un certificat amb càrrec sigui per a un secretari, secretari- interventor, interventor o tresorer, caldrà que s'adjunti a la sol·licitud, el document que acrediti el seu nomenament per l'òrgan legalment competent per efectuar-lo, així com el document de la presa de possessió o cessament que acreditarà la data en que efectivament s'exerceix o es deixa d'exercir el càrrec pel qual es sol·licita l'emissió de la T-Cat.
Aquest document caldrà afegir-lo en el moment de realitzar la sol·licitud per l'eacat o enviar-lo per correu electrònic o físicament en el cas que la sol·licitud no es pugui realitzar pel canal habitual.
Si es sol·licita un certificat amb càrrec, per algun d'aquests nomenats i no s'afegeix el document requerit la sol·licitud de certificat no seguirà el seu procés i s'anul·larà.
D'acord amb la normativa de règim local vigent, aquests llocs de treball es poden proveir de forma definitiva (concurs i lliure designació) o subsidiàriament mitjançant nomenaments provisionals, acumulacions, comissions de servei i nomenaments accidentals o d'interins.
Respecte dels nomenaments definitius cal tenir en compte que el sistema normal de provisió és el de concurs de mèrits (ordinari i unitari, en aquest sistema de provisió l'adjudicació dels llocs es publica al BOE, i també en el DOGC pel que fa al concurs ordinari) i de forma excepcional pel sistema de lliure designació (en què l'adjudicació dels llocs convocats es publica al BOE).
Respecte dels Altres nomenaments: provisionals, acumulacions, comissions de servei i nomenaments accidentals o d'interins, la resolució d'aquests nomenaments, correspon exclusivament a la Direcció General d'Administració Local,
Cal precisar, que els nomenaments accidentals, amb anterioritat a l'entrada en vigor del Decret 195/2008, de 7 d'octubre, que regula determinats aspectes del règim jurídic del personal funcionari amb habilitació de caràcter estatal de les entitats locals de Catalunya, és a dir amb anterioritat al 10/10/2008, podien ser efectuats pels presidents de les corporacions locals per Decret o Resolució, de conformitat amb l'article 33 del RD 1732/1994, de 29 de juliol, sobre provisió de llocs de treball reservats a funcionaris d'Administració local amb habilitació de caràcter nacional.
Arran de tot l'exposat, es conclou, que els documents que es podran acceptar per part de les Entitats de Registre de Certificats Digitals com a acreditatius dels nomenaments són els següents:
NOTA: Les sol·licituds de T-CAT o T-CAT P amb càrrec no poden contenir més d'una petició en cada sol·licitud d'EACAT, s'han de sol·licitar individualment una per una.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
A la part superior del formulari d'edició dels anuncis hi trobarem la barra de botons (v. imatge).
Aquests botons permeten d'efectuar accions que dependran sempre de l'estat en què es trobin els anuncis i els permisos de què es disposin els usuaris de l'e-TAULER.
És a dir, en funció d'aquestes variables hi apareixeran un botons o uns altres.
Trobareu una explicació més detallada de les relacions existents entre botons, accions, estats i rols, aquí: Quines són les relacions entre els botons i els estats d'un anunci?
IMPORTANT: en el supòsit que diversos usuaris estiguin treballant paral·lelament en el mateix anunci, tindrà prioritat la versió d'aquell usuari que abans en canviï l'estat.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
El portal ciutadà és un frontal web públic accessible a través d'Internet el qual permet visualitzar els anuncis publicats per qualsevol organisme usuari del servei de tauler electrònic e-TAULER, ja sigui a través de l'EACAT o per integració a través de Serveis Web.
Aquesta modalitat requereix desenvolupaments d'integració a càrrec de l'ens usuari.
La documentació d'integració és disponible al portal de suport.
El portal ciutadà presenta pantalles de "marca blanca" dissenyades pel Consorci AOC i personalitzables amb el logotip o escut de l'ens usuari i, opcionalment, amb la possibilitat de modificar el full d'estils (.css) amb els seus colors corporatius.
Aquesta modalitat no requereix cap desenvolupament tècnic per part de l'ens.
En accedir a l'e-TAULER d'un determinat ens allò que hi trobem de bell antuvi és la pàgina principal on s'hi llisten els anuncis que en aquell moment estiguin en estat publicat:
En clicar a qualsevol dels anuncis publicats s'accedeix al detall de l'anunci.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
A la bústia Retirats hi trobem tots el anuncis que es troben en aquest estat.
En clicar a qualsevol d'ells, podem recuperar la informació de l'anunci esmentada en els punts anteriors i, sobretot, podrem descarregar-ne la diligència:
Hi trobem dos menús desplegables que permeten decidir el format i l'idioma de la diligència d'aquell anunci concret, malgrat allò que s'hagi definit per defecte a la configuració o la zona de gestió.
La diligència és un document PDF on s'hi acredita el següent:
Els terminis d'exposició pública de l'anunci,
Les dades identificatives de l'anunci.
El nom del document PDF que va ser publicat adjunt a l'anunci i el seu resum criptogràfic.
Una referència a les evidències electròniques que acrediten fefaentment la publicació de l'anunci, annexes al PDF de la diligència, les quals són accessibles en clicar a la icona de clip de l'Adobe Acrobat:
Una exposició de les garanties d'autenticitat i integritat que ofereixen les diligències mitjançant la signatura electrònica del PDF mitjançant el segell d'òrgan de l'ens usuari del servei e-TAULER.
Les diligències poden generar-se en dos formats:
Les diligències, a més poden generar-se també en castellà i en aranès.
Aquesta decisió pot ser presa tant a nivell de la configuració, com de la gestió dels anuncis.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Per a poder crear un nou anunci l'usuari ha de tenir atorgat el rol d'Editor.
Els editors de l'e- TAULER són els únics usuaris d'aquest servei que veuen el botó Nou anunci situat a l'entorn de gestió:
En clicar-hi, apareix el formulari d'edició de l'anunci en estat Esborrany tal i com es mostra aquí:
A més dels botons, el formulari de creació o edició d'anuncis conté un seguit de camps i paràmetres obligatoris o opcionals que contenen la informació de l'anunci pròpiament dita que detallem tot seguit:
IMPORTANT: la informació ampliada d'aquests rellevants camps de l'anunci es troba a: Quina és la informació obligatòria i opcional d'un anunci electrònic del servei e-TAULER?
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
L'e-TAULER és una eina de publicació certificada amb accions manuals i automàtiques associades a la gestió d'anuncis, segons l' estat en què es trobin i el perfil d'usuari de què es disposi.
Aquest és el flux d' estats i accions possibles en funció del rol que es tingui:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Quan instal·lem un idCAT aquest queda instal·lat al navegador des del que hem fet la instal·lació.
En el cas que la instal·lació es faci, però, amb un ordinador Windows i navegador Internet Explorer, aquest emmagatzema el certificat per defecte al repositori del sistema operatiu, i es podrà fer servir amb el navegador Chrome, perquè utilitza aquest mateix magatzem.
Si la instal·lació es fa amb el navegador Firefox, però, es limitarà el seu ús a aquest, a menys que es faci una còpia del certificat seguint els passos de les FAQ's que trobareu a Contingut relacionat.
Exportar un certificat en programari amb navegador Firefox
Exportar un certificat en programari amb navegador Google Chrome
Exportar certificat en programari amb navegador Internet Explorer
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
El certificat queda guardat al navegador des del que s'hagi fet la instal·lació.
Més informació: Quan instal·lo l'idCAT el puc utilitzar des de tots els meus navegadors?
Amb quin navegador es queda instal•lat?
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Si tens un certificat digital en un fitxer.p.12 o.pfx guardat al teu ordinador, el pots instal·lar a l'accés a clauers de mac de la manera següent:
1.- Cerca l'arxiu i selecciona'l.
2.- S'obrirà la següent pantalla, seleccionar al punt "clauer": Inici de sessió i prémer "Afegir":
NOTA: El sistema et sol·licitarà dues contrasenyes: la d'administrador del sistema, primerament i la que hagis assignat amb l'exportació del certificat.
Un cop instal-lat, per comprovar que s'ha fet correctament, accediu a la la carpeta "clauer" del vostre MAC (simplement escrivint la paraula "clauer" al Finder ja apareix) veureu el certificat dintre de la pestanya "Mis certificados".
Un cop aquí, reviseu que el certificat idCAT consta marcat com a "configuració per omissió"; fent doble click sobre el vostre nom i desplegant el menú confiar:
3.-Instal-lar les claus públiques dins d'Accés a clauers>Clauer "Inici de sessió">Categoría "Certificats" i activar-les marcant la clau de l'entitat certificadora CATCert EC- ciutadania i EC-ACC com a confiable dins del clauer:
El navegador Safari i Google Chrome detectarà automàticament el certificat quan aneu a fer un tràmit.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Si heu trobat un Certificat SSL emès per l'AOC que creieu que s'està utilitzant amb fins maliciosos o perjudicials, o no s'ha emès a l'organització correcta, si us plau, informeu-ne a l'AOC mitjançant aquest formulari.
Un exemple d'ús incorrecte d'un certificat SSL podria ser la sospita que el certificat s'utilitza en un frau de "phishing".
Ompliu el següent formulari i incloeu tanta informació com sigui possible.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Si tens un certificat en programari instal·lat en el teu Mac el pots exportar seguint els següents passos:
1-Accedir a Accés a Clauers > Inici de sessió > els meus certificats.
2-Seleccionar el certificat que volem exportar, veurem que ens mostra que té una clau privada.
3- Sobre la clau privada del certificat clicar el botó dret del ratolí, s'obrirà una finestra amb diverses opcions, hem de seleccionar "Exportar".
4-S'obrirà una finestra que ens demanarà amb quin nom volem desar el certificat i a quina ubicació; indicarem el nom i on volem desar el certificat deixant el format d'arxiu per defecte:.p12.
5-S'obrirà una finestra que ens demanarà posar una contrasenya que ens servirà per a protegir l'arxiu del certificat exportat; aquesta contrasenya s'haurà d'introduir quan vulguem instal·lar el certificat des de l'arxiu resultant.
Si ho deixem en blanc l'arxiu no tindrà contrasenya.
6- Per finalitzar l'exportació s'obrirà una finestra que ens demanarà posar la contrasenya d'inici de sessió.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
En cada element de classificació, l'e-TAULER ofereix per defecte un quadre de classificació genèric que l'ens usuari és lliure d'emprar o, en cas contrari, de modificar-lo, personalitzar-lo, o descartar-lo a fi de crear les seves pròpies categories i subcategories.
Creació, modificació, adhesió i dissolució d'organismes dependents
Decrets i resolucions d'alcaldia
La procedència és l'únic element de classificació que no es pot desactivar atès que els anuncis provinents d'altres administracions públiques sempre són classificats en origen per la seva procedència externa a fi de distingir-los dels anuncis interns, publicats pel propi ens titular de l'e-TAULER.
Els anuncis gestionats a l'e-TAULER poden ser de dos tipus en funció de la seva procedència:
Àrea de Serveis Centrals i Hisenda
El anuncis classificats per procedència s'agrupen a la bústia del mateix nom a l'entorn de gestió.
Les classificacions que hagin estat utilitzades per tal de publicar un anunci es poden modificar o esborrar.
En cas de fer-ho, els anuncis relacionats apareixeran a la part de gestió com a "en desús" assenyalats amb un asterisc *.
Un cop definides a la configuració i emprades a la creació d'un anunci, les categories apareixen publicades per Internet al portal ciutadà de l'e-TAULER.
IMPORTANT: Els administradors dels ens dependents (v. punt 4 Ens dependents) no poden configurar cap dels Criteris de classificació.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
La segona pestanya de configuració és la de Criteris de classificació.
Els elements de classificació del servei e-TAULER permeten organitzar els anuncis mitjançat una estructura jeràrquica lògica, a fi d'ordenar-los i localitzar-los amb facilitat en ser publicats i arxivats.
Es poden activar i personalitzar fins a tres elements de classificació que, per defecte, apareixen denominats com segueix:
Classificació 1 (per defecte es proposa Tipus de document)
Classificació 2 (per defecte es proposa Matèries)
Excepte la Procedència, els elements de classificació són opcionals; és a dir que pot activar-se'n l'ús o no.
El títol d'aquestes classificacions també es pot editar i modificar segons les preferències de l'usuari.
En clicar a la icona llapis podrem introduir-hi el nom en els idiomes que hi hagin activats a la configuració general:
En el cas que no es proposi una traducció en els esmentats idiomes s'utilitza el nom en català per defecte.
Cadascuna d'aquestes classificacions disposen de dos nivells jeràrquics de categorització: les Categories i, opcionalment, les seves corresponents Subcategories respectives.
En cas de publicar-se pocs anuncis o de no necessitar-ho, es pot optar per no emprar el segon nivell de classificació corresponent a les subcategories.
Mitjançant el desplegable Mostra en es pot accedir a les versions en aranès i en castellà de les categories i subcategories, si aquests idiomes han estat activats a la configuració general:
En cas que la categoria o subcategoria no hagi estat traduïda apareix per defecte en català seguida de l'advertiment "(Pendent de traducció)".
Mitjançant el botó amb una icona en forma de creu es poden afegir noves categories i subcategories en els idiomes que hagin estat activats.
Si es vol modificar alguna de les categories o subcategories existents en qualsevol dels idiomes activats, n'hi ha prou de situar-se al damunt i triar la icona de llapis ( Editar ) o la d'aspa ( Eliminar ):
IMPORTANT: la Procedència és l'únic dels tres elements de classificació l'activació del qual no és opcional a la configuració.
No es pot desactivar atès que els anuncis provinents d'altres administracions públiques que es reben a través d'EACAT sempre són classificats per defecte amb la seva procedència externa com a categoria i amb el nom de l'ens emissor de l'anunci com a subcategoria.
En cas que hi hagi cap categoria creada i activada en algun dels tres elements de classificació disponibles, en crear-se un nou anunci a l'entorn de gestió només podrem classificar l'anunci mitjançant la seva procedència externa.
Un cop publicats els anuncis, els elements de classificació apareixen reflectits també al portal ciutadà servei e-TAULER.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
En aquest apartat s'hi decideix si el servei e-TAULER envia o no un correu electrònic cada vegada que un anunci canviï d'estat.
En cas afirmatiu, cal consignar-hi les adreces dels usuaris als quals es vol que arribin els esmentats avisos.
Els correus electrònics tenen com a línia d'assumpte " Comunicació de l'e-TAULER " i en el seu cos s'hi pot llegir " L'anunci amb títol xxxxx i expedient yyyyy ha passat a l'estat zzzzz ".
IMPORTANT: Els administradors dels ens dependents només poden configurar els avisos de correu electrònic, però no tenen accés a la resta d'opcions de configuració, les quals són exclusives dels administradors de l'ens principal.
A més d'aquest avisos de canvi d'estat definits pels usuaris que disposen del perfil d' Administrador a la configuració, des de la bústia Els meus de l'entorn de gestió, l'usuari pot decidir rebre avisos de canvi d'estat només d'aquells anuncis als quals hagi accedit a fi de gestionar-los.
Si una adreça de correu electrònic ha estat definida com a receptora dels avisos de canvi d'estat a la configuració, no es duplicaran els avisos malgrat haver estat definits també en la modalitat Els meus.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
A. Definició dels dies hàbils proposats per defecte en crear els anuncis.
Aquest nombre es pot modificar en crear cadascun dels anuncis, sempre que no se superi el sostre màxim (v. punt següent B ).
B. El sostre màxim de dies hàbils de publicació per a tots els anuncis.
En cas de rebre's un anunci a través de la tramesa d'edictes de l'EACAT la data de fi d'exposició pública del qual és superior a aquest sostre màxim, si volem respectar la data proposada per l'ens emissor de l'anunci, s'ha d'augmentar els dies màxims de publicació a la configuració.
En cas contrari, en desar aquest esborrany o validar-lo es perd la data definida per l'ens emissor i es fixa la data màxima permesa com a fi de publicació.
En cas de reduir-se el sostre màxim, aquesta decisió afecta en els mateixos termes descrits en el punt anterior (1) tots els anuncis desats prèviament en estat Esborrany o els anuncis en estat Programat que es retornin a l'estat Esborrany; però no pas als programats que seguiran el seu cicle de publicació quan pertoqui o els que estiguin en estat Publicat.
C. Calendari de dies inhàbils: El calendari oficial de festes d'àmbit català té efectes com a calendari de dies inhàbils pel que fa al còmput de terminis administratius a Catalunya.
El calendari de dies inhàbils condiciona el càlcul dels dies d'exposició pública en crear-se els anuncis.
Aquest calendari s'ha d'actualitzar cada any.
La/-es persona/-es que disposi/-n del perfil d'administrador/-es de l'e-TAULER pot modificar les dates informades en qualsevol moment.
D. Calendari de festes locals: En clicar a la icona de calendari, es desplega el llistat de dates on s'hi poden afegir les dues dates corresponents als dies inhàbils propis del municipi on hi té seu l'ens titular de l'e-TAULER o afegir qualsevol data addicional o alternativa al calendari esmentat en el punt anterior ( C ).
Els dies hàbils hi apareixen remarcats amb una numeració en negreta i els dies inhàbils amb un tipus de lletra normal.
Cal remarcar que tots els dissabtes i diumenges apareixen definits per defecte com a dies inhàbils i no poden ser definits en cap cas com a hàbils.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Des d'aquesta opció es decideix si els fitxers PDF adjunts seran signats automàticament mitjançant el segell d'òrgan de l'ens (el mateix que és emprat per a la signatura automatitzada de les diligències ) en ser publicats o no.
Aquesta signatura es duu a terme sempre que el fitxer en qüestió no hagi estat signat prèviament.
Aquesta decisió afecta la totalitat dels fitxers publicats.
B. Definició del format (electrònic o paper) i l' idioma (català, castellà o aranès) per defecte de les diligències (v.
Aquestes opcions també es poden tornar a definir en crear un anunci, però llavors només afecten l'anunci en qüestió, exclusivament.
El català és l'idioma per defecte de l'e-TAULER, però hom pot, a més, activar l'aranès i el castellà a fi de permetre la publicació d'anuncis traduïts en aquestes dues llengües oficials.
L'activació d'aquests idiomes també activa, de retruc, els mecanismes necessaris, tant als elements de classificació com a l'edició, per tal que els usuaris amb el perfil d'editor incorporin textos en els idiomes corresponents.
Les versions multiidioma dels anuncis són accessibles des del portal ciutadà.
Els elements que, opcionalment, poden ser traduïts a altres idiomes són els Criteris de Classificació i el Títol, la Descripció, les Referències i el fitxer PDF dels anuncis.
En cas que aquests elements no es tradueixin, apareixeran en l'idioma oficial per defecte que és el català.
No obstant això, els literals de les respectives interfícies en castellà i en aranès, accessibles des del portal ciutadà, apareixeran sempre en els idiomes corresponents.
IMPORTANT: Els administradors dels ens dependents no tenen accés a les opcions de configuració de Dades generals.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Abans de començar a editar anuncis i publicar-los cal configurar l'e-TAULER.
És a dir, cal definir un seguit de preferències que condicionaran l'ús que es farà del servei, com ara els terminis d'exposició pública, la classificació dels anuncis, els idiomes, els avisos de canvi d'estat, l'aparença, etc.
Per accedir a les funcionalitats de configuració de l'e-TAULER, només cal clicar a l'enllaç amb nom Configuració, situat a la part inferior de la barra de menús, a l'esquerre de la pantalla:
L'accés a les opcions de configuració de l'e-TAULER és un privilegi exclusiu dels usuaris que disposin del rol d' Administrador.
En cas de no disposar-se d'aquest rol, l'enllaç en qüestió no és visible per a l'usuari.
Pel que fa als administradors dels ens dependents, només poden configurar els avisos de correu electrònic, però no la resta d'opcions de configuració, les quals són exclusives dels administradors de l'ens principal.
La primera pestanya que ens trobem en accedir-hi és la de configuració General.
La configuració general es divideix en quatre apartats:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Un cop finalitzat el procés d'alta, el responsable del servei en rep la comunicació de confirmació de la mateixa i, tot seguit, el gestor d'usuaris a EACAT haurà d' atorgar permisos als usuaris del servei.
L'e-TAULER disposa d'una sèrie de perfils d'usuari que determinen les accions que poden dur a terme els usuaris del servei.
Un mateix usuari pot disposar d'un sol rol, diversos o tots els rols alhora, segons quines siguin les necessitats organitzatives de l'ens.
Important: cal no oblidar la publicació al web corporatiu o a la seu electrònic de la URL d'accés al portal ciutadà.
El logotip del servei és disponible aquí.
Un cop es disposa d'algun dels rols descrits es pot accedir a l'entorn de gestió de l'e-TAULER a la pestanya Aplicacions de l'EACAT.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Aquest manual és una guia de funcionalitats i ús de l'aplicació e-TAULER a EACAT, per tal d'ajudar l'usuari a entendre'n el funcionament, tant pel que fa a la seva configuració com a allò relatiu a les accions que s'hi pot dur a terme, la gestió dels anuncis segons l'estat en què es troben i segons els permisos de què disposi l'usuari que els gestionen.L'e-TAULER permet als treballadors públics gestionar anuncis electrònics i publicar-los a través de dues modalitats diferents:
Aquestes dues modalitats són àmbits tecnològics diferenciats que no se sincronitzen en cap supòsit.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Per tal de poder enviar anuncis d'un ens a un altre, ja no es necessari que l'ens emissor de l'anunci i l'ens receptor estiguin adherits al servei e-TAULER.
Tot usuari d'EACAT pot enviar edictes en format electrònic a través de la tramesa d'edictes de l'EACAT, tant si els ens emissors i receptors disposen o no d'un tauler electrònic i, en el supòsit que sí en tinguin un, tant si aquest tauler electrònic és l'e-TAULER o qualsevol altre solució.
La tramesa d'edictes permet d'enviar anuncis a qualsevol dels ens pertanyents als tipus indicats, els quals hauran de gestionar-ne la publicació de manera diversa, tot depenent dels següents supòsit:
La tramesa d'edictes està habilitada als següents tipus d'ens adherits a l'EACAT:
Poden emprar la tramesa d'edictes tots els usuaris de l'EACAT donats d'alta a qualsevol del ens pertanyents als tipus detallats en el punt anterior.
No serà necessari que estiguin autoritzats pel gestor del seu ens a l'EACAT, però sempre i en cada cas hauran de signar la tramesa amb el seu certificat digital (T-CAT).
L'accés als formularis d'enviament d'anuncis es troba a la columna esquerra de l'apartat Tràmits de l'EACAT:
En clicar-hi, acte seguit s'ha d'omplir un camp amb el nom de l'ens destinatari o receptor de l'anunci:
En informar-hi el nom de l'ens, apareix una pastilla de color verd des de la qual hom pot baixar-se un formulari PDF:
En obrir el formulari PDF s'hi ha de formalitzar els següents camps:
I, un cop signat, si tot es correcte, s'ha d'enviar:
Tan bon punt com es fa efectiva la tramesa, es rep de tornada el rebut dels registres electrònics on hi consten l'assentament de sortida creat a l'apartat de Tràmits de l'EACAT de l'ens emissor de l'anunci i l'assentament d'entrada creat al de l'ens receptor del mateix.
Si l'ens receptor és usuari del servei de tauler electrònic del Consorci AOC e-TAULER:
Tots els anuncis enviats mitjançant la tramesa interadministrativa arriben a a l'apartat Tràmits > Els meus tràmits de l'EACAT:
En cas de no estar donat d'alta a l'e-TAULER, en clicar a l'anunci rebut es pot accedir a l'anunci:
En aquest mateix apartat, hom pot descarregar-se un formulari a fi de retornar la diligència a l'ens emissor:
Un cop tramitada, la diligència i el corresponent rebut dels registres electrònics queden vinculats a la tramesa rebuda inicialment
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Si voleu gaudir d'una visió de conjunt, en temps real, de la totalitat d'anuncis publicats a tots els taulers electrònics dels ens usuaris actius de l'e-TAULER podeu fer-ho en carregar el fitxer OPML inclòs al.zip de sota, a qualsevol agregador de notícies com ara Feedly, Netvibes o QuiteRSS:
Aquest fitxer es publicarà a principis de cada mes amb la inclusió dels darrers ens donats d'alta al servei en el transcurs del mes anterior.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
No, un cop publicat l'anunci, l'única manera d'esmenar-lo és retirar-lo i tornar-lo a publicar.
No obstant això, el servei inclou una funcionalitat que permet fer una còpia d'un anunci retirat a fi de, si es vol, tornar-lo a publicar o aprofitar-ne part dels continguts.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
A més dels botons, el formulari de creació o edició d'anuncis conté un seguit de camps i paràmetres obligatoris o opcionals.
Aquests camps són els següents:
El camp obligatori Títol (v. imatge, 6 i 10) és el nom identificatiu de l'anunci, tant a l'entorn de gestió de l'empleat públic com al portal ciutadà accessible públicament a través d'Internet.
Es pot definir, indiferentment, a dos camps del formulari i l'un actualitza l'altre.
A l'extrem dret de la línia de títol superior s'hi pot veure l'estat en què es troba l'anunci.
El límit d'aquest camp és de 300 caràcters.
El títol definit per l'empleat públic a l'entorn de gestió també és visible al portal ciutadà.
Els continguts del títol són localitzables a través del cercador de l'entorn de gestió i a través del cercador del portal ciutadà.
En aquest apartat obligatori del formulari es defineixen els terminis d'exposició pública de l'anunci.
La definició dels terminis d'exposició es fa en dies hàbils, és a dir que se n'exclouen els dies inhàbils definits a la configuració.
Tot i això, a més de definir el nombre de dies inhàbils en el camp corresponents del formulari, a títol informatiu, el nombre de dies naturals també apareix just al costat entre parèntesi.
Hi trobem, a més, els calendaris desplegables que permeten definir les dates d'inici i final dels terminis d'exposició pública de l'anunci.
Els dies hàbils hi apareixen remarcats amb una numeració en negreta i els dies inhàbils amb un tipus de lletra normal.
Tots els diumenges hi apareixen definits per defecte com dies inhàbils:
Alhora, també hi trobem l'opció que ens permet decidir que l'anunci es publiqui de manera permanent a fi de facilitar l'ús de l'e-TAULER per a publicar-hi aquelles informacions oficials no sotmeses a terminis legals d'exposició pública.
En cas de seleccionar aquesta opció, desapareix la possibilitat de poder definir una data de finalització:
Els terminis d'exposició pública definits per l'empleat públic a l'entorn de gestió també són visibles al portal ciutadà:
En cas d'exposició permanent només hi apareix la data d'inici d'exposició:
En definir els terminis d'exposició pública d'un anunc i hem de tenir en compte els següents condicionants:
El camp obligatori Expedient és l'espai on es consigna una referència alfanumèrica d'ordre intern que identifica els anuncis:
i ajuda a localitzar-los mitjançant el cercador de l'entorn de gestió en la seva modalitat avançada:
No és visible al portal ciutadà, però sí és localitzable mitjançant el seu cercador i també apareix a la diligència:
Els continguts de l'expedient són localitzables a través del cercador de l'entorn de gestió i a través del cercador del portal ciutadà.
El límit d'aquest camp és de 256 caràcters.
En cas que tinguem activats el castellà i/o l'aranès a la configuració, en clicar en els botons corresponents podem introduir opcionalment la traducció dels camps Títol, Descripció i Referències i annexar un versió traduïda del fitxer de l'anunci en el camp Document:
Les versions traduïdes en els idiomes activats, a més del català permanentment actiu, són accessibles des de la part superior dreta del portal ciutadà:
IMPORTANT: els literals de la interfície apareixen traduïts en l'idioma corresponent però, tal com s'indicava més amunt, la versió traduïda del Títol, la Descripció i el Fitxer PDF és responsabilitat dels editors de l'ens titular del servei.
El mateix s'esdevé amb els elements de classificació definits a la configuració i, en cas de no dur-se a terme, s'ofereix la versió original i per defecte en català.
El límit de caràcters dels camps d'altres idiomes és el mateix que el de la versió en català.
Aquest camp obligatori permet una prefiguració resumida dels continguts de l'anunci pròpiament dit, adjunt en format PDF més avall.
El cercador en la seva modalitat avançada inclou les paraules d'aquest camp.
El camp de descripció de l'anunci és visible al portal ciutadà:
Els continguts de la descripció són localitzables a través del cercador de l'entorn de gestió i a través del cercador del portal ciutadà.
El document de l'anunci pròpiament dit s'ha d'adjuntar de manera obligatòria des d'aquest apartat:
El format ha de ser necessàriament PDF i, en cas de pujar-se un fitxer en un altre format, es rep un missatge d'advertiment quan s'intenti desar l'anunci, s'intenti enviar-lo a validar o a publicar-lo:
El PDF és signat en cas d'haver-se seleccionat aquesta opció a la configuració, però es respecta la signatura dels anuncis que hagin estat signats prèviament.
El límit màxim d'emmagatzematge és de 40 MB.
El fitxer PDF és publicat al portal ciutadà des del qual hom el pot descarregar mentre duri del termini d'exposició pública:
Els continguts del document no són localitzables a través del cercador de l'entorn de gestió ni a través del cercador del portal ciutadà.
Aquest camp opcional del formulari permet afegir referències web i/o documents annexos.
S'ha d'introduir un text en el camp Nom i un enllaç en el camp URL o triar un document emmagatzemat al disc dur del nostre ordinador:
Es poden crear tantes referències web o annexar tants documents com es vulgui, es poden esborrar els que hi hagi o editar-los..
Les referències són visibles al portal ciutadà i els documents annexos hi són descarregables:
El límit de caràcters tant del camp Nom com del camp URL és de 256 caràcters i els documents annexos tenen el límit de 20 MB cadascun.
També s'inclou la possibilitat d'incloure un avís en cas que la URL porti fora de la seu electrònica.
En cas de seleccionar-se aquesta opció, l'avís és visible a l'anunci corresponent, un cop apareix publicat al portal ciutadà i en passar-hi el cursor per damunt de la icona de fletxa.
IMPORTANT: Les referències en forma d'URL o de document annex són informació accessòria i complementària i, per tant, no s'inclouen a les diligències.
Dos menús desplegables permeten decidir el format i l'idioma de la diligència d'aquell anunci concret, malgrat allò que s'hagi definit per defecte a la configuració.
Un cop retirat l'anunci es poden tornar a generar les diligències en un nou format o idioma.
És un camp opcional on incloure-hi informació complementària d'ordre intern, exclusiva de l'entorn de gestió, relativa a l'anunci.
Els textos d'aquest camp no són indexats i, per tant, no són localitzables ni a través del cercador de l'entorn de gestió ni mitjançant el cercador del portal ciutadà.
El límit de caràcters és de 900.
Els continguts d'aquest camp no són visibles al portal ciutadà.
En aquesta zona del formulari de creació d'un nou anunci hi apareixen els elements de classificació que hagin estat activats a la configuració:
La Procedència és l'únic dels tres elements de classificació l'activació del qual no és opcional a la configuració.
No es pot desactivar atès que els anuncis provinents d'altres administracions públiques que es reben a través d'EACAT sempre són classificats per defecte amb la seva procedència externa com a categoria i amb el nom de l'ens emissor de l'anunci com a subcategoria.
En cas que no hi hagi cap categoria creada i activada en algun dels tres elements de classificació disponibles, en crear-se un nou anunci a l'entorn de gestió només podrem classificar l'anunci mitjançant la seva procedència externa.
i en cas de no classificar-se com Extern reben aquest missatge d'advertiment en intentar donar continuïtat al procés de publicació:
La classificació per Procedència permet triar entre Intern i Extern:
Intern: aquesta opció permet obrir un menú desplegable on hi trobarem les categories que hi hagi definides a la configuració.
IMPORTANT: En cas que no s'hagi creat cap categoria interna a la configuració no es podrà classificar amb com a anunci intern.
Un cop triada la categoria, cal triar qualsevol de les subcategories que en depenguin, si pertoca:
Extern: aquesta opció permet obrir un menú desplegable per tal de classificar l'anunci com a De dins de Catalunya o De fora de Catalunya:
• De dins de Catalunya: en cas de triar aquesta opció, s'ha d'introduir en el camp inferior el nom de l'ens el qual ens és proposat a mesura n'escrivim el nom:
• De fora de Catalunya: en cas de triar aquesta opció s'ha d'omplir el camp Indiqueu l'ens manualment.
Aquest camp té un límit de 256 caràcters.
• Registre d'entrada: aquest camp obligatori també s'ha d'omplir manualment tant en el cas dels anuncis interns com en el dels externs.
Aquest camp és localitzable pel cercador de l'entorn de gestió en la seva modalitat avançada i té un límit de 256 caràcters.
Tots els anuncis que es rebin a través d'EACAT en estat Esborrany, per defecte estaran classificats per procedència com a anuncis externs, amb la categoria De dins de Catalunya, amb el nom de l'ens emissor com a subcategoria i amb l'assentament d'entrada de l'EACAT.
En cas d'estar activats altres elements de classificació, com ara per Tipus de document o Matèries, la seva gestió és idèntica a la que hem vist més amunt en parlar dels anuncis de tipus Intern.
Els elements de classificació activats que tinguin associat un anunci que estigui en procés d'exposició pública són visibles al portal ciutadà:
Les paraules claus faciliten la localització dels anuncis mitjançant el cercador de l'entorn de gestió en la seva modalitat avançada i a través del cercador del portal ciutadà.
No obstant això, no apareixen publicades a Internet.
Aquest camp és opcional i admet 900 caràcters.
Les paraules s'hi han d'introduir separades cadascuna d'elles per una coma.
El camp NIFs serveix per a consignar-hi, opcionalment, els Números d'Identificació Fiscal relacionats amb un determinat anunci, separats per un espai.
Funciona com el de Paraules Claus però amb la diferència que no són localitzables a través del cercador de l'entorn de gestió.
No obstant això, sí que ho són mitjançant el cercador del portal ciutadà tot i que no hi apareixen de manera visible enlloc.
El límit d'aquest camp és de 456 caràcters.
En recuperar un anunci desat en estat Esborrany, Per vistiplau, Programats, Publicats o Retirats a fi de prosseguir-ne l'edició o la consulta de diligències, es disposa de la finestra històric on s'hi recullen les modificacions desades i els canvis d'estat, així com l'usuari que responsable en cada cas.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Publicar és l'acció que poden realitzar els usuaris amb el rol Publicador (v.
Aquesta acció és la que permet que el servei de l'e-Tauler publiqui l'edicte i per tant que sigui visible per la ciutadania i les empreses durant el temps d'exposició al portal ciutadà.
Cal anar als edictes pendents de vistiplau i marcar l'edicte o edictes que es vulguin publicar i fer clic al botó Publica.
També es pot fer directament des del formulari de gestió de l'edicte sempre que es trobi en estat Esborrany o Per vistiplau.
Els anuncis que han rebut el vistiplau per part d'un Publicador que romanen en estat Programat a l'espera que es faci efectiva la seva publicació quan pertoqui, segons les dates programades.
Si la data d'inici de publicació és la d'avui, l'anunci roman un breu lapse en estat programat i, acte seguit, la seva publicació és immediata.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Les entitats amb personalitat jurídica pròpia ( v.
Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, article 3.1.b), però vinculades o dependents d'un ens principal usuari del servei e-TAULER, que no vulguin disposar d'un tauler electrònic propi poden, si així ho sol·licita el responsable de l'e-TAULER de l'ens principal mitjançant el formulari d'alta al servei, publicar els seus anuncis al tauler electrònic de l'ens principal del qual depenen, tot gestionant-ne els estats, les accions i els perfils d'usuari de manera autònoma.
Cal remarcar que les àrees, departaments o organismes interns d'un ens no poden donar-se d'alta com a ens dependents, sinó que han de gestionar els seus anuncis mitjançant els criteris de classificació.
Els organismes que es volen donar d'alta com a ens dependent ho han de demanar-ho al responsable de l'e-TAULER de l'ens principal qui, si ho considera oportú, ho ha de sol·licitar al Consorci AOC mitjançant el formulari de sol·licitud d' alta al servei.
Un cop donat d'alta al servei, el gestor a EACAT de l'ens dependent pot atorgar els perfils d'usuari, amb la particularitat que els usuaris amb el rol Administrador només poden configurar els avisos de correu electrònic ja que la resta d'opcions de la Configuració general són d'ús exclusiu dels administradors de l'ens principal.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Els ens dependents són entitats amb personalitat jurídica pròpia, però vinculades a un ens principal o titular del servei e-TAULER, al portal ciutadà del qual hi publiquen els seus anuncis enlloc de publicar-los a un portal ciutadà propi.
L'alta de l'ens dependents ha de ser autoritzada pel responsable de l'e-TAULER de l'ens principal.
No obstant això, els usuaris de l'ens dependents són donats d'alta pel gestor d'aquest ens a EACAT, els quals gestionen els seus propis anuncis des d'un entorn de gestió específic i propi de l'ens dependent en qüestió.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
L'e-Tauler és un servei que permet gestionar els propis edictes i rebre edictes d'altres ens registrats a l'EACAT però no permet fer l'enviament d'edictes.
Es poden enviar edictes a d'altres ens fent servir la plataforma EACAT sempre que el receptor estigui adherit a l'e-Tauler.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
La Tramesa d'Edictes està habilitada als següents tipus d'ens adherits a l'EACAT:
Podran emprar la tramesa d'edictes tots els usuaris de l'EACAT donats d'alta a qualsevol del ens pertanyents als tipus detallats més amunt.
No serà necessari que estiguin autoritzats pel gestor del seu ens a l'EACAT, però sempre i en cada cas hauran de signar la tramesa amb el seu certificat digital (T-CAT).
La Tramesa d'Edictes permetrà als esmentats usuaris d'enviar anuncis a qualsevol dels ens pertanyents als tipus indicats, els quals hauran de gestionar-ne la publicació de manera diversa, tot depenent dels següents supòsit:
En el següent document s'expliquen les noves funcionalitats que el Consorci AOC posa a disposició dels usuaris d'aquesta tramesa a fi que puguin portar a bon terme les tasques esmentades més amunt: http://web.aoc.cat/suport/knowledge-base/guia-de-la-tramesa-interadministrativa-dedictes/
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
L'e-TAULER és una eina de publicació certificada amb automatismes associats a la gestió d'anuncis, segons l'estat en què es trobin i el perfil d'usuari de què es disposi.
Aquests són els estats i accions existents a l'e-TAULER:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Els botons permeten efectuar accions amb els anuncis en funció de l'estat en què es trobin i els permisos de què es disposi.
Aquests són els diferents botons que poden ser visibles a la capçalera del formulari de gestió d'un anunci:
La línia de botons canvia segons l'estat en què es troba i el rol de l'usuari:
Amplieu la informació sobre els estats en aquesta FAQ: Quins són els estats en que es pot trobar un anunci electrònic?
L'ús d'aquests botons també depèn del/-s rol/-s de què disposi l'usuari.
Aquests són els diversos casos possibles:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
L'escut o el logotip que són visibles a les diligències i del portal ciutadà han de ser en format JPEG o GIF i es recomana que no superin els 70 píxels d'alçada i 400 d'amplada.
L'usuari amb rol d'administrador d'e-TAULER podrà carregar el logotip a l'apartat "Configuració" de l'eina.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
A les Safates s'hi agrupen els anuncis segons l'estat en què es troben, en clicar-hi es mostren al panell central (centre de la pantalla).
Les diferents safates del servei són:
A. Tots: tots els anuncis en tots els estats i, per defecte, ordenats per inici d'exposició.
C. Per vistiplau: anuncis que un Editor ha tramès per tal que siguin validats per part d'un Publicador.
D. Programats: anuncis que un publicador ha donat el seu vistiplau per la seva publicació i que romanen a l'espera que es faci efectiva la seva publicació quan pertoqui, segons les dates programades.
Si la data d'inici de publicació és la d'avui, l'anunci roman un breu lapse en estat programat i, acte seguit, la seva publicació és immediata.
E. Publicats: anuncis que apareixen publicats al portal ciutadà del servei i, per tant, són consultables a través d'Internet.
F. Retirats: anuncis el període d'exposició pública al portal ciutadà ha finalitzat, ja sigui perquè el termini de publicació programat ja ha finalitzat o perquè han estat retirats abans de la seva finalització per un usuari amb el rol Retirar.
G. Els meus: anuncis que han estat gestionats per l'usuari que està emprant el servei, tot entenent per gestionar qualsevol modificació desada, acció efectuada o canvi d'estat aplicat per part d'un usuari a un determinat anunci.
Des d'aquesta bústia, l'usuari pot decidir rebre avisos de correu electrònic cada vegada que els anuncis que hagi gestionat canviïn d'estat o modificats.
L'adreça de correu electrònic on se li envien aquests avisos és la de contacte del seu perfil d'usuari a l'EACAT.
En cas de voler rebre's aquests avisos a una altra adreça, s'ha de canviar a l'esmentat perfil de l'EACAT.
S'hi pot accedir des de l'e-TAULER en clicar a edita i modificar-la si així es vol (els canvis es faran efectius en sortir de la sessió oberta a EACAT i tornar a entrar).
En cas que l'adreça de correu de l'usuari hagi estat inclosa per un administrador a la configuració del servei, l'usuari no rep avisos per duplicat en cas de triar aquesta opció.
H. Al costat de cadascuna de les safates apareix el nombre d'anuncis als quals l'usuari encara no hi ha accedit.
En aquest cas, el títol d'aquests anuncis apareix, a més, en negreta al panell central.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
La Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, en el seu article 58 sobre la publicació dels actes administratius, apartat tercer, especifica:
Les administracions públiques poden substituir o complementar la publicació dels actes i les comunicacions que, per disposició legal o reglamentària, s'han de publicar en el tauler d'anuncis o per mitjà d'edictes per la publicació a la seu electrònica corresponent.
En cas que la publicació al tauler electrònic substitueixi el tauler físic, és necessari garantir els següents requisits:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
No, les dues modalitats de l'e-TAULER (EACAT i Serveis Web) són àmbits tecnològics diferenciats que no se sincronitzen en cap cas (v.
Manual, punt 1); per tant, els anuncis gestionats a través de Serveis Web no es repliquen a l'entorn de gestió de l'empleat públic a EACAT.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
L'e-TAULER disposa d'una funcionalitat que permet destacar el anuncis a la part pública, en cas que causa de la seva importància, vulguem que siguin visibles en primera instància i no siguin amagats per publicacions posteriors.
Podem triar de destacar un anunci en crear mitjançant la icona d'estrella:
O podem decidir de remarcar un anunci ja publicat, tant des del llistat d'anunci de la safata 'Publicats' com en entrar al detall del propi anunci:
La selecció i desselecció de la icona d'estrella permet que l'anunci aparegui o desaparegui de la zona de destacats situada a la part superior del portal ciutadà.
Es pot escollir el destacament o no destacament d'un determinat anunci en qualsevol moment del seu cicle de publicació:
Si són diversos els anuncis destacats es faran visibles automàticament de manera alternada, però també es poden visionar mitjançant les fletxes de desplaçament situades a banda i banda.
En cas de no destacar-se cap anunci, l'e-TAULER conserva el seu aspecte habitual.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Per tal d'obtenir la URL d'una categoria hem d'entrar en el propi anunci classificat amb dita categoria i copiar-la de la classificació que ens interessi:
Mitjançant aquest URL s'accedeix al llistat complet de la classificació:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
El anuncis que es gestionen a l'e-TAULER es poden trobar en els següents estats:
En aquest context, les accions de canvi d'estat que es poden dur a terme a l'eTAULER dependran sempre del perfil o rol de què disposi l'usuari.
Aquest gràfic resumeix els canvis d'estat i accions que poden dur a terme els usuaris de l'e-TAULER segons el perfil d'usuari de què disposin:
Cal remarcar que d'entre totes les accions possibles no existeix la possibilitat de fer enrere un anunci en estat Publicat per tal de retornar-lo a estat Esborrany.
Si un anunci ja Publicat conté un error s'ha de retirar mitjançant el rol Retirar i tornar-lo a publicar de zero.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Sí, segons el perfil d'usuari de què es disposi es poden modificar els terminis d'exposició pública, mentre l'anunci o edicte es trobi en estat Esborrany, en estat Per vistiplau o en estat Programat ( +Info ).
També es podrà ampliar el termini d'un anunci ja publicat, però no es podrà escurçar ( +Info ).
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
En virtut de l'article 30.2 de la Llei 39/2015, a partir del dia 2 d'octubre de 2016 tots els dissabtes apareixeran definits per defecte com a tals al calendari de dies inhàbils de l'e-TAULER disponible a la configuració general d'aquest servei a EACAT (v.
No obstant això, cal tenir en compte que d'acord amb la disposició transitòria tercera de la Llei 39/2015, els procediments iniciats abans de la seva entrada en vigor, no els serà aplicable aquesta Llei, sinó la normativa anterior; és a dir, la Llei 30/1992.
Com és sabut, d'acord amb l'art. 48.1 de la Llei 30/1992 quan els terminis se senyalin per dies, aquests seran hàbils, tot excloent-ne del seu còmput només els diumenges i festius.
Per tant, en el context esmentat més amunt, quan segons el cas concret, un ens determini que els dissabtes han de ser hàbils, haurà d'afegir en el còmput del termini de publicació del/-s seu/-s anunci/-s tants dies com dissabtes hàbils hi hagi.
A tal efecte, us recordem que es poden ampliar els terminis d'exposició pública d'un anunci en els estats previs a la seva publicació ( + Info ) i també en el cas que ja estigui publicat ( +Info ).
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
El servei e-Tauler permet gestionar edictes però en cap cas es pot fer servir com un repositori d'informació.
Cada ens ha de comptar amb el seus propis mitjans d'arxiu de documentació digital on guardar, entre d'altres, els edictes i d'altra informació addicional que es consideri oportuna.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
En el panell central (part central de la pantalla) hi apareixen els llistats d'anuncis agrupats segons les safates d'estat o de classificació.
Els anuncis hi apareixen ordenats per Anunci, Estat, Quan, Venç.
A més, es troben un seguit d'icones de suport a la navegació:
En clicar en el títol de qualsevol dels anuncis podrem accedir al seu contingut i efectuar-hi les accions pertinents.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Sempre i per defecte, l'e-TAULER garanteix l'autenticitat i la integritat del fitxer PDF de les diligències i les evidències electròniques que es generen automàticament en ser retirat un anunci mitjançant un certificat electrònic de segell d'òrgan.
A més a més, però, aquest mateix certificat pot ser emprat opcionalment per a signar el fitxer PDF adjunt a l'anunci.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
L'e-TAULER consta de dos àmbits diferenciats:
Un entorn privat, propi i exclusiu dels empleats públics, des del qual s'hi administra el servei i s'hi gestionen els diversos estats dels anuncis al llarg del seu cicle de redacció, classificació, publicació, retirada i diligències.
Un entorn públic, portal ciutadà o frontal web accessible a través d'Internet on la ciutadania i les empreses poden consultar els anuncis que hi són publicats durant el seu període d'exposició pública.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
L'e-TAULER permet al ciutadà consultar les publicacions que l'administració adscrita a aquest servei publiqui a través de dues modalitats diferents, però sempre sota la seu electrònica:
L'e-TAULER permet als treballadors públics publicar edictes electrònics i gestionar-los a través de dues modalitats diferents:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Per accedir a les funcionalitats de configuració de l'e-TAULER, només cal clicar a l'enllaç amb nom Configuració, situat a la part inferior de la barra de menús, a l'esquerre de la pantalla.
L'accés a les opcions de configuració de l'e-TAULER és un privilegi exclusiu dels usuaris que disposin del rol d'Administrador.
En cas de no disposar-se d'aquest rol, l'enllaç en qüestió no és visible per a l'usuari.
En el cas dels administradors dels ens dependents, només poden configurar els avisos de correu electrònic, però no la resta d'opcions de configuració, les quals són exclusives dels administradors de l'ens principal.
La primera pestanya que ens trobem en accedir-hi és la de configuració General.
La configuració general es divideix en quatre apartats:
A. Signatura de l'anunci: des d'aquesta opció es decideix si els fitxers PDF adjunts seran signats automàticament mitjançant el segell d'òrgan de l'ens (el mateix que és emprat per a la signatura automatitzada de les diligències), en ser publicats o no.
Aquesta signatura es duu a terme sempre que el fitxer en qüestió no hagi estat signat prèviament.
Aquesta decisió afecta la totalitat dels fitxers publicats.
B. Definició del format (electrònic o paper) i l'idioma (català, castellà o aranès) per defecte de les diligències.
Aquestes opcions també es poden tornar a definir en crear un anunci, però llavors només afecten l'anunci en qüestió, exclusivament.
C. Idioma de publicació: el català és l'idioma per defecte de l'e-TAULER, però hom pot, a més, activar l'aranès i el castellà a fi de permetre la publicació d'anuncis traduïts en aquestes dues llengües oficials.
L'activació d'aquests idiomes activa, de retruc, els mecanismes necessaris, tant als elements de classificació com a l'edició per tal que els usuaris amb el perfil d'editor incorporin textos en els idiomes corresponents.
Les versions multiidioma dels anuncis són accessibles des del portal ciutadà.
Els elements que, opcionalment, poden ser traduïts a altres idiomes són els Criteris de Classificació i el Títol, la Descripció, les Referències i el fitxer PDF dels anuncis.
En cas que aquests elements no es tradueixin, apareixeran en l'idioma oficial per defecte que és el català.
No obstant això, els literals de les respectives interfícies en castellà i en aranès, accessibles des del portal ciutadà, apareixeran sempre en els idiomes corresponents.
IMPORTANT: Els administradors dels ens dependents no tenen accés a les opcions de configuració de Dades generals.
A. Definició dels dies hàbils proposats per defecte en crear els anuncis.
Aquest nombre es pot modificar en crear cadascun dels anuncis, sempre que no se superi el sostre màxim.
B. El sostre màxim de dies hàbils de publicació per a tots els anuncis.
En cas de rebre's un anunci a través de la tramesa interadministrativa de l'EACAT la data de fi d'exposició pública del qual és superior a aquest sostre màxim, si volem respectar la data proposada per l'ens emissor de l'anunci, s'ha d'augmentar els dies màxims de publicació a la configuració.
En cas contrari, en desar aquest esborrany o validar-lo es perd la data definida per l'ens emissor i es fixa la data màxima permesa com a fi de publicació.
En cas de reduir-se el sostre màxim, aquesta decisió afecta en els mateixos termes descrits en el punt anterior (1) tots els anuncis desats prèviament en estat Esborrany o els anuncis en estat Programat que es retornin a l'estat Esborrany; però no pas als programats que seguiran el seu cicle de publicació quan pertoqui o els que estiguin en estat Publicat.
C. Calendari de dies inhàbils: El calendari oficial de festes laborals d'àmbit català té efectes com a calendari de dies inhàbils pel que fa al còmput de terminis administratius a Catalunya.
El calendari de dies inhàbils condiciona el càlcul dels dies d'exposició pública en crear-se els anuncis.
Aquest calendari és actualitzat cada any pel sistema.
No obstant això, l'administrador de l'e-TAULER pot eliminar qualsevol de les dates proposades per defecte.
D. Calendari de festes locals: En clicar a la icona calendari, es desplega el calendari on s'hi poden afegir les dues dates corresponents als dies inhàbils propis del municipi on hi té seu l'ens titular de l'e-TAULER o afegir qualsevol data addicional o alternativa al calendari esmentat en el punt anterior (C).
Els dies hàbils hi apareixen remarcats amb una numeració en negreta i els dies inhàbils amb un tipus de lletra normal.
Cal remarcar que tots els diumenges apareixen definits per defecte com a dies inhàbils i no poden ser definits en cap cas com a hàbils:
En aquest apartat s'hi decideix si el servei e-TAULER envia o no un correu electrònic cada vegada que un anunci canviï d'estat.
En cas afirmatiu, cal consignar-hi les adreces dels usuaris als quals es vol que arribin els esmentats avisos.
Els correus electrònics tenen com a línia d'assumpte "Comunicació de l'e-TAULER" i en el seu cos s'hi pot llegir "L'anunci amb títol xxxxx i expedient yyyyy ha passat a l'estat zzzzz":
IMPORTANT: Els administradors dels ens dependents només poden configurar els avisos de correu electrònic, però no tenen accés a la resta d'opcions de configuració, les quals són exclusives dels administradors de l'ens principal.
A més d'aquest avisos de canvi d'estat definits pels usuaris que disposen del perfil d'Administrador a la configuració, des de la bústia Els meus de l'entorn de gestió, l'usuari pot decidir rebre avisos de canvi d'estat només d'aquells anuncis als quals hagi accedit a fi de gestionar-los.
Si una adreça de correu electrònic ha estat definida com a receptora dels avisos de canvi d'estat a la configuració, no es duplicaran els avisos malgrat haver estat definits també en la modalitat Els meus.
En aquest apartat es pot personalitzar l'aspecte del portal ciutadà i de les diligències.
El full d'estil permet personalitzar el portal ciutadà amb els colors corporatius propis de cada ens.
Per realitzar aquesta personalització hom pot prendre com a referència el fitxer estàndard que utilitza l'e-TAULER.
Un cop portades a terme les personalitzacions oportunes, cal pujar l'esmentat fitxer a l'apartat corresponent.
Per a més informació relativa al full d'estil es pot consultar el manual que trobareu junt amb el fitxer CSS esmentat més amunt aquí: Manual visual d'estils CSS del portal públic del ciutadà
L'escut o el logotip que són visibles a les diligències i del portal ciutadà han de ser en format JPEG o GIF i es recomana que no superin els 70 píxels d'alçada i 400 d'amplada.
Un cop pujats qualssevol d'aquests elements, es pot recuperar l'aspecte original en eliminar-los.
En acabar, les preferències de configuració s'han de desar a fi que es facin efectives o, en cas contrari, es poden cancel·lar.
IMPORTANT: Els administradors dels ens dependents no tenen accés a les opcions de configuració d'Aparença.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Les persones usuàries del tauler electrònic d'edictes poden crear edictes, validar-los o cancel·lar-los, fer la publicació del mateixos, i una vegada aquesta s'ha produït es permet la retirada abans de la finalització del termini d'exposició.
D'altra banda, les actuacions sobre el cicle de publicació dels edictes que es poden realitzar són:
Com a evidència jurídica la plataforma tecnològica genera automàticament la diligència electrònica del temps d'exposició de l'edicte.
Altres aspectes a destacar són:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Els ens públics donats d'alta a l'e-TAULER poden tramitar anuncis en format electrònic a través d'EACAT, els qual són adreçats als ens receptors, que hauran de gestionar la seva publicació.
En aquest document trobareu un detall de l'esmentada tramesa:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
A partir del 2 d'octubre de 2016 el marc jurídic aplicable a l'e-TAULER és la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions públiques (en endavant, LPACAP o Llei 39/2015) en tant que legislació bàsica, així com la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les Administracions públiques de Catalunya, només en allò que no s'oposi o contradigui la LPACAP.
Es disposa del termini d'un any que finalitza el 2 d'octubre de 2017 per tal d'adequar les normatives de procediment administratiu que contradiguin les previsions de la Llei 39/2015.
Mentre no s'adeqüin les normes corresponents, els preceptes que siguin contradictoris amb la Llei 39/2015 quedaran desplaçats i per tant, no s'aplicaran.
Transcorregut el termini d'adequació normativa, els preceptes contradictoris amb la nova Llei quedaran tàcitament derogats.
Pel que fa al tauler electrònic, a partir del 2 d'octubre de 2016 queden derogades la Llei 30/1992, la Llei 11/2007 i alguns articles del Reglament que la desenvolupa.
En aquest context, a grans trets cal tenir en compte l'impacte de la nova Llei 39/2015 tant a la publicació d'edictes de notificació com a la publicació d'actes administratius que s'esdevé en els següents termes:
Publicació de notificacions infructuoses: tal com precisa la LPACAP en el seu article 44, el mitjà obligatori de publicació dels edictes de notificació és el Tauler Edictal Únic del BOE, sent les altres formes de publicació, inclosa la del tauler edictal, facultatives i complementàries i per tant, no substitutòries de la seva publicació al BOE.
Publicació d'actes administratius: en aquest cas és aplicable tant la LPACAP com la Llei 26/2010, en no existir cap contradicció entre les seves previsions.
En conseqüència, la publicació en els diaris corresponents dels actes administratius que per disposició legal o reglamentària haguessin de ser publicats en el tauler d'anuncis o edictes, continuarà sent el mitjà legalment habilitat per substituir la publicació en el tauler (físic i/o electrònic).
En aquesta matèria serà aplicable la LPACAP (art. 45) i la Llei 26/2010 (art. 58.3).
És a dir, malgrat legalment o reglamentària pugui ser exigida la publicació en el tauler d'anuncis o edictes, la publicació en un diari oficial serà suficient per considerar-ne complerta l'obligació.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Per sol·licitar l'e-TAULER, cal:
Si sou ens del sector públic de la Generalitat:
Els responsables que vulguin sol·licitar l'alta a l'e-TAULER s'han d'adreçar a l'Àrea d'Atenció Presencial i Qualitat de la Direcció General d'Atenció Ciutadana: [EMAIL]
Si sou NO ens del sector públic de la Generalitat:
Accedir al tràmit que trobareu, a EACAT Tràmits > prestador Consorci AOC, Servei CAOC – Sol·licitud de serveis > Tràmit "Sol·licitud d'alta i modificació dels serveis de l'AOC".
Els ens dependents són entitats amb personalitat jurídica pròpia, però vinculades a un ens principal o titular del servei e-TAULER, al portal ciutadà del qual hi volen publicar els seus anuncis enlloc de publicar-los a un portal propi.
L'alta dels ens dependents ha de ser autoritzada i sol·licitada pel responsable de l'e-TAULER de l'ens principal mitjançant el formulari d'alta inicial o modificació posterior del servei.
Els usuaris dels ens dependents són donats d'alta pel gestor d'aquest ens a EACAT, els quals gestionen els seus propis anuncis des d'un entorn de gestió específic i propi de l'ens dependent en qüestió. (v.
Manual d'usuari de l'e-TAULER, punt 4)
1.- Aprovar l' Ordenança tipus reguladora d'administració electrònica promoguda per Localret.
2.- Regular el tauler electrònic mitjançant el decret Regulació de la difusió d'informació de l'administració municipal i tauler d'edictes promogut per Localret.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Directori corporatiu: És el dipòsit central d'identitats de GICAR.
GICAR: Plataforma de Gestió d'Identitats i Control d'Accés als Recursos, de la Generalitat de Catalunya.
IDP: És el servei comú d'identificació, autenticació i autorització de la plataforma EACAT.
S: Registre corporatiu d'entrada i sortida de documents de la Generalitat de Catalunya.
Usuari: Qualsevol persona que utilitza la valisa electrònica
Titular de la valisa: És aquell usuari que pot ser emissor o receptor, però també pot configurar en la seva valisa a un o més usuaris col·laboradors seus, amb la finalitat que gestionin les seves valises electròniques amb uns permisos determinats.
Usuari col·laborador: És aquell usuari que ha estat designat per un usuari titular per a que gestioni les seves valises, amb uns permisos determinats.
Un usuari pot ser col·laborador de més d'un titular, en aquest cas podrà gestionar les valises de cada un d'ells, segons els permisos que li hagin donat.
• Preparar valises en nom del seu titular,
• Llegir les valises que rep el seu titular si no són confidencials,
I si el càrrec dóna els permisos corresponents en el moment de definir a l'usuari col·laborador, també podrà
• Enviar valises en nom del titular sense el seu vist-i-plau
Usuari emissor / receptor: És aquell usuari que com el seu nom indica envia o rep la valisa electrònica, i a qui anirà associat l'assentament de sortida (quan sigui emissor)/entrada (quan sigui receptor) del registre.
Usuari visualitzador: És aquell usuari que ha definit l'emissor d'una valisa per a que sense ser-ne el Destinatari pugui visualitzar-la.
Aquest usuari també té les següents característiques:
• Quan ha llegit una valisa no s'envia avís de lectura a l'emissor.
• La valisa dirigida a ell no ha estat registrada pel S, ja que no és el Destinatari.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
En cas que no es faci servir la T-CAT, la valisa es signarà automàticament amb un certificat de segell electrònic carregat a l'aplicatiu.
Si es vol signar amb T-CAT, cal indicar-ho a l'opció que es mostra al final de la plana de creació de la valisa.
A la plana de configuració es pot marcar que per defecte aquesta opció aparegui marcada.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Els esdeveniments que generaran avisos per correu electrònic als usuaris d'e-Valisa són els següents:
Tots aquests correus d'avís inclouran les dades necessàries per poder identificar amb claredat la valisa relacionada (qui és l'usuari emissor, quina és la data i hora en que s'ha produït l'esdeveniment, l'assumpte, etc.) i un enllaç per poder accedir directament a l'eValisa per conèixer amb més exactitud què és el que ha passat i actuar en conseqüència.
De tots aquests tipus d'avisos creiem que n'hi ha que són més importants que d'altres.
En concret pensem que els 4 primers s'han d'enviar en tots els casos i que a més a més s'han d'enviar tan aviat com es produeixen.
En canvi, els 4 darrers tipus d'avisos pensem que no són tan crítics i són aquests els que et permetrem configurar de la següent manera:
Contingut relacionat o d'interès:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Una de les funcionalitats que trobaràs a l'eValisa és un potent cercador, amb un comportament molt similar al de Google, que et permetrà localitzar amb facilitat totes les teves valises.
Aquest cercador està ubicat a la part superior del menú principal i presenta les següents característiques (podràs combinar totes aquestes opcions tantes vegades com necessitis):
Si ho desitges, pots desplegar la cerca avançada per poder precisar el comportament de la cerca.
Per fer-ho has de fer clic al botó Opcions que et mostrarà un formulari on podràs indicar:
· A quina safata s'ha de limitar la cerca.
Una vegada has realitzat la cerca, t'apareixerà la safata Resultats de la cerca amb les valises que compleixen els criteris de cerca indicats.
Des de la safata de resultats podràs accedir al detall de la valisa que desitgis simplement fent-li clic a sobre.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
S'ha actualitzat com es mostren les valises en les que un usuari participa com a visualitzador, per a adequar-ho a la definició del que és un visualitzador, un usuari al que es comunica que un usuari ha emès una valisa a un destinatari, però que no és destinatari de la mateixa.
D'aquesta manera, en cas d'una valisa amb múltiples destinataris, el visualitzador veia UNA valisa a la seva safata, i ara veurà les múltiples valises, cadascuna amb el seu destinatari, de forma que tindrà el coneixement de la gestió que faci realment cada destinatari.
El visualitzador no pot interactuar sobre aquestes valises (moure-les a l'històric, ni el fet que hi accedixi suposa que es dóna per llegida, ni la pot retornar), simplement podrà veure el que el destinatari hagi fet sobre la mateixa (p.e. si el destinatari mou la valisa a l'històric, a la safata del visualitzador també es mourà, ja que el que veu és la valisa original).
Aquest conjunt de canvis pot fer que el nombre de valises que un usuari trobi a les safates es vegi modificat respecte al que es veia fins la data del canvi (17/10), sense que això suposi cap mena d'incidència, simplement que les valises estan ubicades a l'arxiu de la safata corresponent, o que apareguin més valises perquè som visualitzadors de valises múltiples, o que estiguin a la safata d'històric perquè els destinataris han fet aquesta acció.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Per tal de poder enviar una valisa a un destinatari concret, és necessari que la seva unitat menor de GICAR estigui creada a l'eina.
Si l'usuari no té aquesta dada informada, el sistema no permet fer-li cap enviament.
La forma més senzilla que es creï aquesta unitat menor és que es faci automàticament en el moment que qualsevol usuari de la mateixa accedeixi a l'eina, així que si hi podeu contactar i demanar que simplement accedeixin amb les seves credencials, a partir d'aquell moment ja no apareixerà l'avís conforme no existeix la unitat menor corresponent.
En cas que no tingueu possibilitat de sol·licitar aquest primer accés a un usuari qualsevol de la unitat menor requerida, comuniqueu al Centre d'Atenció a l'Usuari del Consorci AOC, informant del codi d'unitat menor que cal afegir.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Una vegada estiguis familiaritzat amb l'eValisa et recomanem que vagis a l'apartat Configuració per parametritzar la teva valisa d'acord a les teves necessitats.
En concret són 3 els punts que podràs configurar:
Una vegada hagis finalitzat la configuració de la teva valisa hauràs de fer clic al botó Desa canvis per tal de confirmar els canvis.
Tal i com s'explica a l'apartat Avisos, n'hi ha diversos tipus d'esdeveniments que considerem que no són crítics i que podràs decidir si vols rebre l'avís corresponent:
Per a cadascun d'aquests tipus d'esdeveniments tindràs un desplegable per indicar la freqüència amb el que el vols rebre: Immediatament, Resum diari (cada nit rebràs un únic correu amb tots els esdeveniments que hagin succeït durant aquell dia), Resum setmanal (la matinada de cada diumenge a dilluns rebràs un únic correu amb tots els esdeveniments que hagin succeït durant aquella setmana) o bé no rebre'l En cap cas.
Si disposes d'algun col·laborador que t'ajudi a gestionar la teva valisa, l'hauràs d'indicar.
Per fer-ho, hauràs de fer clic al botó Afegeix col·laboradors.
Aquesta opció obrirà el cercador del Directori Corporatiu per tal que puguis localitzar el/s teu/s col·laborador/s.
El funcionament del Directori Corporatiu s'explica a l'apartat Cerca usuaris al Directori Corporatiu d'aquest web.
Una vegada hagis seleccionat els teus col·laboradors, podràs configurar per a cadascun d'ells 2 opcions:
Per defecte aquestes 2 opcions es mostren deshabilitades.
Aquí us mostrem els usuaris dels quals sou col·laboradors, amb l'opció de desvincular-vos-en quan ja no necessiteu la relació de col·laboració entre tots dos usuaris, ja sigui perquè el càrrec hagi deixat de ser usuari de l'eina, o perquè hagi canviat d'unitat, etc.
Per fer la desvinculació, simplement cliqueu el botó destacat a aquesta imatge:
Per tal de fer més senzilla la tasca d'enviar valises a múltiples destinataris de forma periòdica, podrem crear grups de destinataris, de manera que, un cop creat, a l'apartat " Per a:" de creació de valises només caldrà que comencem a escriure el nom del grup i ens apareixerà el text predictiu, de la mateixa forma que funciona com a recordatori quan indiquem destinataris als quals ja hem enviat valises prèviament.
Si volem que, per defecte, ens aparegui un text a l'apartat Contingut de les nostres valises, cal que ho indiquem en aquest apartat.
Pot ser útil en cas que normalment vulgueu que el contingut de les vostres valises porti el vostre nom, càrrec i departament, per exemple.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Ex. usuari que pertany al Consell Català de l'Esport s'ha de cercar pel Departament de Presidència.
Com ja hem comentat, qualsevol usuari de la Generalitat de Catalunya que estigui enregistrat al Directori Corporatiu és un usuari potencial de l'eValisa i per tant pot ser seleccionat com a receptor d'una valisa.
Per poder localitzar fàcilment els usuaris destinataris disposes a l'eValisa d'un cercador d'usuaris.
Per poder accedir al cercador del Directori Corporatiu has de fer clic a la imatge Directori que apareix al costat del camp Per a, i també al costat del camp Visualitzadors, del formulari de creació d'una nova valisa.
Una vegada accedeixes al cercador, t'apareixerà un formulari que hauràs d'omplir:
El cercador t'obliga a omplir 2 dades per poder localitzar a l'usuari:
Podràs indicar una part del nom/cognoms o del càrrec o bé indicar-ho en la seva totalitat.
És a dir, si un usuari es diu Joan Maria Bertran Peris, podràs localitzar-lo posant en el camp Nom Joan Maria, però també si indiques Joan o fins i tot Maria.
De forma anàloga, si vols cercar a un usuari pel seu càrrec, p. ex. Director General, el podràs localitzar tant si indiques Director General, però també indicant Director o fins i tot General.
D'altra banda, no t'has de preocupar si el text que introdueixes està en majúscules/minúscules o si conté o no els accents corresponents: la cerca no serà sensible a les majúscules/minúscules ni tampoc als accents, de forma que podràs localitzar a l'usuari en qualsevol cas.
Important: Et recomanem que indiquis totes les dades que coneguis de l'usuari a cercar.
Quantes més dades indiquis més eficient serà la cerca i més acurat serà el resultat que obtindràs.
NOTA: Per tal de poder cercar a usuaris que tenen la seva identitat protegida a GICAR, existeix una tercera opció de cerca, l'opció Correu-e.
El funcionament és similar als dos casos anteriors, però en aquest cas haurem d'indicar una adreça de correu EXACTA per trobar l'usuari, i només hi haurà un sol camp d'informació a emplenar.
En el cas que necessitem cercar un usuari protegit us haureu de dirigir a l'altra pestanya.
Cal tenir present que d'aquests usuaris sempre es mostraran només les seves adreces de correu electrònic, en cap cas els noms i cognoms.
Una vegada hagis introduït les dades de l'usuari a cercar, podràs fer clic al botó Cerca.
En aquest moment es realitzarà la cerca i es mostraran tots els usuaris que compleixen els criteris de cerca en la part inferior del formulari.
Important: els usuaris que apareixen amb una imatge taronja d'avís a davant del nom amb un missatge que indica " La unitat menor no està informada " no podran accedir a la Valisa rebuda.
Hauran de contactar amb GICAR per tal de verificar les seves dades.
Per seleccionar un usuari determinat, simplement hauràs de fer clic a sobre d'ell i automàticament t'apareixerà seleccionat a l'apartat Seleccionats.
Important: si necessites enviar la valisa a més d'un destinatari, podràs repetir la cerca tantes vegades com ho necessitis.
Simplement has d'introduir les dades (nom+cognoms o càrrec i unitat major) del nou usuari i tornar a fer clic al botó Cerca.
Si has seleccionat un usuari per error i necessites eliminar-ho, només hauràs de posar el ratolí a sobre seu dins l'apartat Seleccionats (en aquest moment el seu nom apareixerà tatxat) i fer clic.
Finalment hauràs de fer clic al botó Afegeix per tancar el formulari de cerca i afegir tots els usuaris seleccionats al camp de Destinataris o Visualitzadors.
Si pel contrari no vols aplicar cap canvi sobre la valisa que estàs editant, podràs fer clic al botó Descarta i es tancarà el formulari de cerca sense que es realitzi cap modificació sobre la valisa.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Una de les principals funcionalitats que necessitaràs realitzar és la d'enviar una nova valisa.
El primer pas que hauràs de realitzar és fer clic al botó Crea valisa que apareix a la part superior del menú principal.
Una vegada ho facis, t'apareixerà el formulari d'edició de la valisa.
En aquest formulari hauràs d'omplir les següents dades:
Si pel contrari no has enviat mai una valisa a aquest destinatari, l'hauràs de cercar en el Directori Corporatiu.
És important destacar que podràs seleccionar tants usuaris destinataris com necessitis.
Cada vegada que en seleccionis un t'apareixerà una etiqueta amb el seu nom i el camp Per a et quedarà disponible per tal que puguis començar a escriure el nom d'un nou usuari.
Com a mínim hauràs de seleccionar un destinatari per poder fer l'enviament de la valisa.
Si necessites eliminar un usuari que ja has seleccionat, només hauràs de fer clic a la creu que apareix al final del seu nom i automàticament s'eliminarà de la llista d'usuaris destinataris.
Si la valisa és confidencial llavors no s'inclourà l'assumpte de la valisa als assentaments per evitar que pugui aparèixer cap dada sensible.
A més a més d'aquestes dades, la valisa pot tenir opcionalment les següents característiques:
Una vegada hagis introduït correctament totes les dades de la valisa, t'apareixeran disponibles les següents accions:
Totes les valises enviades han d'anar signades electrònicament per tal de poder garantir la seva integritat.
Per defecte les valises es signaran automàticament amb un segell d'òrgan del
Consorci AOC, però si ho desitges pots marcar l'opció Amb la meva T-CAT per tal que puguis signar-la amb la teva T-CAT o amb qualsevol altre certificat que tinguis disponible.
Important: Si ets un usuari col·laborador i estàs creant una valisa en nom d'un usuari titular, només tindràs disponible l'acció Envia en el cas que el titular t'hagi donat permisos per poder enviar valises directament en el seu nom.
Una vegada es prepara una valisa per al vistiplau de l'usuari titular, aquesta es mou a la safata Per vistiplau i s'envia un avís per correu-e al titular per tal que estigui al cas.
Consulta enllaços i documents d'utilitat:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Si ets un usuari col·laborador i estàs creant una valisa en nom d'un usuari titular, t'apareixerà l'opció Per a vistiplau.
Aquesta acció només es podrà executar quan la valisa estigui totalment emplenada i amb dades correctes.
Una vegada l'executis, t'apareixerà un formulari on podràs de forma opcional indicar un comentari al titular amb les observacions que estimis oportunes.
Aquest comentari només serà visible pel titular de la valisa i en cap cas ho podrà veure l'usuari destinatari o els visualitzadors.
En el moment de preparar la valisa es produiran les següents accions:
Per la seva banda, quan l'usuari titular accedeixi a la safata Per a vistiplau, trobarà les valises pendents de revisió i per a cadascuna d'elles veurà l'usuari destinatari, l'assumpte i el col·laborador que li ha deixat preparada.
A continuació el titular podrà accedir al detall d'una d'aquestes valises fent-li clic a sobre per tal de procedir a la seva revisió.
La valisa mostrarà a la part superior el comentari del col·laborador (si és que aquest realment ho ha introduït)
Si en el moment de revisar la valisa el titular requereix realitzar algun canvi, podrà: fer el canvi ell mateix, o bé, tornar la valisa al col·laborador indicant-li en un comentari els canvis que ha de realitzar.
En aquest segon cas la valisa es mourà a la safata d'esborranys i s'enviarà un avís per correu-e al col·laborador per tal que sàpiga que ha de modificar la valisa.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
La safata d'entrada, d'enviades, de resultat de la cerca i les d'històric, permeten l'accés al detall de les valises que contenen.
Per accedir-hi, l'usuari simplement haurà de fer clic a sobre de la valisa que desitgi consultar.
Important: Si la valisa és confidencial i l'usuari que intenta accedir és un usuari col·laborador, o bé si l'usuari que intenta accedir és un usuari visualitzador, llavors la valisa estarà bloquejada i no permetrà l'accés al detall de la mateixa.
Si és la primera vegada que s'accedeix a la valisa, aquesta es marcarà com a llegida i s'actualitzarà el marcador de valises pendents de lectura de la safata corresponent.
També s'actualitzarà la informació de traçabilitat de qui i quan l'ha llegida, i es generarà l'avís de lectura per a l'usuari origen de la valisa i els seus col·laboradors.
A continuació es mostrarà en el formulari de detall totes les dades de la valisa:
Si vols consultar les dades dels assentaments de sortida i entrada, les dades de la signatura electrònica o bé les dades de traçabilitat de qui i quan ha llegit la valisa, només hauràs de fer clic a l'opció Mostra detalls que obrirà un apartat on apareixeran totes aquestes dades.
A sobre del contingut de la valisa es mostra una barra d'eines que permetrà executar les diferents accions disponibles de la valisa:
Aquesta opció és especialment interessant si ets un usuari col·laborador i llegeixes la valisa d'un usuari titular, però vols que el propi titular quan accedeixi a la seva valisa identifiqui aquesta valisa com a no llegida per tal de que li presti especial atenció.
Important: La funcionalitat marcar com a no llegida només tindrà efecte a l'hora de visualitzar-la en negreta i en l'indicador de valises pendents de lectura que es mostra a la safata d'entrada o d'històric.
Ara bé, no tindrà cap afectació sobre la traçabilitat de qui i quan ha llegit la valisa per primera vegada (que és la informació que realment regularà el termini de lectura de la valisa i els corresponents avisos).
Una vegada executis aquesta acció, t'apareixerà un formulari per tal que introdueixis l'adreça de correu on vols enviar la valisa (podràs seleccionar qualsevol adreça, fins i tot adreces que no siguin del domini gencat.cat) i opcionalment un comentari que s'inclourà dins el cos del correu.
Hauràs de vigilar a l'hora d'introduir l'adreça de correu per què l'eValisa no tindrà cap mecanisme per poder validar-la.
Has de tenir en compte que només s'enviaran els fitxers annexos fins a un màxim de 10MB i que l'eValisa no podrà avisar-te de cap de les maneres si la bústia del destinatari està plena o bé si l'usuari té habilitat algun filtre anti-spam que bloquegi el correu.
Important: L'enviament d'una valisa per correu-e quedarà auditat dins el detall de la pròpia valisa per tal que puguis recordar a quina adreça de correu vas enviar la valisa i quan ho vas fer.
La valisa no s'eliminarà en cap cas, però sí quedarà marcada com a retornada i es podrà consultar en tot moment qui i quan l'ha retornada, així com el motiu del retorn.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Per tal d'accedir al servei per primera vegada cal tenir en compte els següents punts:
S'ha de disposar d'un navegador web amb accés a Internet i tenir instal·lada la versió de Java 1.5 o superior.
El servei està garantit per als següents navegadors:
La valisa electrònica (e-Valisa) és una eina d'utilització personal, és a dir, la podran utilitzar tots i cada un dels empleats públics que compleixin els següents requeriments mínims:
Que estigui donat d'alta al Directori Corporatiu de la Generalitat (DC) i disposi d'un correu electrònic informat.
El procediment per donar d'alta a un organisme al DC és el següent:
Criteris generals d'ús de l'eValisa:
L'eValisa és una eina de comunicació interadministrativa que poden fer servir els següents òrgans:
Administració de la Generalitat.
Organismes autònoms i entitats autònomes de l'Administració de la Generalitat.
Entitats de dret públic vinculades o dependents.
Ens en que la Generalitat participa, directament o indirectament, en el 100% del seu capital o fons patrimonial.
Els òrgans que no formen part d'aquest àmbit subjectiu, podrien realitzar les seves comunicacions interadministratives mitjançant els serveis de tramitació de la plataforma EACAT.
No obstant recomanaríem una anàlisi mes acurada d'aquests ens en funció del criteri que s'indica a continuació.
El segon criteri que s'estableix, és el relatiu a l'objecte o el contingut de la comunicació de la tramitació que es vol portar a terme.
En relació amb aquest criteri, cal recordar que és una eina de relacions interadministratives i, per tant, el contingut de les comunicacions realitzades amb eValisa, ha d'estar emmarcat en les funcions i competències públiques que estigui exercint l'ens o organisme públic.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Per a accedir a e-Valisa només cal estar donat d'alta al Directori Corporatiu de la Generalitat (GICAR) i disposar d'un correu electrònic informat en aquest usuari.
Al servei es pot accedir a través de:
Pels emplets públics de la Generalitat, l'accés a l'eina és mitjançant:
Les intranets dels departaments
Un cop dins el servei, cal que tingueu en compte els següents conceptes:
Qualsevol usuari de la Generalitat de Catalunya és un usuari potencial de l'eValisa.
Com a requeriment tecnològic n omés cal que estiguis enregistrat al Directori Corporatiu (el dipòsit central d'identitats de GICAR) i tenir informat el compte de correu electrònic, per tal que puguis rebre valises de qualsevol altre usuari de la Generalitat i enviar les valises que consideris necessàries a altres usuaris.
En cas d'inici de l'ús de l'eValisa caldrà posar-se en contacte amb les àrees d'organització per l'avaluació del tràmit o procediment des d'on rebreu suport i assessorament organitzatiu i jurídic.
Existeixen diferents tipus d'usuaris que poden intervenir en l'ús del servei e-Valisa:
A més de l'usuari receptor, una valisa podrà tenir de forma opcional un o més usuaris visualitzadors.
Aquest/s usuari/s visualitzador/s podrà/n accedir al contingut complert de la valisa de la mateixa forma que l'usuari receptor.
La diferència entre un receptor i un visualitzador és que aquest segon no està rebent conceptualment la valisa i això es tradueix en les següents diferències:
La següent figura resumeix els conceptes indicats:
Si ets un usuari col·laborador cada vegada que entris a l'eValisa per defecte accediràs a la teva pròpia valisa.
Ara bé, en qualsevol moment podràs seleccionar la valisa d'un dels usuaris titulars als que estàs vinculat.
Per fer-ho, disposes d'un desplegable a la part superior del menú principal que et mostrarà el nom dels diferents usuaris titulars als que estàs associat i l'opció per accedir a la teva pròpia valisa.
Una vegada hagis seleccionat la valisa d'un dels teus usuaris titulars, totes les safates (incloent la safata de resultats del cercador) mostraran únicament les valises associades a aquest usuari titular.
Estaràs per tant gestionant no la teva valisa, sinó la d'aquest usuari titular.
Important: Si el teu usuari titular t'ha restringit l'accés únicament a les valises que realment hagis preparat, llavors no podràs accedir a la Safata d'entrada ni tampoc a la Safata d'històric d'entrada del teu usuari titular.
La safata d'entrada, d'enviades, de resultat de la cerca i les d'històric, permeten l'accés al detall de les valises que contenen.
Per accedir-hi, l'usuari simplement haurà de fer clic a sobre de la valisa que desitgi consultar.
Important: Si la valisa és confidencial llavors la valisa estarà bloquejada i no permetrà l'accés al detall.
Si és la primera vegada que s'accedeix a la valisa, aquesta es marcarà com a llegida i s'actualitzarà el marcador de valises pendents de lectura de la safata corresponent.
També s'actualitzarà la informació de traçabilitat de qui i quan l'ha llegida, i es generarà l'avís de lectura per a l'usuari origen de la valisa i els seus col·laboradors.
A continuació es mostrarà en el formulari de detall totes les dades de la valisa:
Si vols consultar les dades dels assentaments de sortida i entrada, les dades de la signatura electrònica o bé les dades de traçabilitat de qui i quan ha llegit la valisa, només hauràs de fer clic a l'opció Mostra detalls que obrirà un apartat on apareixeran totes aquestes dades.
A sobre del contingut de la valisa es mostra una barra d'eines que permetrà executar les diferents accions disponibles de la valisa:
Aquesta opció és especialment interessant si ets un usuari col·laborador i llegeixes la valisa d'un usuari titular, però vols que el propi titular quan accedeixi a la seva valisa identifiqui aquesta valisa com a no llegida per tal de que li presti especial atenció.
Important: La funcionalitat marcar com a no llegida només tindrà efecte a l'hora de visualitzar-la en negreta i en l'indicador de valises pendents de lectura que es mostra a la safata d'entrada o d'històric.
Ara bé, no tindrà cap afectació sobre la traçabilitat de qui i quan ha llegit la valisa per primera vegada (que és la informació que realment regularà el termini de lectura de la valisa i els corresponents avisos).
Una vegada executis aquesta acció, t'apareixerà un formulari per tal que introdueixis l'adreça de correu on vols enviar la valisa (podràs seleccionar qualsevol adreça, fins i tot adreces que no siguin del domini gencat.cat) i opcionalment un comentari que s'inclourà dins el cos del correu.
Hauràs de vigilar a l'hora d'introduir l'adreça de correu per què l'eValisa no tindrà cap mecanisme per poder validar-la.
Has de tenir en compte que només s'enviaran els fitxers annexos fins a un màxim de 10MB i que l'eValisa no podrà avisar-te de cap de les maneres si la bústia del destinatari està plena o bé si l'usuari té habilitat algun filtre anti-spam que bloquegi el correu.
Important: L'enviament d'una valisa per correu-e quedarà auditat dins el detall de la pròpia valisa per tal que puguis recordar a quina adreça de correu vas enviar la valisa i quan ho vas fer.
La valisa no s'eliminarà en cap cas, però sí quedarà marcada com a retornada i es podrà consultar en tot moment qui i quan l'ha retornada, i el motiu de retorn.
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |
Tal i com us vàrem comunicar tant a través del blog com via tramesa d'EACAT directament als ens afectats, el 15 de març de 2018, s'ha fet efectiva l'activació del Sobre Digital 2.0 a tots els ens local i les universitats adherides a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública (PSCP).
Veureu que a partir d'aquesta activació, teniu disponible l'opció de presentació d'ofertes telemàtiques mitjançant licitació electrònica (Sobre Digital), des de la pestanya "Dades bàsiques" dels nous expedients creats a l'eina de gestió de la PSCP, com es mostra a la imatge de sota.
Els validadors que ja estan donats d'alta a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública, tindran activat de manera automàtica els privilegis per veure les ofertes electròniques des de l'eina de gestió de la PSCP.
Pel nous usuaris donats d'alta caldrà que, l'administrador del vostre òrgan, habiliti aquesta opció inclosa a la pantalla de definició del perfil de l'usuari a l'òrgan de contractació.
Us enllacem a sota els materials de suport disponibles que també podeu trobar al nostre Portal de Suport d'e-Contractació.
Com sempre teniu a la vostra disposició el formulari de contacte del mateix portal per traslladar-nos les consultes o incidències relacionades amb aquest servei.
Per a dubtes en temes de contractació podeu contactar amb la Junta Consultiva de Contractació Administrativa adscrita al Departament de Vicepresidència, Economia i Hisenda.
Destacar que disposeu d'una guia de redacció de plecs que la Junta Consultiva ha publicat, actualitzada als requisits de la nova Llei 9/2017, a la seva pàgina web.
Podeu consultar més informació al Portal de Suport de Licitacions Electròniques.
La selecció de l'actualitat d'Administració Oberta a la vostra safata. |
Tal i com us havíem avançat en altres publicacions, avui 9 de març de 2018, entra en vigor la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic, per la qual es transposen a l'ordenament jurídic espanyol les directives del Parlament Europeu i del Consell 2014/23/UE i 2014/24/UE, de 26 de febrer de 2014, excepte l'article 159.4.
Per l'adaptació a aquesta, la Plataforma de Serveis de Contractació Pública (PSCP) incorpora una sèrie de canvis derivats de les novetats de Llei que podeu consultar al document de sota que descriu les funcionalitats incorporades.
Podeu consultar també, el detall de les mateixes al document de Recomanacions d'ús de la Plataforma de Serveis de Contractació Pública en relació amb els canvis incorporats per la nova Llei, a la primera fase d'implantació.
Plataforma de serveis de contractació pública: Novetats 6.14.
La selecció de l'actualitat d'Administració Oberta a la vostra safata. |
Ordenança que regula els serveis de l'AOC (seu, notificacions, tauler d'anuncis i edictes, registre electrònic, etc.)
Model d'ordenança de creació i funcionament del registre electrònic
La selecció de l'actualitat d'Administració Oberta a la vostra safata. |
Per poder realitzar la càrrega de menors via Excel, es necessari descarregar-se el fitxer de la plantilla de càrrega que trobem a Càrrega de fitxers i emplenar tots els camps per a cada un dels contractes que s'introdueixen.
Es pot descarregar la plantilla en blanc amb només l'estructura de les columnes o es pot descarregar la plantilla per a un organisme contractant concret.
En aquest cas ens apareixerà a l'arxiu emplenada la columna amb l'organisme contractant especificat, i a més en alguns camps es tindrà un desplegable amb els seus possibles valors.
A més hi ha disponible un fitxer Excel d'instruccions, on es descriuen tots els camps i es defineix la seva obligatorietat, també s'informen els codis a introduir per als camps en que es necessària la codificació del mateix.
En el moment de carregar el fitxer, si es deixa marcat el "flag" de Càrrega amb tramesa a la JCCA, els contractes que es carreguin al sistema i no tinguin errors passaran directament a l'estat Junta Consultiva per a la seva validació.
Si realitzem la tramesa desmarcant el "flag", els contractes també es carregaran al programa RCP, però en aquest cas, quedaran tots ells en estat Organisme contractant, i es necessari fer la seva tramesa a la Junta Consultiva.
En el cas de càrregues de fitxers amb errors en les que també hi hagi contractes correctes, es recomanable esborrar els contractes ja carregats correctament del fitxer alhora de fer la següent càrrega amb les correccions.
Si no es fa així, al tornar a intentar carregar els contractes correctes el sistema ens donarà un missatge d'error dient que "No es pot modificar un contracte tramés a la JCCA".
En l'apartat de resultat de les càrregues podem veure si la càrrega ha finalitzat o esta pendent d'executar-se (les càrregues de fins 200 línies es fan al moment), si el resultat de la càrrega es correcte o amb errors i els informes de resultats i d'errors.
En el cas que el resultat de la càrrega sigui "amb errors" pot ser que tots els contractes que hi havia al fitxer tinguin errors i per tant només hi haurà un informe d'errors o que hi hagi en el fitxer també contractes correctes.
En aquest cas a més de l'informe d'errors hi haurà un informe de resultat que indiqui quins contractes del fitxer s'han pogut carregar correctament en el Registre Públic de Contractes.
Alhora d'omplir les dades de la plantilla excel per fer la càrrega cal tenir en compte:
Feu clic aquí per cancel·lar la resposta.
XHTML: Pots utilitzar aquestes etiquetes: |