answer
stringclasses
357 values
question
stringlengths
82
518
Sivil itaatsizliğin zorunlu olarak şiddet içermediği konusunda tartışmalar olmuştur. Black's Law Dictionary, sivil itaatsizlik tanımında şiddet içermez. Christian Bay'in ansiklopedi makalesi, sivil itaatsizliğin "dikkatle seçilmiş ve meşru araçlar" gerektirdiğini belirtir, ancak bunların şiddet içermeyen olması gerekmediğini belirtir. Hem sivil itaatsizlik hem de sivil isyan, anayasal kusurlara başvurarak haklı çıkarılırken, isyanın çok daha yıkıcı olduğu iddia edilmiştir; bu nedenle, isyanı haklı çıkaran kusurlar, itaatsizliği haklı çıkaranlardan çok daha ciddi olmalıdır ve eğer bir kişi sivil isyanı haklı çıkaramazsa, o zaman bir sivil itaatsizlerin güç ve şiddet kullanımını ve tutuklanmaya boyun eğmeyi reddetmesini haklı çıkaramaz. Sivil itaatsizliğin şiddetten kaçınmasının, toplumun sivil itaatsizliğe karşı hoşgörüsünü korumasına da yardımcı olduğu söyleniyor.
Sivil itaatsizlik, sivil isyandan nasıl farklıdır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tesla her gün 9:00'dan 18:00'e kadar ya da daha sonra Delmonico'nun restoranında ve daha sonra Waldorf-Astoria Oteli'nde tam olarak 20:10'dan akşam yemeği yiyerek çalıştı. Tesla yemek siparişini telefonla garson başkanına verirdi, ki bu da ona hizmet eden tek kişi olabilirdi. "Yemek saat sekizde hazır olmalıydı... Sosyal yükümlülüklerini yerine getirmek için bir gruba akşam yemeği verdiği nadir durumlar hariç, yalnız yemek yerdi. Tesla daha sonra çalışmalarına devam ederdi, genellikle sabahın 3'üne kadar".
Tesla ne kadar geç saatlere kadar çalıştı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Seri formatı 2005 canlandırması için değişti, her seri genellikle 13 adet 45 dakikalık, bağımsız bölümlerden (60 dakikalık reklamlar ile, yurtdışındaki ticari kanallarda) ve Noel Günü'nde yayınlanan genişletilmiş bir bölümden oluşuyordu. Her seri, dizi finalinde çözülen gevşek bir hikaye yayıyla bağlantılı birkaç bağımsız ve çok bölümlü hikaye içerir. Erken "klasik" dönemde olduğu gibi, her bölümün, bağımsız ya da daha büyük bir hikayenin parçası olsun, kendi başlığı vardır. Zaman zaman, düzenli dizi bölümleri 45 dakikalık çalışma süresini aşacaktır; özellikle, 2008'den "Journey's End" ve 2010'dan "Onbirinci Saat" bölümleri bir saatin üzerindeydi.
Her bölüm reklamsız ne kadar sürer? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Graz'daki ikinci eğitim yılı boyunca, Tesla, bilardo, satranç ve kart oynama konusunda bir tutku geliştirdi (ve çok ustalaştı), bazen oyun masasında 48 saatten fazla zaman geçirdi.:43, 301 Bir keresinde laboratuvarında, Tesla 84 saat boyunca uyku veya dinlenme olmadan çalıştı.:208 Tesla'nın arkadaş olduğu bir gazeteci olan Kenneth Swezey, Tesla'nın nadiren uyuduğunu doğruladı. Swezey, bir sabah Tesla'nın sabah saat 3'te kendisini aradığını hatırladı: "Odamda ölü gibi uyuyordum... Birden telefon çanı beni uyandırdı... [Tesla] hareketli bir şekilde konuşuyordu, duraklar içinde,... bir sorunu çözerken, bir teoriyi diğerine karşılaştırırken, yorumlar yaparken; ve çözüme ulaştığını hissettiğinde, aniden telefonu kapattı".
Tesla'nın uyanık kaldığı en uzun 60 dakikalık aralık kaç? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Yaklaşık 1964 ve 1973 yılları arasında, BBC'nin çeşitli video kasetleri ve film kütüphanelerinde depolanan büyük miktarda eski materyal ya yok edildi,[not 3] silindi ya da yayın kalitesinden ciddi bir bozulmaya yol açan kötü depolama durumundan muzdarip oldu. Bu, çoğu ilk iki Doktor'u içeren hikayeleri içeren birçok eski Doctor Who bölümünü içeriyordu: William Hartnell ve Patrick Troughton. Programın ilk altı yılı boyunca üretilen 253 bölümden 97'si BBC arşivlerinde bulunmamaktadır (özellikle sezon 3, 4 ve 5'te 79 bölüm eksiktir). 1972'de, o zaman yapılan hemen hemen tüm bölümlerin BBC'de var olduğu biliniyordu, 1978'de ise bantları silme ve " yedek " film kopyalarını yok etme uygulaması durduruldu.
Kaç tane Doctor Who bölümü eksik? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Embargo Avrupa'da aynı değildi. Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun (EEC) dokuz üyesinden, Hollanda tam bir ambargo ile karşı karşıya kaldı, İngiltere ve Fransa neredeyse kesintisiz tedarik aldı (Amerika'nın havaalanlarını kullanmasına izin vermeyi reddettikleri ve hem Araplara hem de İsraillilere silah ve tedarik ambargosu koydukları için), diğer altı üye ise kısmi kesintilerle karşı karşıya kaldı. Birleşik Krallık geleneksel olarak İsrail'in müttefikiydi ve Harold Wilson'un hükümeti Altı Gün Savaşı sırasında İsraillileri destekledi. Onun halefi Ted Heath, 1970'te bu politikayı tersine çevirdi ve İsrail'in 1967 öncesi sınırlarına geri çekilmesini istedi.
Embargo kaç EEC ülkesini etkiledi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Güney Kaliforniya'da her yıl yaklaşık 10.000 deprem oluyor. Neredeyse hepsi o kadar küçüktür ki hissedilmezler. Sadece birkaç yüz büyüklüğü 3.0'dan büyüktür ve sadece yaklaşık 15<unk>20 büyüklüğü 4.0'dan büyüktür. 1994'teki 6.7 büyüklüğündeki Northridge depremi özellikle yıkıcıydı, önemli sayıda ölüm, yaralanma ve yapısal çöküşe neden oldu. ABD tarihindeki herhangi bir depremde en fazla hasara yol açtı, tahmini 20 milyar doların üzerinde.
Kaç tane deprem 3,0'un üzerinde olduğu tahmin ediliyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Avustralya'da, şov, Ocak 1965'ten beri Avustralya Yayın Kurumu (ABC) tarafından ilk kez özel olarak yönetildiğinden, kuruluşundan bu yana güçlü bir hayran kitlesine sahipti. ABC, periyodik olarak tekrarlanan bölümlere sahipti; 2003'te, şovun 40. yıldönümü için başlayan tüm mevcut klasik bölümlerin haftalık gösterimleri ve şovun 50. yıldönümü için 2013'te tüm mevcut yeniden canlandırılmış bölümlerin haftalık gösterimleri dikkat çekicidir. ABC, ABC1'de ilk kez ABC2'de tekrarlanan modern serileri yayınlıyor. ABC ayrıca 1983'te Beş Doktor 20. yıldönümü özel programı için kısmi fon sağladı. Hem klasik hem de modern serilerin tekrarları, abonelik televizyon kanalları BBC UKTV, SF ve daha sonra SF'nin kapanması üzerine SyFy'de de gösterildi. [ alıntı gerekli ]
Şovun ne kadar küresel bir erişimi vardı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1935'te, yıllık bir doğum günü kutlama röportajında Tesla, herhangi bir kara mesafesinde minimum kayıpla mekanik enerji iletim yöntemini, ilgili yeni bir iletişim aracı ve yeraltı mineral yataklarının yerini doğru bir şekilde belirleme yöntemini duyurdu.
Tesla bu tür röportajları ne sıklıkta yapardı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Karmaşıklık sınıflarını tanımlamak için birçok türde Turing makinesi kullanılır, örneğin deterministik Turing makineleri, olasılıklı Turing makineleri, deterministik olmayan Turing makineleri, kuantum Turing makineleri, simetrik Turing makineleri ve alternatif Turing makineleri. Hepsi prensip olarak eşit derecede güçlüdür, ancak kaynaklar (zaman veya alan gibi) sınırlı olduğunda, bunlardan bazıları diğerlerinden daha güçlü olabilir.
Turing makineleri ne kadar güçlü? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Céloron, geniş kapsamlı raporunda şunları yazdı: "Söyleyebileceğim tek şey, bu bölgelerin Yerlilerinin Fransızlara karşı çok kötü bir eğilimli oldukları ve tamamen İngilizlere adanmış olduklarıdır. Onları nasıl geri getireceğimi bilmiyorum". Montreal'e dönmeden önce bile, Ohio'daki durumla ilgili raporlar Londra ve Paris'e ulaştı, her taraf harekete geçilmesini önerdi. Massachusetts Körfezi Eyaletinin genişlemeci valisi William Shirley, İngiliz kolonilerin Fransızlar var olduğu sürece güvende olmayacağını belirterek özellikle güçlüydü. Koloniler arasındaki çatışmalar, Hintli müttefikleri içeren baskın grupları aracılığıyla gerçekleştirildi ve bu da her iki taraftan Avrupalı sömürge esirlerinin yoğun bir ticaretine yol açtı.
Shirley Fransızlarla nasıl başa çıkıyordu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1935'te, yıllık bir doğum günü kutlama röportajında Tesla, herhangi bir kara mesafesinde minimum kayıpla mekanik enerji iletim yöntemini, ilgili yeni bir iletişim aracı ve yeraltı mineral yataklarının yerini doğru bir şekilde belirleme yöntemini duyurdu.
Tesla her yıl nasıl anıldı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Algoritmik problemlerin karmaşıklığına açıkça adanmış gerçek araştırma başlamadan önce, çeşitli araştırmacılar tarafından çok sayıda temel atıldı. Bunlardan en etkili olanı, Alan Turing tarafından 1936'da bir bilgisayarın çok sağlam ve esnek bir basitleştirmesi olduğu ortaya çıkan Turing makinelerinin tanımıydı.
Turing Makinesi'nin uyarlanabilirliği nasıl algılandı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ctenophores yaz aylarında bazı kıyı bölgelerinde bol olabilir, ancak diğer yerlerde nadirdir ve bulmak zordur. Çok fazla sayıda oluşan koylarda, ktenoforlar tarafından avlanma, deniz besin zincirlerinin hayati bir parçası olan fitoplanktonu (planktonik bitkiler) ortadan kaldırabilecek kopepodlar gibi küçük zooplanktonik organizmaların popülasyonlarını kontrol edebilir. Bir ctenophore, Mnemiopsis, yanlışlıkla Balık Denizi'ne getirildi, burada balık larvalarını ve aksi takdirde balıkları besleyen organizmaları yiyerek balık stoklarının çökmesine neden olduğu suçlanıyor. Durum, aşırı avlanma ve Mnemiopsis popülasyonunun büyümesini teşvik eden uzun vadeli çevresel değişiklikler gibi diğer faktörler tarafından kötüleştirildi. Beroe'nun daha sonra kazara tanıtılması, Beroe'nun diğer ctenophorları avladığı için sorunu azaltmaya yardımcı oldu.
Beroe'nin Karadeniz'e yerleşmesi nasıl oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ctenophores yaz aylarında bazı kıyı bölgelerinde bol olabilir, ancak diğer yerlerde nadirdir ve bulmak zordur. Çok fazla sayıda oluşan koylarda, ktenoforlar tarafından avlanma, deniz besin zincirlerinin hayati bir parçası olan fitoplanktonu (planktonik bitkiler) ortadan kaldırabilecek kopepodlar gibi küçük zooplanktonik organizmaların popülasyonlarını kontrol edebilir. Bir ctenophore, Mnemiopsis, yanlışlıkla Balık Denizi'ne getirildi, burada balık larvalarını ve aksi takdirde balıkları besleyen organizmaları yiyerek balık stoklarının çökmesine neden olduğu suçlanıyor. Durum, aşırı avlanma ve Mnemiopsis popülasyonunun büyümesini teşvik eden uzun vadeli çevresel değişiklikler gibi diğer faktörler tarafından kötüleştirildi. Beroe'nun daha sonra kazara tanıtılması, Beroe'nun diğer ctenophorları avladığı için sorunu azaltmaya yardımcı oldu.
Beroe nasıl Karadeniz'e girdi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Seri formatı 2005 canlandırması için değişti, her seri genellikle 13 adet 45 dakikalık, bağımsız bölümlerden (60 dakikalık reklamlar ile, yurtdışındaki ticari kanallarda) ve Noel Günü'nde yayınlanan genişletilmiş bir bölümden oluşuyordu. Her seri, dizi finalinde çözülen gevşek bir hikaye yayıyla bağlantılı birkaç bağımsız ve çok bölümlü hikaye içerir. Erken "klasik" dönemde olduğu gibi, her bölümün, bağımsız ya da daha büyük bir hikayenin parçası olsun, kendi başlığı vardır. Zaman zaman, düzenli dizi bölümleri 45 dakikalık çalışma süresini aşacaktır; özellikle, 2008'den "Journey's End" ve 2010'dan "Onbirinci Saat" bölümleri bir saatin üzerindeydi.
Her seri içindeki bölümler 2005 canlanması altında nasıl değişti? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tymnet, San Jose, CA'da merkezli uluslararası bir veri iletişim ağıydı. San Jose, CA'da merkezli bir uluslararası veri iletişim ağıydı. San Jose, CA'da merkezli bir uluslararası veri iletişim ağıydı. San Jose, CA'da merkezli bir uluslararası veri iletişim ağıydı. Kullanıcılar tipik olarak çağrı bağlantıları veya özel eşzamanlı bağlantılar yoluyla bağlanır. İşletme, diyalog kullanıcılarını destekleyen büyük bir kamu ağından ve devlet kurumlarının ve büyük şirketlerin (çoğunlukla bankalar ve havayolları) kendi özel ağlarını oluşturmalarına izin veren özel bir ağ işinden oluşuyordu. Özel ağlar genellikle özel ağda olmayan yerlere ulaşmak için kamu ağına ağ geçidi yoluyla bağlanmıştır. Tymnet ayrıca X.25/X.75 ağ geçitleri aracılığıyla ABD'deki ve uluslararası düzinelerce diğer halka açık ağlara bağlanmıştı. (İlginç bir not: Tymnet, Bay Tyme'ın adını almadı. Başka bir çalışan bu ismi önerdi.)
Kamu ve özel ağlar nasıl bağlandı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
P karmaşıklık sınıfı genellikle verimli bir algoritma kabul eden hesaplama görevlerini modelleyen matematiksel bir soyutlama olarak görülür. Bu hipoteze Cobham-Edmonds tezi denir. Öte yandan NP karmaşıklık sınıfı, insanların verimli bir şekilde çözmek istedikleri, ancak Boolean tatmin edicilik problemi, Hamiltonian yol problemi ve vertex kaplama problemi gibi verimli bir algoritma bilmediği birçok problem içerir. Deterministik Turing makineleri özel, deterministik olmayan Turing makineleri olduğundan, P'deki her problemin de NP sınıfının bir üyesi olduğunu kolayca gözlemleyebiliriz.
Bir bilgisayar bir dizi problemi çözmek için bir algoritma kullanamazsa, bunlar hangi karmaşıklık kategorisinin aksine nondeterministik polinom zamanı olarak kabul edilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ayrıca, bir inşaat projesinde ana ve müteahhit ve diğer paydaşlar arasında işbirliği ilişkisine vurgu yapılan ilişki sözleşmesini içeren yeni satın alma biçimleri de gittikçe artıyor. Yeni formlar, kamu-özel ortaklık (PPP) veya özel finans girişimleri (PFI) ve "saf" veya "project" ittifakları ve "pas" veya "stratejik" ittifaklar gibi ittifaklar gibi ortaklıkları içerir. İşbirliğinin odak noktası, inşaat sektöründeki sıklıkla son derece rekabetçi ve çatışmacı uygulamalardan kaynaklanan birçok sorunu iyileştirmektir.
Eğer bir müteahhit inşaat sektöründe rekabetten doğan sorunları azaltmak isterse, neye katılabilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Güney Avrupa'da, Euraziyalı ve Afrika tektonik levhaları arasında, yaklaşık 240 MBP ve 220 MBP (şu anadan milyon yıl önce) arasında, Tethys Okyanusu'nun açılışıyla, Mesozoik Çağ'ın Trias Dönemi'nde sahne ayarlandı. Günümüzdeki Akdeniz, biraz daha büyük olan bu Tethys denizinden inmektedir. Jura Dönemi'nde yaklaşık 180 MBP'de, iki levha yönünü tersine çevirdi ve Tethys tabanını sıkıştırmaya başladı, bu da Avrasya'nın altına çekilmesine ve Oligozen ve Miosen Dönemlerinin Alp Orogeni'sinde son levhanın kenarını yukarı doğru itmesine neden oldu. Birkaç mikro levha sıkıştırmada yakalandı ve döndü veya yanal olarak itildiler, Akdeniz coğrafyasının bireysel özelliklerini oluşturdular: İberya Pireneler'i yukarı doğru itti; İtalya, Alpler ve Anadolu, batıya doğru hareket ederek, Yunanistan dağları ve adalar. Sıkıştırma ve orogeni, her yıl dağların küçük bir miktarda yükselmesi ve aktif yanardağların gösterdiği gibi bugün de devam ediyor.
Eğer bir Okyanus'a atıfta bulunmuyorsa, Tethys bu metinde neye atıfta bulunuyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Güney Avrupa'da, Euraziyalı ve Afrika tektonik levhaları arasında, yaklaşık 240 MBP ve 220 MBP (şu anadan milyon yıl önce) arasında, Tethys Okyanusu'nun açılışıyla, Mesozoik Çağ'ın Trias Dönemi'nde sahne ayarlandı. Günümüzdeki Akdeniz, biraz daha büyük olan bu Tethys denizinden inmektedir. Jura Dönemi'nde yaklaşık 180 MBP'de, iki levha yönünü tersine çevirdi ve Tethys tabanını sıkıştırmaya başladı, bu da Avrasya'nın altına çekilmesine ve Oligozen ve Miosen Dönemlerinin Alp Orogeni'sinde son levhanın kenarını yukarı doğru itmesine neden oldu. Birkaç mikro levha sıkıştırmada yakalandı ve döndü veya yanal olarak itildiler, Akdeniz coğrafyasının bireysel özelliklerini oluşturdular: İberya Pireneler'i yukarı doğru itti; İtalya, Alpler ve Anadolu, batıya doğru hareket ederek, Yunanistan dağları ve adalar. Sıkıştırma ve orogeni, her yıl dağların küçük bir miktarda yükselmesi ve aktif yanardağların gösterdiği gibi bugün de devam ediyor.
Eğer bu Oligozen Dönemi değilse, Tethys tabanı ne zaman Avrasya'nın altında kaldı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
30 Temmuz 1891'de, 35 yaşındayken, Tesla Amerika Birleşik Devletleri'nin vatandaşlığına kabul edildi ve Güney Beşinci Cadde'deki laboratuvarını ve daha sonra New York'taki 46 E. Houston Caddesi'nde bir laboratuvar kurdu. Her iki yerde de elektrikli lambaları kablosuz olarak yaktı, kablosuz güç iletiminin potansiyelini gösterdi. Aynı yıl, Tesla bobin patentini aldı.
Gelecek için çok umut verici bir deney arıyorsak, hangisi olurdu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
30 Temmuz 1891'de, 35 yaşındayken, Tesla Amerika Birleşik Devletleri'nin vatandaşlığına kabul edildi ve Güney Beşinci Cadde'deki laboratuvarını ve daha sonra New York'taki 46 E. Houston Caddesi'nde bir laboratuvar kurdu. Her iki yerde de elektrikli lambaları kablosuz olarak yaktı, kablosuz güç iletiminin potansiyelini gösterdi. Aynı yıl, Tesla bobin patentini aldı.
Eğer Teksas'taki bir şehrin adını taşıyan bir geçiş yolunun adını arıyorsak, ne olurdu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1975'te, serinin 11. Sezonu, Bir Çocuk Dizisinde En İyi Yazı için Büyük Britanya Yazarlar Birliği ödülünü kazandı. 1996'da BBC televizyonu, "TV60" serisinin doruk noktası olarak "Anne Ödülleri"ni düzenledi ve BBC televizyon yayınının 60 yılını kutladı. Doktor Who, şirketin şimdiye kadar ürettiği "En İyi Popüler Drama" olarak seçildi. 2000 yılında, Doctor Who, British Film Institute tarafından üretilen ve endüstri profesyonelleri tarafından oylanan 20. yüzyılın en büyük 100 İngiliz Televizyon Programı listesinde üçüncü sırada yer aldı. 2005 yılında SFX dergisi tarafından yapılan bir ankette "En Büyük İngiltere Bilim Kurgu ve Fantezi Televizyon Dizisi" olarak ilk sırada yer aldı. Ayrıca, 100 Greatest Kids' TV şovunda (1963-1989 sürümü 2001'de Channel 4'ün geri sayımı) sekizinci sırada yer aldı.
Eğer 11. sezonun prömiyerini görmek istiyorsanız hangi yüzyılda izlemeniz gerekir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Deniz gücü ve ulusal bir devlet değil, Almanya'nın Batı emperyalizmine katılımının 19. yüzyılın sonlarına kadar ihmal edilebilir olduğu görülmüştür. Avusturya'nın katılımı, öncelikle Birinci İmparatorluk, İspanyol tahtı ve diğer kraliyet evlerinin Habsburg kontrolünün bir sonucuydu. Kutsal Roma İmparatorluğu'nun dağılmasına neden olan Napolyon'un yenilgisinden sonra Prusya ve Alman devletleri, Avrupa'nın Concert'i aracılığıyla Avrupa sistemini manipüle etmeyi tercih ederek emperyalizmden uzak durmaya devam ettiler. Prusya, Fransa-Almanya Savaşı'ndan sonra diğer devletleri ikinci Alman İmparatorluğu'nda birleştirdikten sonra, uzun zamandır Başbakanı Otto von Bismarck (1862<unk>90), uzun süredir sömürge edinmelerine karşı çıkıyordu ve bu tür mülklerin elde edilmesinin, korunmasının ve savunmasının yükünün potansiyel faydalardan daha ağır olacağını savunuyordu. Kolonilerin kendi paralarını ödemediğini, Alman bürokratik sisteminin tropiklerde iyi çalışmayacağını ve kolonilerle ilgili diplomatik anlaşmazlıkların Almanya'yı merkezi çıkarından, Avrupa'nın kendisinden uzaklaştıracağını düşünüyordu.
Emperyalizm ne tür yerlerin dışında gerçekleşir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Birçok karmaşıklık sınıfı bir indirgeme kavramını kullanarak tanımlanır. Bir azaltma, bir sorunun başka bir soruna dönüştürülmesidir. Bir problemin en az bir başka problem kadar zor olduğu şeklindeki gayri resmi kavramı yakalar. Örneğin, bir problem X, Y için bir algoritma kullanarak çözülebilirse, X, Y'den daha zor değildir ve X'in Y'ye indirgendiğini söylüyoruz. Cook indirgenmeleri, Karp indirgenmeleri ve Levin indirgenmeleri gibi azaltma yöntemine ve polinomal zaman indirgenmeleri veya log uzay indirgenmeleri gibi azaltmaların karmaşıklığına bağlı olarak birçok farklı türde indirme vardır.
Bir indirimde, her iki sorun da eşit olmalı mı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ctenophores, deniz gıda zincirlerinde "ölü uçlar" olarak kabul edilirdi, çünkü organik maddenin tuz ve suya düşük oranının onları diğer hayvanlar için kötü bir beslenme haline getirdiği düşünülüyordu. Ayrıca, olası yırtıcıların bağırsaklarında ctenophores kalıntılarını tanımlamak da genellikle zordur, ancak taraklar bazen ipucu verecek kadar uzun süre sağlam kalır. Oncorhynchus keta adlı chum somonuyla ilgili ayrıntılı araştırmalar, bu balıkların ctenophore'ları 20 kat daha hızlı sindirdiğini ve ctenophore'ların etrafta yeterince varsa iyi bir diyet sağlayabileceğini gösterdi. Beroidler çoğunlukla diğer ctenophorlar üzerine avlanırlar. Bazı denizanası ve kaplumbağalar çok miktarda ctenophore yiyor ve denizanası geçici olarak ctenophore popülasyonlarını yok edebilir. Ktenoforlar ve denizanası popülasyonlarında genellikle büyük mevsimsel değişiklikler olduğundan, onları avlayan balıkların çoğu genellerdir ve popülasyonlar üzerinde uzman denizanası yiyenlerden daha büyük bir etkiye sahip olabilirler. Bu, Kızıldeniz'de çiçek açtığı sırada kasıtlı olarak jelatinli zooplanktonla beslenen bitki yiyen balıkların gözlemlenmesiyle vurgulanıyor. Bazı deniz anemonlarının larvaları, yetişkinliğe ulaştıklarında balıklara parazitlik eden bazı düz solucanların larvaları gibi, ctenophores üzerinde parazitlerdir.
Chum somonunda karides mi yoksa ctenophores mı daha hızlı sindiriliyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Hem emperyalizm hem de sömürgecilik, bir toprak ve kontrol ettikleri yerli nüfus üzerinde siyasi ve ekonomik avantajı dikte eder, ancak bilim adamları bazen ikisi arasındaki farkı göstermekte zorluk çekiyorlar. Emperyalizm ve sömürgecilik bir diğerinin bastırılmasına odaklansa da, sömürgecilik bir ülkenin bir başkasının fiziksel kontrolünü alma sürecini ifade ederse, emperyalizm resmi veya gayri resmi olarak siyasi ve parasal egemenliği ifade eder. Sömürgecilik, bölgelere nasıl hükmetmeye başlayacağına karar veren mimar olarak görülüyor ve emperyalizm, sömürgecilikle işbirliği yapan fetihin arkasındaki fikri yaratan olarak görülebilir. Sömürgecilik, bir imparatorluk ülkesinin bir bölgeyi fethetmeye başladığı ve daha sonra bir önceki ülkenin kontrol ettiği bölgeleri yönetebildiği zamandır. Sömürgeciliğin temel anlamı, fethedilen ulusun değerli varlıklarının ve malzemelerinin sömürülmesi ve fetheden ulusun savaş ganimetlerinden yararlanmasıdır. Emperyalizmin anlamı, diğer devletin topraklarını fethederek ve böylece kendi egemenliğini artırarak bir imparatorluk yaratmaktır. Sömürgecilik, bir bölgede yabancı bölgeden gelen bir nüfus tarafından sömürge mülklerinin inşaat ve korunmasıdır. Sömürgecilik, bir bölgenin mevcut sosyal yapısını, fiziksel yapısını ve ekonomisini tamamen değiştirebilir; fethedilen yerli nüfusların fethedilen halkların özelliklerini miras alması olağandışı değildir.
Sömürgecilikte, toprakların kontrolünü kim alır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Japonya, Orta Doğu'yla tarihsel bağlantılarının olmamasına rağmen, Arap petrolüne en çok bağımlı olan ülkeydi. 1970'de ithal edilen petrolün %71'i Orta Doğu'dan geliyordu. 7 Kasım 1973'te, Suudi Arabistan ve Kuveyt hükümetleri, Japonya'yı karışmama politikasını değiştirmesi için teşvik etmek için "dostsuz" bir ülke olarak ilan etti. Aralık'ta %5'lik bir üretim kesintisiyle panik yarattı. 22 Kasım'da Japonya, "İsrail'in 1967 topraklarının hepsinden çekilmesini savunan, Filistinlilerin kendi kaderini belirlemesini savunan ve İsrail'in bu ön koşulları kabul etmeyi reddettiği takdirde İsrail'e yönelik politikasını yeniden gözden geçirme tehdidi veren" bir açıklama yayınladı. 25 Aralık'ta Japonya Arap dostu bir devlet olarak kabul edildi.
Makalede, yağ nereden geldi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Avrupalı örtme sanatının en eski örneklerinden biri olan 14. yüzyılın sonlarından kalma Sicilya Tristan örtüsü de koleksiyondadır. Koleksiyon, William Morris tarafından tasarlanan çeşitli tekstil türlerine, örgü, dokuma kumaşlar, goblenler (1887'deki 'Orman' goblonu dahil), halılar ve halılar, ayrıca desen kitapları ve kağıt tasarımları dahil olmak üzere çok sayıda örneğe sahiptir. Art Deco dönemi, Marion Dorn tarafından tasarlanan halılar ve kumaşlarla kaplıdır. Aynı döneme ait Serge Chermayeff tarafından tasarlanan bir halı var.
Koleksiyonda, desenler neye göre düzenlenmiş? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Neredeyse tüm ctenophoralar, mikroskopik larvalardan ve rotifyerlerden küçük kabuklu hayvanların yetişkinlerine kadar olan avları alan yırtıcılardır; istisnalar, yetişkin türlerinin beslendiği salplarda parazit olarak yaşayan iki türün yavrularıdır. Olumlu koşullar altında, ctenophores bir günde kendi ağırlığının on katını yiyebilir. Sadece 100-150 tür onaylanmıştır ve muhtemelen 25'i daha tam olarak tanımlanmamış ve adlandırılmamıştır. Ders kitabı örnekleri, yumurta şeklindeki vücutları olan ve avlarını yakalayan yapışkan hücreler olan koloblastlarla kaplı olan bir çift geri çekilebilir dokunaçlı ("küçük dokunaçlı") olan cydippids'dir. Filum, çoğu türün yetişkinlerinin tarakları olmayan düz, derin deniz platyctenidleri ve tentacle'ları olmayan ve diş gibi hareket eden büyük, sertleşmiş silia gruplarıyla silahlanmış dev ağızları kullanarak diğer ctenophores'a avlanan kıyı beroidleri de dahil olmak üzere çok çeşitli vücut formlarına sahiptir. Bu çeşitlilikler farklı türlerin aynı bölgede devasa popülasyonlar oluşturmasını sağlar, çünkü farklı av türlerinde uzmanlaşırlar ve onları örümceklerin kullandığı kadar geniş bir yöntemle yakalarlar.
Evrimleri esnasında, ctenophores ne yapmak için cilialarını değiştirdi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Çağdaş bilim adamları başka salgın türleri de bulmuşlardır. Modern bubonik veba, %30-75%'lik bir ölüm oranına ve 38-41 °C (100-106 °F) ateş, baş ağrısı, ağrılı eklemler, mide bulantısı ve kusma ve genel bir rahatsızlık hissi içeren semptomlara sahiptir. Tedavi edilmedikçe, böcek vebasına yakalananların yüzde 80'i sekiz gün içinde ölür. Pnömonik veba ölüm oranı yüzde 90-95'tir. Semptomlar arasında ateş, öksürük ve kanlı dışkı vardır. Hastalık ilerledikçe, tükürük serbestçe akıyor ve parlak kırmızı oluyor. Septikemik veba, üç formun en az yaygın olanıdır ve ölüm oranı %100'e yakındır. Semptomlar yüksek ateş ve mor renkli cilt lekeleridir (diseminasyonlu intravaskuler koagülasyon nedeniyle mor). Pnömonik ve özellikle septikemik veba vakalarında, hastalığın ilerlemesi o kadar hızlıdır ki, bubolar olarak belirtilen büyümüş lenf düğümlerinin gelişmesi için genellikle zaman yoktur.
Veba hastası olan kişide parlak kırmızı tükürük neyin belirtisidir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Güney Kaliforniya, yolcu hacmine göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en yoğun ikinci havaalanı olan Los Angeles Uluslararası Havaalanı'na ev sahipliği yapmaktadır (bkz: Yolcu trafiği açısından dünyanın en yoğun havaalanları) ve uluslararası yolcu hacmine göre üçüncü (bkz: Uluslararası yolcu trafiği açısından Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en yoğun havaalanları); San Diego Uluslararası Havaalanı, dünyanın en yoğun tek pistli havaalanı; Van Nuys Havaalanı, dünyanın en yoğun genel havaalanı; Orange County, Bakersfield, Ontario, Burbank ve Long Beach'teki büyük ticari havaalanları; ve çok sayıda küçük ticari ve genel havaalanları.
California'nın hangi bölgelerinde halka açık uçakların kalktığı ve indiği birçok büyük yer bulunur? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Amerikan Yayın Şirketi (ABC) (1957'den beri logosunda abc olarak stilize edilmiştir), The Walt Disney Company'nin Disney Media Networks bölümü bir yan kuruluşu olan Disney<unk>ABC Television Group'a ait bir Amerikan ticari yayın televizyon ağıdır. Ağ, Büyük Üç televizyon ağının bir parçasıdır. Şebekenin merkezi Manhattan'daki Columbus Bulvarı ve Batı 66. Cadde'de bulunmaktadır. New York, Los Angeles ve Burbank, Kaliforniya'da ek büyük ofisleri ve üretim tesisleri bulunmaktadır.
ABC küçük harfi hangi kategoriye girer? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Güney Kaliforniya, yolcu hacmine göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en yoğun ikinci havaalanı olan Los Angeles Uluslararası Havaalanı'na ev sahipliği yapmaktadır (bkz: Yolcu trafiği açısından dünyanın en yoğun havaalanları) ve uluslararası yolcu hacmine göre üçüncü (bkz: Uluslararası yolcu trafiği açısından Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en yoğun havaalanları); San Diego Uluslararası Havaalanı, dünyanın en yoğun tek pistli havaalanı; Van Nuys Havaalanı, dünyanın en yoğun genel havaalanı; Orange County, Bakersfield, Ontario, Burbank ve Long Beach'teki büyük ticari havaalanları; ve çok sayıda küçük ticari ve genel havaalanları.
Hangi şehirde uçakların kalktığı ve indiği yer Amerika'da benzer bir yer var ki daha çok ziyaret edilmektedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
En sık kullanılan indirgeme bir polinom zaman indirgeme. Bu, azaltma işleminin polinom zamanını aldığı anlamına gelir. Örneğin, bir tamsayının karesi sorunu, iki tamsayının çarpımı sorunu olarak azaltılabilir. Bu, iki tam sayının çarpımı için bir algoritmanın bir tam sayının karesini çıkarmak için kullanılabileceği anlamına gelir. Gerçekten de, bu, çarpma algoritmasının her iki girişine de aynı giriş vererek yapılabilir. Böylece, karenin çarpımdan daha zor olmadığını görüyoruz, çünkü karenin çarpmaya indirgenmesi mümkündür.
Bir tamsayının karesini başka hangi yolla yapabiliriz? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ctenophores yaz aylarında bazı kıyı bölgelerinde bol olabilir, ancak diğer yerlerde nadirdir ve bulmak zordur. Çok fazla sayıda oluşan koylarda, ktenoforlar tarafından avlanma, deniz besin zincirlerinin hayati bir parçası olan fitoplanktonu (planktonik bitkiler) ortadan kaldırabilecek kopepodlar gibi küçük zooplanktonik organizmaların popülasyonlarını kontrol edebilir. Bir ctenophore, Mnemiopsis, yanlışlıkla Balık Denizi'ne getirildi, burada balık larvalarını ve aksi takdirde balıkları besleyen organizmaları yiyerek balık stoklarının çökmesine neden olduğu suçlanıyor. Durum, aşırı avlanma ve Mnemiopsis popülasyonunun büyümesini teşvik eden uzun vadeli çevresel değişiklikler gibi diğer faktörler tarafından kötüleştirildi. Beroe'nun daha sonra kazara tanıtılması, Beroe'nun diğer ctenophorları avladığı için sorunu azaltmaya yardımcı oldu.
Beroya nasıl Karadeniz'in ortasına yerleştirildi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Harvard, dünyanın en büyük üniversite bağışına sahip. Eylül 2011 itibariyle, 2008 durgunluğu sırasında kaybedilen kayıpları neredeyse geri kazanmıştı. 2011'de 32 milyar dolar değerindeydi, Eylül 2010'da 28 milyar dolar ve 2009'da 26 milyar dolardı. 2008-2009'da yaklaşık %30'luk bir kayıp yaşadı. Aralık 2008'de Harvard, bağışlarının Temmuz ile Ekim 2008 arasında% 22 (yaklaşık 8 milyar dolar) kaybettiğini ve bütçe kesintilerini gerektirdiğini açıkladı. Sonraki raporlar kayıpların aslında bu rakamın iki katından fazla olduğunu gösteriyor, sadece ilk dört ayda bağışının neredeyse %50'si azalmıştır. Forbes Mart 2009'da kayıpların 12 milyar dolar civarında olduğunu tahmin etti. Harvard'ın bütçesini yeniden dengeleme girişiminin en belirgin sonuçlarından biri, 2011'de tamamlanması planlanan 1,2 milyar dolarlık Allston Bilim Kompleksinin inşasını durdurmalarıydı ve bu da yerel sakinlerin protestolarına neden oldu. 2012 itibariyle, Harvard Üniversitesi'nin öğrenciler için toplam 159 milyon dolarlık bir finansal yardım rezervi ve 4.093 milyon dolarlık bir Pell Grant rezervi vardı.
Harvard'ın değeri hangi yılda düşmeye başladı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
"İslam Devleti", daha önce "Irak ve Levant İslam Devleti" olarak bilinir ve daha önce "Irak İslam Devleti" olarak (ve birçok eleştirmeni tarafından Daesh kısaltması olarak adlandırılır), Irak ve Suriye'den gelen Sünni Araplar tarafından yönetilen ve çoğunlukla Sünni Araplardan oluşan bir Vahhabi / Salafi cihatçı militan grubudur. 2014'te, grup kendini dünya çapındaki tüm Müslümanlar üzerinde dini, siyasi ve askeri otoriteye sahip bir halifelik olarak ilan etti. Mart 2015 itibariyle, Irak ve Suriye'de on milyon insanın işgal ettiği topraklar üzerinde kontrolü vardı ve Libya, Nijerya ve Afganistan'ın küçük bölgelerinde nominal kontrolü vardı. (Kendi kendini tanımlayan bir devlet olmasına rağmen, uluslararası tanınmadan yoksundur.) Grup ayrıca Kuzey Afrika ve Güney Asya da dahil olmak üzere dünyanın diğer bölgelerinde de faaliyet göstermektedir veya bağlı kuruluşlara sahiptir.
İslam Devleti hangi ülkede daha fazla toprak kontrol ediyor, Irak mı, Libya mı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Harvard, dünyanın en büyük üniversite bağışına sahip. Eylül 2011 itibariyle, 2008 durgunluğu sırasında kaybedilen kayıpları neredeyse geri kazanmıştı. 2011'de 32 milyar dolar değerindeydi, Eylül 2010'da 28 milyar dolar ve 2009'da 26 milyar dolardı. 2008-2009'da yaklaşık %30'luk bir kayıp yaşadı. Aralık 2008'de Harvard, bağışlarının Temmuz ile Ekim 2008 arasında% 22 (yaklaşık 8 milyar dolar) kaybettiğini ve bütçe kesintilerini gerektirdiğini açıkladı. Sonraki raporlar kayıpların aslında bu rakamın iki katından fazla olduğunu gösteriyor, sadece ilk dört ayda bağışının neredeyse %50'si azalmıştır. Forbes Mart 2009'da kayıpların 12 milyar dolar civarında olduğunu tahmin etti. Harvard'ın bütçesini yeniden dengeleme girişiminin en belirgin sonuçlarından biri, 2011'de tamamlanması planlanan 1,2 milyar dolarlık Allston Bilim Kompleksinin inşasını durdurmalarıydı ve bu da yerel sakinlerin protestolarına neden oldu. 2012 itibariyle, Harvard Üniversitesi'nin öğrenciler için toplam 159 milyon dolarlık bir finansal yardım rezervi ve 4.093 milyon dolarlık bir Pell Grant rezervi vardı.
2009'dan 2011'e hangi yıllarda Harvard'ın en çok değeri vardı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Iqbal, laiklik ve laik milliyetçiliğin sadece İslam'ın ve Müslüman toplumun manevi temellerini zayıflatmakla kalmayacak, aynı zamanda Hindistan'ın Hindu çoğunluğunu oluşturan nüfusun Müslüman mirası, kültürü ve siyasi etkisini dışlayacağı endişesini dile getirdi. Mısır, Afganistan, Filistin ve Suriye'ye yaptığı seyahatlerde, ulusalcı farklılıkların atılmasını talep ederek daha büyük İslam siyasi işbirliği ve birliği fikirlerini destekledi. Sör Muhammed İkbal, 1930'da Allahabad'daki oturumunda ve 1932'de Lahore'deki oturumda Müslüman Ligi'nin başkanı seçildi. 29 Aralık 1930'daki Allahabad Konuşmasında, Iqbal, kuzeybatı Hindistan'daki Müslüman çoğunluğu bulunan eyaletler için bağımsız bir devlet vizyonunu özetledi. Bu konuşma daha sonra Pakistan hareketine ilham verdi.
İslam'ı uygulayan bireyler hangi kategoride sınıflandırılır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
İngiltere ve Almanya'da hukuk ve felsefe okuyan Iqbal, Tüm Hindistan Müslüman Ligi'nin Londra şubesinin bir üyesi oldu. 1908'de Lahore'a geri döndü. Zamanını hukuk uygulaması ve felsefi şiir arasında bölüşürken, İkbal Müslüman Ligi'nde aktif kalmıştı. Hindistan'ın I. Dünya Savaşı'na katılmasını desteklemedi ve Muhammed Ali Johar ve Muhammed Ali Cinna gibi Müslüman siyasi liderlerle yakın temas içinde kaldı. O, ana akım Hint milliyetçisi ve laik Hint Ulusal Kongresi'nin eleştirmeniydi. Iqbal'ın yedi İngilizce konferansı, 1934'te Oxford Üniversitesi basın tarafından The Reconstruction of Religious Thought in Islam adlı bir kitapta yayınlandı. Bu konferanslar, İslam'ın modern çağda bir din, siyasi ve hukuk felsefesi olarak oynadığı rol üzerinde durmaktadır.
Iqbal, kelimelerle eğitim içerikleri ile neyi yaratabilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
İngiltere ve Almanya'da hukuk ve felsefe okuyan Iqbal, Tüm Hindistan Müslüman Ligi'nin Londra şubesinin bir üyesi oldu. 1908'de Lahore'a geri döndü. Zamanını hukuk uygulaması ve felsefi şiir arasında bölüşürken, İkbal Müslüman Ligi'nde aktif kalmıştı. Hindistan'ın I. Dünya Savaşı'na katılmasını desteklemedi ve Muhammed Ali Johar ve Muhammed Ali Cinna gibi Müslüman siyasi liderlerle yakın temas içinde kaldı. O, ana akım Hint milliyetçisi ve laik Hint Ulusal Kongresi'nin eleştirmeniydi. Iqbal'ın yedi İngilizce konferansı, 1934'te Oxford Üniversitesi basın tarafından The Reconstruction of Religious Thought in Islam adlı bir kitapta yayınlandı. Bu konferanslar, İslam'ın modern çağda bir din, siyasi ve hukuk felsefesi olarak oynadığı rol üzerinde durmaktadır.
Iqbal nerede bir şeye katıldı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
İngiltere ve Almanya'da hukuk ve felsefe okuyan Iqbal, Tüm Hindistan Müslüman Ligi'nin Londra şubesinin bir üyesi oldu. 1908'de Lahore'a geri döndü. Zamanını hukuk uygulaması ve felsefi şiir arasında bölüşürken, İkbal Müslüman Ligi'nde aktif kalmıştı. Hindistan'ın I. Dünya Savaşı'na katılmasını desteklemedi ve Muhammed Ali Johar ve Muhammed Ali Cinna gibi Müslüman siyasi liderlerle yakın temas içinde kaldı. O, ana akım Hint milliyetçisi ve laik Hint Ulusal Kongresi'nin eleştirmeniydi. Iqbal'ın yedi İngilizce konferansı, 1934'te Oxford Üniversitesi basın tarafından The Reconstruction of Religious Thought in Islam adlı bir kitapta yayınlandı. Bu konferanslar, İslam'ın modern çağda bir din, siyasi ve hukuk felsefesi olarak oynadığı rol üzerinde durmaktadır.
Iqbal yazdı mı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
İnşaat, bir bina veya altyapı inşa etme sürecidir. İnşaat, imalattan farklıdır, çünkü imalat tipik olarak belirlenmiş bir alıcı olmadan benzer öğelerin seri üretimini içerir, inşaat ise tipik olarak bilinen bir müşteri için yerinde gerçekleşir. Bir endüstri olarak inşaat, gelişmiş ülkelerin GSYİH'sinin yüzde altı ila dokuzunu oluşturur. İnşaat, planlama, tasarım ve finansman ile başlar ve proje inşa edilene ve kullanıma hazır olana kadar devam eder.
Yapıların dikilmesinin dışında, inşaat neyi arttırır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1700'de birkaç yüz Fransız Hugenot, İngiltere'den Virginia kolonisine göç etti, burada İngiliz Tacı onlara Aşağı Norfolk İlçesi'nde toprak bağışları vaat etmişti. Geldiklerinde, sömürgeci yetkililer onlara James Nehri'nin şelalelerinin 20 mil yukarısında, şimdi Powhatan İlçesi'ndeki Manakin Kasabası olarak bilinen terk edilmiş Monacan köyünde toprak teklif etti. Bazı yerleşimciler günümüzdeki Chesterfield County'e yerleşti. 12 Mayıs 1705'te, Virginia Genel Meclisi, Manakintown'da hala yaşayan 148 Huguenot'u vatandaşlaştırmak için bir yasa kabul etti. Bu ücra yerleşim yerindeki 390 yerleşimciden birçoğu ölmüştü; bazıları şehir dışında İngiliz tarzı çiftliklerde yaşıyordu; bazıları da farklı yerlere taşındı. Yavaş yavaş İngiliz komşularıyla evlendiler. 18. ve 19. yüzyıllar boyunca Fransızların torunları batıya Piemonte'ye ve Appalachian Dağları'nın ötesine Kentucky, Tennessee, Missouri ve diğer eyaletlerin batısına göç etti. Manakintown bölgesinde, James Nehri ve Huguenot Yolu üzerindeki Huguenot Anma Köprüsü, Huguenot Lisesi de dahil olmak üzere birkaç okul da dahil olmak üzere birçok yerel özellik gibi onurlarına verildi.
Aşağı Norfolk'un nerede bulunduğu verilebilir. Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Şebeke, 2010'da reytinglerde bazı sorunlarla karşılaşmaya başladı. O yıl, Lost'un altıncı ve son sezonu, 2004'te ilk gösteriminden bu yana dramın en düşük puanlı sezonu oldu. Bir zamanlar anlık hit olan Çirkin Betty'nin reytingleri, 2009 sonbaharında dördüncü sezonunun başlangıcında Cuma günlerine taşındıktan sonra çarpıcı bir şekilde çöktü; dramedy'yi Çarşamba günlerine taşıyarak reytingleri artırma girişimi başarısız oldu ve ağ tarafından nihai iptal edilmesi, halktan ve özellikle şovun hayran kitlesinden olumsuz tepki aldı. Şebekenin iki eski hit şovu artık resim dışındayken, şebekenin kalan en iyi veteran şovları Desperate Housewives ve Grey's Anatomy ve başka bir hit drama Brothers & Sisters, hepsi 2009-10 sezonunu en düşük reytinglerini kaydetti.
Çirkin Betty'nin dördüncü sezondan sonra hangi yıl kanal tarafından iptal edildiği sonucuna varılabilir. Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Karmaşıklık sınıflarını tanımlamak için birçok türde Turing makinesi kullanılır, örneğin deterministik Turing makineleri, olasılıklı Turing makineleri, deterministik olmayan Turing makineleri, kuantum Turing makineleri, simetrik Turing makineleri ve alternatif Turing makineleri. Hepsi prensip olarak eşit derecede güçlüdür, ancak kaynaklar (zaman veya alan gibi) sınırlı olduğunda, bunlardan bazıları diğerlerinden daha güçlü olabilir.
Olasılıksal ve alternatif Turing makinelerinin hangi duruma düşeceğini tahmin etmek imkansızdır, bu da onları ne tür bir kapsamlı Turing makinesi yapar? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Normanlar (Normanca: Nourmands; Fransızca: Normands; Latince: Normanni) 10. ve 11. yüzyıllarda Fransa'daki bir bölge olan Normandiya'ya isimlerini veren insanlardı. Onlar, liderleri Rollo altında Batı Francia Kralı III. Charles'a bağlılık yemini etmeyi kabul eden Danimarka, İzlanda ve Norveç'ten gelen Norveç ("Norman" "Norman" dan gelir) yağmacı ve korsanlardan geldiler. Asimilasyonun ve yerli Frank ve Roma-Gal nüfuslarıyla karışmanın nesiller boyunca, torunları yavaş yavaş Batı Francia'nın Carolingian tabanlı kültürleriyle birleşiyor olacaktı. Normanların farklı kültürel ve etnik kimliği ilk olarak 10. yüzyılın ilk yarısında ortaya çıktı ve sonraki yüzyıllarda gelişmeye devam etti.
Julius Caesar, Galya'yı fethetti, şimdi hangi ülkenin bir parçası? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Her ikisi de Güney Kaliforniya'da bulunan Los Angeles (3.7 milyon nüfusu) ve San Diego (1.3 milyon nüfusu) tüm Kaliforniya'nın en büyük iki şehridir (ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sekiz en büyük şehirden ikisidir). Güney Kaliforniya'da 200.000'den fazla nüfusa sahip on iki şehir ve 100.000'in üzerinde nüfusa sahip 34 şehir vardır. San Bernardino ve Riverside hariç olmak üzere, Güney Kaliforniya'nın en gelişmiş şehirlerinin birçoğu sahil boyunca ya da sahile yakın yer almaktadır.
Los Angeles'ın en büyük şehri olarak nitelendirilmesi ve başka nasıl bir şehir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ktenoforların Metazoa'nın geri kalanı ile ilişkisi, hayvanların erken evrimini ve çok hücreliliğin kökenini anlamak için çok önemlidir. Yıllardır tartışmanın odak noktası olmuştur. Ctenophores'ın Bilateria'nın, Cnidaria'nın, Cnidaria, Placozoa ve Bilateria'nın ve diğer tüm hayvan fillerinin kız kardeşi olduğu iddia edilmektedir. Gen aileleri ve sinyal yolları (örneğin, homeobokslar, nükleer reseptörler, Wnt sinyal yolu ve sodyum kanalları) üyelerinin varlığını ve yokluğunu inceleyen bir dizi çalışma, son iki senaryo ile uyumlu kanıtlar gösterdi, ctenophores ya Cnidaria, Placozoa ve Bilateria'nın ya da diğer tüm hayvan fillerinin kız kardeşidir. Ktenoforların tam sıralanmış genomlarını diğer sıralanmış hayvan genomlarıyla karşılaştıran birkaç daha yeni çalışma, ktenoforları diğer tüm hayvanların kız kardeş soyları olarak da destekledi. Bu pozisyon, sinirsel ve kas hücre tiplerinin büyük hayvan soylarında (örneğin, Porifera) kaybolduğunu veya ctenophore soyunda bağımsız olarak evrimleştiğini öne sürer. Bununla birlikte, diğer araştırmacılar, Ctenophora'nın diğer tüm hayvanlara kız kardeş olarak yerleştirilmesinin, ctenophore genomlarında yüksek evrim oranından kaynaklanan istatistiksel bir anomali olduğunu ve bunun yerine Porifera'nın (İsponjlar) en erken farklılaşan hayvan filum olduğunu savundu. Ctenophores ve süngerler, gerçek bir hox geninden yoksun bilinen tek hayvan türüdür.
Soyağacı incelemede de incelenebilir mi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Harvard'ın fakültesi, biyolog E. O. Wilson, bilişsel bilim adamı Steven Pinker, fizikçiler Lisa Randall ve Roy Glauber, kimyacılar Elias Corey, Dudley R. Herschbach ve George M. Whitesides, bilgisayar bilimcileri Michael O. Rabin ve Leslie Valiant, Shakespeare bilimcisi Stephen Greenblatt, yazar Louis Menand, eleştirmen Helen Vendler, tarihçiler Henry Louis Gates, Jr. ve Niall Ferguson, ekonomistler Amartya Sen, N. Gregory Mankiw, Robert Barro, Stephen A. Marglin, Don M. Wilson III ve Martin Feldstein, siyasi filozoflar Harvey Mansfield, Baroness Shirley Williams ve Michael Sandel, Fields Medalist matematikçi Shing-Tung Yau, siyasi bilim adamları Robert Putnam, Joseph Nye ve Stanley Hoffmann, bilim adamı / besteciler Robert Levin ve Rands, astrofizikçi Bernard A. Alyssa Goodman ve hukuk bilimcileri Alan Dershowitz ve Lawrence Dershowitz gibi bilim adamları içerir.
Lisa Randall ve E. O. Wilson ikiside mi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Mallee ve üst Wimmera, yakındaki yarı çöllerden esen sıcak rüzgarlarla Victoria'nın en sıcak bölgeleridir. Ortalama sıcaklıklar yaz aylarında 32 ° C (90 ° F) ve kış aylarında 15 ° C (59 ° F) 'yi aşar. Soğuk dağ yükseklikleri hariç, iç karada aylık sıcaklıklar Melbourne çevresinden 2<unk>7 ° C (4<unk>13 ° F) daha sıcaktır (grafiğe bakın). Victoria'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek maksimum sıcaklığı olan 48.8 ° C (119.8 ° F) 7 Şubat 2009'da 2009 güneydoğu Avustralya sıcak dalgası sırasında Hopetoun'da kaydedildi.
Mallee ve üst Wimmera hangi bölgeden daha sıcak? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Birçok karmaşıklık sınıfı bir indirgeme kavramını kullanarak tanımlanır. Bir azaltma, bir sorunun başka bir soruna dönüştürülmesidir. Bir problemin en az bir başka problem kadar zor olduğu şeklindeki gayri resmi kavramı yakalar. Örneğin, bir problem X, Y için bir algoritma kullanarak çözülebilirse, X, Y'den daha zor değildir ve X'in Y'ye indirgendiğini söylüyoruz. Cook indirgenmeleri, Karp indirgenmeleri ve Levin indirgenmeleri gibi azaltma yöntemine ve polinomal zaman indirgenmeleri veya log uzay indirgenmeleri gibi azaltmaların karmaşıklığına bağlı olarak birçok farklı türde indirme vardır.
Bir problemin diğerine dönüştürülmesinin birçok farklı şekli vardır. Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Muhafazakarlar için en büyük hayal kırıklığı, eski parti lideri David McLetchie'nin oturduğu Edinburgh Pentlands'ın SNP'ye kaybetmesiydi. McLetchie, Lothian bölgesel listesinde seçildi ve Muhafazakarlar, lider Annabel Goldie'nin desteklerinin sağlam kaldığını iddia ettiği beş koltuk net kaybı yaşadı. Yine de, o da partinin lideri olarak istifa edeceğini açıkladı. Cameron, SNP'yi zaferleri için tebrik etti ancak bağımsızlık referandumunda Birlik için kampanya yapmaya söz verdi.
Balık ya da bazen diğer hayvanları yakalamak için kullanılan ağlı kumaşa ne denir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1893'te, George Westinghouse, Chicago'daki 1893 Dünya Kolumbiyalı Fuarı'nı alternatif akımla aydınlatma teklifi aldı ve General Electric'in teklifinde bir milyon dolar kazandı. Bu Dünya Fuarı, bir binayı elektrik sergilerine adadı. Westinghouse, Amerikan halkına tam entegre bir alternatif akım sisteminin güvenliğini, güvenilirliğini ve verimliliğini gösterdiği için AC gücünün tarihindeki önemli bir olaydı. Kolombiya Sergisi'nde, "Tesla Polifaz Sistemi"ni duyuran bir pankart altında, Tesla, daha önce Amerika ve Avrupa'da gerçekleştirilen bir dizi elektrik etkisini gösterdi: 76 bir kablosuz gaz boşaltma lambasını aydınlatmak için yüksek voltajlı, yüksek frekanslı alternatif akım kullanmayı da içeriyordu.: 79 Bir gözlemci şunları belirtti:
Para bir yana, Westinghouse teklifini nasıl kazandı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ağustos 2010 itibariyle, Victoria'da 1.548 devlet okulu, 489 Katolik okulu ve 214 bağımsız okulu vardı. Devlet okullarında 540.800'den az öğrenci, özel okullarda ise 311.800'den fazla öğrenci kayıtlıydı. Özel öğrencilerin yüzde 61'inden fazlası Katolik okullarına gidiyor. İlkokullarda 462.000'den fazla öğrenci, ortaokullarda 390.000'den fazla öğrenci kayıtlıydı. Ortaokulun son iki yılındaki öğrenci tutma oranları devlet okulları öğrencileri için yüzde 77 ve özel okul öğrencileri için yüzde 90'dı. Victoria'da yaklaşık 63.519 tam zamanlı öğretmen var.
Daha çok insan liseye gittiğinde orada mı kalıyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Harvard'ın Yale'le atletik rekabeti, karşılaştığı her sporda yoğunlaşır ve her sonbaharda 1875'e kadar uzanan ve genellikle sadece "Oyun" olarak adlandırılan yıllık futbol toplantısında zirveye ulaşır. Harvard'ın futbol takımı, bir yüzyıl önce futbolun ilk günlerinde olduğu gibi artık ülkenin en iyilerinden biri olmasa da (1920'de Rose Bowl'u kazandı), hem o hem de Yale, oyunun oynandığı şekli etkiledi. 1903'te Harvard Stadyumu, ülkedeki türünün ilk kalıcı demir beton stadyumu ile futbolda yeni bir çağ başlattı. Stadyumun yapısı aslında üniversite oyununun evriminde rol oynadı. Walter Camp (Yale futbol takımının eski kaptanı), bu sporda ölüm ve ciddi yaralanmaların kaygı verici sayısını azaltmak için, sahanın genişletilmesini ve oyunun açılmasını önerdi. Fakat stadyum çok dar olduğundan daha geniş bir oyun alanı yer alıyordu. Bu yüzden başka adımlar atılmalıydı. Camp bunun yerine 1906 sezonu için devrimci yeni kuralları destekleyecekti. Bunlar arasında, belki de sporun tarihindeki en önemli kural değişikliği olan ileri geçişin yasallaştırılması vardı.
Dar tarlalar neyin bir nedeniydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Temmuz 1968'de ABC Radyo, Chicago'daki WCFL'de eski bir program yöneticisi olan Allen Shaw'un öncülüğünde, yeni ilerici rock ve DJ'li istasyonlarla rekabet etmek için bir format geliştirmek için ABC Radyo başkanı Harold L. Neal tarafından yakalandı. Sınırlı bir müzik türü seçeneği içeren "LOVE Radio" adlı yeni konsept, ABC'nin sahip olduğu ve çalıştığı yedi FM istasyonunda Kasım 1968'in sonlarında başlatıldı; konsept, bu istasyonlar tarafından sağlanan neredeyse tüm programların yerini aldı; Bununla birlikte, birkaç bağlı kuruluş (KXYZ gibi) içeriklerinin çoğunu korudu. Ağustos 1970'de Shaw, ABC FM'nin müzik seçim politikasının dinleyicilerin birçok müzik tarzına erişmesine izin vermek için gözden geçirilmesi gerektiğini duyurdu.
Neal, programlamanın başarısız olduğunu fark etti. Önceki soruyu dikkate alarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kütüphanenin bir parçası da, yukarıda bahsedilen Selznick kütüphanesi, Cinerama Productions / Palomar tiyatro kütüphanesi ve ağın birkaç yıl önce satın aldığı Selmur Productions kataloğu ve şirket içi yapımların üretilmeye devam etmesi (Amerikanın En Komik Ev Videoları, Genel Hastane ve ABC Haberleri yapımları gibi), Disney<unk>ABC Yerel Televizyon (eski adıyla Buena Vista Televizyon) yerel televizyon dağıtımını, Disney<unk>ABC Uluslararası Televizyon (eski adıyla Buena Vista Uluslararası Televizyon) ise uluslararası televizyon dağıtımını ele alır.
Ne Cinerama Productions/Palomar tiyatro kütüphanesi ne de Selmur Productions bu yapımların bir parçası. Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Huguenot göçmenler ülkenin farklı bölgelerine dağılmadılar veya yerleşmediler, bunun yerine üç topluluk veya cemaat kurdular; biri New York şehrinde, New York'un 21 mil kuzeyinde New Rochelle olarak adlandırdıkları bir kasabada ve üçüncüsü New Paltz'da. New Paltz'daki "Hugenot Caddesi Tarihi Bölgesi" Ulusal Tarihi Kenarlık olarak belirlenmiştir ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en eski caddeyi içerir. Küçük bir Huguenot grubu da Staten Adası'nın güney kıyısında New York Limanı boyunca yerleşti ve bugünkü Huguenot mahallesi bu adıyla anıldı.
New Paltz'ın neyi var? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Bazı alıcılar, ilk Japon kompakt modellerinin küçük boyutlarından şikayet ettiler ve hem Toyota hem de Nissan (o zamanlar Datsun olarak bilinir) Toyota Corona Mark II, Toyota Cressida, Mazda 616 ve Datsun 810 gibi daha büyük otomobiller tanıttı. Bu da yolcu alanı ve klima, elektrikli direksiyon, AM-FM radyoları ve hatta elektrikli pencereler ve merkezi kilitleme gibi araçların fiyatını artırmadan ekledi. 1973 petrol krizinden on yıl sonra, 1981 gönüllü ihracat kısıtlamalarından etkilenen Honda, Toyota ve Nissan, kendilerini kitle pazarı markalarından ayırmak için ABD montaj fabrikalarını açtı ve lüks bölümlerini (Acura, Lexus ve Infiniti) kurdu.
Nissan'ın üst düzey markasının adı ne? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Özellikle, bir sayı p ile çarpıldığında bu norm daha küçük hale gelir, bu da her zamanki mutlak değere (sonsuz asal olarak da adlandırılır) keskin bir karşıtlıktır. Q'yu tamamlarken (yaklaşık olarak, boşlukları doldurmak) mutlak değere göre gerçek sayılar alanını verirken, p-adik normuna göre tamamlarken --p p-adik sayılar alanını verir. Bunlar, Ostrowski'nin teoremiyle Q'yu tamamlamanın tüm olası yollarıdır. Q veya daha genel küresel alanlarla ilgili belirli aritmetik sorular, tamamlanmış (veya yerel) alanlara ileri geri aktarılabilir. Bu yerel-küresel ilke, sayı teorisinde asal sayıların önemini bir kez daha vurgular.
1 veya kendisinden başka bir sayıyla bölünemeyen sayılar nasıl adlandırılır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Victoria halkının yaklaşık %61.1'i kendilerini Hıristiyan olarak tanımlar. Victorian nüfusunun% 26,7'si ile eyaletteki en büyük tek dini grubu oluşturan Katolikler, ardından Anglikanlar ve Birleştirme Kilisesi üyeleri gelir. Budizm, en son nüfus sayımına göre 168.637 üyesi olan eyaletin en büyük Hıristiyan olmayan dinidir. Victoria aynı zamanda 152.775 Müslüman ve 45.150 Yahudi'ye ev sahipliği yapıyor. Hinduizm en hızlı büyüyen dindir. Victoria halkının yaklaşık %20'si dinsiz olduğunu iddia ediyor. Dini bir bağlılık ilan edenler arasında kiliseye katılım düşüktür.
Victoria nüfusu arasında, daha fazla Roma Katolikleri var mı, yoksa Birleştiren Kilise'nin daha fazla üyesi var mı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
2007-08 sezonunun büyük bir kısmında ağ programlarının üretimini durduran Amerika Yazarlar Birliği grevi, 2007-08 ve 2008-09 yıllarında ağı etkiledi, çünkü 2007'de prömiyer yapan çeşitli ABC şovları, örneğin Kirli Seksi Para, Pushing Daisies, Eli Stone ve Samantha Kim?, üçüncü bir sezon görmek için yaşamadı; Boston Legal ve Life on Mars'ın ABD versiyonu gibi diğer seriler, 2005'te piyasaya sürüldüğünde bir zamanlar vurgulanan bir kopuş serisi olan The Practice'in bir spin-off olmasına rağmen, düşük izlenim oranından muzdarip oldu. O zamanki ağın grev yerine geçiş programlarından biri, Aralık 2007'de prömiyerini yapan oyun şovu Duel'di. Program, ilk altı bölümlük çalışması sırasında ağ için küçük bir başarı elde edecekti, bu da ABC'nin Duel'i Nisan 2008'den itibaren düzenli bir dizi olarak yenilemesine yol açtı. Bununla birlikte, Düello, düzenli bir dizi olarak yayınlandığı sırada düşük izleyici oranından muzdaripti ve ABC, programı on altı bölümden sonra iptal etti. 15 Ağustos 2008'de Disney, Caris & Co. tarafından başlatılan, ABC'nin sahip olduğu ve çalıştığı on istasyonun satılacağı söylentilerini reddetti.
2007'de ilk kez yayınlanan ve ikinci sezonunu geçmeyen dört ABC şovundan, bu dizi alfabetik olarak ikinci sırada mı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
2007-08 sezonunun büyük bir kısmında ağ programlarının üretimini durduran Amerika Yazarlar Birliği grevi, 2007-08 ve 2008-09 yıllarında ağı etkiledi, çünkü 2007'de prömiyer yapan çeşitli ABC şovları, örneğin Kirli Seksi Para, Pushing Daisies, Eli Stone ve Samantha Kim?, üçüncü bir sezon görmek için yaşamadı; Boston Legal ve Life on Mars'ın ABD versiyonu gibi diğer seriler, 2005'te piyasaya sürüldüğünde bir zamanlar vurgulanan bir kopuş serisi olan The Practice'in bir spin-off olmasına rağmen, düşük izlenim oranından muzdarip oldu. O zamanki ağın grev yerine geçiş programlarından biri, Aralık 2007'de prömiyerini yapan oyun şovu Duel'di. Program, ilk altı bölümlük çalışması sırasında ağ için küçük bir başarı elde edecekti, bu da ABC'nin Duel'i Nisan 2008'den itibaren düzenli bir dizi olarak yenilemesine yol açtı. Bununla birlikte, Düello, düzenli bir dizi olarak yayınlandığı sırada düşük izleyici oranından muzdaripti ve ABC, programı on altı bölümden sonra iptal etti. 15 Ağustos 2008'de Disney, Caris & Co. tarafından başlatılan, ABC'nin sahip olduğu ve çalıştığı on istasyonun satılacağı söylentilerini reddetti.
İki sezonu geçemeyen dört şovun arasında bu şov alfabetik olarak ilk sırada mı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
İki çeşit X.25 ağı vardı. DATAPAC ve TRANSPAC gibi bazıları başlangıçta X.25 harici bir arayüzle uygulandı. TELENET ve TYMNET gibi bazı eski ağlar, eski ana bağlantı şemalarına ek olarak bir X.25 ana arayüzü sağlamak için değiştirildi. DATAPAC, Bell Canada (ortak bir taşıyıcı) ve Northern Telecom (bir telekomünikasyon ekipman tedarikçisi) 'nin ortak girişimi olan Bell Northern Research tarafından geliştirildi. Northern Telecom, Deutsche Bundespost da dahil olmak üzere yabancı PTT'lere birkaç DATAPAC klonu sattı. X.75 ve X.121 ulusal X.25 ağlarının birbirine bağlanmasına izin verdi. Bir kullanıcı veya ana bilgisayar, uzak ağın DNIC'sini hedef adresinin bir parçası olarak dahil ederek yabancı bir ağdaki ana bilgisayarı arayabilir. [ alıntı gerekli ]
Birlikte çalışan çiftin hangisinin daha spesifik malları var? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Çağdaş bilim adamları başka salgın türleri de bulmuşlardır. Modern bubonik veba, %30-75%'lik bir ölüm oranına ve 38-41 °C (100-106 °F) ateş, baş ağrısı, ağrılı eklemler, mide bulantısı ve kusma ve genel bir rahatsızlık hissi içeren semptomlara sahiptir. Tedavi edilmedikçe, böcek vebasına yakalananların yüzde 80'i sekiz gün içinde ölür. Pnömonik veba ölüm oranı yüzde 90-95'tir. Semptomlar arasında ateş, öksürük ve kanlı dışkı vardır. Hastalık ilerledikçe, tükürük serbestçe akıyor ve parlak kırmızı oluyor. Septikemik veba, üç formun en az yaygın olanıdır ve ölüm oranı %100'e yakındır. Semptomlar yüksek ateş ve mor renkli cilt lekeleridir (diseminasyonlu intravaskuler koagülasyon nedeniyle mor). Pnömonik ve özellikle septikemik veba vakalarında, hastalığın ilerlemesi o kadar hızlıdır ki, bubolar olarak belirtilen büyümüş lenf düğümlerinin gelişmesi için genellikle zaman yoktur.
Üç çeşit vebadan hangisi en ölümcül? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Parlamento, genellikle Ocak ayının başından Haziran ayının sonuna kadar ve Eylül ayının başından Aralık ayının ortalarına kadar Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri oturur. Tartışma odasındaki genel oturumlar genellikle Çarşamba günleri öğleden sonra saat 14.00 ile 18.00 arasında ve Perşembe günleri 9.15 ile 18.00 arasında gerçekleşir. Meclis müzakereleri ve komisyon toplantıları halka açıktır. Giriş ücretsizdir, ancak yer sınırlı olduğu için önceden rezervasyon yapılması önerilir. Toplantılar, Parlamento'nun kendi kanalı Holyrood.tv'de ve BBC'nin parlamenter kanalı BBC Parliament'da yayınlanmaktadır. İşlemler ayrıca resmi raporda metin biçiminde, basılı ve çevrimiçi olarak kaydedilmiştir. Resmi Rapor, parlamenter tartışmaların sözcük sözcük kaydıdır.
Haftanın hangi günü plener toplantılar öğleden önce başlar? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Los Angeles, Ventura, San Bernardino, Riverside, Orange ve San Diego ilçelerini San Bernardino, Riverside ve Orange ilçelerini doğrudan birbirine bağlayan diğer hatla birleştiren Los Angeles Merkezinden Los Angeles Şehir Merkezi'nden çıkan altı hatlı banliyö demiryolu sistemi Metrolink'in yedi hattından altısı.
Turuncu bir gruptan biri mi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
ABC'nin sahip olduğu ve çalıştığı istasyonların ve bağlı kuruluşların hepsinin kendi tesisleri ve stüdyoları vardı, ancak ulusal programlama üretmek için çapraz varlıklar oluşturuldu. Sonuç olarak, televizyon dizileri 1962'den başlayarak ABC Circle Films tarafından ve 1985'te Touchstone Television tarafından, Touchstone'un Şubat 2007'de ABC Studios olarak yeniden düzenlenmesinden önce üretildi. 1950'lerden bu yana ABC'nin iki ana üretim tesisi vardı: ABC Televizyon Merkezi (şimdi The Prospect Studios), 1999'a kadar KABC-TV'nin operasyonları ile paylaşılan Hollywood, Kaliforniya'daki Prospect Caddesi'ndeki ABC Televizyon Merkezi ve New York Şehri'nde bulunan bir dizi stüdyo olan ABC Televizyon Merkezi, Doğu.
New York'tan başka, ABC ulusal televizyonunu nerede üretiyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1752 Mart'ta, Yeni Fransa'nın Genel Valisi Marquis de la Jonquière öldü ve geçici olarak Charles le Moyne de Longueuil tarafından değiştirildi. Onun kalıcı yerini alan Marquis Duquesne, görevi devralmak için 1752'ye kadar Yeni Fransa'ya gelmedi. Ohio bölgelerindeki İngiliz faaliyetlerinin devam etmesi, Longueuil'i, Troupes de la Marine'deki bir subay olan Charles Michel de Langlade komutası altında bölgeye başka bir keşif ekibi göndermeye yöneltti. Langlade'e Fransız-Kanadalılar ve Ottawa savaşçıları da dahil olmak üzere 300 adam verildi. Amacı, Pickawillany'deki Miami halkını, Céloron'un İngilizlerle ticareti durdurma emirlerine uymadıkları için cezalandırmaktı. 21 Haziran'da Fransız savaş partisi Pickawillany'deki ticaret merkezine saldırdı, üç tüccarı yakaladı ve Old Briton dahil 14 Miami ulusu insanını öldürdü. Söylentilere göre, keşif gezisinin bazı yerli üyeleri tarafından ritüel olarak yamyam edilmiş.
Ottawa hangi eyalet? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kütüphanenin bir parçası da, yukarıda bahsedilen Selznick kütüphanesi, Cinerama Productions / Palomar tiyatro kütüphanesi ve ağın birkaç yıl önce satın aldığı Selmur Productions kataloğu ve şirket içi yapımların üretilmeye devam etmesi (Amerikanın En Komik Ev Videoları, Genel Hastane ve ABC Haberleri yapımları gibi), Disney<unk>ABC Yerel Televizyon (eski adıyla Buena Vista Televizyon) yerel televizyon dağıtımını, Disney<unk>ABC Uluslararası Televizyon (eski adıyla Buena Vista Uluslararası Televizyon) ise uluslararası televizyon dağıtımını ele alır.
Yurtdışında dağıtım Disney-ABC'nin bu dağıtım kolu tarafından işlenmiyor. Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Bazıları, sözcüğün Fransa'da yaygın olarak kullanılmaya başlaması için Fransız dilinden kaynaklandığını iddia ederek, böyle çift veya üçlü Fransızca olmayan dil kökenlerine katılmıyorlar. "Hugues hipotezi", ismin Reformdan çok önce hüküm süren Fransa kralı Hugues Capet ile ilişkili olarak türetildiğini savunuyor. Gallikanlar ve Protestanlar tarafından insanların haysiyetine ve hayatlarına saygı duyan asil bir adam olarak görülüyordu. Janet Gray ve hipotezin diğer destekçileri, hugenot isminin kabaca küçük Hugo'lara veya Hugo'yu isteyenlere eşdeğer olacağını öne sürüyor.
Capet'in sevilmesi, insanlara aynı şekilde davranmasıyla mı alakalı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Fransa'daki Katolik Kilisesi ve üyelerinin birçoğu Hugenota karşı çıktı. Huguenot vaizler ve cemaat üyeleri ibadet için bir araya gelmeye çalışırken saldırıya uğradılar. Bu zulmün zirvesi, 5.000 ila 30.000 kişinin öldürüldüğü Aziz Bartolomeo Günü katliamıydı, ancak bunun altında yatan siyasi nedenler de vardı, çünkü bazı Hugenotlar Güney Fransa'da ayrı güç merkezleri kurmaya çalışan soylulardı. Hugenotlar, Fransız Katoliklere karşı misilleme yapmak için kendi milislerini kurdular.
Bir gruba vaaz veren insanlara ne denir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Temmuz 1968'de ABC Radyo, Chicago'daki WCFL'de eski bir program yöneticisi olan Allen Shaw'un öncülüğünde, yeni ilerici rock ve DJ'li istasyonlarla rekabet etmek için bir format geliştirmek için ABC Radyo başkanı Harold L. Neal tarafından yakalandı. Sınırlı bir müzik türü seçeneği içeren "LOVE Radio" adlı yeni konsept, ABC'nin sahip olduğu ve çalıştığı yedi FM istasyonunda Kasım 1968'in sonlarında başlatıldı; konsept, bu istasyonlar tarafından sağlanan neredeyse tüm programların yerini aldı; Bununla birlikte, birkaç bağlı kuruluş (KXYZ gibi) içeriklerinin çoğunu korudu. Ağustos 1970'de Shaw, ABC FM'nin müzik seçim politikasının dinleyicilerin birçok müzik tarzına erişmesine izin vermek için gözden geçirilmesi gerektiğini duyurdu.
1969'da ABC'yi dinleyen insanlar __ Önceki soruyu göz önüne alarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
UPT'nin başkanı Leonard Goldenson, 1951'de Noble'a UPT'nin ABC'yi satın alma önerisiyle yaklaştı. Noble, CBS kurucusu William S. Paley'den de dahil olmak üzere başka teklifler aldı; ancak CBS ile bir birleşme, o ağı en azından New York ve Los Angeles istasyonlarını satmaya zorlayacaktı. Goldenson ve Noble, UPT'nin ABC'yi satın alacağı ve yönetiminde özerkliği koruyan şirketin bir yan kurumuna dönüştüreceği 1951 yılının sonbaharında geçici bir anlaşmaya vardı. 6 Haziran 1951'de, geçici anlaşma UPT yönetim kurulu tarafından onaylandı. Bununla birlikte, televizyon ağlarının varlığı ve Paramount ile UPT arasındaki yakın zamanda yapılan ayrışma nedeniyle işlemin FCC tarafından onaylanması gerekiyordu. Paramount Pictures'ın zaten DuMont Televizyon Ağı'nda bir hissedar olduğu için, FCC, Paramount'un gerçekten United Paramount Theatres'ten ayrılıp ayrılmadığını ve antitröst yasalarını ihlal edip etmediğini belirlemek için bir dizi duruşma düzenledi.
Anlaşmadan önce, hangi kuruluşlar tek şirketti? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Nisan 2014 itibariyle, Yeni Zelanda'da yaklaşık 28.000 öğrenci veya tüm öğrenci nüfusunun% 3.7'sini karşılayan 88 özel okul bulunmaktadır. Özel okulların sayısı, çoğunlukla öğrenci sayısındaki değişikliklerden ve/veya ekonomiden kaynaklanan finansal zorluklardan dolayı, birçok özel okulun devlet entegre okulları olmayı seçmesinin bir sonucu olarak 1970'lerin ortalarından beri azalmaktadır. Devlet entegre okulları özel okul karakterlerini koruyor ve devlet okulları gibi çalışmak zorunda kalmak karşılığında devlet fonları alıyor, örneğin devlet müfredatını öğretmek zorundadırlar, kayıtlı öğretmenler istihdam etmek zorundadırlar ve öğrenim ücreti talep edemezler (hala özel okul arazisinin ve binalarının bakımı için "katılım ücreti" talep edebilirler). Özel okul sayısındaki en büyük düşüş, ülkenin o zamanki özel Katolik okul sisteminin entegre edildiği 1979 ve 1984 yılları arasında gerçekleşti. Sonuç olarak, Yeni Zelanda'daki özel okullar artık büyük şehirlerle (Auckland, Hamilton, Wellington ve Christchurch) ve niş pazarlarla sınırlıdır.
Özel okulların sayısı özellikle 1979 ve 1984 yılları arasında azaldı. Sonuç olarak Yeni Zelanda'daki çoğu özel okul ne yapmak zorunda kaldı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
İnşaat, bir bina veya altyapı inşa etme sürecidir. İnşaat, imalattan farklıdır, çünkü imalat tipik olarak belirlenmiş bir alıcı olmadan benzer öğelerin seri üretimini içerir, inşaat ise tipik olarak bilinen bir müşteri için yerinde gerçekleşir. Bir endüstri olarak inşaat, gelişmiş ülkelerin GSYİH'sinin yüzde altı ila dokuzunu oluşturur. İnşaat, planlama, tasarım ve finansman ile başlar ve proje inşa edilene ve kullanıma hazır olana kadar devam eder.
Yetiştirme hangi varlığın bölgesinde gerçekleşir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Mutual'in FCC'ye karşı başvuruları reddedildikten sonra, RCA, 1941'de NBC Blue'yu satmaya karar verdi ve bunu Mark Woods'a yapma yetkisini verdi. RCA, NBC Blue Network'i bağımsız bir yan kuruluşa dönüştürdü ve NBC Red ve NBC Blue'nun operasyonlarını 8 Ocak 1942'de resmi olarak boşadı. Yeni ayrılan NBC Red ve NBC Blue, şirket varlıklarını paylaştı. 1942 ve 1943 yılları arasında, Woods, sabit hatlardaki kiraları, üç bekleyen televizyon lisansı (New York City'deki WJZ-TV, San Francisco'daki KGO-TV ve Chicago'daki WENR-TV), 60 bağlı kuruluş, dört operasyon tesisi (New York City, Chicago, Los Angeles ve Washington DC'de), aktörlerle sözleşmeler ve Blue Network ile ilişkili markası içeren bir paket olan NBC Blue Network'in tamamını satmayı teklif etti. Yatırım şirketi Dillon, Read & Co. (daha sonra 1997'de İsviçre Bankası Şirketi tarafından satın alındı) ağı satın almak için 7,5 milyon dolar teklif etti, ancak teklif Woods ve RCA başkanı David Sarnoff tarafından reddedildi.
Kırmızı ve Mavi bir şey yaşadı mı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
AppleTalk, Apple Inc. tarafından 1985'te Apple Macintosh bilgisayarları için geliştirilen ağ protokollerinin özel bir paketiydi. 1980'lerde ve 90'larda Apple cihazları tarafından kullanılan birincil protokoldü. AppleTalk, merkezi bir yönlendiricinin veya sunucunun gerekliliği olmadan yerel alan ağlarının ad hoc kurulmasına izin veren özellikler içeriyordu. AppleTalk sistemi otomatik olarak adresler atadı, dağıtılmış isim alanını güncelledi ve gerekli olan ağlar arası yönlendirmeyi yapılandırdı. Plug-n-play bir sistemdi.
Kırmızı, mavi ve sarı renkler ne tür renklere örnek olabilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
2007-08 sezonunun büyük bir kısmında ağ programlarının üretimini durduran Amerika Yazarlar Birliği grevi, 2007-08 ve 2008-09 yıllarında ağı etkiledi, çünkü 2007'de prömiyer yapan çeşitli ABC şovları, örneğin Kirli Seksi Para, Pushing Daisies, Eli Stone ve Samantha Kim?, üçüncü bir sezon görmek için yaşamadı; Boston Legal ve Life on Mars'ın ABD versiyonu gibi diğer seriler, 2005'te piyasaya sürüldüğünde bir zamanlar vurgulanan bir kopuş serisi olan The Practice'in bir spin-off olmasına rağmen, düşük izlenim oranından muzdarip oldu. O zamanki ağın grev yerine geçiş programlarından biri, Aralık 2007'de prömiyerini yapan oyun şovu Duel'di. Program, ilk altı bölümlük çalışması sırasında ağ için küçük bir başarı elde edecekti, bu da ABC'nin Duel'i Nisan 2008'den itibaren düzenli bir dizi olarak yenilemesine yol açtı. Bununla birlikte, Düello, düzenli bir dizi olarak yayınlandığı sırada düşük izleyici oranından muzdaripti ve ABC, programı on altı bölümden sonra iptal etti. 15 Ağustos 2008'de Disney, Caris & Co. tarafından başlatılan, ABC'nin sahip olduğu ve çalıştığı on istasyonun satılacağı söylentilerini reddetti.
Onların dedikodusunu çürüten Disney, on ABC istasyonunu satacakları iddialarını reddetti. Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
16. yüzyıldaki Fransız Din Savaşları ve 18. yüzyıldaki Fransız Devrimi, Norman yaratıcılığının mimari ve sanatsal kalıntısının çoğunu ard arda yok etti. Birincisi, şiddetleriyle, birçok Norman yapının gereksiz yere tahrip edilmesine neden oldu; ikincisi, dine yönelik saldırısı ile, her türlü dini nesnenin amaçlı olarak tahrip edilmesine neden oldu ve toplumun istikrarsızlaşması, yaygın yağmalamaya yol açtı.
Mimarlık ve sanat konusunda, öyle miydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Fonksiyon problemleri kavramının karar problemleri kavramından çok daha zengin olduğunu düşünmek caziptir. Bununla birlikte, işlevsel problemler karar problemleri olarak yeniden yapılandırılabileceğinden, bu gerçekte böyle değildir. Örneğin, iki tam sayının çarpımı, üçlülerin kümesi (a, b, c) olarak ifade edilebilir, böylece a × b = c ilişkisi geçerlidir. Belirli bir üçlünün bu kümenin bir üyesi olup olmadığına karar vermek, iki sayının çarpım problemini çözmeye karşılık gelir.
Amerika Birleşik Devletleri'nde öğretilen alfabeyle ilgili olarak, B'den sonra hangi harf gelir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
6. yüzyılda, Ren Franka sınırları içindeydi. 9. yüzyılda Orta ve Batı Fransa arasındaki sınırın bir bölümünü oluşturdu, ancak 10. yüzyılda tamamen Kutsal Roma İmparatorluğu'nun içindeydi ve Swabia, Franconia ve Aşağı Lorraine'den geçiyordu. Hollanda ilçesindeki Ren'in ağzı, 15. yüzyılda Bourgogne Hollanda'sına geçti; Hollanda, Avrupa dini savaşları boyunca ve Nijerya'nın uzunluğu Birinci Fransız İmparatorluğu ve onun müşteri devletlerine düştüğünde Kutsal Roma İmparatorluğu'nun çöküşü sırasında tartışmalı bir bölge olarak kaldı. Üst Ren'in sol kıyısındaki Alsace, 1469'da Avusturya'nın başdükü Sigismund tarafından Bourgogne'ye satıldı ve nihayetinde Otuz Yıl Savaşı'nda Fransa'ya düştü. Renland-Pfalz'daki sayısız tarihi kale, nehrin bir ticaret yolu olarak önemini kanıtlamaktadır.
9. yüzyıldan önce Ren sınırları neydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1975'te, serinin 11. Sezonu, Bir Çocuk Dizisinde En İyi Yazı için Büyük Britanya Yazarlar Birliği ödülünü kazandı. 1996'da BBC televizyonu, "TV60" serisinin doruk noktası olarak "Anne Ödülleri"ni düzenledi ve BBC televizyon yayınının 60 yılını kutladı. Doktor Who, şirketin şimdiye kadar ürettiği "En İyi Popüler Drama" olarak seçildi. 2000 yılında, Doctor Who, British Film Institute tarafından üretilen ve endüstri profesyonelleri tarafından oylanan 20. yüzyılın en büyük 100 İngiliz Televizyon Programı listesinde üçüncü sırada yer aldı. 2005 yılında SFX dergisi tarafından yapılan bir ankette "En Büyük İngiltere Bilim Kurgu ve Fantezi Televizyon Dizisi" olarak ilk sırada yer aldı. Ayrıca, 100 Greatest Kids' TV şovunda (1963-1989 sürümü 2001'de Channel 4'ün geri sayımı) sekizinci sırada yer aldı.
SFX ne tür bir okuma malzemesi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1990'ların başında İslamcı hareketin radikalleşmesine yol açan başka bir faktör, Saddam Hüseyin'in Kuveyt işgalini sona erdirmek için yüz binlerce ABD ve müttefik Müslüman olmayan askeri personelin Suudi Arabistan topraklarına getirmesiyle Körfez Savaşıydı. 1990'dan önce Suudi Arabistan, yardımlarını alan birçok İslamcı grubu kısıtlamada önemli bir rol oynadı. Ancak komşu Irak'ın laik ve Baascı diktatörü Saddam, Suudi Arabistan'a (savaşta düşmanı) saldırdığında, Batılı birlikler Suudi monarşisini korumak için geldi. İslamcılar Suudi rejimini Batı'nın kuklası olmakla suçladı.
Suudi Arabistan'ın müttefikleri arasında hangi güçler vardı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Bu değişim bazı ülkelerde zaten başlamıştır; örneğin, Avustralya'daki eczacılar, kapsamlı Ev İlaçları İncelemeleri yapmak için Avustralya Hükümeti'nden ücret alırlar. Kanada'da, bazı eyaletlerdeki eczacılar (Alberta ve British Columbia'da olduğu gibi) sınırlı reçete verme haklarına sahiptir veya ilaç değerlendirmeleri (Ontario'da Medcheck) gibi genişletilmiş hizmetler için eyalet hükümeti tarafından ücretlendirilir. Birleşik Krallık'ta, ek eğitim alan eczacılar reçete verme haklarını kazanıyorlar ve bunun sebebi de eczane eğitimi. İlaç kullanımı incelemeleri için de devlet tarafından para ödenmektedir. İskoçya'da eczacı, İskoçya'da kayıtlı hastalara, hastalar evden uzaktayken veya doktorun bulunamadığı durumlarda, kontrol edilen ilaçlar hariç, ilaçların çoğunluğu için düzenli ilaçlarını yazabilir. Amerika Birleşik Devletleri'nde, farmasötik bakım veya klinik eczane, eczane uygulamasında gelişen bir etkiye sahip olmuştur. Ayrıca, Eczacılık Doktoru (Pharm. D.) diploması artık uygulamaya girmeden önce gereklidir ve bazı eczacılar şimdi mezun olduktan sonra bir veya iki yıllık ikamet veya burs eğitimi alırlar. Ek olarak, geleneksel olarak öncelikle bakım evlerinde çalışan danışman eczacılar, şimdi "senior bakım eczanesi" bayrağı altında hastalarla doğrudan danışmaya genişliyorlar.
İskoçya ve ABD mi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kütüphanenin bir parçası da, yukarıda bahsedilen Selznick kütüphanesi, Cinerama Productions / Palomar tiyatro kütüphanesi ve ağın birkaç yıl önce satın aldığı Selmur Productions kataloğu ve şirket içi yapımların üretilmeye devam etmesi (Amerikanın En Komik Ev Videoları, Genel Hastane ve ABC Haberleri yapımları gibi), Disney<unk>ABC Yerel Televizyon (eski adıyla Buena Vista Televizyon) yerel televizyon dağıtımını, Disney<unk>ABC Uluslararası Televizyon (eski adıyla Buena Vista Uluslararası Televizyon) ise uluslararası televizyon dağıtımını ele alır.
Selmur Productions, üretilmeyen, bunun yerine bu olan programların bir kataloğunu temsil ediyor. Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Colorado deneyleri, Tesla'yı Long Island'ın Shoreham yakınlarındaki Wardenclyffe olarak bilinen trans-Atlantik kablosuz telekomünikasyon tesisinin kurulması için hazırlamıştı.
Shoreham burada değil mi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Fransa'daki Katolik Kilisesi ve üyelerinin birçoğu Hugenota karşı çıktı. Huguenot vaizler ve cemaat üyeleri ibadet için bir araya gelmeye çalışırken saldırıya uğradılar. Bu zulmün zirvesi, 5.000 ila 30.000 kişinin öldürüldüğü Aziz Bartolomeo Günü katliamıydı, ancak bunun altında yatan siyasi nedenler de vardı, çünkü bazı Hugenotlar Güney Fransa'da ayrı güç merkezleri kurmaya çalışan soylulardı. Hugenotlar, Fransız Katoliklere karşı misilleme yapmak için kendi milislerini kurdular.
Başka bir insana ırk ya da dini inançlara dayalı düşmanlık göstermek nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
AppleTalk, Apple Inc. tarafından 1985'te Apple Macintosh bilgisayarları için geliştirilen ağ protokollerinin özel bir paketiydi. 1980'lerde ve 90'larda Apple cihazları tarafından kullanılan birincil protokoldü. AppleTalk, merkezi bir yönlendiricinin veya sunucunun gerekliliği olmadan yerel alan ağlarının ad hoc kurulmasına izin veren özellikler içeriyordu. AppleTalk sistemi otomatik olarak adresler atadı, dağıtılmış isim alanını güncelledi ve gerekli olan ağlar arası yönlendirmeyi yapılandırdı. Plug-n-play bir sistemdi.
Bazı fare veya klavye bilgisayar cihazlarının örnekleri nelerdir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
8 ve 10 ilçe tanımları, Amerika Birleşik Devletleri'nin 11 büyük bölgesi olan Güney Kaliforniya Megaregion için kullanılmamaktadır. Mega bölgenin alanı daha geniş, doğuya Las Vegas, Nevada'ya ve güneye Meksika sınırından Tijuana'ya kadar uzanıyor.
Amerika'yı ve... Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Fransa'daki Katolik Kilisesi ve üyelerinin birçoğu Hugenota karşı çıktı. Huguenot vaizler ve cemaat üyeleri ibadet için bir araya gelmeye çalışırken saldırıya uğradılar. Bu zulmün zirvesi, 5.000 ila 30.000 kişinin öldürüldüğü Aziz Bartolomeo Günü katliamıydı, ancak bunun altında yatan siyasi nedenler de vardı, çünkü bazı Hugenotlar Güney Fransa'da ayrı güç merkezleri kurmaya çalışan soylulardı. Hugenotlar, Fransız Katoliklere karşı misilleme yapmak için kendi milislerini kurdular.
Başka bir maddenin nedeni veya temeli olan bir şeye ne denir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Akıntı deltasının hidrografisi, deltanın ana kolları, bağlantısız kolları (Hollandse IJssel, Linge, Vecht vb.) ve daha küçük nehirler ve akarsularla karakterize edilir. Birçok nehir kapatıldı ("sığdırıldı") ve şimdi sayısız polder için drenaj kanalları olarak hizmet ediyor. Delta Works'in inşası, Delta'yı 20. Yüzyılın ikinci yarısında kökten değiştirdi. Şu anda Ren suyu, denizden beş yerde, yani Nieuwe Merwede, Nieuwe Waterway (Nieuwe Maas), Dordtse Kil, Spui ve IJssel'in ağızlarında denize veya şimdi denizden ayrı eski deniz koylarına akar.
Spui bir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Huguenot göçmenler ülkenin farklı bölgelerine dağılmadılar veya yerleşmediler, bunun yerine üç topluluk veya cemaat kurdular; biri New York şehrinde, New York'un 21 mil kuzeyinde New Rochelle olarak adlandırdıkları bir kasabada ve üçüncüsü New Paltz'da. New Paltz'daki "Hugenot Caddesi Tarihi Bölgesi" Ulusal Tarihi Kenarlık olarak belirlenmiştir ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en eski caddeyi içerir. Küçük bir Huguenot grubu da Staten Adası'nın güney kıyısında New York Limanı boyunca yerleşti ve bugünkü Huguenot mahallesi bu adıyla anıldı.
Staten Adası ve su arasındaki mesafe? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kuruluşundan bu yana, Antlaşmalar, insanların özgür hareket yoluyla herhangi bir ülkede yaşam hedeflerini takip etmelerini sağlamayı amaçladı. Projenin ekonomik doğasını yansıtan Avrupa Topluluğu, başlangıçta "üretim faktörü" olarak işçilerin serbest dolaşımına odaklandı. Bununla birlikte, 1970'lerden itibaren bu odak daha "sosyal" bir Avrupa'nın geliştirilmesine kaydı. Serbest hareket giderek daha fazla "vatandaşlık"a dayanıyordu, böylece insanların ekonomik ve sosyal olarak aktif olmaları için güçlendirme hakkı vardı, ekonomik faaliyet hakların ön koşulu olmaktı. Dolayısıyla, ABMS 45. maddesindeki temel "işçi" hakları, ABMS 18. ila 21. maddelerindeki vatandaşların genel haklarının özel bir ifadesi olarak işlev görür. Adalet Divanı'na göre, bir "işçi" ekonomik olarak aktif olan herkes, "başka bir kişinin yönlendirmesi altında" "ücret karşılığı" bir iş ilişkisinde olan herkesi içerir. Bununla birlikte, bir işçinin işçi olarak korunması için bir işe para ödenmesi gerekmez. Örneğin, Steymann v. Staatssecretaris van Justitie davasında, bir Alman, Hollanda'da ikamet hakkını talep ederken, Bhagwan topluluğunda gönüllü olarak tesisat ve ev işleri yaptı. Mahkeme, Bay Steymann'in, yaptığı iş için en azından "dolayı karşılık" olduğu sürece kalmaya hakkı olduğunu belirtti. "İşçi" statüsüne sahip olmak, hükümetler ve işverenler tarafından istihdam, vergi ve sosyal güvenlik haklarına erişimde her türlü ayrımcılığa karşı korunma anlamına gelir. Buna karşın, "bir Üye Devlet vatandaşlığına sahip herhangi bir kişi" olan bir vatandaş (ABDY Madde 20 (1)), iş arama, yerel ve Avrupa seçimlerinde oy verme hakkına sahiptir, ancak sosyal güvence talep etme hakkı daha kısıtlıdır. Pratikte, özgür hareket, milliyetçi siyasi partiler, göçmenlerin insanların işlerini ve faydalarını alma korkusuyla manipüle ettikleri için politik olarak tartışmalı hale geldi (yanlış olsa da aynı zamanda). Yine de, pratik olarak...
Steymann Hollanda'da kalabilir miydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Washington dönmeden önce bile, Dinwiddie, William Trent'in komutasındaki 40 kişilik bir şirketi o noktaya göndermişti ve 1754'ün ilk aylarında küçük bir kale inşa etmeye başladılar. Vali Duquesne, aynı dönemde Saint-Pierre'yi rahatlatmak için Claude-Pierre Pecaudy de Contrecœur komutasındaki ek Fransız kuvvetlerini gönderdi ve Contrecœur, 5 Nisan 1754'te Fort Venango'dan güneye 500 kişiyi yönetti. Bu güçler 16 Nisan'da kaleye vardığında, Contrecœur cömertçe Trent'in küçük şirketinin çekilmesine izin verdi. Duquesne Kalesi'ni inşa etmeye devam etmek için inşaat aletlerini satın aldı.
ATM'den para çekmek ne tür bir işlem olarak sınıflandırılır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Çevre determinizmi gibi coğrafi teoriler, tropik ortamların Avrupalı rehberliğe ihtiyaç duyan medeni olmayan insanlar yarattığını da öne sürdü. Örneğin, Amerikalı coğrafyacı Ellen Churchill Semple, insanların tropik bölgelerden kaynaklanmasına rağmen sadece ılıman bölgelerde tam anlamıyla insana dönüşebildiklerini savundu. Tropikallik, Edward Said'in Doğu'nun Batı'nın <unk>diğer<unk> olarak yapımı olarak Doğu'nun Doğuçuluğu ile paralel olabilir. Siad'a göre, oryantalizmin, Avrupa'nın kendisini üstün ve norm olarak kurmasına izin verdiği, bu da özelleştirilmiş Doğu üzerindeki egemenliğini haklı çıkardı.
- Ne tür bir şey? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1886'nın sonlarında Tesla, Western Union müdürü Alfred S. Brown ve New York avukatı Charles F. Peck ile tanıştı. Bu iki adam şirket kurma ve maddi kazanç için icatları ve patentleri teşvik etme konusunda tecrübeliydiler. Tesla'nın patentlerine ve diğer fikirlerine dayanarak ona finansal destek vermeyi ve patentlerini idare etmeyi kabul ettiler. Nisan 1887'de birlikte Tesla Elektrik Şirketi'ni kurdular ve üretilen patentlerden elde edilen kârın 1⁄3'ünün Tesla'ya, 1⁄3'ünün Peck ve Brown'a ve 1⁄3'ünün de geliştirme fonuna gideceği anlaşması yapıldı. Manhattan'da 89 Liberty Caddesi'nde Tesla için bir laboratuvar kurdular. Orada yeni elektrik motorları, jeneratörler ve diğer cihazlar geliştirmek ve geliştirmek için çalıştı.
Tesla iki ne ile akvaryumlandı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik: