answer
stringclasses
357 values
question
stringlengths
82
518
1886'nın sonlarında Tesla, Western Union müdürü Alfred S. Brown ve New York avukatı Charles F. Peck ile tanıştı. Bu iki adam şirket kurma ve maddi kazanç için icatları ve patentleri teşvik etme konusunda tecrübeliydiler. Tesla'nın patentlerine ve diğer fikirlerine dayanarak ona finansal destek vermeyi ve patentlerini idare etmeyi kabul ettiler. Nisan 1887'de birlikte Tesla Elektrik Şirketi'ni kurdular ve üretilen patentlerden elde edilen kârın 1⁄3'ünün Tesla'ya, 1⁄3'ünün Peck ve Brown'a ve 1⁄3'ünün de geliştirme fonuna gideceği anlaşması yapıldı. Manhattan'da 89 Liberty Caddesi'nde Tesla için bir laboratuvar kurdular. Orada yeni elektrik motorları, jeneratörler ve diğer cihazlar geliştirmek ve geliştirmek için çalıştı.
Tesla'yı destekleyen insanlar mı vardı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tesla, 1892'de üzerinde çalışmaya başladığı madde ve enerji ile ilgili kendi fiziksel prensibini geliştirdiğini iddia etti ve 1937'de 81 yaşında, bir mektupta, "dinamik yerçekimi teorisini" tamamladığını iddia etti. Bu, "eğri uzay gibi boş spekülasyonlara ve yanlış kavramlara son verecekti". Teorinin "her ayrıntısına kadar işlendiğini" ve yakında dünyaya sunmayı umduğunu belirtti. Teorisinin daha fazla açıklaması yazılarında asla bulunamadı.
Tesla'nın fikirlerine ne deniyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
2002 yılında, Müze, 178 Vivienne Westwood kostümü içeren Costiff koleksiyonunu satın aldı. Koleksiyonda çalışan diğer ünlü tasarımcılar arasında Coco Chanel, Hubert de Givenchy, Christian Dior, Cristóbal Balenciaga, Yves Saint Laurent, Guy Laroche, Irene Galitzine, Mila Schön, Valentino Garavani, Norman Norell, Norman Hartnell, Zandra Rhodes, Hardy Amies, Mary Quant, Christian Lacroix, Jean Muir ve Pierre Cardin bulunmaktadır. Müze, koleksiyona eklemek için modern moda örneklerini edinmeye devam ediyor.
Costiff koleksiyonundaki 178 Vivienne Westwood kostümü nerede toplanmış? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Amerikan Yayın Şirketi (ABC) (1957'den beri logosunda abc olarak stilize edilmiştir), The Walt Disney Company'nin Disney Media Networks bölümü bir yan kuruluşu olan Disney<unk>ABC Television Group'a ait bir Amerikan ticari yayın televizyon ağıdır. Ağ, Büyük Üç televizyon ağının bir parçasıdır. Şebekenin merkezi Manhattan'daki Columbus Bulvarı ve Batı 66. Cadde'de bulunmaktadır. New York, Los Angeles ve Burbank, Kaliforniya'da ek büyük ofisleri ve üretim tesisleri bulunmaktadır.
Büyük Üçlü hangi iletişim sistemini kullanıyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kütüphanedeki en büyük hazinelerden biri de Leonardo da Vinci'nin bazı not defterleri olan Codex Forster'dır. Kodeks, 1490 ile 1505 yılları arasında yazılmış, oldukça küçük Forster I, Forster II ve Forster III adlı üç parşömenli elyazmasından oluşur. İçeriği, büyük bir eskiz koleksiyonu ve Milano Dükü Ludovico Sforza'nın babası Francesco Sforza'yı anmak için sipariş ettiği atlı heykeline atıfta bulunur. Bunlar, John Forster tarafından 1876'da müzeye 18.000'den fazla kitapla miras bırakıldı. Rahip Alexander Dyce, 1869'da müzeye 14.000'den fazla kitap bırakan kütüphanenin bir başka hayırseveriydi. Topladığı kitaplar arasında Aeschylus, Aristoteles, Homer, Livy, Ovid, Pindar, Sophocles ve Virgil gibi şair ve oyun yazarlarının Yunanca ve Latince ilk baskıları bulunur. Daha yeni yazarlar arasında Giovanni Boccaccio, Dante, Racine, Rabelais ve Molière bulunmaktadır.
Kodeks Forster'dan yapılmış mı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kütüphanenin bir parçası da, yukarıda bahsedilen Selznick kütüphanesi, Cinerama Productions / Palomar tiyatro kütüphanesi ve ağın birkaç yıl önce satın aldığı Selmur Productions kataloğu ve şirket içi yapımların üretilmeye devam etmesi (Amerikanın En Komik Ev Videoları, Genel Hastane ve ABC Haberleri yapımları gibi), Disney<unk>ABC Yerel Televizyon (eski adıyla Buena Vista Televizyon) yerel televizyon dağıtımını, Disney<unk>ABC Uluslararası Televizyon (eski adıyla Buena Vista Uluslararası Televizyon) ise uluslararası televizyon dağıtımını ele alır.
Disney-ABC televizyon markası bu etikete sahipti. Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Arkadaş figürü <unk> genellikle bir insan <unk> 1963'te programın başlamasından bu yana Doctor Who'da sürekli bir özellik olmuştur. Yoldaşın rollerinden biri Doktor'a "ahlaki görevini" hatırlatmaktır. Doktor'un ekranda görülen ilk arkadaşları torunu Susan Foreman (Carole Ann Ford) ve öğretmenleri Barbara Wright (Jacqueline Hill) ve Ian Chesterton (William Russell) idi. Bu karakterler, seyirci surrogatları olarak hareket etmeyi amaçlıyordu, bu sayede seyirci gizemli bir baba figürü olarak hareket edecek olan Doktor hakkında bilgi bulacaktı. Doktor'un tek başına seyahat ettiği orijinal serideki tek hikaye Ölümcül Suikastçı'dır. Önceki serilerdeki dikkate değer arkadaşlar arasında Romana (Mary Tamm ve Lalla Ward), bir Zaman Leydi; Sarah Jane Smith (Elisabeth Sladen); ve Jo Grant (Katy Manning). Dramatik olarak, bu karakterler izleyicilerin tanımlayabileceği bir figür sağlar ve Doktor'dan maruz kalma talebiyle hikayeyi ilerletmeye ve Doktor'un çözmesi için tehlike üretmeye hizmet eder. Doktor düzenli olarak yeni arkadaşlar kazanır ve eski arkadaşlarını kaybeder; bazen eve dönerler veya ziyaret ettikleri dünyalarda yeni nedenler veya aşklar bulurlar. Bazıları dizi boyunca öldü. Yoldaşlar genellikle insan ya da insansı uzaylılardır.
Doktor bisikletle mi geçiyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Yeni mevzuat oluşturmak için, ABMS 294. maddesi, çoğu AB kanunu için geçerli olan "sıradan yasama prosedürünü" tanımlar. Özetle, bir Komisyon önerisinden başlayarak üç okuma vardır, burada Parlamento, değişiklikleri engellemek veya önermek için tüm MEP'lerin (sadece mevcut olanlar değil) çoğunluğu ile oy kullanmalıdır ve Konsey, değişiklikleri onaylamak için nitelikli çoğunlukla oy kullanmalıdır, ancak Komisyon değişikliğini engellemek için oy birliği yapmalıdır. Farklı kurumlar herhangi bir aşamada anlaşamıyorsa, AB üyeleri, bakanlar ve Komisyon'u temsil eden bir "uyumuşturma komitesi" çağrılır ve ortak bir taslak üzerinde anlaşmaya çalışılır: bu işe yararsa, mutlak ve nitelikli çoğunlukla onaylanması için Parlamento ve Konseye geri gönderilir. Bu, Parlamento'daki çoğunluk, Konsey'deki azınlık ve Komisyon'daki çoğunluk tarafından yasama engellenebileceği anlamına gelir: AB yasalarını değiştirmek, aynı kalmaktan daha zordur. Bütçeler için farklı bir prosedür vardır. En az bir üye devletler alt kümesi arasındaki "güçlendirilmiş işbirliği" için, Konsey tarafından yetki verilmelidir. Üye devletlerin hükümetleri, herhangi bir önerinin yasama prosedürüne başlamadan önce Komisyon tarafından en baştan bilgilendirilmelidir. Bir bütün olarak AB, ancak Anlaşmalarda belirtilen yetkileri dahilinde hareket edebilir. ABM'nin 4. ve 5. maddeleri, yetkiler verilmedikçe üye devletlerde kalır, ancak Kompetenz-Kompetenz sorunu hakkında bir tartışma var: nihayetinde kim AB'nin "yetkisini" tanımlamak için "yetki"ye sahiptir. Birçok üye devletin mahkemeleri, diğer üye devletlerin parlamentolarının karar verdiğini düşünürken, AB içinde, Adalet Divanı son sözün kendisine ait olduğuna inanır.
AB'nin yetkisi neyle sınırlıdır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Akıntı deltasının hidrografisi, deltanın ana kolları, bağlantısız kolları (Hollandse IJssel, Linge, Vecht vb.) ve daha küçük nehirler ve akarsularla karakterize edilir. Birçok nehir kapatıldı ("sığdırıldı") ve şimdi sayısız polder için drenaj kanalları olarak hizmet ediyor. Delta Works'in inşası, Delta'yı 20. Yüzyılın ikinci yarısında kökten değiştirdi. Şu anda Ren suyu, denizden beş yerde, yani Nieuwe Merwede, Nieuwe Waterway (Nieuwe Maas), Dordtse Kil, Spui ve IJssel'in ağızlarında denize veya şimdi denizden ayrı eski deniz koylarına akar.
Ren neydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kıbrıs'ın Üçüncü Haçlı Seferi'ndeki Anglo-Norman kuvvetleri tarafından fethedilmesi, ada tarihinde yeni bir bölüm açtı ve sonraki 380 yıl boyunca Batı Avrupa egemenliği altında kalacaktı. Bu işgal planlanmış bir operasyonun bir parçası olmasa da, başlangıçta beklenenden çok daha kalıcı sonuçlar doğurdu.
Üçüncü Haçlı Seferi hangi bölgede gerçekleşti? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Steven Barkan, sanıklar suçsuz olduklarını kabul ederlerse "asıl hedeflerinin hapis cezası ya da para cezasından kaçınarak beraat kazanmak mı, yoksa duruşmayı jüri üyelerine ve halka, davayı çevreleyen siyasi koşulları ve sivil itaatsizlik yoluyla yasaları ihlal etmelerinin nedenlerini anlatmak için bir forum olarak kullanmak mı olacağına karar vermeleri gerektiğini" yazıyor. Teknik bir savunma, beraat şansını artırabilir, ama daha sıkıcı bir işlem ve daha az basın kapsamı yaratabilir. Vietnam Savaşı döneminde, Chicago Sekiz siyasi bir savunma kullanırken, Benjamin Spock teknik bir savunma kullandı. Amerika Birleşik Devletleri gibi yasaları jüri yargısı hakkını garanti eden fakat siyasi amaçlarla yasaları ihlal etmeyi mazur görmeyen ülkelerde, bazı sivil itaatsizler jüri yargısının geçersiz kılınmasını isterler. Yıllar geçtikçe, bu, Sparf v. Birleşik Devletler gibi mahkeme kararları ile zorlaştırıldı. Bu karar, yargıçın jüri üyelerini iptal etme yetkileri hakkında bilgilendirmesine gerek olmadığını ve yargıçın sanıkların açıkça jüri iptalini talep etmesine izin vermemesi gerektiğini belirten Birleşik Devletler v. Dougherty.
ABD, politik amaçlarla yasaları çiğnemene izin vermez. Bu durumda, sanık jürinin hapishaneden kaçması için ne yapmasını istiyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tesla'nın birçok yazısı, 1900'de The Century Dergisi'nde yayınlanan "İnsan Enerjisinin Artması Sorunu" makalesi ve Inventions, Researches and Writings of Nikola Tesla adlı kitabında yayınlanan "Yüksek Potansiyel ve Yüksek Frekanslı Alternatif Akımlarla Deneyler" makalesi de dahil olmak üzere web'de serbestçe kullanılabilir.
Tesla'nın yaptığı şey neydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1874'te Tesla, Gračac yakınlarındaki Tomingaj'a kaçarak Smiljan'da Avusturya-Macaristan Ordusu'na çağrılmaktan kaçtı. Orada, dağları avcı kıyafetiyle keşfetti. Tesla, doğa ile olan bu temasın onu hem fiziksel hem de zihinsel olarak güçlendirdiğini söyledi. Tomingaj'dayken birçok kitap okudu ve daha sonra Mark Twain'in eserlerinin daha önceki hastalığından mucizevi bir şekilde kurtulmasına yardımcı olduğunu söyledi.
Kitaplar Tesla'yı nasıl geliştirdi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Özellikle, bir sayı p ile çarpıldığında bu norm daha küçük hale gelir, bu da her zamanki mutlak değere (sonsuz asal olarak da adlandırılır) keskin bir karşıtlıktır. Q'yu tamamlarken (yaklaşık olarak, boşlukları doldurmak) mutlak değere göre gerçek sayılar alanını verirken, p-adik normuna göre tamamlarken --p p-adik sayılar alanını verir. Bunlar, Ostrowski'nin teoremiyle Q'yu tamamlamanın tüm olası yollarıdır. Q veya daha genel küresel alanlarla ilgili belirli aritmetik sorular, tamamlanmış (veya yerel) alanlara ileri geri aktarılabilir. Bu yerel-küresel ilke, sayı teorisinde asal sayıların önemini bir kez daha vurgular.
Matematiğin sayılarla, özellikle de onların özellikleriyle ve sayıları manipüle etmekle uğraşan dalına ne denir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Yüzük teorisinde, sayı kavramı genellikle ideal kavramı ile değiştirilir. Birincil element tarafından oluşturulan birincil ideal birincil ideal olduğu anlamında birincil elementleri genelleştiren başlıca idealler, komutatif cebirde, cebirli sayı teorisinde ve cebirli geometride önemli bir araç ve çalışma nesnesidir. Tam sayılar halkasının birinci idealleri ideallerdir (0), (2), (3), (5), (7), (11),... Aritmetik temel teoremi Lasker <unk> Noether teoremine genelleştirir, ki bu da bir Noetherian komutatif halkasındaki her ideali birincil ideallerin kesişmesi olarak ifade eder, ki bunlar birinci kuvvetlerin uygun genelleştirmeleridir.
Şekiller ve figürlerle uğraşan ve onların özelliklerini belirleyen matematik dalına ne denir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
San Bernardino-Riverside bölgesi, San Bernardino ve Downtown Riverside'da bulunan Downtown San Bernardino, Hospitality Business / Financial Centre, University Town iş bölgelerini sürdürmektedir.
Bir su kütlesinin yakınında yer aldığı için adlandırılan pasajda adı geçen şehrin adı nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Avrupalı örtme sanatının en eski örneklerinden biri olan 14. yüzyılın sonlarından kalma Sicilya Tristan örtüsü de koleksiyondadır. Koleksiyon, William Morris tarafından tasarlanan çeşitli tekstil türlerine, örgü, dokuma kumaşlar, goblenler (1887'deki 'Orman' goblonu dahil), halılar ve halılar, ayrıca desen kitapları ve kağıt tasarımları dahil olmak üzere çok sayıda örneğe sahiptir. Art Deco dönemi, Marion Dorn tarafından tasarlanan halılar ve kumaşlarla kaplıdır. Aynı döneme ait Serge Chermayeff tarafından tasarlanan bir halı var.
Koleksiyonun içinde hangi ince malzemeden yapılmış parçalar var? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1893'ün başında Westinghouse mühendisi Benjamin Lamme, Tesla'nın indüksiyon motorunun verimli bir versiyonunu geliştirmekte büyük ilerleme kaydetti ve Westinghouse Electric, Tesla'nın patentlerinin onlara diğer AC sistemlerine göre patent önceliği verdiğine inandıklarını belirterek, tam polifaz AC sistemlerini "Tesla Polifaz Sistemi" olarak markalaştırmaya başladı.
Şirketin adı neydi Lamme? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1965'te, kurumsal varlık olan American Broadcasting-Paramount Tiyatroları, Amerikan Yayın Şirketleri olarak yeniden adlandırıldı, sinema bölümü ise ABC Tiyatroları oldu; 1966'da kayıt bölümü ABC Records olarak yeniden adlandırıldı. O yılın Aralık ayında, ABC televizyon ağı, seçilen soruların yanıtlarına dayanarak üç yarışmacının gözü görmeden birini seçtiği kör randevu konseptinin yeniden işlenmesi olan The Dating Game'i, türünde öncü bir dizi olarak gösterdi. Bu, Temmuz 1966'da, eşlerinin sorularına cevapları tahmin eden üç yeni evli çiftin yer aldığı The Newlywed Game tarafından takip edildi (bazıları oldukça riskliydi). ABC, 7 Batı 66. Cadde'deki tesislerini aşmaya başladığında, Goldenson, ABC için Manhattan'daki 1330 Avenue of the Americas'ta, 54. Cadde'nin köşesinde (şimdi The Financial Times'ın New York bürosu tarafından işgal edilen) bulunan 44 katlı bir binada yeni bir merkez buldu. Bu operasyon, 66th Caddesi'ndeki tesislerin televizyon ve radyo programları için üretim tesislerine dönüştürülmesine izin verdi.
ABC Tiyatrosu ve ABC Kayıtları'ndan oluşan şirket nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1975'te, serinin 11. Sezonu, Bir Çocuk Dizisinde En İyi Yazı için Büyük Britanya Yazarlar Birliği ödülünü kazandı. 1996'da BBC televizyonu, "TV60" serisinin doruk noktası olarak "Anne Ödülleri"ni düzenledi ve BBC televizyon yayınının 60 yılını kutladı. Doktor Who, şirketin şimdiye kadar ürettiği "En İyi Popüler Drama" olarak seçildi. 2000 yılında, Doctor Who, British Film Institute tarafından üretilen ve endüstri profesyonelleri tarafından oylanan 20. yüzyılın en büyük 100 İngiliz Televizyon Programı listesinde üçüncü sırada yer aldı. 2005 yılında SFX dergisi tarafından yapılan bir ankette "En Büyük İngiltere Bilim Kurgu ve Fantezi Televizyon Dizisi" olarak ilk sırada yer aldı. Ayrıca, 100 Greatest Kids' TV şovunda (1963-1989 sürümü 2001'de Channel 4'ün geri sayımı) sekizinci sırada yer aldı.
Şirket neyi kastediyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Victoria'nın 1975'te yürürlüğe giren yazılı bir anayasası var, ancak Birleşik Krallık Parlamentosu tarafından 1855 Victoria Anayasası Yasası olarak kabul edilen 1855 sömürge anayasasına dayanmaktadır. Victoria Anayasası, Victoria Parlamentosu tarafından değiştirilebilir, ancak bazı "yerleşik" hükümler hariç, bu hükümlere bağlı olarak her iki evde mutlak çoğunluk, her iki evde beşte üç çoğunluk veya Victoria halkının bir referandumda onayını gerektirir.
Mevcut anayasa __ ile değiştirilemez. Önceki soruyu göz önüne alarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Güney Kaliforniya'da iki büyük şehir, Los Angeles ve San Diego, ayrıca ülkenin en büyük üç metropol alanı bulunmaktadır. 3.792.621 nüfusuyla Los Angeles, Kaliforniya'nın en kalabalık şehri ve Amerika Birleşik Devletleri'nin en kalabalık ikinci şehridir. Güneyde ve 1.307.402 nüfusuyla San Diego, eyaletin en kalabalık ikinci şehri ve ülkenin en kalabalık sekizinci şehri.
Ülkedeki en kalabalık sekiz şehir nerede bulunabilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Binanın Victoria dönemi kısımları, farklı mimarlar tarafından parça parça eklemelerle karmaşık bir tarihe sahiptir. Mayıs 1852'de kurulan müze, 1857'ye kadar mevcut yere taşınmadı. Londra'nın bu bölgesi Brompton olarak biliniyordu ama Güney Kensington olarak yeniden adlandırılmıştı. Arazi, genişletilmiş olan Brompton Park Evi tarafından işgal edildi, özellikle de geçici bir görünümlü sert utilitarist demir galeriler olan ve daha sonra sökülüp V & A Çocukluk Müzesi'ni inşa etmek için kullanılan "Brompton Kaynakları" tarafından. Hâlâ müzenin bir parçası olan ilk bina, 1857'de bahçenin doğu tarafında bulunan Sheepshanks Galerisi'ydi. Mimarı, Cole tarafından atanan Kraliyet Mühendisleri'nden sivil mühendis Yüzbaşı Francis Fowke'du. Bir sonraki büyük genişlemeler aynı mimar tarafından tasarlandı, Turner ve Vernon galerileri 1858-9'da aynı adlı koleksiyonları barındırmak için inşa edildi (daha sonra Tate Galerisi'ne aktarıldı) ve şimdi sırasıyla resim galerileri ve duvar halısı galerisi olarak kullanılıyor. Daha sonra Kuzey ve Güney Mahkemeleri inşa edildi ve her ikisi de Haziran 1862'de açıldı. Şimdi geçici sergiler için galeri oluşturuyorlar ve doğrudan Sheepshanks Galerisi'nin arkasındalar. Alanın en kuzey kenarında, 1862'de inşa edilen Sekreterlik Kanadı bulunmaktadır. Bu, ofisleri ve toplantı odasını barındırır ve halka açık değildir.
Eponim koleksiyonlar ilk önce Vernon Galerileri'nde mi yoksa Tate Galerisi'nde miydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kuruluşundan bu yana AB, giderek artan sayıda ulusal ve küreselleşen hukuk sistemi arasında faaliyet göstermiştir. Bu, hem Avrupa Adalet Divanı'nın hem de en yüksek ulusal mahkemelerin, farklı sistemler arasındaki yasaların çatışmalarını çözmek için ilkeler geliştirmesi gerektiği anlamına gelmiştir. AB'nin içinde, Avrupa Adalet Divanı'nın görüşüne göre, eğer AB hukuku ulusal hukukun bir hükmüyle çelişiyorsa, o zaman AB hukuku üstünlük kazanır. 1964'teki ilk büyük davada, Milanlı bir avukat ve bir enerji şirketinin eski hissedarı olan Bay Costa, İtalyan enerji şirketlerinin ulusallaştırılmasına karşı bir protesto olarak elektrik faturasını Enel'e ödemeyi reddetti. İtalyan millileştirme yasasının Roma Antlaşması ile çeliştiğini iddia etti ve hem İtalyan Anayasa Mahkemesine hem de ABMS 267 maddesine göre Avrupa Adalet Divanı'na başvurulmasını istedi. İtalyan Anayasa Mahkemesi, ulusallaştırma yasasının 1962'den beri olduğu ve anlaşmanın 1958'den itibaren yürürlükte olduğu için Costa'nın hiçbir iddiası olmadığını söyledi. Buna karşın, Avrupa Adalet Divanı, Roma Antlaşması'nın enerji ulusallaştırılmasını hiçbir şekilde engellemediğini ve her halükarda, Antlaşma hükümlerine göre, Bay Costa'nın değil, yalnızca Komisyon'un bir talep sunabileceğini belirtmiştir. Bununla birlikte, prensip olarak, Bay Costa, Anlaşma'nın ulusal hukuka aykırı olduğunu iddia etme hakkına sahipti ve mahkeme, kararına karşı bir temyiz olmadığı takdirde, başvuru talebini dikkate almakla yükümlü olacaktı. Adalet Divanı, Van Gend en Loos davasındaki görüşünü tekrarlayarak, üye devletlerin "sadece sınırlı alanlarda olsalar da egemen haklarını kısıtladıklarını ve hem kendi vatandaşlarına hem de kendilerine uygulanabilir bir hukuk sistemi oluşturduğunu" "karşılıklılık temelinde" söyledi. AB hukuku, "birliğin yasal temeli sorgulanmadan... iç hukuk düzenlemeleri tarafından geçersiz kılınmayacaktır". Bu, üye devletin "sonraki tek taraflı eyleminin" uygulanamayacağı anlamına geliyordu. Benzer şekilde, Amministrazione delle Finanze v. Simmenthal SpA da...
İlk büyük dava İtalyan hukuku ile ilgili olarak hangi yılda verildi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Muhafazakarlar için en büyük hayal kırıklığı, eski parti lideri David McLetchie'nin oturduğu Edinburgh Pentlands'ın SNP'ye kaybetmesiydi. McLetchie, Lothian bölgesel listesinde seçildi ve Muhafazakarlar, lider Annabel Goldie'nin desteklerinin sağlam kaldığını iddia ettiği beş koltuk net kaybı yaşadı. Yine de, o da partinin lideri olarak istifa edeceğini açıkladı. Cameron, SNP'yi zaferleri için tebrik etti ancak bağımsızlık referandumunda Birlik için kampanya yapmaya söz verdi.
Bir arabanın ya da başka bir aracın üzerinde oturulan mobilyalara ne denir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Iqbal, laiklik ve laik milliyetçiliğin sadece İslam'ın ve Müslüman toplumun manevi temellerini zayıflatmakla kalmayacak, aynı zamanda Hindistan'ın Hindu çoğunluğunu oluşturan nüfusun Müslüman mirası, kültürü ve siyasi etkisini dışlayacağı endişesini dile getirdi. Mısır, Afganistan, Filistin ve Suriye'ye yaptığı seyahatlerde, ulusalcı farklılıkların atılmasını talep ederek daha büyük İslam siyasi işbirliği ve birliği fikirlerini destekledi. Sör Muhammed İkbal, 1930'da Allahabad'daki oturumunda ve 1932'de Lahore'deki oturumda Müslüman Ligi'nin başkanı seçildi. 29 Aralık 1930'daki Allahabad Konuşmasında, Iqbal, kuzeybatı Hindistan'daki Müslüman çoğunluğu bulunan eyaletler için bağımsız bir devlet vizyonunu özetledi. Bu konuşma daha sonra Pakistan hareketine ilham verdi.
Azınlığın aksine, daha fazla oy kullanan hangi terimdir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Karar Saati'nden hemen sonra 45 dakika süren bir "Üyeler Tartışması" yapılır. Members Business, İskoç bir bakan olmayan bir MSP tarafından önerilen bir hareket üzerine bir tartışma. Bu tür hareketler, bir üyenin kendi seçim bölgesine, yaklaşan veya geçmiş bir olaya veya başka bir şekilde resmi parlamenter zamana sahip olmayan herhangi bir konuya ilgi duyabilecek konularda yapılır. Teklif edenin yanı sıra, normalde diğer üyeler de tartışmaya katkıda bulunur. Tartışma ve hareketle ilgili olan bakan, diğer tüm katılımcılardan sonra konuşarak tartışmayı "bitirir".
Mevcut bir bölgedeki seçmenler topluluğuna, bir temsilciyi bir yasama organına getirmekle sorumlu olanlara da ne denir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Yeni mevzuat oluşturmak için, ABMS 294. maddesi, çoğu AB kanunu için geçerli olan "sıradan yasama prosedürünü" tanımlar. Özetle, bir Komisyon önerisinden başlayarak üç okuma vardır, burada Parlamento, değişiklikleri engellemek veya önermek için tüm MEP'lerin (sadece mevcut olanlar değil) çoğunluğu ile oy kullanmalıdır ve Konsey, değişiklikleri onaylamak için nitelikli çoğunlukla oy kullanmalıdır, ancak Komisyon değişikliğini engellemek için oy birliği yapmalıdır. Farklı kurumlar herhangi bir aşamada anlaşamıyorsa, AB üyeleri, bakanlar ve Komisyon'u temsil eden bir "uyumuşturma komitesi" çağrılır ve ortak bir taslak üzerinde anlaşmaya çalışılır: bu işe yararsa, mutlak ve nitelikli çoğunlukla onaylanması için Parlamento ve Konseye geri gönderilir. Bu, Parlamento'daki çoğunluk, Konsey'deki azınlık ve Komisyon'daki çoğunluk tarafından yasama engellenebileceği anlamına gelir: AB yasalarını değiştirmek, aynı kalmaktan daha zordur. Bütçeler için farklı bir prosedür vardır. En az bir üye devletler alt kümesi arasındaki "güçlendirilmiş işbirliği" için, Konsey tarafından yetki verilmelidir. Üye devletlerin hükümetleri, herhangi bir önerinin yasama prosedürüne başlamadan önce Komisyon tarafından en baştan bilgilendirilmelidir. Bir bütün olarak AB, ancak Anlaşmalarda belirtilen yetkileri dahilinde hareket edebilir. ABM'nin 4. ve 5. maddeleri, yetkiler verilmedikçe üye devletlerde kalır, ancak Kompetenz-Kompetenz sorunu hakkında bir tartışma var: nihayetinde kim AB'nin "yetkisini" tanımlamak için "yetki"ye sahiptir. Birçok üye devletin mahkemeleri, diğer üye devletlerin parlamentolarının karar verdiğini düşünürken, AB içinde, Adalet Divanı son sözün kendisine ait olduğuna inanır.
Dünyanın en yüksek hukuk yetkilisi neden tartışılıyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Karar Saati'nden hemen sonra 45 dakika süren bir "Üyeler Tartışması" yapılır. Members Business, İskoç bir bakan olmayan bir MSP tarafından önerilen bir hareket üzerine bir tartışma. Bu tür hareketler, bir üyenin kendi seçim bölgesine, yaklaşan veya geçmiş bir olaya veya başka bir şekilde resmi parlamenter zamana sahip olmayan herhangi bir konuya ilgi duyabilecek konularda yapılır. Teklif edenin yanı sıra, normalde diğer üyeler de tartışmaya katkıda bulunur. Tartışma ve hareketle ilgili olan bakan, diğer tüm katılımcılardan sonra konuşarak tartışmayı "bitirir".
Üyelerin tartışmasını kışkırtan kişiye ne denir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Bir olasılık testinin özellikle basit bir örneği Fermat öncelik testidir. Bu test, p bir asal sayıdırsa herhangi bir n için np <unk> n (mod p) olduğu gerçeğine (Fermat'ın küçük teoremi) dayanır. Eğer bir b sayımız varsa ve birincillik için test etmek istiyorsak, testimiz olarak n'in rastgele bir değeri için nb (mod b) hesaplarız. Bu testin bir kusuru, Fermat kimliğini tatmin eden bazı bileşik sayılar (Carmichael sayıları) olmamasıdır, bu nedenle testin asal sayılar ve Carmichael sayıları arasında ayrım yapmanın bir yolu yoktur. Carmichael sayıları asal sayılardan çok daha nadirdir, bu yüzden bu test pratik amaçlar için yararlı olabilir. Baillie-PSW, Miller-Rabin ve Solovay-Strassen testleri gibi Fermat öncelik testinin daha güçlü uzantıları, bileşik bir sayıya uygulandığında en az bir kısmının başarısız olması garanti edilir.
Fermat teoremi üzerinde çalışan Amerikalı matematikçinin soyadı neydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
16. yüzyıldaki Fransız Din Savaşları ve 18. yüzyıldaki Fransız Devrimi, Norman yaratıcılığının mimari ve sanatsal kalıntısının çoğunu ard arda yok etti. Birincisi, şiddetleriyle, birçok Norman yapının gereksiz yere tahrip edilmesine neden oldu; ikincisi, dine yönelik saldırısı ile, her türlü dini nesnenin amaçlı olarak tahrip edilmesine neden oldu ve toplumun istikrarsızlaşması, yaygın yağmalamaya yol açtı.
Sonraki olay oldu mu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Neredeyse tüm ctenophoralar, mikroskopik larvalardan ve rotifyerlerden küçük kabuklu hayvanların yetişkinlerine kadar olan avları alan yırtıcılardır; istisnalar, yetişkin türlerinin beslendiği salplarda parazit olarak yaşayan iki türün yavrularıdır. Olumlu koşullar altında, ctenophores bir günde kendi ağırlığının on katını yiyebilir. Sadece 100-150 tür onaylanmıştır ve muhtemelen 25'i daha tam olarak tanımlanmamış ve adlandırılmamıştır. Ders kitabı örnekleri, yumurta şeklindeki vücutları olan ve avlarını yakalayan yapışkan hücreler olan koloblastlarla kaplı olan bir çift geri çekilebilir dokunaçlı ("küçük dokunaçlı") olan cydippids'dir. Filum, çoğu türün yetişkinlerinin tarakları olmayan düz, derin deniz platyctenidleri ve tentacle'ları olmayan ve diş gibi hareket eden büyük, sertleşmiş silia gruplarıyla silahlanmış dev ağızları kullanarak diğer ctenophores'a avlanan kıyı beroidleri de dahil olmak üzere çok çeşitli vücut formlarına sahiptir. Bu çeşitlilikler farklı türlerin aynı bölgede devasa popülasyonlar oluşturmasını sağlar, çünkü farklı av türlerinde uzmanlaşırlar ve onları örümceklerin kullandığı kadar geniş bir yöntemle yakalarlar.
Bir ctenophore'un en tipik vücut şekli nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Binanın Victoria dönemi kısımları, farklı mimarlar tarafından parça parça eklemelerle karmaşık bir tarihe sahiptir. Mayıs 1852'de kurulan müze, 1857'ye kadar mevcut yere taşınmadı. Londra'nın bu bölgesi Brompton olarak biliniyordu ama Güney Kensington olarak yeniden adlandırılmıştı. Arazi, genişletilmiş olan Brompton Park Evi tarafından işgal edildi, özellikle de geçici bir görünümlü sert utilitarist demir galeriler olan ve daha sonra sökülüp V & A Çocukluk Müzesi'ni inşa etmek için kullanılan "Brompton Kaynakları" tarafından. Hâlâ müzenin bir parçası olan ilk bina, 1857'de bahçenin doğu tarafında bulunan Sheepshanks Galerisi'ydi. Mimarı, Cole tarafından atanan Kraliyet Mühendisleri'nden sivil mühendis Yüzbaşı Francis Fowke'du. Bir sonraki büyük genişlemeler aynı mimar tarafından tasarlandı, Turner ve Vernon galerileri 1858-9'da aynı adlı koleksiyonları barındırmak için inşa edildi (daha sonra Tate Galerisi'ne aktarıldı) ve şimdi sırasıyla resim galerileri ve duvar halısı galerisi olarak kullanılıyor. Daha sonra Kuzey ve Güney Mahkemeleri inşa edildi ve her ikisi de Haziran 1862'de açıldı. Şimdi geçici sergiler için galeri oluşturuyorlar ve doğrudan Sheepshanks Galerisi'nin arkasındalar. Alanın en kuzey kenarında, 1862'de inşa edilen Sekreterlik Kanadı bulunmaktadır. Bu, ofisleri ve toplantı odasını barındırır ve halka açık değildir.
Halı galerisinin adı neydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1886'nın sonlarında Tesla, Western Union müdürü Alfred S. Brown ve New York avukatı Charles F. Peck ile tanıştı. Bu iki adam şirket kurma ve maddi kazanç için icatları ve patentleri teşvik etme konusunda tecrübeliydiler. Tesla'nın patentlerine ve diğer fikirlerine dayanarak ona finansal destek vermeyi ve patentlerini idare etmeyi kabul ettiler. Nisan 1887'de birlikte Tesla Elektrik Şirketi'ni kurdular ve üretilen patentlerden elde edilen kârın 1⁄3'ünün Tesla'ya, 1⁄3'ünün Peck ve Brown'a ve 1⁄3'ünün de geliştirme fonuna gideceği anlaşması yapıldı. Manhattan'da 89 Liberty Caddesi'nde Tesla için bir laboratuvar kurdular. Orada yeni elektrik motorları, jeneratörler ve diğer cihazlar geliştirmek ve geliştirmek için çalıştı.
En çok parayı alan kişi değil miydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1870'te Tesla, Matematik öğretmeni Martin Sekulić'in derinden etkilendiği Yüksek Gerçek Gimnazium'da okula katılmak için Karlovac'a taşındı. Tesla kafasında integral hesaplama yapabildi, bu da öğretmenlerini hile yaptığına inandırdı. Dört yıllık dönemini üç yılda bitirdi ve 1873'te mezun oldu.
Matematik öğretmeni çalışan yer... Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Birleşik Krallık'taki bazı kırsal bölgelerde, kendi uygulamaları içinden hastalarına hem reçeteli ilaçlar reçete hem de dağıtabilecek olan ilaç veren doktorlar vardır. Kanun, GP uygulamasının belirlenmiş bir kırsal alanda bulunmasını ve ayrıca bir hastanın evi ile en yakın perakende eczane arasında belirlenmiş bir minimum mesafe (şu anda 1,6 kilometre) olmasını gerektirir. Bu yasa Avusturya'da, en yakın eczane 4 kilometreden daha uzakta veya şehirde kayıtlı olmayan genel doktorlar için de geçerlidir.
Kırsal insanlar için kurallar, doktorlarla nasıl bir ilişkisi olan insanları içeriyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ölümcül Suikastçı ve Mawdryn Undead serileri ve 1996 TV filmi, bir Zaman Lordunun sadece 12 kez, toplam 13 enkarnasyon için yeniden doğabildiğini daha sonra ortaya koyacaktı. Bu satır, sık sık tekrarlanmamasına rağmen halkın bilincinde sık sık sıkıştı ve dizi yapımcıları tarafından, dizi sonunda Doktor'u on üçüncü kez yeniden canlandırmak zorunda kaldığı zaman bir plân engeli olarak kabul edildi. "The Time of the Doctor" bölümü, Doktor'un yeni bir yenilenme döngüsü kazanmasını, On İkinci Doktor'dan başlayarak, On Birinci Doktor'un Doktor'un on ikinci yenilenmesinin ürünü olması nedeniyle resmediyordu.
Seri, bir Zaman Lordunun bunu sadece yedi artı altı yeniden doğuş için yapabileceğini doğruladı mı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Orange County, Downtown Santa Ana, South Coast Metro ve Newport Center bölgelerini içeren hızla gelişen bir iş merkezi; ayrıca Irvine Spektrumu, West Irvine ve merkezi Irvine'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde bulunan uluslararası şirketlerin Irvine iş merkezleri. Batı Irvine, Irvine Teknoloji Merkezi ve Jamboree İş Parklarını içerir.
Bir şehrin, kasabanın ya da bölgenin belirli kısımlarına ne denir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Yüzük teorisinde, sayı kavramı genellikle ideal kavramı ile değiştirilir. Birincil element tarafından oluşturulan birincil ideal birincil ideal olduğu anlamında birincil elementleri genelleştiren başlıca idealler, komutatif cebirde, cebirli sayı teorisinde ve cebirli geometride önemli bir araç ve çalışma nesnesidir. Tam sayılar halkasının birinci idealleri ideallerdir (0), (2), (3), (5), (7), (11),... Aritmetik temel teoremi Lasker <unk> Noether teoremine genelleştirir, ki bu da bir Noetherian komutatif halkasındaki her ideali birincil ideallerin kesişmesi olarak ifade eder, ki bunlar birinci kuvvetlerin uygun genelleştirmeleridir.
Matematiksel sembollerin ve bu sembollerin manipülasyon kurallarının çalışması nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Fonksiyon problemleri kavramının karar problemleri kavramından çok daha zengin olduğunu düşünmek caziptir. Bununla birlikte, işlevsel problemler karar problemleri olarak yeniden yapılandırılabileceğinden, bu gerçekte böyle değildir. Örneğin, iki tam sayının çarpımı, üçlülerin kümesi (a, b, c) olarak ifade edilebilir, böylece a × b = c ilişkisi geçerlidir. Belirli bir üçlünün bu kümenin bir üyesi olup olmadığına karar vermek, iki sayının çarpım problemini çözmeye karşılık gelir.
Çarpmayı ya da çarpmayı göstermek için kullanılan sembol nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Karar Saati'nden hemen sonra 45 dakika süren bir "Üyeler Tartışması" yapılır. Members Business, İskoç bir bakan olmayan bir MSP tarafından önerilen bir hareket üzerine bir tartışma. Bu tür hareketler, bir üyenin kendi seçim bölgesine, yaklaşan veya geçmiş bir olaya veya başka bir şekilde resmi parlamenter zamana sahip olmayan herhangi bir konuya ilgi duyabilecek konularda yapılır. Teklif edenin yanı sıra, normalde diğer üyeler de tartışmaya katkıda bulunur. Tartışma ve hareketle ilgili olan bakan, diğer tüm katılımcılardan sonra konuşarak tartışmayı "bitirir".
Birleşik Krallık ya da Japonya gibi ülkelerde uygulanan yönetim sistemine ne denir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Binanın Victoria dönemi kısımları, farklı mimarlar tarafından parça parça eklemelerle karmaşık bir tarihe sahiptir. Mayıs 1852'de kurulan müze, 1857'ye kadar mevcut yere taşınmadı. Londra'nın bu bölgesi Brompton olarak biliniyordu ama Güney Kensington olarak yeniden adlandırılmıştı. Arazi, genişletilmiş olan Brompton Park Evi tarafından işgal edildi, özellikle de geçici bir görünümlü sert utilitarist demir galeriler olan ve daha sonra sökülüp V & A Çocukluk Müzesi'ni inşa etmek için kullanılan "Brompton Kaynakları" tarafından. Hâlâ müzenin bir parçası olan ilk bina, 1857'de bahçenin doğu tarafında bulunan Sheepshanks Galerisi'ydi. Mimarı, Cole tarafından atanan Kraliyet Mühendisleri'nden sivil mühendis Yüzbaşı Francis Fowke'du. Bir sonraki büyük genişlemeler aynı mimar tarafından tasarlandı, Turner ve Vernon galerileri 1858-9'da aynı adlı koleksiyonları barındırmak için inşa edildi (daha sonra Tate Galerisi'ne aktarıldı) ve şimdi sırasıyla resim galerileri ve duvar halısı galerisi olarak kullanılıyor. Daha sonra Kuzey ve Güney Mahkemeleri inşa edildi ve her ikisi de Haziran 1862'de açıldı. Şimdi geçici sergiler için galeri oluşturuyorlar ve doğrudan Sheepshanks Galerisi'nin arkasındalar. Alanın en kuzey kenarında, 1862'de inşa edilen Sekreterlik Kanadı bulunmaktadır. Bu, ofisleri ve toplantı odasını barındırır ve halka açık değildir.
- Halı galerisi, adı... Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Rollo'nun Vikinglerinin ve Frank eşlerinin torunları, İskandinav dinini ve Eski İskandinav dilini Katoliklik (Hıristiyanlık) ve yerel halkın Gallo-Romans dili ile değiştirecek, annelerinin Frank mirasını Eski İskandinav gelenekleri ve gelenekleriyle karıştırarak Fransa'nın kuzeyinde benzersiz bir "Norman" kültürü sentezleyeceklerdi. Norman dili, Romance'in yerli langue d'oïl dalının İskandinavca konuşan bir egemen sınıf tarafından benimsenmesiyle şekillendi ve bugün hayatta kalan bölgesel dile dönüştü.
Üst sınıf hangi kökenle bir dili kendine mal etti? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Iqbal, laiklik ve laik milliyetçiliğin sadece İslam'ın ve Müslüman toplumun manevi temellerini zayıflatmakla kalmayacak, aynı zamanda Hindistan'ın Hindu çoğunluğunu oluşturan nüfusun Müslüman mirası, kültürü ve siyasi etkisini dışlayacağı endişesini dile getirdi. Mısır, Afganistan, Filistin ve Suriye'ye yaptığı seyahatlerde, ulusalcı farklılıkların atılmasını talep ederek daha büyük İslam siyasi işbirliği ve birliği fikirlerini destekledi. Sör Muhammed İkbal, 1930'da Allahabad'daki oturumunda ve 1932'de Lahore'deki oturumda Müslüman Ligi'nin başkanı seçildi. 29 Aralık 1930'daki Allahabad Konuşmasında, Iqbal, kuzeybatı Hindistan'daki Müslüman çoğunluğu bulunan eyaletler için bağımsız bir devlet vizyonunu özetledi. Bu konuşma daha sonra Pakistan hareketine ilham verdi.
2001'de Operation Enduring Freedom adıyla başlayan savaş şu anda hangi ülkede devam ediyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
İslami düzen için mücadelelerinde şiddete başvurmuş Mısırlı gruplardan bir diğeri de el-Gama'a el-İslamiye (İslami Grup) idi. 1990'lı yıllarda Mısır devletine karşı yürüttükleri kampanyanın kurbanları arasında terörle mücadele polisinin başkanı (Genel Binbaşı Raouf Khayrat), bir parlamento başkanı (Rifaat al-Mahgoub), onlarca Avrupalı turist ve Mısırlı izleyici ve 100'den fazla Mısır polisi vardı. Sonunda, hükümeti devirme kampanyası başarısız oldu ve en büyük cihatçı grup Jamaa Islamiya (veya al-Gama'a al-Islamiyya), 2003'te şiddeti reddetti. Daha az bilinen diğer gruplar arasında İslam Kurtuluş Partisi, Cehennemden Kurtuluş ve Takfir wal-Hijra bulunmaktadır ve bu gruplar, siyasi figürlerin suikast girişimleri, video dükkanlarının yakılması ve hükümet binalarının ele geçirilmesi girişimleri gibi faaliyetlerde çeşitli şekillerde yer almıştır.
Daha az bilinen üç grup vardı, hangisinin adı yeryüzünün altındaki folklordan bir kelime kullanılarak verildi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Mutual'in FCC'ye karşı başvuruları reddedildikten sonra, RCA, 1941'de NBC Blue'yu satmaya karar verdi ve bunu Mark Woods'a yapma yetkisini verdi. RCA, NBC Blue Network'i bağımsız bir yan kuruluşa dönüştürdü ve NBC Red ve NBC Blue'nun operasyonlarını 8 Ocak 1942'de resmi olarak boşadı. Yeni ayrılan NBC Red ve NBC Blue, şirket varlıklarını paylaştı. 1942 ve 1943 yılları arasında, Woods, sabit hatlardaki kiraları, üç bekleyen televizyon lisansı (New York City'deki WJZ-TV, San Francisco'daki KGO-TV ve Chicago'daki WENR-TV), 60 bağlı kuruluş, dört operasyon tesisi (New York City, Chicago, Los Angeles ve Washington DC'de), aktörlerle sözleşmeler ve Blue Network ile ilişkili markası içeren bir paket olan NBC Blue Network'in tamamını satmayı teklif etti. Yatırım şirketi Dillon, Read & Co. (daha sonra 1997'de İsviçre Bankası Şirketi tarafından satın alındı) ağı satın almak için 7,5 milyon dolar teklif etti, ancak teklif Woods ve RCA başkanı David Sarnoff tarafından reddedildi.
- Bu kanallar mı izleniyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
ABC, NBC ve CBS'ye saldırgan bir rakip oldu. NBC Blue'nun kamu hizmeti geleneklerine devam ederek, Paul Whiteman tarafından yönetilen senfoni performanslarını, Metropolitan Opera'dan performansları ve Milton Cross tarafından duyurulan Lower Basin Caddesi'nin Oda Müziği Derneği'nin yayınının bir parçası olarak yayınlanan caz konserlerini yayınladı. Şebeke ayrıca Sherlock Holmes, Gang Busters ve Counterspy gibi gerilimli dramalar ve öğleden sonra gençlere yönelik birkaç programla da tanındı. Bununla birlikte, ABC, programlarını önceden kaydetmek için ABD'ye Nazi Almanyası'ndan fethi sonrasında getirilen Magnetophon kaset kayıt cihazının kullanımını benimseyerek, NBC ve CBS'nin tekliflerine karşı kendi şovlarını sıklıkla yerleştiren karşı programlama uygulamasını kullanarak kendine bir isim yaptı. Magnetophon'un yardımıyla ABC, yıldızlarına zaman açısından daha fazla özgürlük sağlayabildi ve NBC ve CBS'nin önceden kaydedilmiş şovlara izin vermediği bir dönemde Bing Crosby gibi birkaç büyük isim çekti.
Bu ülke, Magnetophon kaset kayıt cihazının kullanılmasına öncülük etti. Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
8 ve 10 ilçe tanımları, Amerika Birleşik Devletleri'nin 11 büyük bölgesi olan Güney Kaliforniya Megaregion için kullanılmamaktadır. Mega bölgenin alanı daha geniş, doğuya Las Vegas, Nevada'ya ve güneye Meksika sınırından Tijuana'ya kadar uzanıyor.
Tijuana'da değil mi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tarihçi Francis Aidan Gasquet, 1893'te 'Büyük Salgın' hakkında yazdı ve "sıradan Doğu veya kabarcık vebasının bir şekli gibi görüneceğini" öne sürdü. 1908'de ikinci baskı için Siyah Ölüm için bubonik vebanın epidemiyolojisini kabul edebildi, bu süreçte sıçanlar ve pire dahil edildi ve yorumlaması, 541'den 700'e kadar Doğu Roma İmparatorluğu'nda yaygın olan Justinian vebası gibi diğer antik ve ortaçağ salgınları için yaygın olarak kabul edildi.
MÖ 541'den 700'e kadarki dönem hangi döneme atıfta bulunuyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ktenoforların yüzebilirliklerini nasıl kontrol ettikleri belirsizdir, ancak deneyler, bazı türlerin farklı yoğunluklu suya uyum sağlamak için osmotik basınca güvendiğini göstermiştir. Vücut sıvıları normalde deniz suyu kadar yoğunlaşır. Daha az yoğunluğa sahip tuzlu suya girerlerse, vücut boşluğundaki ciliary rozetleri, batmaktan kaçınmak için büyüklüğünü arttırmak ve yoğunluğunu azaltmak için bunu mezoglea'ya pompalayabilir. Öte yandan, tuzlu deniz suyundan tam kuvvetli denizin suyuna geçerlerse, rozetler, hacimini azaltmak ve yoğunluğunu arttırmak için su pompalayabilir.
Nereden nereye seyahat etmeleri yoğunluklarını azaltmalarına neden olur mu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Çevre determinizmi gibi coğrafi teoriler, tropik ortamların Avrupalı rehberliğe ihtiyaç duyan medeni olmayan insanlar yarattığını da öne sürdü. Örneğin, Amerikalı coğrafyacı Ellen Churchill Semple, insanların tropik bölgelerden kaynaklanmasına rağmen sadece ılıman bölgelerde tam anlamıyla insana dönüşebildiklerini savundu. Tropikallik, Edward Said'in Doğu'nun Batı'nın <unk>diğer<unk> olarak yapımı olarak Doğu'nun Doğuçuluğu ile paralel olabilir. Siad'a göre, oryantalizmin, Avrupa'nın kendisini üstün ve norm olarak kurmasına izin verdiği, bu da özelleştirilmiş Doğu üzerindeki egemenliğini haklı çıkardı.
Tropikal bir tür mü? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
San Bernardino-Riverside bölgesi, San Bernardino ve Downtown Riverside'da bulunan Downtown San Bernardino, Hospitality Business / Financial Centre, University Town iş bölgelerini sürdürmektedir.
UCI ve UCLA ne tür bir kurumun örnekleri? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Amerikan İmparatorluğu olarak bilinen planların ana figürlerinden biri, Isiah Bowman adında bir coğrafyacıydı. Bowman, 1914'te Amerikan Coğrafi Derneği'nin müdürüydü. Üç yıl sonra 1917'de, o zamanki Başkan Woodrow Wilson'un 1917'deki soruşturmasına atandı. Soruşturma Başkan Wilson ve Paris Barış Konferansı'ndan gelen Amerikan heyetinin fikriydi. Bu soruşturmanın amacı, ABD'nin coğrafi düzenle karakterize edilecek bir 'yeni dünya'nın yazarlığına izin verecek bir varsayım oluşturmaktı. Soruşturmada oynadığı rol sonucunda Isiah Bowman, Wilson'un coğrafyacısı olarak bilinecekti.
Bowman kim altında coğrafyacı olarak çalıştı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Washington dönmeden önce bile, Dinwiddie, William Trent'in komutasındaki 40 kişilik bir şirketi o noktaya göndermişti ve 1754'ün ilk aylarında küçük bir kale inşa etmeye başladılar. Vali Duquesne, aynı dönemde Saint-Pierre'yi rahatlatmak için Claude-Pierre Pecaudy de Contrecœur komutasındaki ek Fransız kuvvetlerini gönderdi ve Contrecœur, 5 Nisan 1754'te Fort Venango'dan güneye 500 kişiyi yönlendirdi. Bu güçler 16 Nisan'da kaleye vardığında, Contrecœur cömertçe Trent'in küçük şirketinin çekilmesine izin verdi. Duquesne Kalesi'ni inşa etmeye devam etmek için inşaat aletlerini satın aldı.
Yukarı Louisiana geçmişte kime ait bir bölgeydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ersatzschulen, özel bireyler, özel kuruluşlar veya dini gruplar tarafından yönetilen sıradan ilk veya ortaokullardır. Bu okullar, devlet okulları ile aynı diploma türlerini sunmaktadır. Ersatzschulen, devlet düzenlemelerinin tamamen dışında faaliyet gösterme özgürlüğünden yoksundur. Ersatzschulen'deki öğretmenler, devlet okullarındaki öğretmenlerle en az aynı eğitime ve en az aynı ücretlere sahip olmalıdır, bir Ersatzschule, en az bir devlet okuluyla aynı akademik standartlara sahip olmalıdır ve Grundgesetz'in 7. Madde 4. Paragrafı, ebeveynlerinin varlıklarına göre öğrencilerin ayrımını da yasaklar (sondererverbot). Bu nedenle, çoğu Ersatzschulen, diğer Batı Avrupa ülkelerinin çoğuna kıyasla çok düşük öğrenim ücretlerine ve / veya burslara sahiptir. Bununla birlikte, bu okulları bu kadar düşük öğrenim ücretleriyle finanse etmek mümkün değildir, bu nedenle tüm Alman Ersatzschulen'leri ek olarak kamu fonlarından finanse edilir. Kamu parasının yüzdesi personel harcamalarının %100'üne ulaşabilir. Bununla birlikte, özel okullar geçmişte Almanya'da iflas etti.
Almanca bir kelimeyle, öğrencilerin nasıl bölünmesine izin verilmiyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
ABC, NBC ve CBS'ye saldırgan bir rakip oldu. NBC Blue'nun kamu hizmeti geleneklerine devam ederek, Paul Whiteman tarafından yönetilen senfoni performanslarını, Metropolitan Opera'dan performansları ve Milton Cross tarafından duyurulan Lower Basin Caddesi'nin Oda Müziği Derneği'nin yayınının bir parçası olarak yayınlanan caz konserlerini yayınladı. Şebeke ayrıca Sherlock Holmes, Gang Busters ve Counterspy gibi gerilimli dramalar ve öğleden sonra gençlere yönelik birkaç programla da tanındı. Bununla birlikte, ABC, programlarını önceden kaydetmek için ABD'ye Nazi Almanyası'ndan fethi sonrasında getirilen Magnetophon kaset kayıt cihazının kullanımını benimseyerek, NBC ve CBS'nin tekliflerine karşı kendi şovlarını sıklıkla yerleştiren karşı programlama uygulamasını kullanarak kendine bir isim yaptı. Magnetophon'un yardımıyla ABC, yıldızlarına zaman açısından daha fazla özgürlük sağlayabildi ve NBC ve CBS'nin önceden kaydedilmiş şovlara izin vermediği bir dönemde Bing Crosby gibi birkaç büyük isim çekti.
Bing Crosby gibi büyük isimleri ve Almanya'dan ithal edilen bir cihazı kullanarak ABC bu iki ağ deviyle rekabet edebildi. Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Harvard'ın Yale'le atletik rekabeti, karşılaştığı her sporda yoğunlaşır ve her sonbaharda 1875'e kadar uzanan ve genellikle sadece "Oyun" olarak adlandırılan yıllık futbol toplantısında zirveye ulaşır. Harvard'ın futbol takımı, bir yüzyıl önce futbolun ilk günlerinde olduğu gibi artık ülkenin en iyilerinden biri olmasa da (1920'de Rose Bowl'u kazandı), hem o hem de Yale, oyunun oynandığı şekli etkiledi. 1903'te Harvard Stadyumu, ülkedeki türünün ilk kalıcı demir beton stadyumu ile futbolda yeni bir çağ başlattı. Stadyumun yapısı aslında üniversite oyununun evriminde rol oynadı. Walter Camp (Yale futbol takımının eski kaptanı), bu sporda ölüm ve ciddi yaralanmaların kaygı verici sayısını azaltmak için, sahanın genişletilmesini ve oyunun açılmasını önerdi. Fakat stadyum çok dar olduğundan daha geniş bir oyun alanı yer alıyordu. Bu yüzden başka adımlar atılmalıydı. Camp bunun yerine 1906 sezonu için devrimci yeni kuralları destekleyecekti. Bunlar arasında, belki de sporun tarihindeki en önemli kural değişikliği olan ileri geçişin yasallaştırılması vardı.
Walter Camp hangi okula gitmedi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Genel olarak AB hukukunun üstünlüğü kabul edilse de, tüm AB yasaları vatandaşlara taleplerde bulunma hakkı vermez: yani, tüm AB yasalarının "doğrudan etkisi" yoktur. Van Gend en Loos v. Nederlandse Administratie der Belastingen davasında, Antlaşmaların (ve AB Düzenlemelerinin) hükümlerinin (1) açık ve belirsiz, (2) koşulsuz ve (3) AB veya ulusal yetkililerin bunları uygulamak için daha fazla eylemde bulunmasını gerektirmediği takdirde doğrudan etkili olduğu belirtilmiştir. Bir posta şirketi olan Van Gend en Loos, Almanya'dan Hollanda'ya üre-formaldehit plastikleri ithal ederken, artık ABM 30'lu maddenin Hollanda Gümrük Yetkilileri'nin tarife almasını engellediğini iddia etti. Bir Hollanda mahkemesinin başvuruda bulunmasının ardından, Mahkeme, Antlaşmalar'da vatandaşlara veya şirketlere taleplerde bulunma hakkı "açıkça" tanımlanmamış olsa da, bu hakkın verilmesinin mümkün olduğuna karar verdi. Tarihsel olarak, uluslararası antlaşmalar sadece devletlerin uygulanması için yasal iddialara sahip olmalarına izin vermişti, ancak Adalet Divanı "Cemiyet, uluslararası hukukun yeni bir yasal düzenini oluşturduğunu" ilan etti. Madde 30'da açıkça, koşulsuz ve hemen, iyi bir gerekçe olmaksızın, ticarete hiçbir miktarsal kısıtlama koyulmayacağını belirttiği için, Van Gend en Loos, tarife için ödediği parayı geri alabilirdi. AB düzenlemeleri bu anlamda Antlaşma hükümleriyle aynıdır, çünkü ABMS 288'in belirttiği gibi, "tüm Üye Devletlerde doğrudan uygulanır". Üye devletler, karışıklığı önlemek için, düzenlemeleri kendi hukuklarında çoğaltmamakla yükümlüdür. Örneğin, Komisyon/İtalya davasında, Mahkeme, İtalya'nın hem çiftçilere inekleri kesmek için prim ödeme (süt aşırı üretimini azaltmak için) düzenlemesini uygulamamasıyla hem de çeşitli eklemelerle bir kararnamede kuralları yeniden üreterek Antlaşmalardan kaynaklanan bir yükümlülüğü ihlal ettiğini belirtti. Mahkeme, "Yönetmelikler, yalnızca yayınlanmasıyla yürürlüğe girer" ve uygulanması, "aynı anda ve...
Van Gend en Loos'un Van Gend en Loos'a karşı Nederlandse Administratie der Belastingen davasında hangi faaliyeti gerçekleştirdi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Bizans Yunanistan'ının birkaç ailesi, Bizans imparatorlarının Batı Avrupa savaşçılarını aradıkları Comnenian Restorasyon döneminde Norman paralı asker kökenliydi. Raoulii, Raoul adında bir Italo-Norman'dan, Petraliphae, Pierre d'Aulps'tan ve Maniakates olarak bilinen Arnavut klanları grubu, 1038'deki Sicilya seferi sırasında George Maniaces'in altında hizmet veren Normanlardan gelmektedir.
Raoul, Pierre d'Aulps ve George Maniaces nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Norman hanedanı, Ortaçağ Avrupa'sında ve hatta Yakın Doğu'da büyük bir siyasi, kültürel ve askeri etkiye sahipti. Normanlar, savaşçı ruhlarıyla ve sonunda Hıristiyan dindarlığıyla ünlüydü ve asimile oldukları Katolik ortodoksunun temsilcileri oldular. Yerleştikleri Frank ülkesinin Gallo-Roman dilini benimsediler, lehçeleri önemli bir edebi dil olan Norman, Normaund veya Norman Fransızca olarak biliniyordu. Fransız tacıyla antlaşmayla oluşturdukları Normandiya Düklüğü, ortaçağ Fransa'sının büyük bir topraklarıydı ve Normandiya'nın I. Richard'ı altında feodal mülkiyetinde tutarsız ve korkunç bir prensliğe dönüştü. Normanlar hem eşsiz Romanik mimarisi ve müzikal gelenekleri gibi kültürleri hem de önemli askeri başarıları ve yenilikleri ile tanınırlar. Norman maceraperestler, Güney İtalya'yı Saracenler ve Bizanslılar'dan fethettikten sonra Roger II altında Sicilya Krallığı'nı kurdular ve dükleri William the Conqueror adına yapılan bir sefer, 1066'daki Hastings Muharebesi'nde İngiltere'nin Norman fethiyle sonuçlandı. Norman kültürel ve askeri etkisi, bu yeni Avrupa merkezlerinden, Levant'taki Antakya Prensliği'ni kuran prensleri I. Bohemond'un bulunduğu Yakın Doğu'daki Haçlı devletlerine, Büyük Britanya'daki İskoçya ve Galler'e, İrlanda'ya ve Kuzey Afrika ve Kanarya Adaları kıyılarına yayıldı.
Normanlar, kültürleri, Roman mimarisi, savaş ruhu, Hıristiyan dindarlığı, askeri başarıları ve yeniliklerinden başka ne için ünlüdürler? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Norman hanedanı, Ortaçağ Avrupa'sında ve hatta Yakın Doğu'da büyük bir siyasi, kültürel ve askeri etkiye sahipti. Normanlar, savaşçı ruhlarıyla ve sonunda Hıristiyan dindarlığıyla ünlüydü ve asimile oldukları Katolik ortodoksunun temsilcileri oldular. Yerleştikleri Frank ülkesinin Gallo-Roman dilini benimsediler, lehçeleri önemli bir edebi dil olan Norman, Normaund veya Norman Fransızca olarak biliniyordu. Fransız tacıyla antlaşmayla oluşturdukları Normandiya Düklüğü, ortaçağ Fransa'sının büyük bir topraklarıydı ve Normandiya'nın I. Richard'ı altında feodal mülkiyetinde tutarsız ve korkunç bir prensliğe dönüştü. Normanlar hem eşsiz Romanik mimarisi ve müzikal gelenekleri gibi kültürleri hem de önemli askeri başarıları ve yenilikleri ile tanınırlar. Norman maceraperestler, Güney İtalya'yı Saracenler ve Bizanslılar'dan fethettikten sonra Roger II altında Sicilya Krallığı'nı kurdular ve dükleri William the Conqueror adına yapılan bir sefer, 1066'daki Hastings Muharebesi'nde İngiltere'nin Norman fethiyle sonuçlandı. Norman kültürel ve askeri etkisi, bu yeni Avrupa merkezlerinden, Levant'taki Antakya Prensliği'ni kuran prensleri I. Bohemond'un bulunduğu Yakın Doğu'daki Haçlı devletlerine, Büyük Britanya'daki İskoçya ve Galler'e, İrlanda'ya ve Kuzey Afrika ve Kanarya Adaları kıyılarına yayıldı.
Normanlar, kültürleri, müzikal gelenekleri, savaş ruhu, Hıristiyan dindarlığı, askeri başarıları ve yeniliklerinden başka ne için ünlüdürler? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1980'lerin başlarına kadar, endüstri, su kirliliğinin önemli bir kaynağıydı. Ren boyunca İsviçre'ye kadar birçok fabrika ve fabrika bulunmasına rağmen, nehir Köln, Düsseldorf ve Duisburg'un büyük şehirlerinden geçerken, bunların büyük bir kısmı Aşağı Ren boyunca yoğunlaşmıştır. Duisburg, Avrupa'nın en büyük iç limanına ev sahipliği yapar ve Rotterdam, Antwerp ve Amsterdam'ın deniz limanlarına bir merkez olarak işlev görür. Duisburg'da Ren Nehri'ne giren Ruhr, günümüzde daha sıkı çevre kontrolleri, ağır sanayiden hafif sanayiye geçiş ve Slag ve brownfields'in ağaçlandırılması gibi temizleme önlemleri sayesinde temiz bir nehirdir. Ruhr şu anda bölgeyi içme suyu ile temin ediyor. Ren Nehri'ne 70 m3/s (2.500 cu ft/s) katkıda bulunur. Ruhr Bölgesi'ndeki diğer nehirler, özellikle de Emscher, hala önemli ölçüde kirlilik taşıyor.
Ren'in hangi bölgesinde başka bir nehir var ki, çamur ve brownfields eski temizliğine geri dönmesine yardımcı olmadı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1980'lerin başlarına kadar, endüstri, su kirliliğinin önemli bir kaynağıydı. Ren boyunca İsviçre'ye kadar birçok fabrika ve fabrika bulunmasına rağmen, nehir Köln, Düsseldorf ve Duisburg'un büyük şehirlerinden geçerken, bunların büyük bir kısmı Aşağı Ren boyunca yoğunlaşmıştır. Duisburg, Avrupa'nın en büyük iç limanına ev sahipliği yapar ve Rotterdam, Antwerp ve Amsterdam'ın deniz limanlarına bir merkez olarak işlev görür. Duisburg'da Ren Nehri'ne giren Ruhr, günümüzde daha sıkı çevre kontrolleri, ağır sanayiden hafif sanayiye geçiş ve Slag ve brownfields'in ağaçlandırılması gibi temizleme önlemleri sayesinde temiz bir nehirdir. Ruhr şu anda bölgeyi içme suyu ile temin ediyor. Ren Nehri'ne 70 m3/s (2.500 cu ft/s) katkıda bulunur. Ruhr Bölgesi'ndeki diğer nehirler, özellikle de Emscher, hala önemli ölçüde kirlilik taşıyor.
Ren'in hangi bölgesinde bir başka nehir var ki, bu çöp ve brownfields eski temizliğine geri dönmesine yardımcı oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Gelirlerin bir kısmı, batı talebinin azalması nedeniyle, ekonomileri daha yüksek petrol fiyatları ve kendi ihracat mallarının daha düşük fiyatları arasında sıkışmış olan diğer az gelişmiş ülkelere yardım şeklinde dağıtıldı. Özellikle Ortadoğu'da siyasi gerilimleri şiddetlendiren silah satın almaları için çok fazla para harcanmıştı. Suudi Arabistan, sonraki yıllarda 100 milyar dolardan fazla harcayarak, İslam'ın vahabcılık olarak bilinen köktendinci yorumunun dünya çapında yayılmasına yardımcı oldu. Bu, El-Haramain Vakfı gibi dini yardım kuruluşları aracılığıyla yapıldı ve çoğu zaman El-Kaide ve Taliban gibi şiddet içeren Sünni aşırılıkçı gruplara da fon dağıtıldı.
Neler ucuzladı ve El Kaide'nin yükselişine neden oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Gelirlerin bir kısmı, batı talebinin azalması nedeniyle, ekonomileri daha yüksek petrol fiyatları ve kendi ihracat mallarının daha düşük fiyatları arasında sıkışmış olan diğer az gelişmiş ülkelere yardım şeklinde dağıtıldı. Özellikle Ortadoğu'da siyasi gerilimleri şiddetlendiren silah satın almaları için çok fazla para harcanmıştı. Suudi Arabistan, sonraki yıllarda 100 milyar dolardan fazla harcayarak, İslam'ın vahabcılık olarak bilinen köktendinci yorumunun dünya çapında yayılmasına yardımcı oldu. Bu, El-Haramain Vakfı gibi dini yardım kuruluşları aracılığıyla yapıldı ve çoğu zaman El-Kaide ve Taliban gibi şiddet içeren Sünni aşırılıkçı gruplara da fon dağıtıldı.
Ne daha pahalı oldu ve El Kaide'nin yükselişine neden oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1620'li yıllarda yenilenmiş dini savaşlar, Hugenotlar'ın siyasi ve askeri ayrıcalıklarının yenilgilerinin ardından kaldırılmasına neden oldu. Fransa'da Protestanlığın tüm yasal tanınmasını ortadan kaldıran ve Hugenotları din değiştirmeye zorlayan Fontainebleau Emri'ni (1685), yayınlayana kadar onlara yönelik zulmü giderek artan XIV. Louis'in yönetimine kadar Nantes Emri'nin dini hükümlerini korudular. Yaklaşık dörtte üçü sonunda öldürülürken veya teslim edilirken, 18. yüzyılın başlarında yaklaşık 500.000 Hugenot Fransa'dan kaçmıştı.
Mücadeleden sonra Hugenotlar'ın nihayetinde yok olmasına ne yol açtı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1965'te Warner Sinback'in teşvikiyle, bu sesli telefon ağına dayanan bir veri ağı, GE'nin dört bilgisayar satış ve servis merkezini (Schenectady, Phoenix, Chicago ve Phoenix) bir bilgisayar zaman paylaşım hizmetini kolaylaştırmak için bağlamak için tasarlandı. Görünüşe göre dünyanın ilk ticari çevrimiçi hizmeti. (GE bilgisayarlarını satmanın yanı sıra, merkezler seri işleme hizmetleri sunan bilgisayar servis bürosuydu. Başından beri para kaybettiler ve Sinback'e, yüksek düzey bir pazarlama müdürüne, işi çevirme görevi verildi. GE'den ödünç alınan bir bilgisayarı kullanan Kemney'nin Dartmouth'daki çalışmasına dayanan zaman paylaşım sisteminin karlı olabileceğine karar verdi. Warner haklıydı.
Hizmet merkezleri örneklerinde hangi çağrı merkezi iki kez listelenmiştir. Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1968'de ABC, Houston radyo istasyonları KXYZ ve KXYZ-FM'yi 1 milyon dolarlık hisse ve 1,5 milyon dolarlık tahvil karşılığında satın almak için yayın şirketlerinin ülke çapında en fazla yedi radyo istasyonuna sahip olmasına izin veren yeni FCC mülkiyet düzenlemelerinden yararlandı. O yıl, Roone Arledge, ABC Sports başkanı olarak atandı; şirket aynı zamanda, o yıl ilk filmini, Ralph Nelson yönettiği Charly'yi yayınlayan bir film yapım şirketi olan ABC Pictures'ı kurdu. 1979'da ABC Motion Pictures olarak yeniden adlandırıldı; birim 1985'te dağıldı. Stüdyo ayrıca Palomar Pictures International ve Selmur Pictures adlı iki yan kuruluşu da işletiyordu. Temmuz 1968'de ABC, eğlence parkları sektöründeki satın alımlarını, Redwood City, California'da ABC Marine World'in açılışıyla sürdürdü; bu park 1972'de satıldı ve 1986'da yıkıldı, parkı işgal eden arazi daha sonra Oracle Corporation'ın merkezine ev sahipliği yaptı.
ABC Motion Pictures'dan önce ne vardı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ayrıca, bir inşaat projesinde ana ve müteahhit ve diğer paydaşlar arasında işbirliği ilişkisine vurgu yapılan ilişki sözleşmesini içeren yeni satın alma biçimleri de gittikçe artıyor. Yeni formlar, kamu-özel ortaklık (PPP) veya özel finans girişimleri (PFI) ve "saf" veya "project" ittifakları ve "pas" veya "stratejik" ittifaklar gibi ittifaklar gibi ortaklıkları içerir. İşbirliğinin odak noktası, inşaat sektöründeki sıklıkla son derece rekabetçi ve çatışmacı uygulamalardan kaynaklanan birçok sorunu iyileştirmektir.
İşbirliği ilişkileri neyi azaltabilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Yaklaşık 1964 ve 1973 yılları arasında, BBC'nin çeşitli video kasetleri ve film kütüphanelerinde depolanan büyük miktarda eski materyal ya yok edildi,[not 3] silindi ya da yayın kalitesinden ciddi bir bozulmaya yol açan kötü depolama durumundan muzdarip oldu. Bu, çoğu ilk iki Doktor'u içeren hikayeleri içeren birçok eski Doctor Who bölümünü içeriyordu: William Hartnell ve Patrick Troughton. Programın ilk altı yılı boyunca üretilen 253 bölümden 97'si BBC arşivlerinde bulunmamaktadır (özellikle sezon 3, 4 ve 5'te 79 bölüm eksiktir). 1972'de, o zaman yapılan hemen hemen tüm bölümlerin BBC'de var olduğu biliniyordu, 1978'de ise bantları silme ve " yedek " film kopyalarını yok etme uygulaması durduruldu.
Kaydedilmiş materyallerin yayınlanmasının önlenmesine ne sebep olabilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tesla buharla çalışan mekanik bir osilatör icat etti. Houston Caddesi laboratuvarında mekanik osilatörlerle deneyler yaparken, Tesla'nın birkaç binanın rezonansını yarattığı iddia ediliyor. Hız arttıkça, makinenin kendi binasının rezonans frekansında titreştiği ve tehlikenin geç farkında olduğu söylenir. Polis geldiğinde, deneyi sona erdirmek için bir kızak çekici kullanmak zorunda kaldı. Şubat 1912'de, World Today'de Allan L. Benson'un "Nikola Tesla, Dreamer" adlı bir makalesi yayınlandı. Bu sürecin devam etmesi, dünyanın sonunda ikiye bölüneceğini söylüyor".
Tesla'nın osilatörünü çarptırmasına ne sebep oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Çoğu ülkede, eczane, mevzuatta belirtilen depolama koşulları, zorunlu metinler, ekipman vb. gereksinimleri ile eczane mevzuatına tabidir. Eskiden eczacıların ilaçları karıştıran / dağıtan dispanserin içinde kaldığı durumda, eczanede eğitimli eczane teknisyenlerinin kullanılmasına yönelik artan bir eğilim varken, eczacı hastalarla iletişim kurmak için daha fazla zaman harcıyor. Eczacılık teknisyenleri, hasta reçeteleri ve hasta güvenliği sorunlarıyla ilgilenen yeni rollerinde yardımcı olmak için artık otomasyona daha fazla bağımlı.
Eczanelerin zorunlu metinler vermeye başlamasına ne sebep oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Çoğu ülkede, eczane, mevzuatta belirtilen depolama koşulları, zorunlu metinler, ekipman vb. gereksinimleri ile eczane mevzuatına tabidir. Eskiden eczacıların ilaçları karıştıran / dağıtan dispanserin içinde kaldığı durumda, eczanede eğitimli eczane teknisyenlerinin kullanılmasına yönelik artan bir eğilim varken, eczacı hastalarla iletişim kurmak için daha fazla zaman harcıyor. Eczacılık teknisyenleri, hasta reçeteleri ve hasta güvenliği sorunlarıyla ilgilenen yeni rollerinde yardımcı olmak için artık otomasyona daha fazla bağımlı.
Eczacıların reçetelerini alan insanlarla konuşmadan önce yaptıklarını artık yapmamalarının nedeni Önceki soruyu göz önüne alarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1965'te Warner Sinback'in teşvikiyle, bu sesli telefon ağına dayanan bir veri ağı, GE'nin dört bilgisayar satış ve servis merkezini (Schenectady, Phoenix, Chicago ve Phoenix) bir bilgisayar zaman paylaşım hizmetini kolaylaştırmak için bağlamak için tasarlandı. Görünüşe göre dünyanın ilk ticari çevrimiçi hizmeti. (GE bilgisayarlarını satmanın yanı sıra, merkezler seri işleme hizmetleri sunan bilgisayar servis bürosuydu. Başından beri para kaybettiler ve Sinback'e, yüksek düzey bir pazarlama müdürüne, işi çevirme görevi verildi. GE'den ödünç alınan bir bilgisayarı kullanan Kemney'nin Dartmouth'daki çalışmasına dayanan zaman paylaşım sisteminin karlı olabileceğine karar verdi. Warner haklıydı.
Arizona'da hangi şehirde bir çağrı merkezi vardı? Önceki soruyu dikkate alarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1980'lerin başlarına kadar, endüstri, su kirliliğinin önemli bir kaynağıydı. Ren boyunca İsviçre'ye kadar birçok fabrika ve fabrika bulunmasına rağmen, nehir Köln, Düsseldorf ve Duisburg'un büyük şehirlerinden geçerken, bunların büyük bir kısmı Aşağı Ren boyunca yoğunlaşmıştır. Duisburg, Avrupa'nın en büyük iç limanına ev sahipliği yapar ve Rotterdam, Antwerp ve Amsterdam'ın deniz limanlarına bir merkez olarak işlev görür. Duisburg'da Ren Nehri'ne giren Ruhr, günümüzde daha sıkı çevre kontrolleri, ağır sanayiden hafif sanayiye geçiş ve Slag ve brownfields'in ağaçlandırılması gibi temizleme önlemleri sayesinde temiz bir nehirdir. Ruhr şu anda bölgeyi içme suyu ile temin ediyor. Ren Nehri'ne 70 m3/s (2.500 cu ft/s) katkıda bulunur. Ruhr Bölgesi'ndeki diğer nehirler, özellikle de Emscher, hala önemli ölçüde kirlilik taşıyor.
Ren'deki hangi şehrin, eski temizliğine geri dönmesine yardım eden başka bir nehri var? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Güney Kaliforniya'da iki büyük şehir, Los Angeles ve San Diego, ayrıca ülkenin en büyük üç metropol alanı bulunmaktadır. 3.792.621 nüfusuyla Los Angeles, Kaliforniya'nın en kalabalık şehri ve Amerika Birleşik Devletleri'nin en kalabalık ikinci şehridir. Güneyde ve 1.307.402 nüfusuyla San Diego, eyaletin en kalabalık ikinci şehri ve ülkenin en kalabalık sekizinci şehri.
Bu pasajda en kuzeyde yer alan ve 10.000.000'dan az nüfusu olan şehir hangisi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Özel okullar genellikle Anglikan, örneğin Auckland'daki King's College ve Diocese Kızlar Okulu, Hamilton'daki St Paul's Collegiate School, Cambridge'deki St Peter's School, Wellington'daki Samuel Marsden Collegiate School ve Christchurch'taki Christ's College ve St Margaret's College; ya da Presbiteryen, örneğin Auckland'daki Saint Kentigern College ve St Cuthbert's College, Wellington'daki Scots College ve Queen Margaret College ve Christchurch'taki St Andrew's College ve Rangi Ruru Kızlar Okulu. Akademik Kolejler Grubu, Auckland'ın CBD'sindeki ACG Kıdemli Koleji, Parnell'deki ACG Parnell Koleji ve uluslararası okul ACG Yeni Zelanda Uluslararası Koleji de dahil olmak üzere Auckland'ın her yerinde okulları olan bir işletme olarak çalışan yeni bir özel okul grubudur. Wanganui'de Katolik bölünmüş grup, St Pius X Derneği tarafından işletilen üç özel okul (ortaokul, St Dominic Koleji dahil) vardır.
Hangi üniversite kraliyet ailesinden olmayan bir kadının adını taşıyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Özel okullar genellikle Anglikan, örneğin Auckland'daki King's College ve Diocese Kızlar Okulu, Hamilton'daki St Paul's Collegiate School, Cambridge'deki St Peter's School, Wellington'daki Samuel Marsden Collegiate School ve Christchurch'taki Christ's College ve St Margaret's College; ya da Presbiteryen, örneğin Auckland'daki Saint Kentigern College ve St Cuthbert's College, Wellington'daki Scots College ve Queen Margaret College ve Christchurch'taki St Andrew's College ve Rangi Ruru Kızlar Okulu. Akademik Kolejler Grubu, Auckland'ın CBD'sindeki ACG Kıdemli Koleji, Parnell'deki ACG Parnell Koleji ve uluslararası okul ACG Yeni Zelanda Uluslararası Koleji de dahil olmak üzere Auckland'ın her yerinde okulları olan bir işletme olarak çalışan yeni bir özel okul grubudur. Wanganui'de Katolik bölünmüş grup, St Pius X Derneği tarafından işletilen üç özel okul (ortaokul, St Dominic Koleji dahil) vardır.
Hangi üniversitenin adı Lord'un adıyla verilmiş? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
ABC logosunun gözden geçirilmiş bir versiyonu, 14 Mayıs 2013'te ağın ön sunumu sırasında 2013<unk>14 sezonu için tanıtımlar için tanıtıldı ve resmi olarak 17 Haziran'da yayında tanıtıldı (bazı bağlı kuruluşlar daha önce yeni tasarımı uyguladıysa da), tasarım ajansı LoyalKaspar tarafından ABC kimliğinin revizyonunun bir parçası olarak. Güncellenmiş logo, önceki sürümden daha basit bir parlaklık tasarımı taşır ve Paul Rand'in çember logosunun orijinal versiyonuna daha çok benzeyen harfler içerir. Logo, çevrimiçi, çevrimiçi ve basılı reklamlarda, çevrim tasarımının yerel siyah renklendirilmesiyle kullanılan ilgili rengi gölgeleyen dört varyantta görüntülenir: altın versiyonu öncelikle eğlence odaklı satış noktalarında (örneğin ABC.com, WATCH ABC ve ABC Studios tarafından) ve ekranda kullanılır; çelik mavi ve koyu gri versiyonları öncelikle ABC News tarafından kullanılır; kırmızı bir versiyon ABC'de ESPN için kullanılırken, dört varyantın hepsi reklamlarda ve bağlı kuruluşlar tarafından seçici olarak kullanılır. Reklam ve diğer tanıtım malzemelerinde kullanılmak üzere yeni bir özel yazı tipi olan "ABC Modern" (logotipten ilham alan) da oluşturuldu.
Bağlı kuruluşlar ne renk kullanıyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
"Sosyal piyasa ekonomisi" kavramı AB hukukuna ancak 2007'de girmiş olsa da, serbest dolaşım ve ticaret, 1957 Roma Antlaşması'ndan bu yana Avrupa'nın gelişimi için çok önemli olmuştur. Standart komparatif avantaj teorisine göre, iki ülke, her açıdan daha az üretken bir ekonomiye sahip olsa bile, ticaretten hem fayda sağlayabilir. Kuzey Amerika Serbest Ticaret Derneği veya Dünya Ticaret Örgütü gibi diğer bölgesel örgütlerde olduğu gibi, ticaret önündeki engelleri ortadan kaldırmak ve malların, hizmetlerin, emek ve sermayenin serbest dolaşımını artırmak, tüketici fiyatlarını düşürmek içindir. Başlangıçta, serbest ticaret alanının, bir gümrük birliğine yol açma eğilimi gösterdiği teorisi vardı. Bu da ortak bir pazara, daha sonra para birliğine, daha sonra para ve mali politika birliğine, siyasi ve nihayetinde federal bir devletin karakteristik tam bir birliğine yol açtı. Bununla birlikte, Avrupa'da bu aşamalar önemli ölçüde karıştırıldı ve "son oyun" un geleneksel olarak anlaşılan bir devletle aynı olması gerekip gerekmediği belirsizdir. Pratikte, adil ticareti sağlamak için standartlar olmadan serbest ticaret, ülkelerin içindeki bazı insanlara ve gruplara (özellikle büyük işletmelere) diğerlerinden çok daha fazla fayda sağlayabilir, ancak genişleyen bir pazarda pazarlık gücünden yoksun olan insanlara, özellikle işçilere, tüketicilere, küçük işletmelere, gelişmekte olan endüstrilere ve topluluklara yük olacak. Avrupa Birliği'nin İşlevselliği Anlaşması'nın 28 ila 37'ci maddeleri, AB'de malların serbest dolaşımı ilkesini oluştururken, 45 ila 66'cı maddeler, kişilerin, hizmetlerin ve sermayenin serbest dolaşımını gerektirmektedir. Bu sözde "dört özgürlük", fiziksel engeller (örneğin gümrük), teknik engeller (örneğin güvenlik, tüketici veya çevre standartları ile ilgili farklı yasalar) ve mali engeller (örneğin farklı Katma Değer Vergisi oranları) ile engellendiği düşünülmüştür. Kanundaki gerginlik, serbest dolaşım ve ticaretin sınırsız ticari kar için bir lisansa yayılmaması gerektiğidir. Antlaşmalar, halk sağlığı gibi diğer değerlere öncelik vermek için serbest ticareti kısıtlıyor...
Hangisi önce gelir, gümrük birliği mi para birliği mi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1983'te ABC, KXYZ'i Infinity Broadcasting Corporation'a sattı. 4 Ocak 1984'te The New York Times, ABC'nin, yan kuruluşu ABC Video Enterprises aracılığıyla, Getty Oil'un ESPN'deki hisselerinin% 15'ine kadarını (ya da 25 milyon ila 30 milyon dolar arasında) satın alma seçeneğini kullandığını ve bu da daha sonra hisselerini genişletmesine izin vereceğini bildirdi. Haziran 1984'te ABC'nin yönetim kurulu, şirketin ESPN'deki hisselerini satın almasını onayladı ve ABC, Getty Oil ile kanalın% 80 hissesini elde etmek için anlaştı, geri kalan% 20'sini Nabisco'ya sattı. O yıl ABC ve Hearst, RCA ile ARTS ve rakip sanat hizmeti The Entertainment Channel'ı Arts & Entertainment Television (A&E) adlı tek bir kablo kanalına birleştirmek için bir anlaşmaya vardı; Yeni kanal daha sonra ayrı bir uydu transponderini kiraladı ve Nickelodeon ile paylaşım anlaşmasını 24 saatlik bir hizmet haline getirmek için sona erdirdi. Bu arada, ABC, Silver Springs Doğa Tema Parkı'nı sattığında tema parkı işinden tamamen çekildi.
ESPN'in ABC ile ortak sahibi hangi şirket? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
UPT'nin başkanı Leonard Goldenson, 1951'de Noble'a UPT'nin ABC'yi satın alma önerisiyle yaklaşıyordu. Noble, CBS kurucusu William S. Paley'den de dahil olmak üzere başka teklifler aldı; Bununla birlikte, CBS ile bir birleşme, bu ağı en azından New York ve Los Angeles istasyonlarını satmaya zorlayacaktı. Goldenson ve Noble, UPT'nin ABC'yi satın alacağı ve yönetiminde özerkliği koruyan şirketin bir yan kurumuna dönüştüreceği 1951 yılının sonbaharında geçici bir anlaşmaya vardı. 6 Haziran 1951'de, geçici anlaşma UPT yönetim kurulu tarafından onaylandı. Bununla birlikte, televizyon ağlarının varlığı ve Paramount ile UPT arasındaki yakın zamanda yapılan ayrışma nedeniyle işlemin FCC tarafından onaylanması gerekiyordu. Paramount Pictures'ın zaten DuMont Televizyon Ağı'nda bir hissedar olduğu için, FCC, Paramount'un gerçekten United Paramount Theatres'ten ayrılıp ayrılmadığını ve antitröst yasalarını ihlal edip etmediğini belirlemek için bir dizi duruşma düzenledi.
Hangi rakip şirket, Goldenson'un teklifine ek olarak başka bir teklif verdi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Daha küçük galeriler Kore, Himalaya krallıkları ve Güneydoğu Asya'yı kapsar. Koreli sergiler arasında yeşil camlı seramikler, memurların elbiselerinden ipek nakışlar ve M.S. 500 ile 2000 yılları arasında yapılmış incilerle kaplı parlak kutular yer almaktadır. Himalaya eşyaları arasında önemli erken Nepal bronz heykelleri, repoussé çalışmaları ve nakışlar bulunur. 14. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar olan Tibet sanatı, 14. ve 15. yüzyıllarda tahta ve bronzdan yapılmış dikkate değer dinsel imgeler, parşömen resimleri ve ritüel nesnelerle temsil edilir. Tayland, Burma, Kamboçya, Endonezya ve Sri Lanka'dan altın, gümüş, bronz, taş, terakot ve fildişi sanatı, bu zengin ve karmaşık kültürleri temsil eder. Sergiler 6. yüzyıldan 19. yüzyıla kadar uzanır. Hindistan'ın etkisini yansıtan ince Hint ve Budist heykeller; sergilenen eşyalar arasında betel fındığı kesicileri, fildişi tarakları ve bronz palankin kancaları yer alıyor.
İpek nakışları ne içerir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Altı Gün Savaşı sırasında İsrail birlikleri tarafından Arap birliklerinin hızlı ve kesin yenilgi Arap Müslüman dünyasında önemli bir olay oluşturdu. Yenilgi, yenilen ülkelerdeki ekonomik durgunlukla birlikte, egemen rejimlerin laik Arap milliyetçiliğinin suçlanmasıydı. Seküler, sosyalist ve milliyetçi siyasetin popülerliğinin ve güvenilirliğinin keskin ve istikrarlı bir düşüşü yaşandı. Baasizm, Arap sosyalizmi ve Arap milliyetçiliği acı çekti ve Maududi ve Sayyid Qutb'dan ilham alan farklı demokratik ve anti-demokratik İslamcı hareketler yer kazandı.
6 Gün Savaşı'nın yanı sıra İslamcı hareketlerin kabul edilmesine katkıda bulunan nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Westphalia Barışı'ndan bu yana, Üst Ren, Fransa ve Almanya arasında tartışmalı bir sınır oluşturdu. Orta Çağ'dan beri, Ren'de "doğal sınırlar" kurmak, Fransız dış politikasının uzun vadeli bir hedefiydi, ancak dil sınırı <unk> ve <unk> çok daha batı yönündeydi. Louis XIV ve Napolyon Bonaparte gibi Fransız liderler, Ren Nehrinin batısındaki toprakları ele geçirmek için çeşitli ölçülerde başarıya ulaştılar. Ren Konfederasyonu, 1806'da Fransız müşteri devleti olarak Napolyon tarafından kuruldu ve 1814'e kadar sürdü ve bu süre zarfında Birinci Fransız İmparatorluğu için önemli bir kaynak ve askeri insan gücü kaynağı olarak hizmet etti. 1840'ta, Fransız başbakanı Adolphe Thiers'in Ren Nehri'ni doğal bir sınır olarak geri getirme arzusuyla tetiklenen Ren krizi, Almanya'da diplomatik bir krize ve milliyetçilik dalgasına yol açtı.
Barış için neleri ortadan kaldırmak gerekir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Karmaşıklık sınıflarını tanımlamak için birçok türde Turing makinesi kullanılır, örneğin deterministik Turing makineleri, olasılıklı Turing makineleri, deterministik olmayan Turing makineleri, kuantum Turing makineleri, simetrik Turing makineleri ve alternatif Turing makineleri. Hepsi prensip olarak eşit derecede güçlüdür, ancak kaynaklar (zaman veya alan gibi) sınırlı olduğunda, bunlardan bazıları diğerlerinden daha güçlü olabilir.
Koşullara bağlı olarak ne daha fazla ya da daha az güçte olabilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Modern Fransa'daki yaklaşık bir milyon Protestan, nüfusun yaklaşık % 2'sini temsil eder. Çoğu, Fransa'nın kuzeydoğusundaki Alsace'de ve güneydeki Cévennes dağ bölgesinde yoğunlaşmıştır. Fransız Avustralyalılardan oluşan bir diaspora, yüzyıllar sürgünden sonra bile kendilerini Huguenot olarak görmektedir. Uzun zamandır Avustralya toplumuna entegre olmuş olan Huguenot Society of Australia, topluluğun soyağacı araştırma hizmetlerinin yardımıyla kültürel mirasını benimsemesi ve koruması için teşvik edilmektedir.
Huguenotların çoğu hangi ülkeye sürgün edildi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Modern Fransa'daki yaklaşık bir milyon Protestan, nüfusun yaklaşık % 2'sini temsil eder. Çoğu, Fransa'nın kuzeydoğusundaki Alsace'de ve güneydeki Cévennes dağ bölgesinde yoğunlaşmıştır. Fransız Avustralyalılardan oluşan bir diaspora, yüzyıllar sürgünden sonra bile kendilerini Huguenot olarak görmektedir. Uzun zamandır Avustralya toplumuna entegre olmuş olan Huguenot Society of Australia, topluluğun soyağacı araştırma hizmetlerinin yardımıyla kültürel mirasını benimsemesi ve koruması için teşvik edilmektedir.
Protestanların çoğu hangi ülkeye sürgün edildi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
6. yüzyılda, Ren Franka sınırları içindeydi. 9. yüzyılda Orta ve Batı Fransa arasındaki sınırın bir bölümünü oluşturdu, ancak 10. yüzyılda tamamen Kutsal Roma İmparatorluğu'nun içindeydi ve Swabia, Franconia ve Aşağı Lorraine'den geçiyordu. Hollanda ilçesindeki Ren'in ağzı, 15. yüzyılda Bourgogne Hollanda'sına geçti; Hollanda, Avrupa dini savaşları boyunca ve Nijerya'nın uzunluğu Birinci Fransız İmparatorluğu ve onun müşteri devletlerine düştüğünde Kutsal Roma İmparatorluğu'nun çöküşü sırasında tartışmalı bir bölge olarak kaldı. Üst Ren'in sol kıyısındaki Alsace, 1469'da Avusturya'nın başdükü Sigismund tarafından Bourgogne'ye satıldı ve nihayetinde Otuz Yıl Savaşı'nda Fransa'ya düştü. Renland-Pfalz'daki sayısız tarihi kale, nehrin bir ticaret yolu olarak önemini kanıtlamaktadır.
Fransa'dan sonra Ren Nehri hangi ülkenin bir parçası oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1990'ların başında İslamcı hareketin radikalleşmesine yol açan başka bir faktör, Saddam Hüseyin'in Kuveyt işgalini sona erdirmek için yüz binlerce ABD ve müttefik Müslüman olmayan askeri personelin Suudi Arabistan topraklarına getirmesiyle Körfez Savaşıydı. 1990'dan önce Suudi Arabistan, yardımlarını alan birçok İslamcı grubu kısıtlamada önemli bir rol oynadı. Ancak komşu Irak'ın laik ve Baascı diktatörü Saddam, Suudi Arabistan'a (savaşta düşmanı) saldırdığında, Batılı birlikler Suudi monarşisini korumak için geldi. İslamcılar Suudi rejimini Batı'nın kuklası olmakla suçladı.
Hangi ülkenin Baas ülkesiyle acımasız bir ilişkisi vardı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Normanlar (Normanca: Nourmands; Fransızca: Normands; Latince: Normanni) 10. ve 11. yüzyıllarda Fransa'daki bir bölge olan Normandiya'ya isimlerini veren insanlardı. Onlar, liderleri Rollo altında Batı Francia Kralı III. Charles'a bağlılık yemini etmeyi kabul eden Danimarka, İzlanda ve Norveç'ten gelen Norveç ("Norman" "Norman" dan gelir) yağmacı ve korsanlardan geldiler. Asimilasyonun ve yerli Frank ve Roma-Gal nüfuslarıyla karışmanın nesiller boyunca, torunları yavaş yavaş Batı Francia'nın Carolingian tabanlı kültürleriyle birleşiyor olacaktı. Normanların farklı kültürel ve etnik kimliği ilk olarak 10. yüzyılın ilk yarısında ortaya çıktı ve sonraki yüzyıllarda gelişmeye devam etti.
Batı Fransa hangi ülke? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Victoria tarım arazilerinin 26.000 kilometrekareden fazlası, çoğunlukla eyaletin batısında tahıl için ekilmiştir. Bu alanın %50'sinden fazlası buğday, %33'ü arpa ve %7'si yulaf için ekilir. Ayrıca 6.000 kilometrekarelik bir alan da saman için ekilmiştir. 2003-04'te, Victoria'daki çiftçiler 3 milyon tondan fazla buğday ve 2 milyon ton arpa üretti. Victoria çiftlikleri Avustralya armutlarının yaklaşık yüzde 90'ını ve elmaların üçte birini üretir. Aynı zamanda taş meyve üretiminde liderdir. Ana sebze bitkileri arasında kuşkonmaz, brokoli, havuç, patates ve domates bulunur. Geçen yıl 121.200 ton armut ve 270.000 ton domates üretildi.
Hangi ürün, armutların iki katından fazla üretildi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
ABD hükümeti, 2001'den beri İslamcılığa veya şiddet içeren İslamcılığa karşı çaba göstermeye başladı. Bu çabalar ABD'de Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen kamu diplomasisi programları etrafında yoğunlaştı. İslamcılığı ve cihadcılığı zayıflatmak için özel bir görevle ABD'de bağımsız bir ajans oluşturmak için çağrılar yapıldı. George W. Bush yönetimindeki bir yetkili olan Christian Whiton, ideolojiyi baltalamaya yönelik şiddet içermeyen "politik savaş" uygulamasına odaklanan yeni bir ajans çağrısında bulundu. ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Soğuk Savaş sırasında komünist ideolojinin zayıflatılmasıyla suçlanan, artık faaliyetsiz olan ABD Bilgi Ajansı'na benzer bir şey kurulması çağrısında bulundu.
Yeni Dünya'daki 50 eyaleti yönetenler hangi acımasız inanç sistemine karşı savaştılar? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Bu, bir problemin karmaşıklık sınıfı için zor olması kavramını motive eder. C'deki her problemin X'e indirgenmesi mümkünse, bir problem X, C'deki bir problem sınıfı için zordur. Böylece C'deki hiçbir problem X'den daha zor değildir, çünkü X için bir algoritma, C'deki herhangi bir problemi çözmemizi sağlar. Tabii ki, zor problemler kavramı, kullanılan indirgeme türüne bağlıdır. P'den daha büyük karmaşıklık sınıfları için, polinom zaman indirgenmeleri yaygın olarak kullanılır. Özellikle, NP için zor olan problemler kümesi, NP-zor problemler kümesidir.
Zor bir problemi tanımlayan nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
İlk yıllarda Kolej birçok Püriten bakanı eğitti. (1643 tarihli bir yayında, okulun amacının "öğrenmeyi ilerletmek ve onu nesillere devam ettirmek, mevcut bakanlarımızın toz içinde yatması durumunda kiliselere okuryazar bir bakanlık bırakmaktan korkarak" olduğu belirtildi.) İngiliz üniversite modelinde klasik bir müfredat sundu - kolonideki birçok lider Cambridge Üniversitesi'ne katılmıştı - ancak Püritenliğe uymuştu. Hiçbir zaman belirli bir mezhebe bağlı değildi, fakat ilk mezunlarından birçoğu Congregational ve Unitarian kiliselerinde din adamları oldular.
Üniversite hangi mezhepteydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Enerji krizi yenilenebilir enerji, nükleer enerji ve yerli fosil yakıtlara daha fazla ilgi gösterdi. Krizden bu yana Amerikan enerji politikalarının kriz zihniyetinin egemen olduğu, pahalı hızlı düzeltmeleri ve piyasa ve teknoloji gerçeklerini görmezden gelen tek atışlı çözümleri desteklediği eleştirileri var. Girişimcilik ve yenilikçilik için bol bol alan bırakarak temel araştırmayı destekleyen istikrarlı kurallar sağlamak yerine, kongreler ve başkanlar, politik açıdan uygun çözümler vaat eden, ancak umutları şüpheli olan politikaları defalarca desteklediler.
ABD'nin enerji krizine yaklaşımını nasıl tanımlarsınız? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1968'de ABC, Houston radyo istasyonları KXYZ ve KXYZ-FM'yi 1 milyon dolarlık hisse ve 1,5 milyon dolarlık tahvil karşılığında satın almak için yayın şirketlerinin ülke çapında en fazla yedi radyo istasyonuna sahip olmasına izin veren yeni FCC mülkiyet düzenlemelerinden yararlandı. O yıl, Roone Arledge, ABC Sports başkanı olarak atandı; şirket aynı zamanda, o yıl ilk filmini, Ralph Nelson yönettiği Charly'yi yayınlayan bir film yapım şirketi olan ABC Pictures'ı kurdu. 1979'da ABC Motion Pictures olarak yeniden adlandırıldı; birim 1985'te dağıldı. Stüdyo ayrıca Palomar Pictures International ve Selmur Pictures adlı iki yan kuruluşu da işletiyordu. Temmuz 1968'de ABC, eğlence parkları sektöründeki satın alımlarını, Redwood City, California'da ABC Marine World'in açılışıyla sürdürdü; bu park 1972'de satıldı ve 1986'da yıkıldı, parkı işgal eden arazi daha sonra Oracle Corporation'ın merkezine ev sahipliği yaptı.
ABC'nin 1968'de medyayla bir ilgisi olmayan ne satın aldığını biliyor musun? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
ABC'nin sahip olduğu ve çalıştığı istasyonların ve bağlı kuruluşların hepsinin kendi tesisleri ve stüdyoları vardı, ancak ulusal programlama üretmek için çapraz varlıklar oluşturuldu. Sonuç olarak, televizyon dizileri 1962'den başlayarak ABC Circle Films tarafından ve 1985'te Touchstone Television tarafından, Touchstone'un Şubat 2007'de ABC Studios olarak yeniden düzenlenmesinden önce üretildi. 1950'lerden bu yana ABC'nin iki ana üretim tesisi vardı: ABC Televizyon Merkezi (şimdi The Prospect Studios), 1999'a kadar KABC-TV'nin operasyonları ile paylaşılan Hollywood, Kaliforniya'daki Prospect Caddesi'ndeki ABC Televizyon Merkezi ve New York Şehri'nde bulunan bir dizi stüdyo olan ABC Televizyon Merkezi, Doğu.
ABC, Prospect Studios'un adını neye göre değiştirdi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1899'da John Jacob Astor IV, Tesla'ya yeni bir aydınlatma sistemi geliştirmek ve üretmek için 100.000 dolar yatırdı. Bunun yerine, Tesla parayı Colorado Springs deneylerini finanse etmek için kullandı.
Astor parayla ne yaptı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1899'da John Jacob Astor IV, Tesla'ya yeni bir aydınlatma sistemi geliştirmek ve üretmek için 100.000 dolar yatırdı. Bunun yerine, Tesla parayı Colorado Springs deneylerini finanse etmek için kullandı.
Astor parayla ne olacağını düşünüyordu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik: