answer
stringclasses
357 values
question
stringlengths
82
518
1882'de Tesla, Fransa'daki Continental Edison Şirketi için çalışmaya başladı, elektrikli ekipmanları tasarladı ve geliştirdi. Haziran 1884'te New York'a taşındı ve Manhattan'ın aşağı doğu yakasındaki Edison Makine Fabrikası'nda çalışmak için Thomas Edison tarafından işe alındı. Tesla'nın Edison için çalışması basit bir elektrik mühendisliği ile başladı ve hızla daha zor problemleri çözmeye doğru ilerledi.
Edison, Tesla açısından ne yaptı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1970'lerin başında, 1966'da ABC'ye katılan Michael Eisner, ağın program geliştirme yöneticisi oldu. Birçok dizi için fikirler ortaya koymaya yardımcı oldu, buna Happy Days (Anthology serisi Love, American Style'ın bir segmenti olarak ortaya çıktı) ve birkaç sabun operası dahil. Bununla birlikte, Eisner'in ABC'deki ana kredisi gençlik odaklı programlama geliştirmekti. Looney Tunes-Merrie Melodies kütüphanesi haklarını yeniden kazanmaktan, kısa filmleri CBS'de birkaç yıl geçirdikten sonra ABC'ye geri getirmekten, ayrıca The Jackson 5ive animasyon serisini ve Osmonds hakkında bir dizi geliştirmekten ve DC Comics'in Justice League of America serisine dayanan Süper Arkadaşlar'ı yeşil ışıklandırmaktan sorumluydu. Eisner, 1976'da Paramount Pictures'ın başkanı olmak için ABC'yi terk etti (ve daha sonra ABC'nin nihai ana şirketi Disney'in başkanı oldu).
Eisner, ABC'nin gençlik programlarını geliştirmesine yardım ettikten sonra ne yaptı ve başarılı bir şekilde program geliştirme yöneticisi oldu ve Paramount'un başkanı oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1965-66 sezonuna kadar renkler, üç yayın televizyon ağı için baskın format haline geldi. Bu arada ABC, üçüncü sırada kaldı ve hala büyük bir rakip haline gelmek için paraya ihtiyacı vardı. Bununla birlikte, ABC'nin renklere geçişiyle ilgili sorunları, ağın mali sorunlarına kıyasla ikincil hale geldi; 1964'te, ağ, Goldenson'un daha sonra 1991'de yazdığı gibi "Beating the Odds: The Untold Story Behind the Rise of ABC" kitabında, "savaş alanının Wall Street olduğu bir savaşın ortasında" bulundu. Birçok şirket ABC'yi ele geçirmeye çalıştı, Norton Simon, General Electric, Uluslararası Telefon ve Telgraf ve Litton Endüstrileri dahil.
Goldenson'ın kitabının kapağında ne yazıyordu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kutsal Toprakların çeşitli prensleri aynı zamanda Limassol'a vardı, özellikle Guy de Lusignan. Hepsi Richard'ı desteklediklerini, rakibi Montferrat'lı Conrad'a karşı Guy'ı desteklemesi şartıyla açıkladılar. Yerel baronlar, Richard'la barışmayı, haçlı seferine katılmayı ve kızını Richard'ın adlandırdığı kişiye evlenme teklif etmeyi düşünen Isaac'ı terk etti. Ama İshak fikrini değiştirdi ve kaçmaya çalıştı. Richard daha sonra Guy de Lusignan'ın önderliğindeki birlikleriyle tüm adayı fethetmeye başladı. Isaac teslim oldu ve gümüş zincirlerle hapsedildi, çünkü Richard onu demirlere bağlamayacağına söz vermişti. 1 Haziran'da Richard tüm adayı fethetti. Bu başarı iyi bir şekilde duyuruldu ve itibarına katkıda bulundu; ayrıca adanın fethinden önemli maddi kazançlar elde etti. Richard, müttefikleriyle birlikte 5 Haziran'da Acre'ye gitti. Ayrılmadan önce, Norman generallerinden Richard de Camville ve Robert de Thornham'ı Kıbrıs valisi olarak atadı.
Sonunda İshak ne yapmamaya karar verdi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1999'da Jama'at al-Tawhid wal-Jihad olarak ortaya çıkan bu örgüt, 2004'te El Kaide'ye bağlılık yemini etti, Mart 2003'te Irak'ın Batı güçleri tarafından işgalini izleyen Irak isyanına katıldı, Mart 2011'de başlayan Suriye İç Savaşı'nda savaşa katıldı ve 2014'ün başında El Kaide'den kovuldu (konsültasyon yapmadığı ve "tanınmış tahammülsüzlüğünden" şikayet etti). Grup, 2014'teki bir saldırıda Irak hükümet güçlerini batı Irak'taki önemli şehirlerden kovduktan sonra ön plana çıktı. Grup sosyal medyada usta, askerlerin, sivillerin, gazetecilerin ve yardım işçilerinin başının kesildiği İnternet videolarını yayınlıyor ve kültürel miras alanlarını tahrip etmekle tanınıyor. Birleşmiş Milletler, IŞİD'i insan hakları ihlallerinden ve savaş suçlarından sorumlu tuttu ve Uluslararası Af Örgütü, grubun "tarihi ölçekte" etnik temizlik yaptığını bildirdi. Grup, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve üye devletler, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Endonezya, Türkiye, Suudi Arabistan, Suriye ve diğer ülkeler tarafından terör örgütü olarak tanımlanmıştır.
Jama'at al-Tawhid wal-Jihad ne oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
James Hutton genellikle ilk modern jeolog olarak görülür. 1785'te Edinburgh Kraliyet Derneği'ne Dünya Teorisi başlıklı bir makale sundu. Makalesinde, Dünya'nın dağların erozyona geçmesi ve tortuların denizin dibinde yeni kayalar oluşturması için yeterli zamana sahip olması için, daha önce varsayılandan çok daha eski olması gerektiğini ve bu da kuru toprak haline gelmek için yükseltildiğini açıkladı. Hutton, 1795'te fikirlerinin iki ciltli bir versiyonunu yayınladı (Vol. 1, cilt. 2).
James Hutton 1785'ten sonra ne yazdı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Paul Revere, Güney Carolina için Konfederasyon Maddelerini imzalayan Henry Laurens gibi Huguenot mültecilerden gelmişti; Cuckoo Tavern'dan Thomas Jefferson'ı ve diğerlerini uyarmak için yolculuk yapan Jack Jouett, Tarleton ve adamlarının kral aleyhinde suç işlediği için onu tutuklamak üzere olduklarını; Francis Marion ve Amerikan Devrimi'nin diğer liderleri ve daha sonra devlet adamları. Kuzey Amerika'daki son aktif Huguenot cemaati, 1844'te kurulan bir kilisede Charleston, Güney Carolina'da ibadet ediyor. Amerika Huguenot Derneği, Virginia'daki Manakin Episkopal Kilisesi'ni ara sıra hizmet veren tarihi bir tapınak olarak sürdürüyor. Derneğin birçok eyalette bölgeleri var, en büyük bölge Teksas'ta.
Tarleton, Thomas Jefferson'dan ne istiyordu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tesla buharla çalışan mekanik bir osilatör icat etti. Houston Caddesi laboratuvarında mekanik osilatörlerle deneyler yaparken, Tesla'nın birkaç binanın rezonansını yarattığı iddia ediliyor. Hız arttıkça, makinenin kendi binasının rezonans frekansında titreştiği ve tehlikenin geç farkında olduğu söylenir. Polis geldiğinde, deneyi sona erdirmek için bir kızak çekici kullanmak zorunda kaldı. Şubat 1912'de, World Today'de Allan L. Benson'un "Nikola Tesla, Dreamer" adlı bir makalesi yayınlandı. Bu sürecin devam etmesi, dünyanın sonunda ikiye bölüneceğini söylüyor".
Tesla'nın bu çekiçle yok etmesi gereken neydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tesla, New York'ta Thomas Edison için çalışmak için 1884'te Amerika Birleşik Devletleri'ne göç etmeden önce telefon ve elektrik mühendisliği konusunda deneyim kazandı. Kısa süre sonra, bir dizi elektrik cihazı geliştirmek için laboratuvarlar ve şirketler kurarak, finansal destekçilerle kendi başına çalıştı. Onun patentli AC indüksiyon motoru ve transformatörü, Tesla'yı kısa bir süreliğine danışman olarak işe alan George Westinghouse tarafından lisanslandı. Elektrik enerjisi gelişiminin oluşum yıllarındaki çalışmaları, çeşitli patent savaşlarının yanı sıra kurumsal bir alternatif akım / doğrudan akım "Akım Savaşı" na dahil edildi.
Tesla alternatif akım kullanan neyi icat etti? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tesla hayatının sonuna doğru her gün güvercinleri beslemek için parka yürüyordu ve hatta yaralıları sağlığına kavuşturmak için otel odasına getirirdi. Her gün bir yaralı beyaz güvercin tarafından ziyaret edildiğini söyledi. Tesla, kırık kanadı ve bacağını onarmak için kemiklerinin iyileşmesi için rahatça destekleyecek bir cihaz inşa etmek de dahil olmak üzere 2000 dolardan fazla para harcadı. Tesla'nın dediği gibi,
Tesla, "kanatlı fareler" lakabı olan hayvanlarla ne yapmayı severdi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Temmuz 1888'de Brown ve Peck, Tesla'nın polifaz indüksiyon motor ve transformatör tasarımları için George Westinghouse ile 60.000 dolar nakit ve hisse senedi ve her motor tarafından üretilen AC beygir gücü başına 2.50 dolarlık bir telif hakkı için bir lisans anlaşması yaptı. Westinghouse ayrıca Tesla'yı bir yıl boyunca aylık 2.000 dolar (52.700 dolar) büyük bir ücret karşılığında Westinghouse Electric & Manufacturing Company'nin Pittsburgh laboratuvarlarında danışman olarak işe aldı.
Tesla Westinghouse'un bir çalışanı olarak dolarlarıyla ne kazandı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Görüşmelerin yürütüldüğü dönemde Tesla, buluşu çalmak için çabalar gösterildiğini söyledi. Odasına girip evraklarını incelediler, fakat hırsızlar ya da casuslar elleri boş döndüler. İcatının çalınabileceği tehlikesi olmadığını söyledi, çünkü hiçbir zaman kağıda herhangi bir parçasını atmamıştı; teleforce silahının taslağı tamamen aklındaydı.
Tesla hırsızların özellikle ne çalmak istediğini düşünüyordu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Genel olarak AB hukukunun üstünlüğü kabul edilse de, tüm AB yasaları vatandaşlara taleplerde bulunma hakkı vermez: yani, tüm AB yasalarının "doğrudan etkisi" yoktur. Van Gend en Loos v. Nederlandse Administratie der Belastingen davasında, Antlaşmaların (ve AB Düzenlemelerinin) hükümlerinin (1) açık ve belirsiz, (2) koşulsuz ve (3) AB veya ulusal yetkililerin bunları uygulamak için daha fazla eylemde bulunmasını gerektirmediği takdirde doğrudan etkili olduğu belirtilmiştir. Bir posta şirketi olan Van Gend en Loos, Almanya'dan Hollanda'ya üre-formaldehit plastikleri ithal ederken, artık ABM 30'lu maddenin Hollanda Gümrük Yetkilileri'nin tarife almasını engellediğini iddia etti. Bir Hollanda mahkemesinin başvuruda bulunmasının ardından, Mahkeme, Antlaşmalar'da vatandaşlara veya şirketlere taleplerde bulunma hakkı "açıkça" tanımlanmamış olsa da, bu hakların verilebileceğini belirtti. Tarihsel olarak, uluslararası antlaşmalar sadece devletlerin uygulanması için yasal iddialara sahip olmalarına izin vermişti, ancak Adalet Divanı "Cemiyet, uluslararası hukukun yeni bir yasal düzenini oluşturduğunu" ilan etti. Madde 30'da açıkça, koşulsuz ve hemen, iyi bir gerekçe olmaksızın, ticarete hiçbir miktarsal kısıtlama koyulmayacağını belirttiği için, Van Gend en Loos, tarife için ödediği parayı geri alabilirdi. AB düzenlemeleri bu anlamda Antlaşma hükümleriyle aynıdır, çünkü ABMS 288'in belirttiği gibi, "tüm Üye Devletlerde doğrudan uygulanır". Üye devletler, karışıklığı önlemek için, düzenlemeleri kendi hukuklarında çoğaltmamakla yükümlüdür. Örneğin, Komisyon/İtalya davasında, Mahkeme, İtalya'nın hem çiftçilere inekleri kesmek için prim ödeme (süt aşırı üretimini azaltmak için) düzenlemesini uygulamamasıyla hem de çeşitli eklemelerle bir kararnamede kuralları yeniden üreterek Antlaşmalardan kaynaklanan bir yükümlülüğü ihlal ettiğini belirtti. Mahkeme, "Yönetmelikler, yalnızca yayınlanmasıyla yürürlüğe girer" ve uygulanması, "aynı anda ve...
Van Gend en Loos ne yaptı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kublai, 1264'te Moğol başkentinin Moğolistan'daki Karakorum'dan Khanbaliq'e taşınmasını hazırladı ve 1266'da eski Jurchen başkenti Zhongdu, şimdi modern Pekin yakınında yeni bir şehir inşa etti. 1271'de Kublai, Gökyüzünün Emrini resmen talep etti ve 1272'nin geleneksel bir Çin hanedanı tarzında Büyük Yuan'ın (Çince: 大元) ilk yılı olduğunu açıkladı. Hanedanlığın adı I Ching'den gelmiştir ve "evrenin kökeni" veya "ilkel bir güç" olarak tanımlanır. Kublai, Hanbaliq'i hanedanlığın "Büyük Başkenti" veya Daidu (Dadu, Çince: 大都) olarak ilan etti. Çin tarihinin yeni bir çağını ilan etmek için çağın adı Zhiyuan olarak değiştirildi. Bir hanedanlık isminin benimsenmesi, hükümeti geleneksel Çin siyasi halefinin anlatısına entegre ederek Moğol yönetimini meşrulaştırdı. Khublai, Konfüçyüsçü uygunluk ve atalara saygı ritualleri izleyerek bilge bir imparator olarak halk imajını uyandırırken, aynı zamanda çöllerden bir lider olarak köklerini korudu.
Cennetin yetkisini talep etmek ne anlama geliyordu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ctenophores yaz aylarında bazı kıyı bölgelerinde bol olabilir, ancak diğer yerlerde nadirdir ve bulmak zordur. Çok fazla sayıda oluşan koylarda, ktenoforlar tarafından avlanma, deniz besin zincirlerinin hayati bir parçası olan fitoplanktonu (planktonik bitkiler) ortadan kaldırabilecek kopepodlar gibi küçük zooplanktonik organizmaların popülasyonlarını kontrol edebilir. Bir ctenophore, Mnemiopsis, yanlışlıkla Balık Denizi'ne getirildi, burada balık larvalarını ve aksi takdirde balıkları besleyen organizmaları yiyerek balık stoklarının çökmesine neden olduğu suçlanıyor. Durum, aşırı avlanma ve Mnemiopsis popülasyonunun büyümesini teşvik eden uzun vadeli çevresel değişiklikler gibi diğer faktörler tarafından kötüleştirildi. Beroe'nun daha sonra kazara tanıtılması, Beroe'nun diğer ctenophorları avladığı için sorunu azaltmaya yardımcı oldu.
Beroe, Mnemiopsis sorunuyla ilgili ne yaptı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tesla, 1892'den 1894'e kadar Amerikan Elektrik Mühendisleri Enstitüsü'nün başkan yardımcısı olarak görev yaptı.
Radyo Mühendisleri Enstitüsü neye aitti? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ren'in mevcut akışının çoğu, son Buz Devri sırasında buzun altında değildi; Bununla birlikte, kaynağı hala bir buzul olmalıydı. Buzul Çağı flora ve faunası ile bir tundra, Orta Avrupa'ya, Asya'dan Atlantik Okyanusuna uzanıyordu. Böyle bir durum, Son Buzul Maksimumunda, ca. 22,000<unk>14,000 yıl önce, buz tabakası İskandinavya'yı, Baltık, İskoçya ve Alpleri kapladı, ama aralarındaki alanı açık tundra olarak bıraktı. Rhin Vadisi'ne ve çevresine yerleşen, o tundra üzerindeki loess veya rüzgarla püsküren toz, mevcut tarımsal yararına katkıda bulunuyor.
İyi tarım arazisi yaratmak için loess neyi kapladı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Söylentilere göre salgın salgını Avrupa'ya ilk kez 1347'de Kırım'daki liman kenti Kaffa'da Ceneviz tüccarları aracılığıyla tanıtıldı. Jani Beg'in komutasındaki Moğol ordusunun hastalıktan muzdarip olduğu uzun bir kuşatmanın ardından ordu, sakinleri enfekte etmek için enfekte cesetleri Kaffa'nın şehir duvarlarının üzerine fırlattı. Ceneviz tüccarları gemilerle Sicilya'ya ve Avrupa'nın güneyinde bulaşan vebayı alıp kaçtılar ve oradan kuzeye yayıldılar. Bu hipotez doğru olsun ya da olmasın, savaş, kıtlık ve hava gibi çeşitli mevcut koşulların Kara Ölüm'ün şiddetine katkıda bulunduğu açıktır.
Tüccarlar ne yaptılar ki bu felaket oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Her ikisi de Güney Kaliforniya'da bulunan Los Angeles (3.7 milyon nüfusu) ve San Diego (1.3 milyon nüfusu) tüm Kaliforniya'nın en büyük iki şehridir (ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sekiz en büyük şehirden ikisidir). Güney Kaliforniya'da 200.000'den fazla nüfusa sahip on iki şehir ve 100.000'in üzerinde nüfusa sahip 34 şehir vardır. San Bernardino ve Riverside hariç olmak üzere, Güney Kaliforniya'nın en gelişmiş şehirlerinin birçoğu sahil boyunca ya da sahile yakın yer almaktadır.
Bu ayette hangi yönlendirme söz konusudur? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Genel olarak AB hukukunun üstünlüğü kabul edilse de, tüm AB yasaları vatandaşlara taleplerde bulunma hakkı vermez: yani, tüm AB yasalarının "doğrudan etkisi" yoktur. Van Gend en Loos v. Nederlandse Administratie der Belastingen davasında, Antlaşmaların (ve AB Düzenlemelerinin) hükümlerinin (1) açık ve belirsiz, (2) koşulsuz ve (3) AB veya ulusal yetkililerin bunları uygulamak için daha fazla eylemde bulunmasını gerektirmediği takdirde doğrudan etkili olduğu belirtilmiştir. Bir posta şirketi olan Van Gend en Loos, Almanya'dan Hollanda'ya üre-formaldehit plastikleri ithal ederken, artık ABM 30'lu maddenin Hollanda Gümrük Yetkilileri'nin tarife almasını engellediğini iddia etti. Bir Hollanda mahkemesinin başvuruda bulunmasının ardından, Mahkeme, Antlaşmalar'da vatandaşlara veya şirketlere taleplerde bulunma hakkı "açıkça" tanımlanmamış olsa da, bu hakların verilebileceğini belirtti. Tarihsel olarak, uluslararası antlaşmalar sadece devletlerin uygulanması için yasal iddialara sahip olmalarına izin vermişti, ancak Adalet Divanı "Cemiyet, uluslararası hukukun yeni bir yasal düzenini oluşturduğunu" ilan etti. Madde 30'da açıkça, koşulsuz ve hemen, iyi bir gerekçe olmaksızın, ticarete hiçbir miktarsal kısıtlama koyulmayacağını belirttiği için, Van Gend en Loos, tarife için ödediği parayı geri alabilirdi. AB düzenlemeleri bu anlamda Antlaşma hükümleriyle aynıdır, çünkü ABMS 288'in belirttiği gibi, "tüm Üye Devletlerde doğrudan uygulanır". Üye devletler, karışıklığı önlemek için, düzenlemeleri kendi hukuklarında çoğaltmamakla yükümlüdür. Örneğin, Komisyon/İtalya davasında, Mahkeme, İtalya'nın hem çiftçilere inekleri kesmek için prim ödeme (süt aşırı üretimini azaltmak için) düzenlemesini uygulamamasıyla hem de çeşitli eklemelerle bir kararnamede kuralları yeniden üreterek Antlaşmalardan kaynaklanan bir yükümlülüğü ihlal ettiğini belirtti. Mahkeme, "Yönetmelikler, yalnızca yayınlanmasıyla yürürlüğe girer" ve uygulanması, "aynı anda ve...
Eğer şartlı ise, AB Düzenlemelerinde ne yoktur? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Emperyalizm bir tür imparatorluk savunucusu. Adı, büyük topraklara hükmetmek anlamına gelen Latince "imperium" sözcüğünden gelmektedir. Emperyalizm, "bir ülkenin gücünü ve etkisini sömürgecilik, askeri güç veya başka yollarla genişletme politikasıdır". Emperyalizm çağdaş dünyayı büyük ölçüde şekillendirdi. Aynı zamanda teknolojilerin ve fikirlerin hızlı bir şekilde yayılmasına olanak sağladı. Emperyalizm terimi, özellikle 19. ve 20. yüzyıllarda Asya ve Afrika'daki Batı (ve Japon) siyasi ve ekonomik egemenliğine uygulanmıştır. Bilginler bu sözcüğün tam anlamını tartışmaya devam ediyor. Edward Said gibi bazı yazarlar, bu terimi daha geniş bir şekilde, emperyal bir merkez ve bir çevre ile örgütlenmiş herhangi bir egemenlik ve bağlılık sistemini tanımlamak için kullanırlar.
İmparatorluk liderleri istediklerini elde etmek için ne yaparlar? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Lobata'nın ağzının ötesine uzanan kaslı, bardak gibi vücut uzantıları olan bir çift lobusu vardır. Gözle görülmeyen dokunaçları ağız köşelerinden çıkar, kıvrımlı oluklar halinde ilerler ve lobların iç yüzeyinde yayılırlar (Cydippida'da olduğu gibi çok geride kalmak yerine). Birçok lobat türünün ağzının her iki yanındaki loblar arasında dört kulakçığı vardır. Bunlar, mikroskobik avı ağza doğru yönlendirmeye yardımcı olan su akımları üreten kılcımlarla kenarlaşmış jelatin şeklindeki çıkıntılardır. Yapıların bu kombinasyonu, lobatların sürekli olarak asılı planktonik avlarla beslenmesini sağlar.
Lobata lobları neye benziyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Magicicada cinsinden olan cikanların kullandığı evrimsel strateji, asal sayıları kullanır. Bu böcekler hayatlarının çoğunu yer altında larva olarak geçirirler. Sadece 7, 13 ya da 17 yıl sonra yavrular ve sonra yuvalarından çıkarlar, bu noktada uçup, üreme yaparlar ve en fazla birkaç hafta sonra ölürler. Bunun mantığının, ortaya çıkışlar arasındaki asal sayı aralıklarının, yırtıcıların Magicicadas'ta yırtıcı olarak uzmanlaşabilecekleri için evrimleşmesini çok zorlaştırdığı düşünülmektedir. Eğer Magicicadas'lar, her 12 yılda bir, asal sayısız aralıklarla ortaya çıkarsa, o zaman her 2, 3, 4, 6 veya 12 yılda bir ortaya çıkan yırtıcılar, onlarla kesinlikle karşılaşacaktır. 200 yıllık bir dönemde, ortalama yırtıcı popülasyonları, 14 ve 15 yıllık cikanların varsayımsal salgınları sırasında, 13 ve 17 yıllık cikanların salgınları sırasında% 2'ye kadar daha yüksek olacaktır. Küçük olmasına rağmen, bu avantaj, doğal seçilimin bu böcekler için asal sayılı bir yaşam döngüsü lehine hareket etmesi için yeterli gibi görünüyor.
Çekirgeler zamanlarını yer üstünde ne yaparak geçiriyorlar? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Siyasi partiler normalde üyelerine hangi şekilde oy vereceklerini gösterdikleri için çoğu oylamanın sonucu önceden tahmin edilebilir. Partiler, parti üyelerinin parti çizgisine göre oy kullanmasını sağlamak göreviyle bazı MSP'lere, kırbaçlar olarak bilinir. MSP'ler bu tür talimatlara karşı oy kullanma eğiliminde değildir, çünkü bunu yapanların kendi partilerinde daha yüksek siyasi rütbelere ulaşması muhtemel değildir. Yanlış giden üyeler, gelecekteki seçimlerde resmi parti adayları olarak seçilebilir ve ciddi durumlarda partilerinden doğrudan atılabilir. Bu nedenle, birçok parlamentoda olduğu gibi, İskoç Parlamentosu Üyelerinin bağımsızlığı düşük olma eğilimindedir ve kendi partilerinin politikalarından memnun olmayan üyelerin arka sıra isyanları nadirdir. Bununla birlikte, bazı durumlarda, partiler "özgür oylar" ilan ederek, üyelerin istedikleri gibi oy kullanmalarına izin verir. Bu genellikle ahlaki konularda yapılır.
Aile üyeleri dışlanmamak için ne yaparlar? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ktenoforların yüzebilirliklerini nasıl kontrol ettikleri belirsizdir, ancak deneyler, bazı türlerin farklı yoğunluklu suya uyum sağlamak için osmotik basınca güvendiğini göstermiştir. Vücut sıvıları normalde deniz suyu kadar yoğunlaşır. Daha az yoğunluğa sahip tuzlu suya girerlerse, vücut boşluğundaki ciliary rozetleri, batmaktan kaçınmak için büyüklüğünü arttırmak ve yoğunluğunu azaltmak için bunu mezoglea'ya pompalayabilir. Öte yandan, tuzlu deniz suyundan tam kuvvetli denizin suyuna geçerlerse, rozetler, hacimini azaltmak ve yoğunluğunu arttırmak için su pompalayabilir.
Ctenophore'un içinde bulunan silir rozetlerin görevi nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Sinema, televizyon ve müzik endüstrisi, Güney Kaliforniya'daki Los Angeles'a odaklanmıştır. Hollywood, Los Angeles'ın bir bölgesidir ve aynı zamanda sinema endüstrisiyle de ilişkili bir isimdir. Güney Kaliforniya'da merkezli olan The Walt Disney Company (aynı zamanda ABC'ye de sahip), Sony Pictures, Universal, MGM, Paramount Pictures, 20th Century Fox ve Warner Brothers. Universal, Warner Brothers ve Sony de büyük plak şirketleri işletmektedir.
Hollywood'u düşündüğünde aklına ne geliyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Victoria Başbakanı, Yasama Meclisi'nde en fazla sandalyeye sahip siyasi parti veya koalisyonun lideri. Başbakan, hükümetin halka açık yüzüdür ve kabine ile birlikte yasama ve siyasi gündemi belirler. Kabine, parlamentoun her iki odasına seçilen temsilcilerden oluşur. Avustralya Anayasası tarafından, eğitim, sağlık ve kolluk gibi yalnızca Commonwealth'in olmadığı hükümet alanlarını yönetmekten sorumludur. Victoria'nın şimdiki Başbakanı Daniel Andrews'tur.
Hangi belge Başbakan'a ve kabineye güç veriyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Bu, bir problemin karmaşıklık sınıfı için zor olması kavramını motive eder. C'deki her problemin X'e indirgenmesi mümkünse, bir problem X, C'deki bir problem sınıfı için zordur. Böylece C'deki hiçbir problem X'den daha zor değildir, çünkü X için bir algoritma, C'deki herhangi bir problemi çözmemizi sağlar. Tabii ki, zor problemler kavramı, kullanılan indirgeme türüne bağlıdır. P'den daha büyük karmaşıklık sınıfları için, polinom zaman indirgenmeleri yaygın olarak kullanılır. Özellikle, NP için zor olan problemler kümesi, NP-zor problemler kümesidir.
C neyi temsil ediyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ersatzschulen, özel bireyler, özel kuruluşlar veya dini gruplar tarafından yönetilen sıradan ilk veya ortaokullardır. Bu okullar, devlet okulları ile aynı diploma türlerini sunmaktadır. Ersatzschulen, devlet düzenlemelerinin tamamen dışında faaliyet gösterme özgürlüğünden yoksundur. Ersatzschulen'deki öğretmenler, devlet okullarındaki öğretmenlerle en az aynı eğitime ve en az aynı ücretlere sahip olmalıdır, bir Ersatzschule, en az bir devlet okuluyla aynı akademik standartlara sahip olmalıdır ve Grundgesetz'in 7. Madde 4. Paragrafı, ebeveynlerinin varlıklarına göre öğrencilerin ayrımını da yasaklar (sondererverbot). Bu nedenle, çoğu Ersatzschulen, diğer Batı Avrupa ülkelerinin çoğuna kıyasla çok düşük öğrenim ücretlerine ve / veya burslara sahiptir. Bununla birlikte, bu okulları bu kadar düşük öğrenim ücretleriyle finanse etmek mümkün değildir, bu nedenle tüm Alman Ersatzschulen'leri ek olarak kamu fonlarından finanse edilir. Kamu parasının yüzdesi personel harcamalarının %100'üne ulaşabilir. Bununla birlikte, özel okullar geçmişte Almanya'da iflas etti.
Ersatzschulen'in çalışması için neye ihtiyacı var? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Emperyalizm bir tür imparatorluk savunucusu. Adı, büyük topraklara hükmetmek anlamına gelen Latince "imperium" sözcüğünden gelmektedir. Emperyalizm, "bir ülkenin gücünü ve etkisini sömürgecilik, askeri güç veya başka yollarla genişletme politikasıdır". Emperyalizm çağdaş dünyayı büyük ölçüde şekillendirdi. Aynı zamanda teknolojilerin ve fikirlerin hızlı bir şekilde yayılmasına olanak sağladı. Emperyalizm terimi, özellikle 19. ve 20. yüzyıllarda Asya ve Afrika'daki Batı (ve Japon) siyasi ve ekonomik egemenliğine uygulanmıştır. Bilginler bu sözcüğün tam anlamını tartışmaya devam ediyor. Edward Said gibi bazı yazarlar, bu terimi daha geniş bir şekilde, emperyal bir merkez ve bir çevre ile örgütlenmiş herhangi bir egemenlik ve bağlılık sistemini tanımlamak için kullanırlar.
Emperyalizm neyi destekliyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Bu, bir problemin karmaşıklık sınıfı için zor olması kavramını motive eder. C'deki her problemin X'e indirgenmesi mümkünse, bir problem X, C'deki bir problem sınıfı için zordur. Böylece C'deki hiçbir problem X'den daha zor değildir, çünkü X için bir algoritma, C'deki herhangi bir problemi çözmemizi sağlar. Tabii ki, zor problemler kavramı, kullanılan indirgeme türüne bağlıdır. P'den daha büyük karmaşıklık sınıfları için, polinom zaman indirgenmeleri yaygın olarak kullanılır. Özellikle, NP için zor olan problemler kümesi, NP-zor problemler kümesidir.
P neyi temsil ediyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1999'da Jama'at al-Tawhid wal-Jihad olarak ortaya çıkan bu örgüt, 2004'te El Kaide'ye bağlılık yemini etti, Mart 2003'te Irak'ın Batı güçleri tarafından işgalini izleyen Irak isyanına katıldı, Mart 2011'de başlayan Suriye İç Savaşı'nda savaşa katıldı ve 2014'ün başında El Kaide'den kovuldu (konsültasyon yapmadığı ve "tanınmış tahammülsüzlüğünden" şikayet etti). Grup, 2014'teki bir saldırıda Irak hükümet güçlerini batı Irak'taki önemli şehirlerden kovduktan sonra ön plana çıktı. Grup sosyal medyada usta, askerlerin, sivillerin, gazetecilerin ve yardım işçilerinin başının kesildiği İnternet videolarını yayınlıyor ve kültürel miras alanlarını tahrip etmekle tanınıyor. Birleşmiş Milletler, IŞİD'i insan hakları ihlallerinden ve savaş suçlarından sorumlu tuttu ve Uluslararası Af Örgütü, grubun "tarihi ölçekte" etnik temizlik yaptığını bildirdi. Grup, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve üye devletler, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Endonezya, Türkiye, Suudi Arabistan, Suriye ve diğer ülkeler tarafından terör örgütü olarak tanımlanmıştır.
Suudi Arabistan, Jama'at al-Tawhid wal-Jihad olarak başlayan grup hakkında ne düşünüyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Hem X.25 hem de Frame Relay bağlantı odaklı işlemler sağlar. Ama X.25 bunu OSI Modelinin ağ katmanında yapar. Frame Relay bunu ikinci seviyede, veri bağlantısı katmanında yapar. X.25 ile Frame Relay arasındaki bir diğer önemli fark, X.25'in herhangi bir kullanıcı paketi iletilmeden önce iletişim kuran taraflar arasında bir el sıkışması gerektirmesidir. Frame Relay böyle bir el sıkışmasını tanımlamıyor. X.25 paket ağı içinde herhangi bir işlem tanımlamaz. Sadece kullanıcı-ağ arayüzünde (UNI) çalışır. Böylece, ağ sağlayıcısı ağ içinde istediği herhangi bir prosedürü kullanmakta özgürdür. X.25, UNI'de bazı sınırlı yeniden iletim prosedürlerini belirtir ve bağlantı katmanı protokolü (LAPB), geleneksel HDLC tipi bağlantı yönetim prosedürlerini sağlar. Frame Relay, ISDN'in ikinci katman protokolünün, LAPD ve LAPB'nin değiştirilmiş bir versiyonudur. Bu nedenle, bütünlük işlemleri sadece bir bağlantıdaki düğümler arasında geçerlidir, uçtan uca değil. Herhangi bir aktarım daha yüksek katman protokolleri ile yapılmalıdır. X.25 UNI protokolü, OSI Modelinin alt üç katmanından oluşan X.25 protokol paketinin bir parçasıdır. 1980'lerde ve 1990'ların başlarında UNI'de paket anahtarlama ağları için, paket ağlarına ve dışarıya standartlaştırılmış bir arayüz sağlamak için yaygın olarak kullanıldı. Bazı uygulamalar X.25'i ağ içinde de kullandı, ancak bağlantı odaklı özellikleri bu kurulumun zahmetli ve verimsiz olmasını sağladı. Çerçeve rölesi esas olarak OSI Modelinin ikinci katmanında çalışır. Bununla birlikte, adres alanı (Data Link Connection ID veya DLCI) minimum prosedürler dizisi ile OSI ağ katmanında kullanılabilir. Böylece, kendini birçok X.25 katman 3 yüklemesinden kurtarır, ancak hala DLCI'yi düğüm- düğüm katman iki bağlantı protokolünün ötesinde bir kimlik olarak kullanır. Çerçeve rölesinin basitliği onu X.25'ten daha hızlı ve daha verimli yapıyor. Çerçeve rölesi, X.25 gibi bir veri bağlantısı katmanı protokolü olduğundan, iç ağ yönlendirme işlemlerini tanımlamaz. X.25 için paket kimlikleri-- sanal devre ve sanal kanal numaraları...
X.25 bağlantıyı nasıl başlatır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Emperyalizm bir tür imparatorluk savunucusu. Adı, büyük topraklara hükmetmek anlamına gelen Latince "imperium" sözcüğünden gelmektedir. Emperyalizm, "bir ülkenin gücünü ve etkisini sömürgecilik, askeri güç veya başka yollarla genişletme politikasıdır". Emperyalizm çağdaş dünyayı büyük ölçüde şekillendirdi. Aynı zamanda teknolojilerin ve fikirlerin hızlı bir şekilde yayılmasına olanak sağladı. Emperyalizm terimi, özellikle 19. ve 20. yüzyıllarda Asya ve Afrika'daki Batı (ve Japon) siyasi ve ekonomik egemenliğine uygulanmıştır. Bilginler bu sözcüğün tam anlamını tartışmaya devam ediyor. Edward Said gibi bazı yazarlar, bu terimi daha geniş bir şekilde, emperyal bir merkez ve bir çevre ile örgütlenmiş herhangi bir egemenlik ve bağlılık sistemini tanımlamak için kullanırlar.
Emperyalizm bir ülkenin ne yapmasına izin verir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Güney Kaliforniya birçok büyük iş bölgesine ev sahipliği yapıyor. Merkezi iş bölgeleri (CBD), Los Angeles Merkezi, San Diego Merkezi, San Bernardino Merkezi, Bakersfield Merkezi, Güney Kıyısı Metro ve Riverside Merkezi'ni içerir.
Bu kısaltma ne anlama geliyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Çağdaş bilim adamları başka salgın türleri de bulmuşlardır. Modern bubonik veba, %30-75%'lik bir ölüm oranına ve 38-41 °C (100-106 °F) ateş, baş ağrısı, ağrılı eklemler, mide bulantısı ve kusma ve genel bir rahatsızlık hissi içeren semptomlara sahiptir. Tedavi edilmedikçe, böcek vebasına yakalananların yüzde 80'i sekiz gün içinde ölür. Pnömonik veba ölüm oranı yüzde 90-95'tir. Semptomlar arasında ateş, öksürük ve kanlı dışkı vardır. Hastalık ilerledikçe, tükürük serbestçe akıyor ve parlak kırmızı oluyor. Septikemik veba, üç formun en az yaygın olanıdır ve ölüm oranı %100'e yakındır. Semptomlar yüksek ateş ve mor renkli cilt lekeleridir (diseminasyonlu intravaskuler koagülasyon nedeniyle mor). Pnömonik ve özellikle septikemik veba vakalarında, hastalığın ilerlemesi o kadar hızlıdır ki, bubolar olarak belirtilen büyümüş lenf düğümlerinin gelişmesi için genellikle zaman yoktur.
Günümüzde yayılan böcek vebası, bu hastalığı geçirenlerin iştahını nasıl etkiler? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Engineering News-Record (ENR), inşaat endüstrisi için bir ticaret dergisidir. ENR her yıl tasarım ve inşaat şirketlerinin büyüklüğüyle ilgili verileri derleyip raporlar. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük şirketlerin bir listesini (Top-40) ve aynı zamanda en büyük küresel firmaların bir listesini (Top-250, kendi ülkeleri dışında yaptıkları iş miktarına göre) yayınlıyorlar. 2014 yılında ENR, verileri dokuz pazar segmentinde derledi. Ulaştırma, petrol, binalar, güç, endüstriyel, su, imalat, kanalizasyon / atık, telekom, tehlikeli atık ve diğer projeler için onuncu kategori olarak bölündü. Top 400'ü raporlarında, firmaları ağır yükleniciler olarak sıralamak için ulaşım, kanalizasyon, tehlikeli atık ve su verilerini kullandılar.
ENR kısaltmasının ikinci harfi ne anlama geliyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Engineering News-Record (ENR), inşaat endüstrisi için bir ticaret dergisidir. ENR her yıl tasarım ve inşaat şirketlerinin büyüklüğüyle ilgili verileri derleyip raporlar. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük şirketlerin bir listesini (Top-40) ve aynı zamanda en büyük küresel firmaların bir listesini (Top-250, kendi ülkeleri dışında yaptıkları iş miktarına göre) yayınlıyorlar. 2014 yılında ENR, verileri dokuz pazar segmentinde derledi. Ulaştırma, petrol, binalar, güç, endüstriyel, su, imalat, kanalizasyon / atık, telekom, tehlikeli atık ve diğer projeler için onuncu kategori olarak bölündü. Top 400'ü raporlarında, firmaları ağır yükleniciler olarak sıralamak için ulaşım, kanalizasyon, tehlikeli atık ve su verilerini kullandılar.
ENR kısaltmasının üçüncü harfi ne anlama geliyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tarihçi Francis Aidan Gasquet, 1893'te 'Büyük Salgın' hakkında yazdı ve "sıradan Doğu veya kabarcık vebasının bir şekli gibi görüneceğini" öne sürdü. 1908'de ikinci baskı için Siyah Ölüm için bubonik vebanın epidemiyolojisini kabul edebildi, bu süreçte sıçanlar ve pire dahil edildi ve yorumlaması, 541'den 700'e kadar Doğu Roma İmparatorluğu'nda yaygın olan Justinian vebası gibi diğer antik ve ortaçağ salgınları için yaygın olarak kabul edildi.
İkinci cümlede 'O' kelimesi neye atıfta bulunuyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Bu, bir problemin karmaşıklık sınıfı için zor olması kavramını motive eder. C'deki her problemin X'e indirgenmesi mümkünse, bir problem X, C'deki bir problem sınıfı için zordur. Böylece C'deki hiçbir problem X'den daha zor değildir, çünkü X için bir algoritma, C'deki herhangi bir problemi çözmemizi sağlar. Tabii ki, zor problemler kavramı, kullanılan indirgeme türüne bağlıdır. P'den daha büyük karmaşıklık sınıfları için, polinom zaman indirgenmeleri yaygın olarak kullanılır. Özellikle, NP için zor olan problemler kümesi, NP-zor problemler kümesidir.
X neyi temsil ediyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1965'te Warner Sinback'in teşvikiyle, bu sesli telefon ağına dayanan bir veri ağı, GE'nin dört bilgisayar satış ve servis merkezini (Schenectady, Phoenix, Chicago ve Phoenix) bir bilgisayar zaman paylaşım hizmetini kolaylaştırmak için bağlamak için tasarlandı. Görünüşe göre dünyanın ilk ticari çevrimiçi hizmeti. (GE bilgisayarlarını satmanın yanı sıra, merkezler seri işleme hizmetleri sunan bilgisayar servis bürosuydu. Başından beri para kaybettiler ve Sinback'e, yüksek düzey bir pazarlama müdürüne, işi çevirme görevi verildi. GE'den ödünç alınan bir bilgisayarı kullanan Kemney'nin Dartmouth'daki çalışmasına dayanan zaman paylaşım sisteminin karlı olabileceğine karar verdi. Warner haklıydı.
Hangi eğitim kurumu, bu projenin sonunda kârlı hale gelmesi için doğru bilgilerin toplandığı yeri sağladı? Önceki soruyu göz önüne alarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Görüşmelerin yürütüldüğü dönemde Tesla, buluşu çalmak için çabalar gösterildiğini söyledi. Odasına girip evraklarını incelediler, fakat hırsızlar ya da casuslar elleri boş döndüler. İcatının çalınabileceği tehlikesi olmadığını söyledi, çünkü hiçbir zaman kağıda herhangi bir parçasını atmamıştı; teleforce silahının taslağı tamamen aklındaydı.
Tesla'dan çalmak için ne denemeler yapıldı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Enerji krizi, yenilenebilir enerji, nükleer enerji ve yerli fosil yakıtlara daha fazla ilgi gösterdi. Krizden bu yana Amerikan enerji politikalarının kriz zihniyetinin egemen olduğu, pahalı hızlı düzeltmeleri ve piyasa ve teknoloji gerçeklerini görmezden gelen tek atışlı çözümleri desteklediği eleştirileri var. Girişimcilik ve yenilikçilik için bol bol alan bırakarak temel araştırmayı destekleyen istikrarlı kurallar sağlamak yerine, kongreler ve başkanlar, politik açıdan uygun çözümler vaat eden, ancak umutları şüpheli olan politikaları defalarca desteklediler.
Hangi enerji yenilenebilir olarak kabul edilmez? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Lobata'nın ağzının ötesine uzanan kaslı, bardak gibi vücut uzantıları olan bir çift lobusu vardır. Gözle görülmeyen dokunaçları ağız köşelerinden çıkar, kıvrımlı oluklar halinde ilerler ve lobların iç yüzeyinde yayılırlar (Cydippida'da olduğu gibi çok geride kalmak yerine). Birçok lobat türünün ağzının her iki yanındaki loblar arasında dört kulakçığı vardır. Bunlar, mikroskobik avı ağza doğru yönlendirmeye yardımcı olan su akımları üreten kılcımlarla kenarlaşmış jelatin şeklindeki çıkıntılardır. Yapıların bu kombinasyonu, lobatların sürekli olarak asılı planktonik avlarla beslenmesini sağlar.
Lobata'lar nasıl bir ortamda yaşıyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
ABC logosu, ağın 1943'te kurulmasından bu yana birçok kez gelişti. 1946'da tanıtılan ağın ilk logosu, ağın radyodaki köklerine atıfta bulunan merkezinde dikey bir ABC mikrofonu olan "T" ve "V" harflerini içeren bir televizyon ekranından oluşuyordu. ABC-UPT birleşimi 1953'te tamamlandığında, ağ, Federal İletişim Komisyonu mührüne dayanan yeni bir logo tanıttı. 1957'de, televizyon ağı ilk renkli yayınlarını başlamadan hemen önce, ABC logosu, "ABC Çember A" olarak bilinen bir tasarım olan büyük bir küçük harfin ortasında küçük bir "abc" den oluşuyordu.
1944'ten önceki yıllarda hangi olay oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kuzeybatı Avrupa 22.000 yıl önce yavaş yavaş ısınmaya başladığından, donmuş yeraltı ve genişleyen alp buzulları erimeye başladı ve sonbahar-kış kar örtüleri ilkbaharda eridi. Akıntıların çoğu Ren Nehri'ne ve aşağı akış uzantısına yönlendirilmiştir. Hızlı ısınma ve bitki örtüsündeki değişimler, açık orman, yaklaşık 13.000 BP'de başladı. 9000 BP'ye gelindiğinde, Avrupa tamamen ormanlıydı. Küresel buz örtüsünün küçülmesiyle okyanus su seviyesi yükseldi ve Kanal ve Kuzey Denizi tekrar sular altında kaldı. Okyanus ve kara çöküşüne katılan erime suyu, Avrupa'nın eski kıyılarını aşırı derecede boğdu.
Kuzey Denizi'nin sular altında kalmasına yol açan neydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
UPT'nin başkanı Leonard Goldenson, 1951'de Noble'a UPT'nin ABC'yi satın alma önerisiyle yaklaşıyordu. Noble, CBS kurucusu William S. Paley'den de dahil olmak üzere başka teklifler aldı; ancak CBS ile bir birleşme, o ağı en azından New York ve Los Angeles istasyonlarını satmaya zorlayacaktı. Goldenson ve Noble, UPT'nin ABC'yi satın alacağı ve yönetiminde özerkliği koruyan şirketin bir yan kurumuna dönüştüreceği 1951 yılının sonbaharında geçici bir anlaşmaya vardı. 6 Haziran 1951'de, geçici anlaşma UPT yönetim kurulu tarafından onaylandı. Bununla birlikte, televizyon ağlarının varlığı ve Paramount ile UPT arasındaki yakın zamanda yapılan ayrışma nedeniyle işlemin FCC tarafından onaylanması gerekiyordu. Paramount Pictures'ın zaten DuMont Televizyon Ağı'nda bir hissedar olduğu için, FCC, Paramount'un gerçekten United Paramount Theatres'ten ayrılıp ayrılmadığını ve antitröst yasalarını ihlal edip etmediğini belirlemek için bir dizi duruşma düzenledi.
Anlaşmada hangi faktör kazanan teklifçinin biraz kimliği ve gücü korumasına izin verdi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Şebekenin en son bölümleri genellikle WATCH ABC, Hulu ve ABC on Demand'da orijinal yayınlarından bir gün sonra sunulur. Buna ek olarak, ABC on Demand (diğer ABD yayın ağları tarafından sağlanan talep üzerine video televizyon hizmetleri gibi) erişilen içeriğin hızlı bir şekilde aktarılmasına izin vermez. Disney<unk>ABC Television Group tarafından 7 Ocak 2014'te uygulanan kısıtlamalar, herhangi bir ABC programının en son bölümünün Hulu ve WATCH ABC'de ilk yayınlarından sekiz gün sonra canlı veya aynı hafta (hem DVR hem de talep üzerine kablo yoluyla) izlenmesini teşvik etmek amacıyla, canlı yayını kısıtlamaktadır.
Kullanıcılar akış hizmetlerinde hangi özelliği beğenmeyebilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Hızlı Anglo-Norman fethi, göründüğünden daha önemli olduğunu kanıtladı. Ada, Hıristiyanların işgali denizden destek olmadan devam edemeyeceği Kutsal Topraklara giden deniz yollarında kilit bir stratejik konuma sahipti. Fatih'ten kısa bir süre sonra Kıbrıs, Tapınak Şövalyeleri'ne satıldı ve daha sonra 1192'de Guy de Lusignan tarafından satın alındı ve istikrarlı bir feodal krallık haline geldi. Venedikliler, 1571'de Famagusta'nın düşüşüne kadar Hıristiyan kalesi olarak kalan adanın tam kontrolünü ancak 1489'da ele geçirdi.
Venedikliler bölgeyi ele geçirdikten sonra Tanrı'nın hangi takipçileri Kıbrıs'taydı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Çoğu ülkede, eczane, mevzuatta belirtilen depolama koşulları, zorunlu metinler, ekipman vb. gereksinimleri ile eczane mevzuatına tabidir. Eskiden eczacıların ilaçları karıştıran / dağıtan dispanserin içinde kaldığı durumda, eczanede eğitimli eczane teknisyenlerinin kullanılmasına yönelik artan bir eğilim varken, eczacı hastalarla iletişim kurmak için daha fazla zaman harcıyor. Eczacılık teknisyenleri, hasta reçeteleri ve hasta güvenliği sorunlarıyla ilgilenen yeni rollerinde yardımcı olmak için artık otomasyona daha fazla bağımlı.
Eczacıları, reçetelerini alan insanlarla konuşmadan önce yaptıkları şeyi yapmamaları için ne zorladı? Önceki soruyu dikkate alarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Victoria ve Albert Müzesi koleksiyon kataloğundaki Ulusal Sanat Kütüphanesi (aynı zamanda Kelime ve Resim Bölümü olarak da adlandırılır), basılı sergi katalogları ve kart katalogları dahil olmak üzere farklı formatlarda tutulurdu. 1980'lerden 1990'lara kadar MODES kataloglama sistemi olarak adlandırılan bir bilgisayar sistemi kullanıldı, ancak bu elektronik dosyalar kütüphane kullanıcılarının kullanımına sunulmadı. Ulusal Sanat Kütüphanesi'ndeki tüm arşiv malzemeleri Kodlanmış Arşiv Açıklaması (EAD) kullanmaktadır. Victoria ve Albert Müzesi'nin bir bilgisayar sistemi var, ancak koleksiyondaki eşyaların çoğu, koleksiyona yeni eklenmedikçe, muhtemelen bilgisayar sisteminde görünmüyor. Victoria ve Albert Müzesi'nin web sitesinde "Koleksiyonları Ara" adlı bir özellik var, ancak orada listelenen her şey değil.
Katalog hangi formu kullanıyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Üç ana kaya tipi vardır: volkanik, sedimenter ve metamorfik. Kaya döngüsü, bu üç tür kaya ve magma arasındaki ilişkileri gösteren jeolojide önemli bir kavramdır. Bir kaya erimiş (magma ve / veya lav) kristalleşince, bir volkanik kayadır. Bu kaya, rüzgâr ve erozyonla aşındırılabilir ve daha sonra bir sedimenter kayaya yeniden yatırılabilir ve litifleştirilebilir veya kayanın mineral içeriğini değiştiren sıcaklık ve basınç nedeniyle bir metamorfik kayaya dönüştürülebilir. Sedimenter kaya daha sonra ısı ve basınç nedeniyle metamorf kayaya dönüştürülebilir ve daha sonra havadan, erozyona uğrar, yatırılır ve litiflenir, sonuçta bir sedimenter kaya haline gelir. Sedimenter kayaçlar da yeniden erozyon geçirebilir ve yeniden yerleştirilebilir ve metamorfik kayaçlar da ek metamorfizme uğrayabilir. Her üç kaya tipi de yeniden eritebilir; bu olduğunda, yeni bir magma oluşur, bu da bir volkanik kayadan bir kez daha kristalleşebilir.
Hangi oluşum volkanik kayaların kristalleşmesine neden olur? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Eczacılar, ilaçların kaliteli kullanımı yoluyla hastaları için en iyi sağlık sonuçlarını sağlamak için çeşitli roller üstlenen, özel eğitim ve eğitime sahip sağlık uzmanlarıdır. Eczacılar, uygulama yaptıkları eczanenin sahibi olan küçük işletme sahipleri de olabilirler. Eczacılar, belirli bir ilacın etki modunu, metabolizmasını ve insan vücudu üzerindeki fizyolojik etkilerini çok ayrıntılı olarak bildiğinden, bir birey için bir ilaç tedavisinin optimize edilmesinde önemli bir rol oynarlar.
Hastalıkları tedavi etmek için reçeteyle hazırlanmış karışımları dağıtan bir kişinin görevi nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1990'lı yıllarda Hindistan, Japon, Çin, demir işleri, ana cam galerileri ve Victoria süslemelerinin bir kısmı yeniden oluşturulduğu 2002'de daha da geliştirilen ana gümüş galerisi de dahil olmak üzere birkaç galerinin yeniden tasarlanması yapıldı. Bu, on sütundan ikisinin seramik dekorasyonlarının değiştirilmesini ve tavanın ayrıntılı boyalı tasarımlarının restore edilmesini içeriyordu. 2006'daki yenileme kapsamında heykel galerisindeki mozaik zeminler restore edildi. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Victoria döneminden kalma zeminlerin çoğu linoleumle kaplanmıştı. 2001'de açılan İngiliz Galerilerinin başarısından sonra, müzenin tüm galerilerinin büyük bir yeniden tasarımına başlamaya karar verildi; bu "FuturePlan" olarak bilinir ve sergi tasarımcıları ve ana planlamacıları Metaphor ile görüşerek oluşturuldu. Planın yaklaşık on yıl sürmesi bekleniyor ve 2002'de başlatıldı. Bugüne kadar birkaç galerinin yeniden tasarlanması yapıldı, özellikle 2002'de: ana Gümüş Galeri, Çağdaş; 2003'te: Fotoğrafçılık, ana giriş, Resim Galerileri; 2004'te: Güney Kensington metro istasyonuna giden metro tüneli, Müze boyunca yeni tabelalar, mimarlık, V&A ve RIBA okuma odaları ve mağazaları, metal eşyaları, Üyelerin Odası, çağdaş cam, Gilbert Bayes heykel galerisi; 2005'te: portre minyatürleri, baskı ve çizimler, 117 numaralı odadaki görüntüler, bahçe, kutsal gümüş ve vitraylar; 2006'da: Orta Salonu, Orta Doğu, yeni kafe, heykel galerileri. Birkaç tasarımcı ve mimar bu işe dahil oldu. Eva Jiřičná, ana giriş ve rotunda, yeni mağazada, tünelde ve heykel galerilerinde geliştirmeleri tasarladı. Gareth Hoskins, çağdaş ve mimari, Softroom, İslam Ortadoğu ve Üyeler Odası'ndan sorumluydu, McInnes Usher McKnight Architects (MUMA) yeni Cafe'den sorumluydu ve 2009'da açılan yeni Ortaçağ ve Rönesans galerilerini tasarladı.
Müzenin hangi galerisi önce istifa etti, Gilbert Bayes heykel galerisi mi yoksa Resim Galerileri mi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Mayıs ve Eylül 2005 arasında, Disney<unk>ABC'nin ABC Radio'yu satmayı düşündüğünü, Clear Channel Communications ve Westwood One'ın (daha önce NBC'nin radyo bölümünü, CBS'in dağıtım haklarını ve 1990'larda Mutual Broadcasting System'i satın almış olan) potansiyel alıcılar olduğunu söylentiler yayıldı. 19 Ekim 2005'te ABC, grubun altı bölüme yeniden yapılandırıldığını açıkladı: Eğlence İletişimleri, İletişim Kaynakları, Çocuk İletişimleri, Haber İletişimleri, Kurumsal İletişimler ve Uluslararası İletişimler.
Hangi grup işlerle ilgileniyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Mayıs ve Eylül 2005 arasında, Disney<unk>ABC'nin ABC Radio'yu satmayı düşündüğünü, Clear Channel Communications ve Westwood One'ın (daha önce NBC'nin radyo bölümünü, CBS'in dağıtım haklarını ve 1990'larda Mutual Broadcasting System'i satın almış olan) potansiyel alıcılar olduğunu söylentiler yayıldı. 19 Ekim 2005'te ABC, grubun altı bölüme yeniden yapılandırıldığını açıkladı: Eğlence İletişimleri, İletişim Kaynakları, Çocuk İletişimleri, Haber İletişimleri, Kurumsal İletişimler ve Uluslararası İletişimler.
Hangi grup dikkat dağıtıcılarla ilgileniyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Fransa'daki Katolik Kilisesi ve üyelerinin birçoğu Hugenota karşı çıktı. Huguenot vaizler ve cemaat üyeleri ibadet için bir araya gelmeye çalışırken saldırıya uğradılar. Bu zulmün zirvesi, 5.000 ila 30.000 kişinin öldürüldüğü Aziz Bartolomeo Günü katliamıydı, ancak bunun altında yatan siyasi nedenler de vardı, çünkü bazı Hugenotlar Güney Fransa'da ayrı güç merkezleri kurmaya çalışan soylulardı. Hugenotlar, Fransız Katoliklere karşı misilleme yapmak için kendi milislerini kurdular.
Bartholomew Günü katliamında hangi grup hedef alınmamıştı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1 Temmuz 1851'de, ilk Victoria Yasama Konseyi seçimi için yazılar yayınlandı ve Victoria'nın Yeni Güney Galler'den mutlak bağımsızlığı kuruldu ve yeni Victoria Kolonisi ilan edildi. Günler sonra, hala 1851'de Ballarat yakınlarında ve daha sonra Bendigo'da altın keşfedildi. Sonraki keşifler Victoria'nın birçok yerinde meydana geldi. Bu, dünyanın şimdiye kadar gördüğü en büyük altın acelelerinden birini tetikledi. Koloni hem nüfus hem de ekonomik güç açısından hızla büyüdü. On yıl içinde Victoria'nın nüfusu 76.000'den 540.000'e kadar yedi kat arttı. "Dünyanın en zengin sığ alüvyal altın sahası" ve en büyük altın parçasını içeren her türlü altın kaydı üretildi. Victoria, 1851-1860 yılları arasında 20 milyon ons altın üretti, bu da dünya üretiminin üçte biriydi.
Bendigo daha önce neredeydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Yesün Temür 1328'de Shangdu'da öldüğünde, Tugh Temür, Qipchaq komutanı El Temür tarafından Khanbaliq'e geri çağrıldı. Hanbaliq'ta imparator (İmparator Wenzong) olarak kuruldu, Yesün Temür'ün oğlu Ragibagh ise Yesün Temür'ün favori hizmetçisi Dawlat Şah'ın desteğiyle Shangdu'da tahta geçti. Kuzey Çin'deki prensler ve subaylardan ve hanedanlığın diğer bazı bölgelerinden destek alarak, Khanbaliq merkezli Tugh Temür sonunda Ragibagh'a karşı iki başkent savaşı olarak bilinen iç savaşı kazandı. Daha sonra, Tugh Temür, Çağatay Hanı Eljigidey tarafından desteklenen kardeşi Kusala lehine tahttan feragat etti ve Hanbaliq'in onu karşılama niyetini duyurdu. Bununla birlikte, Kusala, Tugh Temür ile bir ziyafetten sadece dört gün sonra aniden öldü. El Temür tarafından zehirlenerek öldürüldüğü ve Tugh Temür'ün tahta yeniden oturduğu iddia ediliyor. Tugh Temür ayrıca, Altın Ordu ve Ilhanate gibi batı Moğol hanlıklarına, Moğol dünyasının hükümdarı olarak kabul edilmeleri için delegeler göndermeyi başardı. Bununla birlikte, son üç yıllık saltanatı sırasında güçlü yetkili El Temür'ün bir kuklasıydı. El Temür, Kusala yanlısı yetkilileri temizledi ve egemenliklerini despotik yönetimleriyle açıkça hanedanlığın çöküşünü işaret eden savaş lordlarına getirdi.
Ziyafetten sonra ne oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Temmuz 1888'de Brown ve Peck, Tesla'nın polifaz indüksiyon motor ve transformatör tasarımları için George Westinghouse ile 60.000 dolar nakit ve hisse senedi ve her motor tarafından üretilen AC beygir gücü başına 2.50 dolarlık bir telif hakkı için bir lisans anlaşması yaptı. Westinghouse ayrıca Tesla'yı bir yıl boyunca aylık 2.000 dolar (52.700 dolar) büyük bir ücret karşılığında Westinghouse Electric & Manufacturing Company'nin Pittsburgh laboratuvarlarında danışman olarak işe aldı.
Tesla'nın icadı ile ilgili 20. yüzyıldan önce ne oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Japonya, Orta Doğu'yla tarihsel bağlantılarının olmamasına rağmen, Arap petrolüne en çok bağımlı olan ülkeydi. 1970'de ithal edilen petrolün %71'i Orta Doğu'dan geliyordu. 7 Kasım 1973'te, Suudi Arabistan ve Kuveyt hükümetleri, Japonya'yı karışmama politikasını değiştirmesi için teşvik etmek için "dostsuz" bir ülke olarak ilan etti. Aralık'ta %5'lik bir üretim kesintisiyle panik yarattı. 22 Kasım'da Japonya, "İsrail'in 1967 topraklarının hepsinden çekilmesini savunan, Filistinlilerin kendi kaderini belirlemesini savunan ve İsrail'in bu ön koşulları kabul etmeyi reddettiği takdirde İsrail'e yönelik politikasını yeniden gözden geçirme tehdidi veren" bir açıklama yayınladı. 25 Aralık'ta Japonya Arap dostu bir devlet olarak kabul edildi.
İlk önce kronolojik olarak ne oldu: Japonya bir açıklama yaptı mı yoksa Japonya Araplara dost bir devlet mi oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Japonya, Orta Doğu'yla tarihsel bağlantılarının olmamasına rağmen, Arap petrolüne en çok bağımlı olan ülkeydi. 1970'de ithal edilen petrolün %71'i Orta Doğu'dan geliyordu. 7 Kasım 1973'te, Suudi Arabistan ve Kuveyt hükümetleri, Japonya'yı karışmama politikasını değiştirmesi için teşvik etmek için "dostsuz" bir ülke olarak ilan etti. Aralık'ta %5'lik bir üretim kesintisiyle panik yarattı. 22 Kasım'da Japonya, "İsrail'in 1967 topraklarının hepsinden çekilmesini savunan, Filistinlilerin kendi kaderini belirlemesini savunan ve İsrail'in bu ön koşulları kabul etmeyi reddettiği takdirde İsrail'e yönelik politikasını yeniden gözden geçirme tehdidi veren" bir açıklama yayınladı. 25 Aralık'ta Japonya Arap dostu bir devlet olarak kabul edildi.
Son olarak kronolojik olarak ne oldu: Japonya bir açıklama yaptı mı, yoksa Japonya Araplara dost bir devlet olarak mı görülüyordu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1965'ten itibaren, Birleşik Krallık'taki Ulusal Fizik Laboratuvarı'ndaki Donald Davies, Baran tarafından geliştirilen ile aynı mesaj yönlendirme metodolojisini bağımsız olarak geliştirdi. Baran'ınkinden daha erişilebilir bir isim olan paket dönüştürmesi olarak adlandırdı ve Birleşik Krallık'ta ülke çapında bir ağ kurmayı önerdi. 1966'da öneride bir konuşma yaptı ve ardından Savunma Bakanlığı'ndan (MoD) bir kişi ona Baran'ın çalışmalarını anlattı. Davies'in ekibinin bir üyesi (Roger Scantlebury), 1967 ACM İşletim Sistemi İlkeleri Sempozyumu'nda Lawrence Roberts ile tanıştı ve ARPANET'te kullanılmasını önerdi.
Daha sonra ne oldu, ACM sempozyumu mu yoksa Davies'in paket değiştirme önerisiyle ilgili konuşması mı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
6. yüzyılda, Ren Franka sınırları içindeydi. 9. yüzyılda Orta ve Batı Fransa arasındaki sınırın bir bölümünü oluşturdu, ancak 10. yüzyılda tamamen Kutsal Roma İmparatorluğu'nun içindeydi ve Swabia, Franconia ve Aşağı Lorraine'den geçiyordu. Hollanda ilçesindeki Ren'in ağzı, 15. yüzyılda Bourgogne Hollanda'sına geçti; Hollanda, Avrupa dini savaşları boyunca ve Nijerya'nın uzunluğu Birinci Fransız İmparatorluğu ve onun müşteri devletlerine düştüğünde Kutsal Roma İmparatorluğu'nun çöküşü sırasında tartışmalı bir bölge olarak kaldı. Üst Ren'in sol kıyısındaki Alsace, 1469'da Avusturya'nın başdükü Sigismund tarafından Burgundy'ye satıldı ve nihayetinde Otuz Yıl Savaşı'nda Fransa'ya düştü. Renland-Pfalz'daki sayısız tarihi kale, nehrin bir ticaret yolu olarak önemini kanıtlamaktadır.
1469'dan sonra Ren ne oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kuzeybatı Avrupa 22.000 yıl önce yavaş yavaş ısınmaya başladığından, donmuş yeraltı ve genişleyen alp buzulları erimeye başladı ve sonbahar-kış kar örtüleri ilkbaharda eridi. Akıntıların çoğu Ren Nehri'ne ve aşağı akış uzantısına yönlendirilmiştir. Hızlı ısınma ve bitki örtüsündeki değişimler, açık orman, yaklaşık 13.000 BP'de başladı. 9000 BP'ye gelindiğinde, Avrupa tamamen ormanlıydı. Küresel buz örtüsünün küçülmesiyle okyanus su seviyesi yükseldi ve Kanal ve Kuzey Denizi tekrar sular altında kaldı. Okyanus ve kara çöküşüne katılan erime suyu, Avrupa'nın eski kıyılarını aşırı derecede boğdu.
Yaklaşık 22.000 yıl önce başlayan alt toprak katmanlarına ne oldu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Buradan itibaren, Hollanda adı Rijn artık ana su akışı ile çakışmadığı için durum daha karmaşık hale gelir. Ren Nehri'nin su akış hacminin üçte ikisi daha batıya, Waal'a ve daha sonra Merwede ve Nieuwe Merwede (De Biesbosch) üzerinden, Meuse ile birleşerek, Hollands Diep ve Haringvliet su ağları üzerinden Kuzey Denizi'ne akar. Beneden Merwede, Hardinxveld-Giessendam yakınlarında dallar açar ve Noord olarak devam ederek, Kinderdijk köyünün yakınında Lek'e katılarak Nieuwe Maas'ı oluşturur; daha sonra Rotterdam'dan geçer ve Het Scheur ve Nieuwe Waterweg üzerinden Kuzey Denizi'ne devam eder. Oude Maas, Dordrecht yakınlarında dallar açar, daha aşağıda Nieuwe Maas'a katılarak Het Scheur'u oluşturur.
Beneden Merwede dallar ayrıldığında ne olacak? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Enerji krizi, yenilenebilir enerji, nükleer enerji ve yerli fosil yakıtlara daha fazla ilgi gösterdi. Krizden bu yana Amerikan enerji politikalarının kriz zihniyetinin egemen olduğu, pahalı hızlı düzeltmeleri ve piyasa ve teknoloji gerçeklerini görmezden gelen tek atışlı çözümleri desteklediği eleştirileri var. Girişimcilik ve yenilikçilik için bol bol alan bırakarak temel araştırmayı destekleyen istikrarlı kurallar sağlamak yerine, kongreler ve başkanlar, politik açıdan uygun çözümler vaat eden, ancak umutları şüpheli olan politikaları defalarca desteklediler.
Liderler enerji kriziyle başa çıkmak için neyi desteklediler? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Egzersiz için Tesla günde 8 ila 10 mil yürüyordu. Her gece ayak parmaklarını her ayağı için yüz kez sıkıştırdı, bunun beyin hücrelerini uyardığını söyledi.
Tesla'nın fiziksel sağlığıyla ilgilendiğini gösteren nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Konstanz Gölü üç su kütlesinden oluşur: Obersee ("yukarı göl"), Untersee ("alt göl") ve Seerhein ("Rhin Gölü") olarak adlandırılan Ren'in bir bağlantı bölümü. Göl, Almanya, İsviçre ve Avusturya'da Alpler yakınında yer almaktadır. Özellikle kıyı şeridleri, Alman Bavyera ve Baden-Württemberg eyaletlerinde, Avusturya Vorarlberg eyaletinde ve İsviçre Thurgau ve St. Gallen kantonlarında yer almaktadır. Ren Nehri, İsviçre-Avusturya sınırını izleyerek güneyden akar. Yaklaşık olarak 47°39′N 9°19′E / 47.650°N 9.317°E / 47.650; 9.317'de yer almaktadır.
Konstanz Gölü'nü haritada en doğru şekilde bulmak için hangi bilgiyi kullanırdınız? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Söylentilere göre salgın salgını Avrupa'ya ilk kez 1347'de Kırım'daki liman kenti Kaffa'da Ceneviz tüccarları aracılığıyla tanıtıldı. Jani Beg'in komutasındaki Moğol ordusunun hastalıktan muzdarip olduğu uzun bir kuşatmanın ardından ordu, sakinleri enfekte etmek için enfekte cesetleri Kaffa'nın şehir duvarlarının üzerine fırlattı. Ceneviz tüccarları gemilerle Sicilya'ya ve Avrupa'nın güneyinde bulaşan vebayı alıp kaçtılar ve oradan kuzeye yayıldılar. Bu hipotez doğru olsun ya da olmasın, savaş, kıtlık ve hava gibi çeşitli mevcut koşulların Kara Ölüm'ün şiddetine katkıda bulunduğu açıktır.
Kara Ölüm nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Hem 1708'de Yabancı Protestanların Vatandaşlaştırma Yasası'nın kabul edilmesinden önce hem de sonra, tahminen 50.000 Protestan Valonya ve Hugenot İngiltere'ye kaçtı ve birçoğu İrlanda'ya ve başka yerlere taşındı. Göreceli olarak, bu, tek bir etnik topluluğun Britanya'ya gelmiş geçmiş en büyük göç dalgalarından biriydi. Londra'da sürgüne gönderilen topluluğa önderlik eden önde gelen Huguenot ilahiyatçı ve yazar Andrew Lortie (doğum adı André Lortie), Papa'yı eleştirdikleri ve ayin sırasında transsubstantiasyon doktrini açıkladıkları için ünlendi.
Lortie'nin İngilizce ismi nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Hem 1708'de Yabancı Protestanların Vatandaşlaştırma Yasası'nın kabul edilmesinden önce hem de sonra, tahminen 50.000 Protestan Valonya ve Hugenot İngiltere'ye kaçtı ve birçoğu İrlanda'ya ve başka yerlere taşındı. Göreceli olarak, bu, tek bir etnik topluluğun Britanya'ya gelmiş geçmiş en büyük göç dalgalarından biriydi. Londra'da sürgüne gönderilen topluluğa önderlik eden önde gelen Huguenot ilahiyatçı ve yazar Andrew Lortie (doğum adı André Lortie), Papa'yı eleştirdikleri ve ayin sırasında transsubstantiasyon doktrini açıkladıkları için ünlendi.
Lortie'nin seçtiği isim nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Genel olarak, üç inşaat sektörü vardır: binalar, altyapı ve endüstriyel. Bina yapımı genellikle konut ve konut dışı (ticari / kurumsal) olarak ayrılır. Altyapı genellikle ağır / otoyol, ağır sivil veya ağır mühendislik olarak adlandırılır. Büyük kamu çalışmaları, barajlar, köprüler, otoyollar, su/atık su ve kamu hizmetleri dağıtımını içerir. Endüstriyel, rafinerileri, kimyasal işlemleri, elektrik üretimi, değirmenleri ve imalat tesislerini içerir. Endüstrinin sektörlere veya pazarlara bölünmesinin başka yolları da var.
Altyapı inşaatında ortak bir tema nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Hükümet tarafından Yeni Fransa'ya yerleşmelerinin engellendiği için, Jessé de Forest liderliğindeki Hugenotlar, 1624'te Kuzey Amerika'ya yelken açtı ve bunun yerine Hollanda kolonisi Yeni Hollanda'da (daha sonra New York ve New Jersey'ye dahil edildi) yerleşti; Ayrıca Nova Scotia da dahil olmak üzere Büyük Britanya'nın kolonileri. New Amsterdam'ın bir dizi ailesi, önceki yüzyılda Hollanda'ya mülteci olarak göç etmiş olan Huguenot kökenliydi. Hugenotlar 1628'de L'Église française à la Nouvelle-Amsterdam (Yeni Amsterdam'daki Fransız kilisesi) olarak bir cemaat kurdular. Bu kilise bugün Episkopal (Anglikan) komünyonunun bir parçası olan L'Eglise du Saint-Esprit olarak devam ediyor ve dünyanın her yerinden Fransızca konuşan New Yorkluları karşılıyor. New Amsterdam'a vardıklarında, Huguenotlara kalıcı bir yerleşim için Long Island'daki Manhattan'ın tam karşısındaki arazi teklif edildi ve Newtown Creek'in sonundaki limanı seçtiler ve Brooklyn'de yaşayan ilk Avrupalılar oldular.
Episcopal'ın eşanlamı nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Günlük programlama, hafta içi saat 11:00'den 15:00'e kadar (saat 12:00'de bir saatlik bir mola ile) sunulmaktadır. Doğu / Pasifik istasyonları için haber yayınları, konuşma şovları veya sendikalı programlar gibi yerel olarak üretilen diğer programlar) The View ve The Chew ve General Hospital sabun operasını içeren konuşma / yaşam tarzı şovları. ABC Haberleri programlaması, hafta içi saat 7:00 ile 9:00 arasında Good Morning America'yı (hafta sonları bir saatlik yayınlarla birlikte); ABC World News Tonight'ın (hafta sonları yayınları spor yayınlarının programın zaman dilimine girmesi nedeniyle zaman zaman kısaltmaya veya önlemeye tabi tutulur), Pazar siyasi konuşma programı This Week, sabah haber programları World News Now ve America This Morning ve geç gece haber dergisi Nightline'ı içerir. Gece geç saatlerde Jimmy Kimmel Live! programı yayınlanır.
Yerel halkın neyi ele geçirmesine izin veriliyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
The Game'den 23 yıl daha eski olan Harvard-Yale Regatta, iki okul arasındaki atletik rekabetin orijinal kaynağıydı. Her yıl Haziran ayında Doğu Connecticut'taki Thames Nehri'nde düzenlenir. Harvard ekibi, ülkedeki en iyi kürek takımlarından biri olarak kabul edilir. Bugün, Harvard Crimson erkekler buz hokeyi takımı (Cornell'e karşı güçlü bir rekabet ile), squash ve hatta yakın zamanda NCAA erkekler ve kadınlar eskrim şampiyonluğu gibi diğer sporlarda üst düzey takımlara sahip. Harvard ayrıca 2003'te Kolejlerarası Yelkencilik Derneği Ulusal Şampiyonasını kazandı.
Harvard'ın sadece kürek çekmekle yetinmediğini gösteren nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
En sık kullanılan indirgeme bir polinom zaman indirgeme. Bu, azaltma işleminin polinom zamanını aldığı anlamına gelir. Örneğin, bir tamsayının karesi sorunu, iki tamsayının çarpımı sorunu olarak azaltılabilir. Bu, iki tam sayının çarpımı için bir algoritmanın bir tam sayının karesini çıkarmak için kullanılabileceği anlamına gelir. Gerçekten de, bu, çarpma algoritmasının her iki girişine de aynı giriş vererek yapılabilir. Böylece, karenin çarpımdan daha zor olmadığını görüyoruz, çünkü karenin çarpmaya indirgenmesi mümkündür.
Polinomial zaman azaltma yönteminin başka bir örneği nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Modern Fransa'daki yaklaşık bir milyon Protestan, nüfusun yaklaşık % 2'sini temsil eder. Çoğu, Fransa'nın kuzeydoğusundaki Alsace'de ve güneydeki Cévennes dağ bölgesinde yoğunlaşmıştır. Fransız Avustralyalılardan oluşan bir diaspora, yüzyıllar sürgünden sonra bile kendilerini Huguenot olarak görmektedir. Uzun zamandır Avustralya toplumuna entegre olmuş olan Huguenot Society of Australia, topluluğun soyağacı araştırma hizmetlerinin yardımıyla kültürel mirasını benimsemesi ve koruması için teşvik edilmektedir.
Fransa'nın nüfusunun yaklaşık %2'si sayıca ne kadardır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Los Angeles, Orange, San Diego, San Bernardino ve Riverside ilçeleri, eyaletin en kalabalık beş ilçesidir ve hepsi Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en kalabalık 15 ilçede yer almaktadır.
Orange County ve San Diego County'nin ortak noktası nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Yuan hanedanlığı, yerli olmayan Çinlilerin tüm Çin'i yönettiği ilk dönemdi. Moğolistan tarihçiliğinde, genellikle Moğol İmparatorluğu'nun devamı olarak kabul edilir. Moğollar, Sonsuz Cennete tapınmak için yaygın olarak bilinir ve geleneksel Moğol ideolojisine göre Yuan, "sonsuz sayıda varlığın başlangıcı, barış ve mutluluğun temeli, devlet gücü, birçok halkın hayali, bunun dışında büyük veya değerli bir şey yoktur" olarak kabul edilir. Öte yandan, Çin'in geleneksel tarihçesinde, Yuan hanedanlığı genellikle Song hanedanlığı ile Ming hanedanlığı arasındaki meşru hanedanlık olarak kabul edilir. Bununla birlikte, Yuan hanedanı, Kublai Khan'ın Yuan'ın 1271'de resmi olarak kurulmasından önce Moğol İmparatorluğu'nu kapsayacak şekilde geleneksel olarak sıklıkla genişletilmiştir. Geleneksel tarih yazımının yanı sıra resmi görüşlere rağmen (Yuan hanedanını deviren Ming hanedanı hükümeti dahil), Yuan hanedanını Çin'in meşru bir hanedanı olarak değil, yabancı egemenlik dönemi olarak gören Çinliler de var. Sonuncusu, Han Çinlilerinin ikinci sınıf vatandaşlar olarak muamele gördüğüne ve Çin'in ekonomik ve bilimsel olarak durgunlaştığına inanmaktadır.
Moğol ideolojisinde Yuan'dan başka ne var ki? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Karmaşıklık sınıflarını tanımlamak için birçok türde Turing makinesi kullanılır, örneğin deterministik Turing makineleri, olasılıklı Turing makineleri, deterministik olmayan Turing makineleri, kuantum Turing makineleri, simetrik Turing makineleri ve alternatif Turing makineleri. Hepsi prensip olarak eşit derecede güçlüdür, ancak kaynaklar (zaman veya alan gibi) sınırlı olduğunda, bunlardan bazıları diğerlerinden daha güçlü olabilir.
Hangi Turing makinesini kullanmaya karar verirken önemli olan nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Dış yüzeyinde genellikle yüzmek için kullanılan yüzme levhaları olarak adlandırılan sekiz tarak sırası vardır. Satırlar, ağzın yakınından ("oral kutup") karşı ucuna ("aboral kutup") doğru yönlendirilir ve vücut etrafında daha az ya da daha az eşit olarak uzanır, ancak aralık kalıpları türlere göre değişir ve çoğu türde tarak satırları, aboral kutuptan ağza doğru olan mesafenin sadece bir kısmını kaplar. Her sırada "çiviler" (aynı zamanda "tenes" veya "çivit levhaları" olarak da adlandırılır) vardır ve her biri 2 milimetreye kadar olan binlerce alışılmadık uzunlukta kılcıklardan oluşur. 9 + 2 şeklinde düzenlenmiş bir iplik yapısına sahip olan geleneksel kılcıkların ve flagellerin aksine, bu kılcıklar 9 + 3 şeklinde düzenlenmiştir ve ekstra kompakt ipliklerin destekleyici bir işlevi olduğu düşünülür. Bunlar normalde itici vuruş ağızdan uzak olsun diye vuruyorlar, ancak yönlerini de tersine çevirebilirler. Bu nedenle ctenophores genellikle denizanasının aksine ağzının işaret ettiği yönde yüzer. Yırtıcılardan kaçmaya çalışırken, bir tür normal hızının altı katına kadar hızlanabilir; Bazı diğer türler kaçış davranışlarının bir parçası olarak, tarak plaka sineklerinin güç vuruşunu tersine çevirerek yönü tersine çevirir.
Oral direk olarak bilinen nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Los Angeles, Orange, San Diego, San Bernardino ve Riverside ilçeleri, eyaletin en kalabalık beş ilçesidir ve hepsi Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en kalabalık 15 ilçede yer almaktadır.
Bir ilçeden daha büyük olan nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Merkez bahçe, Kim Wilkie tarafından yeniden tasarlandı ve 5 Temmuz 2005'te John Madejski Bahçesi olarak açıldı. Tasarım, geleneksel ve modernin ince bir karışımıdır, düzen resmi; alanı resepsiyonlar, toplantılar veya sergi amaçlı kullanmak için boşaltılabilen kenarında basamaklarla taştan döşenmiş eliptik bir su özelliği vardır. Bu, yenilenme odalarına giden bronz kapıların önündedir, çimlerle çevrili bir merkez yolu heykel galerisine götürür; kuzey, doğu ve batı tarafları, güneydeki cephe boyunca devam eden yollarla önündeki yollarla müze duvarları boyunca otlu sınırlara sahiptir; kuzey cephe tarafından iki köşede Amerikan Sweetgum ağacı dikilmiştir; çimlerin güney, doğu ve batı kenarlarında yaz aylarında portakal ve limon ağaçları içeren cam bitkiler vardır, bunlar kış aylarında bay ağaçları ile değiştirilmektedir.
Resepsiyonlar için kullanılan su kaynağının arkasında ne var? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Harvard'ın Yale'le atletik rekabeti, karşılaştığı her sporda yoğunlaşır ve her sonbaharda 1875'e kadar uzanan ve genellikle sadece "Oyun" olarak adlandırılan yıllık futbol toplantısında zirveye ulaşır. Harvard'ın futbol takımı, bir yüzyıl önce futbolun ilk günlerinde olduğu gibi artık ülkenin en iyilerinden biri olmasa da (1920'de Rose Bowl'u kazandı), hem o hem de Yale, oyunun oynandığı şekli etkiledi. 1903'te Harvard Stadyumu, ülkedeki türünün ilk kalıcı demir beton stadyumu ile futbolda yeni bir çağ başlattı. Stadyumun yapısı aslında üniversite oyununun evriminde rol oynadı. Walter Camp (Yale futbol takımının eski kaptanı), bu sporda ölüm ve ciddi yaralanmaların kaygı verici sayısını azaltmak için, sahanın genişletilmesini ve oyunun açılmasını önerdi. Fakat stadyum çok dar olduğundan daha geniş bir oyun alanı yer alıyordu. Bu yüzden başka adımlar atılmalıydı. Camp bunun yerine 1906 sezonu için devrimci yeni kuralları destekleyecekti. Bunlar arasında, belki de sporun tarihindeki en önemli kural değişikliği olan ileri geçişin yasallaştırılması vardı.
Camp'ın alma mater'i ne değil? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Günlük programlama, hafta içi saat 11:00'den 15:00'e kadar (saat 12:00'de bir saatlik bir mola ile) sunulmaktadır. Doğu / Pasifik istasyonları için haber yayınları, konuşma şovları veya sendikalı programlar gibi yerel olarak üretilen diğer programlar) The View ve The Chew ve General Hospital sabun operasını içeren konuşma / yaşam tarzı şovları. ABC Haberleri programlaması, hafta içi saat 7:00 ile 9:00 arasında Good Morning America'yı (hafta sonları bir saatlik yayınlarla birlikte); ABC World News Tonight'ın (hafta sonları yayınları spor yayınlarının programın zaman dilimine girmesi nedeniyle zaman zaman kısaltmaya veya önlemeye tabi tutulur), Pazar siyasi konuşma programı This Week, sabah haber programları World News Now ve America This Morning ve geç gece haber dergisi Nightline'ı içerir. Gece geç saatlerde Jimmy Kimmel Live! programı yayınlanır.
Hafta sonları 60 dakikalık ne var? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Günlük programlama, hafta içi saat 11:00'den 15:00'e kadar (saat 12:00'de bir saatlik bir mola ile) sunulmaktadır. Doğu / Pasifik istasyonları için haber yayınları, konuşma şovları veya sendikalı programlar gibi yerel olarak üretilen diğer programlar) The View ve The Chew ve General Hospital sabun operasını içeren konuşma / yaşam tarzı şovları. ABC Haberleri programlaması, hafta içi saat 7:00 ile 9:00 arasında Good Morning America'yı (hafta sonları bir saatlik yayınlarla birlikte); ABC World News Tonight'ın (hafta sonları yayınları spor yayınlarının programın zaman dilimine girmesi nedeniyle zaman zaman kısaltmaya veya önlemeye tabi tutulur), Pazar siyasi konuşma programı This Week, sabah haber programları World News Now ve America This Morning ve geç gece haber dergisi Nightline'ı içerir. Gece geç saatlerde Jimmy Kimmel Live! programı yayınlanır.
Hafta sonları sabahları ne gösteriliyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Genel olarak AB hukukunun üstünlüğü kabul edilse de, tüm AB yasaları vatandaşlara taleplerde bulunma hakkı vermez: yani, tüm AB yasalarının "doğrudan etkisi" yoktur. Van Gend en Loos v. Nederlandse Administratie der Belastingen davasında, Antlaşmaların (ve AB Düzenlemelerinin) hükümlerinin (1) açık ve belirsiz, (2) koşulsuz ve (3) AB veya ulusal yetkililerin bunları uygulamak için daha fazla eylemde bulunmasını gerektirmediği takdirde doğrudan etkili olduğu belirtilmiştir. Bir posta şirketi olan Van Gend en Loos, Almanya'dan Hollanda'ya üre-formaldehit plastikleri ithal ederken, artık ABM 30'lu maddenin Hollanda Gümrük Yetkilileri'nin tarife almasını engellediğini iddia etti. Bir Hollanda mahkemesinin başvuruda bulunmasının ardından, Mahkeme, Antlaşmalar'da vatandaşlara veya şirketlere taleplerde bulunma hakkı "açıkça" tanımlanmamış olsa da, bu hakların verilebileceğini belirtti. Tarihsel olarak, uluslararası antlaşmalar sadece devletlerin uygulanması için yasal iddialara sahip olmalarına izin vermişti, ancak Adalet Divanı "Cemiyet, uluslararası hukukun yeni bir yasal düzenini oluşturduğunu" ilan etti. Madde 30'da açıkça, koşulsuz ve hemen, iyi bir gerekçe olmaksızın, ticarete hiçbir miktarsal kısıtlama koyulmayacağını belirttiği için, Van Gend en Loos, tarife için ödediği parayı geri alabilirdi. AB düzenlemeleri bu anlamda Antlaşma hükümleriyle aynıdır, çünkü ABMS 288'in belirttiği gibi, "tüm Üye Devletlerde doğrudan uygulanır". Üye devletler, karışıklığı önlemek için, düzenlemeleri kendi hukuklarında çoğaltmamakla yükümlüdür. Örneğin, Komisyon/İtalya davasında, Mahkeme, İtalya'nın hem çiftçilere inekleri kesmek için prim ödeme (süt aşırı üretimini azaltmak için) düzenlemesini uygulamamasıyla hem de çeşitli eklemelerle bir kararnamede kuralları yeniden üreterek Antlaşmalardan kaynaklanan bir yükümlülüğü ihlal ettiğini belirtti. Mahkeme, "Yönetmelikler, yalnızca yayınlanmasıyla yürürlüğe girer" ve uygulanması, "aynı anda ve...
AB'nin yapısı nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
San Bernardino-Riverside bölgesi, San Bernardino ve Downtown Riverside'da bulunan Downtown San Bernardino, Hospitality Business / Financial Centre, University Town iş bölgelerini sürdürmektedir.
Aziz için kullanılan İngilizce kelime için İtalyanca kelime eşdeğeri nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Yuan hanedanlığı, yerli olmayan Çinlilerin tüm Çin'i yönettiği ilk dönemdi. Moğolistan tarihçiliğinde, genellikle Moğol İmparatorluğu'nun devamı olarak kabul edilir. Moğollar, Sonsuz Cennete tapınmak için yaygın olarak bilinir ve geleneksel Moğol ideolojisine göre Yuan, "sonsuz sayıda varlığın başlangıcı, barış ve mutluluğun temeli, devlet gücü, birçok halkın hayali, bunun dışında büyük veya değerli bir şey yoktur" olarak kabul edilir. Öte yandan, Çin'in geleneksel tarihçesinde, Yuan hanedanlığı genellikle Song hanedanlığı ile Ming hanedanlığı arasındaki meşru hanedanlık olarak kabul edilir. Bununla birlikte, Yuan hanedanı, Kublai Khan'ın Yuan'ın 1271'de resmi olarak kurulmasından önce Moğol İmparatorluğu'nu kapsayacak şekilde geleneksel olarak sıklıkla genişletilmiştir. Geleneksel tarih yazımının yanı sıra resmi görüşlere rağmen (Yuan hanedanını deviren Ming hanedanı hükümeti dahil), Yuan hanedanını Çin'in meşru bir hanedanı olarak değil, yabancı egemenlik dönemi olarak gören Çinliler de var. Sonuncusu, Han Çinlilerinin ikinci sınıf vatandaşlar olarak muamele gördüğüne ve Çin'in ekonomik ve bilimsel olarak durgunlaştığına inanmaktadır.
Yuan Hanedanlığı neyin bir parçası? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Magicicada cinsinden olan cikanların kullandığı evrimsel strateji, asal sayıları kullanır. Bu böcekler hayatlarının çoğunu yer altında larva olarak geçirirler. Sadece 7, 13 ya da 17 yıl sonra yavrular ve sonra yuvalarından çıkarlar, bu noktada uçup, üreme yaparlar ve en fazla birkaç hafta sonra ölürler. Bunun mantığının, ortaya çıkışlar arasındaki asal sayı aralıklarının, yırtıcıların Magicicadas'ta yırtıcı olarak uzmanlaşabilecekleri için evrimleşmesini çok zorlaştırdığı düşünülmektedir. Eğer Magicicadas'lar, her 12 yılda bir, asal sayısız aralıklarla ortaya çıkarsa, o zaman her 2, 3, 4, 6 veya 12 yılda bir ortaya çıkan yırtıcılar, onlarla kesinlikle karşılaşacaktır. 200 yıllık bir dönemde, ortalama yırtıcı popülasyonları, 14 ve 15 yıllık cikanların varsayımsal salgınları sırasında, 13 ve 17 yıllık cikanların salgınları sırasında% 2'ye kadar daha yüksek olacaktır. Küçük olmasına rağmen, bu avantaj, doğal seçilimin bu böcekler için asal sayılı bir yaşam döngüsü lehine hareket etmesi için yeterli gibi görünüyor.
Çekirgelerin avantajı nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Hollanda'nın en önemli doğal bölgesi olan Ren-Maas Deltası, Ren'in Waal ve Nederrijn'e bölünmesiyle Hollanda-Almanya sınırına yakın Millingen aan de Rijn yakınlarında başlar. Ren Nehri suyun çoğunu sağladığından, daha kısa olan Ren Deltası terimi yaygın olarak kullanılır. Bununla birlikte, bu isim aynı zamanda Ren'in Konstanz Gölü'ne girdiği nehir deltası için de kullanılır, bu nedenle daha büyük olanına Ren-Meuse deltası veya hatta Ren-Meuse-Scheldt deltası denmesi daha açıktır, çünkü Scheldt aynı deltada sona erer.
Daha büyük bir delta için en iyi isim nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Hukuk güvenliği kavramı, 1960'lardan beri Avrupa Adalet Divanı tarafından Avrupa Birliği hukukunun genel ilkelerinden biri olarak kabul edilmiştir. Bu, uluslararası hukukun ve kamu hukukun önemli bir genel ilkesidir ve Avrupa Birliği hukukundan daha öncedir. Avrupa Birliği hukukunun genel bir ilkesi olarak, kanunun kesin olması, açık ve kesin olması ve özellikle finansal yükümlülüklere uygulandığında yasal etkileri öngörülebilir olması gerektiği anlamına gelir. Avrupa Birliği'nde yasal etkiye sahip olacak yasaların kabul edilmesinin uygun bir yasal dayanağa sahip olması gerekir. Üye devletlerdeki Avrupa Birliği hukukunu uygulayan mevzuat, yasalara tabi olanlar tarafından açıkça anlaşılabilir şekilde yazılmalıdır. Avrupa Birliği hukukunda, genel hukuk güvenliği ilkesi, sonradan yürürlüğe giren yasaları yasaklar, yani yasalar yayınlanmadan önce yürürlüğe girmemelidir. Kanun güvenliği ve iyi niyet ilkelerine dayanan meşru beklenti doktrini, aynı zamanda Avrupa Birliği hukukundaki genel hukuk güvenliği ilkesinin merkezi bir unsurudur. Yasal beklentiler doktrini bunu ve "kanunun olduğu gibi ya da olduğu gibi görünen bir yasa temelinde iyi niyetle hareket edenlerin beklentilerinde hayal kırıklığına uğramaması" gerektiğini savunuyor.
Hukuk güvenliği kavramı nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Doctor Who birçok kez sahneye çıktı. 1970'lerin başlarında, Trevor Martin Doctor Who'da rol aldı ve Daleks in the Seven Keys to Doomsday. 1980'lerin sonlarında, Jon Pertwee ve Colin Baker, Doctor Who <unk> The Ultimate Adventure adlı bir oyunda Doktor'u farklı zamanlarda oynadılar. Pertwee hastalanırken iki performans için, David Banks (Cybermen'i oynadığı için daha iyi bilinir) Doktor'u oynadı. Diğer orijinal oyunlar amatör yapımlar olarak sahnelendi, diğer aktörler Doktor'u canlandırdılar, Terry Nation ise 1960'ların sonlarında kurulmuş bir sahne oyunu olan Daleklerin Laneti'ni yazdı, ancak Doktor olmadan.
Bu paragrafta bahsedilen en eski dönem nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Doctor Who birçok kez sahneye çıktı. 1970'lerin başlarında, Trevor Martin Doctor Who'da rol aldı ve Daleks in the Seven Keys to Doomsday. 1980'lerin sonlarında, Jon Pertwee ve Colin Baker, Doctor Who <unk> The Ultimate Adventure adlı bir oyunda Doktor'u farklı zamanlarda oynadılar. Pertwee hastalanırken iki performans için, David Banks (Cybermen'i oynadığı için daha iyi bilinir) Doktor'u oynadı. Diğer orijinal oyunlar amatör yapımlar olarak sahnelendi, diğer aktörler Doktor'u canlandırdılar, Terry Nation ise 1960'ların sonlarında kurulmuş bir sahne oyunu olan Daleklerin Laneti'ni yazdı, ancak Doktor olmadan.
İki oyunda yer değiştiren oyuncunun adı neydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1874'te Tesla, Gračac yakınlarındaki Tomingaj'a kaçarak Smiljan'da Avusturya-Macaristan Ordusu'na çağrılmaktan kaçtı. Orada, dağları avcı kıyafetiyle keşfetti. Tesla, doğa ile olan bu temasın onu hem fiziksel hem de zihinsel olarak güçlendirdiğini söyledi. Tomingaj'dayken birçok kitap okudu ve daha sonra Mark Twain'in eserlerinin daha önceki hastalığından mucizevi bir şekilde kurtulmasına yardımcı olduğunu söyledi.
Metinde bahsedilen ilk şehir hangisi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1466'da Paris'te belki de 40.000 kişi vebadan öldü. 16. ve 17. yüzyıllar boyunca, veba Paris'te zamanın yaklaşık yüzde 30'unda mevcuttu. Kara Ölüm, Rusya'ya devam etmeden önce üç yıl boyunca Avrupa'yı harap etti. 1350 ile 1490 yılları arasında ülkenin bir yerinde 25 kez hastalık ortaya çıktı. 1563'te, 1593'te, 1603'te, 1625'te, 1636'da ve 1665'te veba salgınları Londra'yı harap etti ve bu yıllarda nüfusu % 10 ila % 30 oranında azaldı. Amsterdam nüfusunun% 10'undan fazlası 1623'te ve tekrar 1635'te, 1655'te ve 1664'te öldü. Venedik'te veba 1361 ve 1528 yılları arasında 22 kez meydana geldi. 1576-77 vebası Venedik'te 50.000 kişiyi öldürdü, nüfusun neredeyse üçte birini. Orta Avrupa'daki son salgınlar arasında 1629-1631 İtalyan Salgını, Otuz Yıl Savaşı sırasında birlik hareketleriyle ilişkili ve 1679'da Viyana'nın Büyük Salgını yer alıyor. 1348'de Norveç nüfusunun %60'ından fazlası öldü. Son veba salgını 1654'te Oslo'yu harap etti.
İkinci salgından sonra Amsterdam'da veba ilk kez ne zaman görüldü? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Dolayısıyla, 6 asal sayılmaz. Sağdaki resim, 12'nin birincil sayı olmadığını gösteriyor: 12 = 3 · 4. 2'den daha büyük bir çift sayı asal sayılmaz çünkü tanım gereği, herhangi bir n sayısının en az üç ayrı paydacısı vardır, yani 1, 2 ve n. Bu, n'nin asal değeri olmadığını gösterir. Buna göre, tuhaf asal terimi, 2'den büyük herhangi bir asal sayıya atıfta bulunur. Benzer şekilde, normal ondalık sisteminde yazıldığında, 5'ten büyük tüm asal sayılar 1, 3, 7 veya 9 ile biter, çünkü çift sayılar 2'nin katlarıdır ve 0 veya 5 ile biten sayılar 5'in katlarıdır.
Bir asal sayının en yüksek son basamağı nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Magicicada cinsinden olan cikanların kullandığı evrimsel strateji, asal sayıları kullanır. Bu böcekler hayatlarının çoğunu yer altında larva olarak geçirirler. Sadece 7, 13 ya da 17 yıl sonra yavrular ve sonra yuvalarından çıkarlar, bu noktada uçup, üreme yaparlar ve en fazla birkaç hafta sonra ölürler. Bunun mantığının, ortaya çıkışlar arasındaki asal sayı aralıklarının, yırtıcıların Magicicadas'ta yırtıcı olarak uzmanlaşabilecekleri için evrimleşmesini çok zorlaştırdığı düşünülmektedir. Eğer Magicicadas'lar, her 12 yılda bir, asal sayısız aralıklarla ortaya çıkarsa, o zaman her 2, 3, 4, 6 veya 12 yılda bir ortaya çıkan yırtıcılar, onlarla kesinlikle karşılaşacaktır. 200 yıllık bir dönemde, ortalama yırtıcı popülasyonları, 14 ve 15 yıllık cikanların varsayımsal salgınları sırasında, 13 ve 17 yıllık cikanların salgınları sırasında% 2'ye kadar daha yüksek olacaktır. Küçük olmasına rağmen, bu avantaj, doğal seçilimin bu böcekler için asal sayılı bir yaşam döngüsü lehine hareket etmesi için yeterli gibi görünüyor.
Çekirgeler yer altında ortalama kaç yıl geçirebilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Merkez bahçe, Kim Wilkie tarafından yeniden tasarlandı ve 5 Temmuz 2005'te John Madejski Bahçesi olarak açıldı. Tasarım, geleneksel ve modernin ince bir karışımıdır, düzen resmi; alanı resepsiyonlar, toplantılar veya sergi amaçlı kullanmak için boşaltılabilen kenarında basamaklarla taştan döşenmiş eliptik bir su özelliği vardır. Bu, yenilenme odalarına giden bronz kapıların önündedir, çimlerle çevrili bir merkez yolu heykel galerisine götürür; kuzey, doğu ve batı tarafları, güneydeki cephe boyunca devam eden yollarla önündeki yollarla müze duvarları boyunca otlu sınırlara sahiptir; kuzey cephe tarafından iki köşede Amerikan Sweetgum ağacı dikilmiştir; çimlerin güney, doğu ve batı kenarlarında yaz aylarında portakal ve limon ağaçları içeren cam bitkiler vardır, bunlar kış aylarında bay ağaçları ile değiştirilmektedir.
Resepsiyonlar için kullanılan alanın kenarındaki taşın planı nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik: