answer
stringclasses
357 values
question
stringlengths
82
518
Magicicada cinsinden olan cikanların kullandığı evrimsel strateji, asal sayıları kullanır. Bu böcekler hayatlarının çoğunu yer altında larva olarak geçirirler. Sadece 7, 13 ya da 17 yıl sonra yavrular ve sonra yuvalarından çıkarlar, bu noktada uçup, üreme yaparlar ve en fazla birkaç hafta sonra ölürler. Bunun mantığının, ortaya çıkışlar arasındaki asal sayı aralıklarının, yırtıcıların Magicicadas'ta yırtıcı olarak uzmanlaşabilecekleri için evrimleşmesini çok zorlaştırdığı düşünülmektedir. Eğer Magicicadas'lar, her 12 yılda bir, asal sayısız aralıklarla ortaya çıkarsa, o zaman her 2, 3, 4, 6 veya 12 yılda bir ortaya çıkan yırtıcılar, onlarla kesinlikle karşılaşacaktır. 200 yıllık bir dönemde, ortalama yırtıcı popülasyonları, 14 ve 15 yıllık cikanların varsayımsal salgınları sırasında, 13 ve 17 yıllık cikanların salgınları sırasında% 2'ye kadar daha yüksek olacaktır. Küçük olmasına rağmen, bu avantaj, doğal seçilimin bu böcekler için asal sayılı bir yaşam döngüsü lehine hareket etmesi için yeterli gibi görünüyor.
Çekirgeler yer altında en uzun ne kadar süre kalabilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Dolayısıyla, 6 asal sayılmaz. Sağdaki resim, 12'nin birincil sayı olmadığını gösteriyor: 12 = 3 · 4. 2'den daha büyük bir çift sayı asal sayılmaz çünkü tanım gereği, herhangi bir n sayısının en az üç ayrı paydacısı vardır, yani 1, 2 ve n. Bu, n'nin asal değeri olmadığını gösterir. Buna göre, tuhaf asal terimi, 2'den büyük herhangi bir asal sayıya atıfta bulunur. Benzer şekilde, normal ondalık sisteminde yazıldığında, 5'ten büyük tüm asal sayılar 1, 3, 7 veya 9 ile biter, çünkü çift sayılar 2'nin katlarıdır ve 0 veya 5 ile biten sayılar 5'in katlarıdır.
Bir asal sayının sonlanabileceği en küçük sayı nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
ABC'nin ana beslemesi, The Walt Disney Company'nin ABD televizyon özellikleri için yerel çözünürlük biçimi olan 720p yüksek çözünürlükte iletilmektedir. Bununla birlikte, Hearst Televizyonunun 16 ABC bağlı istasyonunun çoğu, ağın programlamasını 1080i HD'de yayınlarken, çeşitli şirketlere ait diğer 11 bağlı kuruluş, diğer büyük ağların ABC programlamasını dijital alt kanalda taşıyan bağlı kuruluşları için teknik gereklilikler nedeniyle veya birincil ABC bağlı kuruluşu, yayın ekipmanlarını HD'de sunulmasına izin vermek için henüz yükseltmediği için ağ beslemesini 480i standart tanımda taşır.
Bir istasyonun HD ya da SD olarak yayınlanmasının ana faktörü nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Fransa'daki Katolik Kilisesi ve üyelerinin birçoğu Hugenota karşı çıktı. Huguenot vaizler ve cemaat üyeleri ibadet için bir araya gelmeye çalışırken saldırıya uğradılar. Bu zulmün zirvesi, 5.000 ila 30.000 kişinin öldürüldüğü Aziz Bartolomeo Günü katliamıydı, ancak bunun altında yatan siyasi nedenler de vardı, çünkü bazı Hugenotlar Güney Fransa'da ayrı güç merkezleri kurmaya çalışan soylulardı. Hugenotlar, Fransız Katoliklere karşı misilleme yapmak için kendi milislerini kurdular.
Bir nesnenin ya da kişinin altından yukarısına kadar olan ölçümüne ne denir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Fonksiyon problemleri kavramının karar problemleri kavramından çok daha zengin olduğunu düşünmek caziptir. Bununla birlikte, işlevsel problemler karar problemleri olarak yeniden yapılandırılabileceğinden, bu gerçekte böyle değildir. Örneğin, iki tam sayının çarpımı, üçlülerin kümesi (a, b, c) olarak ifade edilebilir, böylece a × b = c ilişkisi geçerlidir. Belirli bir üçlünün bu kümenin bir üyesi olup olmadığına karar vermek, iki sayının çarpım problemini çözmeye karşılık gelir.
Bir aktörün oyun ya da yapımdaki rollerini değiştirdiği fiilin adı nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Fonksiyon problemleri kavramının karar problemleri kavramından çok daha zengin olduğunu düşünmek caziptir. Bununla birlikte, işlevsel problemler karar problemleri olarak yeniden yapılandırılabileceğinden, bu gerçekte böyle değildir. Örneğin, iki tam sayının çarpımı, üçlülerin kümesi (a, b, c) olarak ifade edilebilir, böylece a × b = c ilişkisi geçerlidir. Belirli bir üçlünün bu kümenin bir üyesi olup olmadığına karar vermek, iki sayının çarpım problemini çözmeye karşılık gelir.
Bir şeyi korumak için kullanılan konteynırın adı nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
İngilizce konuşulan ülkelerde eczane ile en sık ilişkili iki sembol, harç ve topuz ve genellikle yazılı metinde "Rx" olarak yazılan <unk> (recipere) karakteridir. Gösteri küre de 20. yüzyılın başlarına kadar kullanıldı. Eczacılık kuruluşları genellikle Hollanda'da sıklıkla kullanılan Hygieia Kasesi, konik ölçümler ve logoslarında caduceuses gibi diğer semboller kullanır. Diğer semboller farklı ülkelerde yaygındır: Fransa, Arjantin, Birleşik Krallık, Belçika, İrlanda, İtalya, İspanya ve Hindistan'da yeşil Yunan haçı, Hollanda'da giderek daha nadir bulunan Gaper ve Almanya ve Avusturya'da kırmızı bir stilize edilmiş A harfi (Apoteke'den, Almanca'da eczacılık, İngilizce'de 'apothecary' ile aynı Yunanca kökten).
Rx sembolünün adı nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Modern tasarım eğilimi, özellikle büyük firmalar arasında daha önce ayrı uzmanlıkların birleştirilmesine yöneliktir. Geçmişte, mimarlar, iç mimarlar, mühendisler, geliştiriciler, inşaat yöneticileri ve genel müteahhitler, büyük firmalarda bile tamamen ayrı şirketler olma olasılığı daha yüksekti. Şu anda, adıyla bir "mimarlık" veya "inşaat yönetimi" firması olan bir firmanın, çalışanlar olarak ilgili tüm alanlardan uzmanlara sahip olabileceği veya her gerekli beceriyi sağlayan bir ilişkili şirkete sahip olabileceği düşünülmektedir. Bu nedenle, bu tür firmaların her biri, bir inşaat projesi için baştan sona "tek durak alışveriş" olarak kendini sunabilir. Bu, yüklenicinin bir performans spesifikasyonu aldığı ve performans spesifikasyonlarına bağlı kalarak projeyi tasarımdan inşaata kadar üstlenmesi gereken bir "tasarım yapımı" sözleşmesi olarak adlandırılır.
Tek duraklı alışveriş şirketi tarafından sağlanan projenin adı nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1874'te Tesla, Gračac yakınlarındaki Tomingaj'a kaçarak Smiljan'da Avusturya-Macaristan Ordusu'na çağrılmaktan kaçtı. Orada, dağları avcı kıyafetiyle keşfetti. Tesla, doğa ile olan bu temasın onu hem fiziksel hem de zihinsel olarak güçlendirdiğini söyledi. Tomingaj'dayken birçok kitap okudu ve daha sonra Mark Twain'in eserlerinin daha önceki hastalığından mucizevi bir şekilde kurtulmasına yardımcı olduğunu söyledi.
Bu ayette bahsedilen üçüncü kentin adı nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Güney Kaliforniya'da iki büyük şehir, Los Angeles ve San Diego, ayrıca ülkenin en büyük üç metropol alanı bulunmaktadır. 3.792.621 nüfusuyla Los Angeles, Kaliforniya'nın en kalabalık şehri ve Amerika Birleşik Devletleri'nin en kalabalık ikinci şehridir. Güneyde ve 1.307.402 nüfusuyla San Diego, eyaletin en kalabalık ikinci şehri ve ülkenin en kalabalık sekizinci şehri.
Bu pasajda bahsedilen en kuzeydeki şehir hangisidir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Koleksiyonun en nadir eşyalarından biri, 58 cm yükseklikte, 1110'a tarihlenen Gloucester Şamdanıdır. Altın bronzdan yapılmıştır; küçük figürler ve yazıtlar içeren çok ayrıntılı ve karmaşık birbirine giren dalları ile, bronz dökümün bir tur de kuvvetidir. 1180 yılına tarihlendirilen Becket Tabutu da önemlidir. Aziz Thomas Becket'in kalıntılarını içermektedir. Bu kalıntılar altın bakırdan yapılmıştır. Bir diğer önemli nokta 1351 Reichenau Crozier'dir. Burghley Nef, 1527<unk>28 tarihli bir Fransız tuz mahzenidir. Altı pençeli ve toplu ayaklı altıgenli bir altın taban üzerine oturan bir deniz kızı'nın kuyruğuna dayanan bir geminin gövdesini oluşturmak için bir nautilus kabuğu kullanır. Her iki direğin de ana ve üst yelkenleri vardır ve duvarlı savaş tepeleri altından yapılmıştır. Bu eşyalar yeni Ortaçağ ve Rönesans galerilerinde sergilenmektedir.
Bu pasajda listelenen en eski eşya nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Dış yüzeyinde genellikle yüzmek için kullanılan yüzme levhaları olarak adlandırılan sekiz tarak sırası vardır. Satırlar, ağzın yakınından ("oral kutup") karşı ucuna ("aboral kutup") doğru yönlendirilir ve vücut etrafında daha az ya da daha az eşit olarak uzanır, ancak aralık kalıpları türlere göre değişir ve çoğu türde tarak satırları, aboral kutuptan ağza doğru olan mesafenin sadece bir kısmını kaplar. Her sırada "çiviler" (aynı zamanda "tenes" veya "çivit levhaları" olarak da adlandırılır) vardır ve her biri 2 milimetreye kadar olan binlerce alışılmadık uzunlukta kılcıklardan oluşur. 9 + 2 şeklinde düzenlenmiş bir iplik yapısına sahip olan geleneksel kılcıkların ve flagellerin aksine, bu kılcıklar 9 + 3 şeklinde düzenlenmiştir ve ekstra kompakt ipliklerin destekleyici bir işlevi olduğu düşünülür. Bunlar normalde itici vuruş ağızdan uzak olsun diye vuruyorlar, ancak yönlerini de tersine çevirebilirler. Bu nedenle ctenophores genellikle denizanasının aksine ağzının işaret ettiği yönde yüzer. Yırtıcılardan kaçmaya çalışırken, bir tür normal hızının altı katına kadar hızlanabilir; Bazı diğer türler kaçış davranışlarının bir parçası olarak, tarak plaka sineklerinin güç vuruşunu tersine çevirerek yönü tersine çevirir.
Oral direk de ne olarak bilinir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Siyasi İslam (Arapça: إسلام سياسي islām siyāsī) olarak da bilinen İslamcılık, genellikle ahlaki muhafazakarlık, harfiyetçilik ve "İslam değerlerini yaşamın tüm alanlarında uygulamak" girişimleri ile karakterize edilen bir İslam canlanma hareketidir. İslamcılık, hükümetin ve toplumun Şeriat'a uygun olarak yeniden düzenlenmesini destekler. Farklı İslamcı hareketler "iki kutup arasında sallanan" olarak tanımlanmıştır: bir ucunda devrim veya istila ile ele geçirilen devlet iktidarı yoluyla toplumun İslamlaştırılması stratejisi vardır; diğer "reformist" kutupta İslamcılar toplumu "aşağıdan yukarı" yavaş yavaş İslamlaştırmak için çalışırlar. Hareketler, bir gazeteciye (Robin Wright) göre "politikayı ve hatta sınırları" yeniden tanımlayan "modern devletlerin bağımsızlık kazandığından beri Ortadoğu'yu herhangi bir eğilimden daha fazla değiştirdi".
İslamcılığın amacı nedir/ Önceki soruyu göz önüne alarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Amerikan Yayın Şirketi (ABC) (1957'den beri logosunda abc olarak stilize edilmiştir), The Walt Disney Company'nin Disney Media Networks bölümü bir yan kuruluşu olan Disney<unk>ABC Television Group'a ait bir Amerikan ticari yayın televizyon ağıdır. Ağ, Büyük Üç televizyon ağının bir parçasıdır. Şebekenin merkezi Manhattan'daki Columbus Bulvarı ve Batı 66. Cadde'de bulunmaktadır. New York, Los Angeles ve Burbank, Kaliforniya'da ek büyük ofisleri ve üretim tesisleri bulunmaktadır.
ABC ile Theme Park şirketi arasındaki ilişki nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Amerikan Yayın Şirketi (ABC) (1957'den beri logosunda abc olarak stilize edilmiştir), The Walt Disney Company'nin Disney Media Networks bölümü bir yan kuruluşu olan Disney<unk>ABC Television Group'a ait bir Amerikan ticari yayın televizyon ağıdır. Ağ, Büyük Üç televizyon ağının bir parçasıdır. Şebekenin merkezi Manhattan'daki Columbus Bulvarı ve Batı 66. Cadde'de bulunmaktadır. New York, Los Angeles ve Burbank, Kaliforniya'da ek büyük ofisleri ve üretim tesisleri bulunmaktadır.
ABC'nin Columbus Caddesi'ndeki ofisleri ile ilişkisi nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
İngilizce konuşulan ülkelerde eczane ile en sık ilişkili iki sembol, harç ve topuz ve genellikle yazılı metinde "Rx" olarak yazılan <unk> (recipere) karakteridir. Gösteri küre de 20. yüzyılın başlarına kadar kullanıldı. Eczacılık kuruluşları genellikle Hollanda'da sıklıkla kullanılan Hygieia Kasesi, konik ölçümler ve logoslarında caduceuses gibi diğer semboller kullanır. Diğer semboller farklı ülkelerde yaygındır: Fransa, Arjantin, Birleşik Krallık, Belçika, İrlanda, İtalya, İspanya ve Hindistan'da yeşil Yunan haçı, Hollanda'da giderek daha nadir bulunan Gaper ve Almanya ve Avusturya'da kırmızı bir stilize edilmiş A harfi (Apoteke'den, Almanca'da eczacılık, İngilizce'de 'apothecary' ile aynı Yunanca kökten).
Eczacı kelimesinin kökü nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Magicicada cinsinden olan cikanların kullandığı evrimsel strateji, asal sayıları kullanır. Bu böcekler hayatlarının çoğunu yer altında larva olarak geçirirler. Sadece 7, 13 ya da 17 yıl sonra yavrular ve sonra yuvalarından çıkarlar, bu noktada uçup, üreme yaparlar ve en fazla birkaç hafta sonra ölürler. Bunun mantığının, ortaya çıkışlar arasındaki asal sayı aralıklarının, yırtıcıların Magicicadas'ta yırtıcı olarak uzmanlaşabilecekleri için evrimleşmesini çok zorlaştırdığı düşünülmektedir. Eğer Magicicadas'lar, her 12 yılda bir, asal sayısız aralıklarla ortaya çıkarsa, o zaman her 2, 3, 4, 6 veya 12 yılda bir ortaya çıkan yırtıcılar, onlarla kesinlikle karşılaşacaktır. 200 yıllık bir dönemde, ortalama yırtıcı popülasyonları, 14 ve 15 yıllık cikanların varsayımsal salgınları sırasında, 13 ve 17 yıllık cikanların salgınları sırasında% 2'ye kadar daha yüksek olacaktır. Küçük olmasına rağmen, bu avantaj, doğal seçilimin bu böcekler için asal sayılı bir yaşam döngüsü lehine hareket etmesi için yeterli gibi görünüyor.
Çekirgelerin yer altında geçirebileceği en kısa süre nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1970'te ABC, Pazartesi akşamı Futbolu'nu Pazartesi prime time programının bir parçası olarak yayınladı; program, ağ için bir hit oldu ve 2006 yılına kadar National Football League'nin (NFL) haftanın önde gelen maçı olarak görev yaptı. O yıl yayın anlaşmasının bir parçası olarak NBC'ye taşınan Sunday Night Football, MNF'nin ESPN'ye taşınmasını sağlayan bir yayın anlaşmasının bir parçası olarak ligin marquee oyunu olarak devraldı. Goldenson'a göre, Pazartesi Gecesi Futbolu, ABC'nin düzenli olarak% 15 <unk>% 16'lık bir izleyici payı kazanmasına yardımcı oldu; ABC Sports, haftalık bütçeyi ABC'nin prime time programı için rekabet eden ağlarda yedi gün yerine sadece altı güne yeniden tahsis etmek için Pazartesi gecesi zaman aralığı için bütçeyi yönetti. 1970 aynı zamanda uzun süredir yayımlanan All My Children da dahil olmak üzere birçok sabun operasının prömiyerini gördü.
Bahsedilen üçüncü ağ nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Başkanlık eden memurların masasının önünde, gümüşten yapılmış ve İskoçya nehirlerinden alınan altınla kaplanmış ve şu kelimelerle yazılmış olan parlamenter çakmak vardır: Bilgelik, Merhamet, Adalet ve Bütünlük. İskoçya Yasasının ilk kelimeleri olan İskoç Parlamentosu olacak kelimeleri, Parlamento toplantılarında resmi bir tören rolü olan ve Parlamento'nun kanun yapma yeteneğinde otoritesini güçlendiren kılıçın başına yazılmıştır. Temmuz 1999'da resmi açılışında Kraliçe tarafından İskoç Parlamentosu'na sunulan bu taş, kapağından asılı bir cam kutunun içinde sergilenmektedir. Salondaki her oturumun başında, kasanın kapağı, Parlamento'nun tam bir oturumunun gerçekleştiğini sembolize etmek için, kasanın camın üzerinde olduğu şekilde döndürülür.
İskoç Parlamentosu'nda listelenen üçüncü değer nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Avustralya'daki özel okullar birçok nedenden dolayı tercih edilebilir: prestij ve 'eski okul bağı'nın sosyal statüsü; daha kaliteli fiziksel altyapı ve daha fazla tesis (örneğin oyun alanları, yüzme havuzları vb.), daha yüksek ücretli öğretmenler; ve / veya özel okulların daha yüksek bir eğitim kalitesi sunduğuna inanmak. Bazı okullar, ortak eğitimin sözde dikkat dağıtıcılarının kaldırılmasını; yatılı tesislerin varlığını; veya kovma gücüne dayanan daha katı disiplini, devlet okullarında kolayca bulunmayan bir araç sunar. Avustralya'daki özel okullar için öğrenci üniformaları genellikle devlet okullarından daha katı ve daha resmi - örneğin, zorunlu bir blazer. Avustralya'daki özel okullar her zaman kamu okullarından daha pahalıdır. [ alıntı gerekli ]
Hangi kıyafet resmi ve prestijli sayılır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1269'da icat edildiğinden beri, Moğol, Tibet ve Çin dillerinin yazılması için birleşik bir yazı olan 'Phags-pa yazısı, hanedanlığın sonuna kadar sarayda korunmuştur. İmparatorların çoğu yazılı Çince'yi iyi öğrenemiyordu, ancak genellikle dilde iyi konuşabiliyorlardı. Moğol klanları Onggirat ve Ikeres ile uzun süredir devam eden quda / evlilik ittifakı Moğol geleneği, annesi bir Tangut cariyesi olan Tugh Temur'un saltanatına kadar imparatorluk kanını saf Moğol olarak tuttu. Moğol İmparatorları büyük saraylar ve pavilyonlar inşa etmişlerdi, ancak bazıları hala zaman zaman göçebe olarak yaşamaya devam ettiler. Bununla birlikte, birkaç diğer Yuan imparatoru aktif olarak kültürel faaliyetleri destekledi; örneğin şiir yazan, resim yapan, Çin klasik metinlerini okuyan ve kitapların derlenmesini emreden Tugh Temur (İmparator Wenzong).
İmparatorluk soyuna ne tür bir kan girdi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Projenin bölge planı ve bina yasaları gereksinimlerine uyması gerekir. Kodlara uymayan bir proje inşa etmek sahibine fayda sağlamaz. Bazı yasal gereksinimler malum in se düşüncelerinden ya da tartışmasız olarak kötü olan şeyleri önleme isteğinden kaynaklanır. Diğer yasal gereksinimler malum prohibitum değerlendirmelerinden veya alışkanlık veya beklentiler meselesinden kaynaklanır, örneğin işletmeleri bir iş bölgesine ve ikamet yerlerini bir konut bölgesine ayırmak gibi. Bir avukat, bir kuralın uygulanamayacağını (köprü tasarımı bir çöküşe neden olmaz) veya gelenek artık gerekli olmadığını (yaşama-iş alanlarının toplumda kabul görmesi) savunarak, binanın inşa edileceği araziyi yöneten kanunda değişiklikler veya istisnalar talep edebilir.
Ne tür bir değişim bir avukatın bir mesken mahallesinde bir iş kurulabileceğini iddia etmesine izin verebilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1949'un sonunda, sinema operatörü United Paramount Theatres (UPT), ABD Yüksek Mahkemesi tarafından bağımsız bir varlık haline gelmek ve kendisini Paramount Pictures'tan ayırmak zorunda kaldı. ABC ise, sadece beş tane kendi istasyonları ve dokuz tam zamanlı bağlı kurulu ile iflasın eşiğindeydi. Reklamla ilgili olan ve dinleyiciler/seyirciler sayısına göre endekslenen gelirleri, istasyonların satın alınması ve inşasına yapılan ağır yatırımları telafi edemedi. 1951'de bir söylenti, ağın CBS'e satılacağını bile belirtti. 1951'de Noble, ABC'nin iflas etmesini önlemek için kendisine 5 milyon dolar veren ABC'nin% 58'lik bir mülkiyet hissesine sahipti; bankalar daha fazla krediyi reddettiği için, bu miktar Amerika'nın Prudential Sigorta Şirketi'nden bir kredi yoluyla elde edildi.
Paramount Pictures'dan ayrılmış olan ne tür bir şirketti? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tarihçi Francis Aidan Gasquet, 1893'te 'Büyük Salgın' hakkında yazdı ve "sıradan Doğu veya kabarcık vebasının bir şekli gibi görüneceğini" öne sürdü. 1908'de ikinci baskı için Siyah Ölüm için bubonik vebanın epidemiyolojisini kabul edebildi, bu süreçte sıçanlar ve pire dahil edildi ve yorumlaması, 541'den 700'e kadar Doğu Roma İmparatorluğu'nda yaygın olan Justinian vebası gibi diğer antik ve ortaçağ salgınları için yaygın olarak kabul edildi.
Veba ne tür bir olay? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Her ikisi de Güney Kaliforniya'da bulunan Los Angeles (3.7 milyon nüfusu) ve San Diego (1.3 milyon nüfusu) tüm Kaliforniya'nın en büyük iki şehridir (ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sekiz en büyük şehirden ikisidir). Güney Kaliforniya'da 200.000'den fazla nüfusa sahip on iki şehir ve 100.000'in üzerinde nüfusa sahip 34 şehir vardır. San Bernardino ve Riverside hariç olmak üzere, Güney Kaliforniya'nın en gelişmiş şehirlerinin birçoğu sahil boyunca ya da sahile yakın yer almaktadır.
Bu metinde ne tür bir coğrafi oluşumdan söz ediliyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Projenin bölge planı ve bina yasaları gereksinimlerine uyması gerekir. Kodlara uymayan bir proje inşa etmek sahibine fayda sağlamaz. Bazı yasal gereksinimler malum in se düşüncelerinden ya da tartışmasız olarak kötü olan şeyleri önleme isteğinden kaynaklanır. Diğer yasal gereksinimler malum prohibitum değerlendirmelerinden veya alışkanlık veya beklentiler meselesinden kaynaklanır, örneğin işletmeleri bir iş bölgesine ve ikamet yerlerini bir konut bölgesine ayırmak gibi. Bir avukat, bir kuralın uygulanamayacağını (köprü tasarımı bir çöküşe neden olmaz) veya gelenek artık gerekli olmadığını (yaşama-iş alanlarının toplumda kabul görmesi) savunarak, binanın inşa edileceği araziyi yöneten kanunda değişiklikler veya istisnalar talep edebilir.
Residential bir mahallede bir iş kurmak ne tür bir yasal argüman ortaya çıkabilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ersatzschulen, özel bireyler, özel kuruluşlar veya dini gruplar tarafından yönetilen sıradan ilk veya ortaokullardır. Bu okullar, devlet okulları ile aynı diploma türlerini sunmaktadır. Ersatzschulen, devlet düzenlemelerinin tamamen dışında faaliyet gösterme özgürlüğünden yoksundur. Ersatzschulen'deki öğretmenler, devlet okullarındaki öğretmenlerle en az aynı eğitime ve en az aynı ücretlere sahip olmalıdır, bir Ersatzschule, en az bir devlet okuluyla aynı akademik standartlara sahip olmalıdır ve Grundgesetz'in 7. Madde 4. Paragrafı, ebeveynlerinin varlıklarına göre öğrencilerin ayrımını da yasaklar (sondererverbot). Bu nedenle, çoğu Ersatzschulen, diğer Batı Avrupa ülkelerinin çoğuna kıyasla çok düşük öğrenim ücretlerine ve / veya burslara sahiptir. Bununla birlikte, bu okulları bu kadar düşük öğrenim ücretleriyle finanse etmek mümkün değildir, bu nedenle tüm Alman Ersatzschulen'leri ek olarak kamu fonlarından finanse edilir. Kamu parasının yüzdesi personel harcamalarının %100'üne ulaşabilir. Bununla birlikte, özel okullar geçmişte Almanya'da iflas etti.
Ersatzschulen'ler ne tür kuruluşlar tarafından işletiliyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Daha güneye, Güneydoğu iç kesimlerinde Siouanca konuşan Catawba, Muskogeece konuşan Creek ve Choctaw ve Iroquoianca konuşan Cherokee kabileleri egemendi. Savaş patlak verdiğinde, Fransızlar ticaret bağlantılarını kullanarak, Huron, Mississauga, Ojibwa, Winnebago ve Potawatomi dahil olmak üzere Büyük Göller bölgesinin batı kesimlerinde (Fransızlar ile İngilizler arasındaki çatışmaya doğrudan tabi olmayan bir bölge) kabilelerden savaşçılar topladı. İngilizler, 1758'de Anglo-Cherokee Savaşı'nı tetikleyen farklılıklara kadar Iroquois Altı Millet ve ayrıca Cherokee tarafından savaşta desteklendi. 1758'de Pennsylvania hükümeti, toprak imtiyazları ve diğer düşünceler karşılığında Ohio Ülkesi'ndeki bir dizi kabilenin tarafsızlık vaat ettiği Easton Antlaşması'nı başarıyla müzakere etti. Diğer kuzey kabilelerinin çoğu, başlıca ticaret ortakları ve silah tedarikçileri olan Fransızların tarafını tuttu. Creek ve Cherokee, çatışmada desteklerini ya da tarafsızlıklarını kazanmak için hem Fransızlar hem de İngilizler tarafından diplomatik çabalara maruz kaldı. Küçük grupların resmi olarak müzakere edilen anlaşmalardan çatışmanın "diğer tarafında" katılmaları nadir değildi, çünkü çoğu kabile merkeziyetsizdi ve gruplar savaş hakkında kendi kararlarını verdiler.
Catawbaların hangi dili konuştuğu bilinmektedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1957'de Malezya'nın bağımsızlığından sonra, hükümet tüm okullara mülklerini teslim etmeleri ve Ulusal Okul sistemine asimile edilmeleri talimatını verdi. Bu, Çinliler arasında bir kargaşa yarattı ve okulların "Ulusal Tip" okulları haline gelmesi konusunda bir uzlaşma sağlandı. Böyle bir sistem altında, devlet sadece okul müfredatından ve öğretmen personelinden sorumludur, topraklar hala okullara aittir. Çinli ilkokulların öğretim aracı olarak Çince'yi korumalarına izin verildiği halde, Çinli ortaokulların İngilizce ortamlı okullara dönüşmesi gerekmektedir. 60'tan fazla okul Ulusal Tipi okullara dönüştürüldü.
Liselerde hangi dil öğretiliyordu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kuruluşundan bu yana AB, giderek artan sayıda ulusal ve küreselleşen hukuk sistemi arasında faaliyet göstermiştir. Bu, hem Avrupa Adalet Divanı'nın hem de en yüksek ulusal mahkemelerin, farklı sistemler arasındaki yasaların çatışmalarını çözmek için ilkeler geliştirmesi gerektiği anlamına gelmiştir. AB'nin içinde, Avrupa Adalet Divanı'nın görüşüne göre, eğer AB hukuku ulusal hukukun bir hükmüyle çelişiyorsa, o zaman AB hukuku üstünlük kazanır. 1964'teki ilk büyük davada, Milanlı bir avukat ve bir enerji şirketinin eski hissedarı olan Bay Costa, İtalyan enerji şirketlerinin ulusallaştırılmasına karşı bir protesto olarak elektrik faturasını Enel'e ödemeyi reddetti. İtalyan millileştirme yasasının Roma Antlaşması ile çeliştiğini iddia etti ve hem İtalyan Anayasa Mahkemesine hem de ABMS 267 maddesine göre Avrupa Adalet Divanı'na başvurulmasını istedi. İtalyan Anayasa Mahkemesi, ulusallaştırma yasasının 1962'den beri olduğu ve anlaşmanın 1958'den itibaren yürürlükte olduğu için Costa'nın hiçbir iddiası olmadığını söyledi. Buna karşın, Avrupa Adalet Divanı, Roma Antlaşması'nın enerji ulusallaştırılmasını hiçbir şekilde engellemediğini ve her halükarda, Antlaşma hükümlerine göre, Bay Costa'nın değil, yalnızca Komisyon'un bir talep sunabileceğini belirtmiştir. Bununla birlikte, prensip olarak, Bay Costa, Anlaşma'nın ulusal hukuka aykırı olduğunu iddia etme hakkına sahipti ve mahkeme, kararına karşı bir temyiz olmadığı takdirde, başvuru talebini dikkate almakla yükümlü olacaktı. Adalet Divanı, Van Gend en Loos davasındaki görüşünü tekrarlayarak, üye devletlerin "sadece sınırlı alanlarda olsalar da egemen haklarını kısıtladıklarını ve hem kendi vatandaşlarına hem de kendilerine uygulanabilir bir hukuk sistemi oluşturduğunu" "karşılıklılık temelinde" söyledi. AB hukuku, "birliğin yasal temeli sorgulanmadan... iç hukuk düzenlemeleri tarafından geçersiz kılınmayacaktır". Bu, üye devletin "sonraki tek taraflı eyleminin" uygulanamayacağı anlamına geliyordu. Benzer şekilde, Amministrazione delle Finanze v. Simmenthal SpA da...
Ulusal ve Avrupa yasaları arasındaki çatışmalarda hangi yasa geçerlidir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kuruluşundan bu yana AB, giderek artan sayıda ulusal ve küreselleşen hukuk sistemi arasında faaliyet göstermiştir. Bu, hem Avrupa Adalet Divanı'nın hem de en yüksek ulusal mahkemelerin, farklı sistemler arasındaki yasaların çatışmalarını çözmek için ilkeler geliştirmesi gerektiği anlamına gelmiştir. AB'nin içinde, Avrupa Adalet Divanı'nın görüşüne göre, eğer AB hukuku ulusal hukukun bir hükmüyle çelişiyorsa, o zaman AB hukuku üstünlük kazanır. 1964'teki ilk büyük davada, Milanlı bir avukat ve bir enerji şirketinin eski hissedarı olan Bay Costa, İtalyan enerji şirketlerinin ulusallaştırılmasına karşı bir protesto olarak elektrik faturasını Enel'e ödemeyi reddetti. İtalyan millileştirme yasasının Roma Antlaşması ile çeliştiğini iddia etti ve hem İtalyan Anayasa Mahkemesine hem de ABMS 267 maddesine göre Avrupa Adalet Divanı'na başvurulmasını istedi. İtalyan Anayasa Mahkemesi, ulusallaştırma yasasının 1962'den beri olduğu ve anlaşmanın 1958'den itibaren yürürlükte olduğu için Costa'nın hiçbir iddiası olmadığını söyledi. Buna karşın, Avrupa Adalet Divanı, Roma Antlaşması'nın enerji ulusallaştırılmasını hiçbir şekilde engellemediğini ve her halükarda, Antlaşma hükümlerine göre, Bay Costa'nın değil, yalnızca Komisyon'un bir talep sunabileceğini belirtmiştir. Bununla birlikte, prensip olarak, Bay Costa, Anlaşma'nın ulusal hukuka aykırı olduğunu iddia etme hakkına sahipti ve mahkeme, kararına karşı bir temyiz olmadığı takdirde, başvuru talebini dikkate almakla yükümlü olacaktı. Adalet Divanı, Van Gend en Loos davasındaki görüşünü tekrarlayarak, üye devletlerin "sadece sınırlı alanlarda olsalar da egemen haklarını kısıtladıklarını ve hem kendi vatandaşlarına hem de kendilerine uygulanabilir bir hukuk sistemi oluşturduğunu" "karşılıklılık temelinde" söyledi. AB hukuku, "birliğin yasal temeli sorgulanmadan... iç hukuk düzenlemeleri tarafından geçersiz kılınmayacaktır". Bu, üye devletin "sonraki tek taraflı eyleminin" uygulanamayacağı anlamına geliyordu. Benzer şekilde, Amministrazione delle Finanze v. Simmenthal SpA da...
Amministrazione delle Finanze ve Simmenthal SpA arasındaki davada hangi hukuka saldırıldı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Normanlar İskoçya'ya geldi, kaleler inşa ettiler ve Robert Bruce gibi bazı gelecekteki kralları sağlayacak soylu aileler kurdular ve ayrıca önemli sayıda İskoç klanı kurdular. İskoçya Kralı I. David, ağabeyi I. İskender'in Normandiya Sybilla ile evlendiği, Normanların ve Norman kültürünün İskoçya'ya tanıtılmasında önemli bir rol oynadı. Bu, bazı bilginlerin "Davidian Devrimi" olarak adlandırdığı sürecin bir parçasıydı. İngiltere'nin I. Henry'nin sarayında (David'in kız kardeşi Maud İskoçya'lı ile evli) zaman geçirdikten ve krallığı üvey kardeşi Máel Coluim mac Alaxandair'den almak için onlara ihtiyaç duyduktan sonra, David birçok kişiyi topraklarla ödüllendirmek zorunda kaldı. Bu süreç, Davut'un halefleri altında devam etti, en yoğun olarak William Aslan altında. Norman kökenli feodal sistem farklı derecelerde İskoçya'nın çoğuna uygulandı. Bruce, Gray, Ramsay, Fraser, Ogilvie, Montgomery, Sinclair, Pollock, Burnard, Douglas ve Gordon isimli İskoç ailelerinin hepsi Norman atalarına kadar izlenebilir.
İskoç klanlarının kurulmasına ne yol açtı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1957'de Malezya'nın bağımsızlığından sonra, hükümet tüm okullara mülklerini teslim etmeleri ve Ulusal Okul sistemine asimile edilmeleri talimatını verdi. Bu, Çinliler arasında bir kargaşa yarattı ve okulların "Ulusal Tip" okulları haline gelmesi konusunda bir uzlaşma sağlandı. Böyle bir sistem altında, devlet sadece okul müfredatından ve öğretmen personelinden sorumludur, topraklar hala okullara aittir. Çinli ilkokulların öğretim aracı olarak Çince'yi korumalarına izin verildiği halde, Çinli ortaokulların İngilizce ortamlı okullara dönüşmesi gerekmektedir. 60'tan fazla okul Ulusal Tipi okullara dönüştürüldü.
Ulusal Tip okullarına ne yol açtı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tesla'ya Edison Şirketi'nin sürekli akım jeneratörlerini tamamen yeniden tasarlama görevi teklif edildi. 1885'te, Edison'un verimsiz motor ve jeneratörlerini yeniden tasarlayabileceğini ve hem hizmeti hem de ekonomisini geliştirebileceğini söyledi. Tesla'ya göre Edison, "Eğer bunu yapabiliyorsan, içinde senin için elli bin dolar var" demişti.:54<unk>57 :64 Bu, şirketinin maaşla cimri olduğu ve bu tür bir nakit parası olmayan bir Edison'dan gelen garip bir ifade olarak not edildi. Tesla aylarca çalıştıktan sonra görevi yerine getirdi ve ödemeyi sordu. Edison, sadece şaka yaptığını söyleyerek, "Tesla, Amerikan mizah anlayışımızı anlamıyorsun" diye yanıtladı. Bunun yerine, Edison, Tesla'nın haftalık 18 dolarlık maaşına göre haftada 10 ABD doları artış teklif etti; Tesla teklifi reddetti ve derhal istifa etti.
Edison çalışanlarına ne kadar tazminat sağladı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Graz'daki ikinci eğitim yılı boyunca, Tesla, bilardo, satranç ve kart oynama konusunda bir tutku geliştirdi (ve çok ustalaştı), bazen oyun masasında 48 saatten fazla zaman geçirdi.:43, 301 Bir keresinde laboratuvarında, Tesla 84 saat boyunca uyku veya dinlenme olmadan çalıştı.:208 Tesla'nın arkadaş olduğu bir gazeteci olan Kenneth Swezey, Tesla'nın nadiren uyuduğunu doğruladı. Swezey, bir sabah Tesla'nın sabah saat 3'te kendisini aradığını hatırladı: "Odamda ölü gibi uyuyordum... Birden telefon çanı beni uyandırdı... [Tesla] hareketli bir şekilde konuşuyordu, duraklar içinde,... bir sorunu çözerken, bir teoriyi diğerine karşılaştırırken, yorumlar yaparken; ve çözüme ulaştığını hissettiğinde, aniden telefonu kapattı".
Tesla'nın en uzun süre uyanık kaldığı yerin nerede olduğu bildirildi, laboratuvarında mı, oyun masasında mı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1965-66 sezonuna kadar renkler, üç yayın televizyon ağı için baskın format haline geldi. Bu arada ABC, üçüncü sırada kaldı ve hala büyük bir rakip haline gelmek için paraya ihtiyacı vardı. Bununla birlikte, ABC'nin renklere geçişiyle ilgili sorunları, ağın mali sorunlarına kıyasla ikincil hale geldi; 1964'te, ağ, Goldenson'un daha sonra 1991'de yazdığı gibi "Beating the Odds: The Untold Story Behind the Rise of ABC" kitabında, "savaş alanının Wall Street olduğu bir savaşın ortasında" bulundu. Birçok şirket ABC'yi ele geçirmeye çalıştı, Norton Simon, General Electric, Uluslararası Telefon ve Telgraf ve Litton Endüstrileri dahil.
ABC'yi iyi bir devralma yapan neydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
İslami düzen için mücadelelerinde şiddete başvurmuş Mısırlı gruplardan bir diğeri de el-Gama'a el-İslamiye (İslami Grup) idi. 1990'lı yıllarda Mısır devletine karşı yürüttükleri kampanyanın kurbanları arasında terörle mücadele polisinin başkanı (Genel Binbaşı Raouf Khayrat), bir parlamento başkanı (Rifaat al-Mahgoub), onlarca Avrupalı turist ve Mısırlı izleyici ve 100'den fazla Mısır polisi vardı. Sonunda, hükümeti devirme kampanyası başarısız oldu ve en büyük cihatçı grup Jamaa Islamiya (veya al-Gama'a al-Islamiyya), 2003'te şiddeti reddetti. Daha az bilinen diğer gruplar arasında İslam Kurtuluş Partisi, Cehennemden Kurtuluş ve Takfir wal-Hijra bulunmaktadır ve bu gruplar, siyasi figürlerin suikast girişimleri, video dükkanlarının yakılması ve hükümet binalarının ele geçirilmesi girişimleri gibi faaliyetlerde çeşitli şekillerde yer almıştır.
Daha az bilinen gruplar, siyasi yelpazenin çeşitli üyelerini durdurmak için hangi yıkım yöntemini kullandılar? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Karmaşıklık sınıflarını tanımlamak için birçok türde Turing makinesi kullanılır, örneğin deterministik Turing makineleri, olasılıklı Turing makineleri, deterministik olmayan Turing makineleri, kuantum Turing makineleri, simetrik Turing makineleri ve alternatif Turing makineleri. Hepsi prensip olarak eşit derecede güçlüdür, ancak kaynaklar (zaman veya alan gibi) sınırlı olduğunda, bunlardan bazıları diğerlerinden daha güçlü olabilir.
Bir Turing makinesini kullanırken ne kısıtlanabilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1873'te Tesla doğduğu Smiljan'a döndü. Tesla, buraya geldikten kısa bir süre sonra kolera hastası oldu. Dokuz ay yatakta kaldı ve birçok kez ölümle burun buruna geldi. Tesla'nın babası, bir umutsuzluk anında, hastalığından kurtulursa onu en iyi mühendislik okuluna göndermeye söz verdi (babası başlangıçta onun rahipliğe girmesini istemişti).
Önceki soruyu dikkate alarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1620'li yıllarda yenilenmiş dini savaşlar, Hugenotlar'ın siyasi ve askeri ayrıcalıklarının yenilgilerinin ardından kaldırılmasına neden oldu. Fransa'da Protestanlığın tüm yasal tanınmasını ortadan kaldıran ve Hugenotları din değiştirmeye zorlayan Fontainebleau Emri'ni (1685), yayınlayana kadar onlara yönelik zulmü giderek artan XIV. Louis'in yönetimine kadar Nantes Emri'nin dini hükümlerini korudular. Yaklaşık dörtte üçü sonunda öldürülürken veya teslim edilirken, 18. yüzyılın başlarında yaklaşık 500.000 Hugenot Fransa'dan kaçmıştı.
Nantes Emri, Hugenotlar için ne sağlamış olabilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Sinema, televizyon ve müzik endüstrisi, Güney Kaliforniya'daki Los Angeles'a odaklanmıştır. Hollywood, Los Angeles'ın bir bölgesidir ve aynı zamanda sinema endüstrisiyle de ilişkili bir isimdir. Güney Kaliforniya'da merkezli olan The Walt Disney Company (aynı zamanda ABC'ye de sahip), Sony Pictures, Universal, MGM, Paramount Pictures, 20th Century Fox ve Warner Brothers. Universal, Warner Brothers ve Sony de büyük plak şirketleri işletmektedir.
Hangi film şirketi adını 1900-1999 döneminden alıyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Siyasi İslam (Arapça: إسلام سياسي islām siyāsī) olarak da bilinen İslamcılık, genellikle ahlaki muhafazakarlık, harfiyetçilik ve "İslam değerlerini yaşamın tüm alanlarında uygulamak" girişimleri ile karakterize edilen bir İslam canlanma hareketidir. İslamcılık, hükümetin ve toplumun Şeriat'a uygun olarak yeniden düzenlenmesini destekler. Farklı İslamcı hareketler "iki kutup arasında sallanan" olarak tanımlanmıştır: bir ucunda devrim veya istila ile ele geçirilen devlet iktidarı yoluyla toplumun İslamlaştırılması stratejisi vardır; diğer "reformist" kutupta İslamcılar toplumu "aşağıdan yukarı" yavaş yavaş İslamlaştırmak için çalışırlar. Hareketler, bir gazeteciye (Robin Wright) göre "politikayı ve hatta sınırları" yeniden tanımlayan "modern devletlerin bağımsızlık kazandığından beri Ortadoğu'yu herhangi bir eğilimden daha fazla değiştirdi".
Hangi hareketler Ortadoğu'yu her şeyden daha fazla değiştirdi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Karar Saati'nden hemen sonra 45 dakika süren bir "Üyeler Tartışması" yapılır. Members Business, İskoç bir bakan olmayan bir MSP tarafından önerilen bir hareket üzerine bir tartışma. Bu tür hareketler, bir üyenin kendi seçim bölgesine, yaklaşan veya geçmiş bir olaya veya başka bir şekilde resmi parlamenter zamana sahip olmayan herhangi bir konuya ilgi duyabilecek konularda yapılır. Teklif edenin yanı sıra, normalde diğer üyeler de tartışmaya katkıda bulunur. Tartışma ve hareketle ilgili olan bakan, diğer tüm katılımcılardan sonra konuşarak tartışmayı "bitirir".
Bir MSP tarafından önerilen üyelik işinin önüne çıkarma konularında ne geçmelidir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Üçüncü istila, Carillon Muharebesi'nde 3.600 Fransız'ın ünlü ve kesin bir şekilde Abercrombie'nin 18.000 düzenli asker, milis ve Yerli Amerikan müttefiklerinden oluşan kuvvetini Fransızlar tarafından Carillon ve İngilizler tarafından Ticonderoga olarak adlandırılan kale dışında yendiği olası olmayan Fransız zaferiyle durduruldu. Abercrombie, John Bradstreet'i Fort Frontenac'ı başarıyla tahrip eden bir keşif gezisi için gönderdiğinde felaketten bir şey kurtardı, buna Yeni Fransa'nın batı kaleleri ve Avrupa'ya yönelik kürkler için hazırlanmış erzaklar da dahildi. Abercrombie geri çağrıldı ve yerine Louisbourg'da galip gelen Jeffery Amherst getirildi.
Abercrombie hangi milliyettendi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Hükümet tarafından Yeni Fransa'ya yerleşmelerinin engellendiği için, Jessé de Forest liderliğindeki Hugenotlar, 1624'te Kuzey Amerika'ya yelken açtı ve bunun yerine Hollanda kolonisi Yeni Hollanda'da (daha sonra New York ve New Jersey'ye dahil edildi) yerleşti; Ayrıca Nova Scotia da dahil olmak üzere Büyük Britanya'nın kolonileri. New Amsterdam'ın bir dizi ailesi, önceki yüzyılda Hollanda'ya mülteci olarak göç etmiş olan Huguenot kökenliydi. Hugenotlar 1628'de L'Église française à la Nouvelle-Amsterdam (Yeni Amsterdam'daki Fransız kilisesi) olarak bir cemaat kurdular. Bu kilise bugün Episkopal (Anglikan) komünyonunun bir parçası olan L'Eglise du Saint-Esprit olarak devam ediyor ve dünyanın her yerinden Fransızca konuşan New Yorkluları karşılıyor. New Amsterdam'a vardıklarında, Huguenotlara kalıcı bir yerleşim için Long Island'daki Manhattan'ın tam karşısındaki arazi teklif edildi ve Newtown Creek'in sonundaki limanı seçtiler ve Brooklyn'de yaşayan ilk Avrupalılar oldular.
Hugenotlar hangi milliyettendi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kriz, uluslararası ilişkiler üzerinde büyük bir etkiye sahipti ve NATO içinde bir çatlak yarattı. Bazı Avrupa ülkeleri ve Japonya, ABD'nin Ortadoğu'daki dış politikasından uzak durmaya çalıştılar. Arap petrol üreticileri, gelecekteki politika değişikliklerini, savaşan taraflar arasındaki barışa bağladı. Bu sorunu çözmek için Nixon yönetimi savaşçılarla çok taraflı müzakerelere başladı. İsrail'in Sina Yarımadası ve Golan Tepeleri'nden çekilmesini sağladılar. 18 Ocak 1974'te, ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, İsrail birliklerinin Sina Yarımadası'nın bazı bölgelerinden çekilmesini müzakere etmişti. İsrail ve Suriye arasında müzakere yoluyla bir anlaşmanın sözü, Arap petrol üreticilerini, Mart 1974'te ambargoyu kaldırmaya ikna etmek için yeterliydi.
Kissinger hangi ülkelerle görüştü? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Günlük programlama, hafta içi saat 11:00'den 15:00'e kadar (saat 12:00'de bir saatlik bir mola ile) sunulmaktadır. Doğu / Pasifik istasyonları için haber yayınları, konuşma şovları veya sendikalı programlar gibi yerel olarak üretilen diğer programlar) The View ve The Chew ve General Hospital sabun operasını içeren konuşma / yaşam tarzı şovları. ABC Haberleri programlaması, hafta içi saat 7:00 ile 9:00 arasında Good Morning America'yı (hafta sonları bir saatlik yayınlarla birlikte); ABC World News Tonight'ın (hafta sonları yayınları spor yayınlarının programın zaman dilimine girmesi nedeniyle zaman zaman kısaltmaya veya önlemeye tabi tutulur), Pazar siyasi konuşma programı This Week, sabah haber programları World News Now ve America This Morning ve geç gece haber dergisi Nightline'ı içerir. Gece geç saatlerde Jimmy Kimmel Live! programı yayınlanır.
Hafta içi hangi haber programı yayınlanır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Hem X.25 hem de Frame Relay bağlantı odaklı işlemler sağlar. Ama X.25 bunu OSI Modelinin ağ katmanında yapar. Frame Relay bunu ikinci seviyede, veri bağlantısı katmanında yapar. X.25 ile Frame Relay arasındaki bir diğer önemli fark, X.25'in herhangi bir kullanıcı paketi iletilmeden önce iletişim kuran taraflar arasında bir el sıkışması gerektirmesidir. Frame Relay böyle bir el sıkışmasını tanımlamıyor. X.25 paket ağı içinde herhangi bir işlem tanımlamaz. Sadece kullanıcı-ağ arayüzünde (UNI) çalışır. Böylece, ağ sağlayıcısı ağ içinde istediği herhangi bir prosedürü kullanmakta özgürdür. X.25, UNI'de bazı sınırlı yeniden iletim prosedürlerini belirtir ve bağlantı katmanı protokolü (LAPB), geleneksel HDLC tipi bağlantı yönetim prosedürlerini sağlar. Frame Relay, ISDN'in ikinci katman protokolünün, LAPD ve LAPB'nin değiştirilmiş bir versiyonudur. Bu nedenle, bütünlük işlemleri sadece bir bağlantıdaki düğümler arasında geçerlidir, uçtan uca değil. Herhangi bir aktarım daha yüksek katman protokolleri ile yapılmalıdır. X.25 UNI protokolü, OSI Modelinin alt üç katmanından oluşan X.25 protokol paketinin bir parçasıdır. 1980'lerde ve 1990'ların başlarında paket anahtarlama ağları için UNI'de standart bir arayüz sağlamak ve paket ağlarından çıkmak için yaygın olarak kullanıldı. Bazı uygulamalar X.25'i ağ içinde de kullandı, ancak bağlantı odaklı özellikleri bu kurulumun zahmetli ve verimsiz olmasını sağladı. Çerçeve rölesi esas olarak OSI Modelinin ikinci katmanında çalışır. Bununla birlikte, adres alanı (Data Link Connection ID veya DLCI) minimum prosedürler dizisi ile OSI ağ katmanında kullanılabilir. Böylece, kendini birçok X.25 katman 3 yüklemesinden kurtarır, ancak hala DLCI'yi düğüm- düğüm katman iki bağlantı protokolünün ötesinde bir kimlik olarak kullanır. Çerçeve rölesinin basitliği onu X.25'ten daha hızlı ve daha verimli yapıyor. Çerçeve rölesi, X.25 gibi bir veri bağlantısı katmanı protokolü olduğundan, iç ağ yönlendirme işlemlerini tanımlamaz. X.25 için paket kimlikleri-- sanal devre ve sanal kanal numaraları...
Ne artık ağ katmanında çalışmıyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
V&A, 12.5 dönüm (51.000 m2) ve 145 galeride yer almaktadır. Koleksiyonu, antik çağlardan günümüze kadar Avrupa, Kuzey Amerika, Asya ve Kuzey Afrika kültürlerinden 5.000 yıllık sanat eserlerini kapsar. Seramik, cam, tekstil, kostüm, gümüş, demir, mücevher, mobilya, ortaçağ nesneleri, heykel, baskı ve baskı, çizim ve fotoğraflar dünyanın en büyük ve en kapsamlılarından biridir. Müze, dünyanın en büyük post-klasik heykel koleksiyonuna sahip olup, İtalyan Rönesans eşyalarının İtalya dışında en büyük koleksiyonudur. Asya bölümleri, Güney Asya, Çin, Japonya, Kore ve İslam dünyasından gelen sanatları içerir. Doğu Asya koleksiyonları, seramik ve metal işlerinde özel güçleri ile Avrupa'daki en iyi koleksiyonlar arasındadır, İslam koleksiyonu ise Batı dünyasında en büyük koleksiyonlar arasındadır. Genel olarak, dünyanın en büyük müzelerinden biridir.
Sahiplik listesinde camdan önce listelenen nesne nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
2002 yılında, Müze 178 Vivienne Westwood kostümü içeren Costiff koleksiyonunu satın aldı. Koleksiyonda çalışan diğer ünlü tasarımcılar arasında Coco Chanel, Hubert de Givenchy, Christian Dior, Cristóbal Balenciaga, Yves Saint Laurent, Guy Laroche, Irene Galitzine, Mila Schön, Valentino Garavani, Norman Norell, Norman Hartnell, Zandra Rhodes, Hardy Amies, Mary Quant, Christian Lacroix, Jean Muir ve Pierre Cardin bulunmaktadır. Müze, koleksiyona eklemek için modern moda örneklerini edinmeye devam ediyor.
Costiff koleksiyonunda hangi eşyalar var? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tesla, 1892'den 1894'e kadar Amerikan Elektrik Mühendisleri Enstitüsü'nün başkan yardımcısı olarak görev yaptı.
Tesla hangi görevi üstlendi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kuruluşundan bu yana AB, giderek artan sayıda ulusal ve küreselleşen hukuk sistemi arasında faaliyet göstermiştir. Bu, hem Avrupa Adalet Divanı'nın hem de en yüksek ulusal mahkemelerin, farklı sistemler arasındaki yasaların çatışmalarını çözmek için ilkeler geliştirmesi gerektiği anlamına gelmiştir. AB'nin içinde, Avrupa Adalet Divanı'nın görüşüne göre, eğer AB hukuku ulusal hukukun bir hükmüyle çelişiyorsa, o zaman AB hukuku üstünlük kazanır. 1964'teki ilk büyük davada, Milanlı bir avukat ve bir enerji şirketinin eski hissedarı olan Bay Costa, İtalyan enerji şirketlerinin ulusallaştırılmasına karşı bir protesto olarak elektrik faturasını Enel'e ödemeyi reddetti. İtalyan millileştirme yasasının Roma Antlaşması ile çeliştiğini iddia etti ve hem İtalyan Anayasa Mahkemesine hem de ABMS 267 maddesine göre Avrupa Adalet Divanı'na başvurulmasını istedi. İtalyan Anayasa Mahkemesi, ulusallaştırma yasasının 1962'den beri olduğu ve anlaşmanın 1958'den itibaren yürürlükte olduğu için Costa'nın hiçbir iddiası olmadığını söyledi. Buna karşın, Avrupa Adalet Divanı, Roma Antlaşması'nın enerji ulusallaştırılmasını hiçbir şekilde engellemediğini ve her halükarda, Antlaşma hükümlerine göre, Bay Costa'nın değil, yalnızca Komisyon'un bir talep sunabileceğini belirtmiştir. Bununla birlikte, prensip olarak, Bay Costa, Anlaşma'nın ulusal hukuka aykırı olduğunu iddia etme hakkına sahipti ve mahkeme, kararına karşı bir temyiz olmadığı takdirde, başvuru talebini dikkate almakla yükümlü olacaktı. Adalet Divanı, Van Gend en Loos davasındaki görüşünü tekrarlayarak, üye devletlerin "sadece sınırlı alanlarda olsalar da egemen haklarını kısıtladıklarını ve hem kendi vatandaşlarına hem de kendilerine uygulanabilir bir hukuk sistemi oluşturduğunu" "karşılıklılık temelinde" söyledi. AB hukuku, "birliğin yasal temeli sorgulanmadan... iç hukuk düzenlemeleri tarafından geçersiz kılınmayacaktır". Bu, üye devletin "sonraki tek taraflı eyleminin" uygulanamayacağı anlamına geliyordu. Benzer şekilde, Amministrazione delle Finanze v. Simmenthal SpA da...
Bay Costa, Costa'ya karşı ENEL davasında hangi eski kanuna atıfta bulundu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
The Game'den 23 yıl daha eski olan Harvard-Yale Regatta, iki okul arasındaki atletik rekabetin orijinal kaynağıydı. Her yıl Haziran ayında Doğu Connecticut'taki Thames Nehri'nde düzenlenir. Harvard ekibi, ülkedeki en iyi kürek takımlarından biri olarak kabul edilir. Bugün, Harvard Crimson erkekler buz hokeyi takımı (Cornell'e karşı güçlü bir rekabet ile), squash ve hatta yakın zamanda NCAA erkekler ve kadınlar eskrim şampiyonluğu gibi diğer sporlarda üst düzey takımlara sahip. Harvard ayrıca 2003'te Kolejlerarası Yelkencilik Derneği Ulusal Şampiyonasını kazandı.
Harvard'ın başka hangi Ivy Ligi sporcuları ile önemli bir rekabeti var? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Modern tasarım eğilimi, özellikle büyük firmalar arasında daha önce ayrı uzmanlıkların birleştirilmesine yöneliktir. Geçmişte, mimarlar, iç mimarlar, mühendisler, geliştiriciler, inşaat yöneticileri ve genel müteahhitler, büyük firmalarda bile tamamen ayrı şirketler olma olasılığı daha yüksekti. Şu anda, adıyla bir "mimarlık" veya "inşaat yönetimi" firması olan bir firmanın, çalışanlar olarak ilgili tüm alanlardan uzmanlara sahip olabileceği veya her gerekli beceriyi sağlayan bir ilişkili şirkete sahip olabileceği düşünülmektedir. Bu nedenle, bu tür firmaların her biri, bir inşaat projesi için baştan sona "tek durak alışveriş" olarak kendini sunabilir. Bu, yüklenicinin bir performans spesifikasyonu aldığı ve performans spesifikasyonlarına bağlı kalarak projeyi tasarımdan inşaata kadar üstlenmesi gereken bir "tasarım yapımı" sözleşmesi olarak adlandırılır.
Mimarların, mühendislerin, geliştiricilerin, inşaat yöneticilerinin ve genel müteahhitlerin modern bir firmada başka hangi meslektaşları olabilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tesla, 1892'den 1894'e kadar Amerikan Elektrik Mühendisleri Enstitüsü'nün başkan yardımcısı olarak görev yaptı.
Başka hangi mühendislik türü IEEE'nin bir parçasıydı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
ABC'nin ana beslemesi, The Walt Disney Company'nin ABD televizyon özellikleri için yerel çözünürlük biçimi olan 720p yüksek çözünürlükte iletilmektedir. Bununla birlikte, Hearst Televizyonunun 16 ABC bağlı istasyonunun çoğu, ağın programlamasını 1080i HD'de yayınlarken, çeşitli şirketlere ait diğer 11 bağlı kuruluş, diğer büyük ağların ABC programlamasını dijital alt kanalda taşıyan bağlı kuruluşları için teknik gereklilikler nedeniyle veya birincil ABC bağlı kuruluşu, yayın ekipmanlarını HD'de sunulmasına izin vermek için henüz yükseltmediği için ağ beslemesini 480i standart tanımda taşır.
Disney hangi eski çözünürlüğü kullanmamayı seçti? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
İki çeşit X.25 ağı vardı. DATAPAC ve TRANSPAC gibi bazıları başlangıçta X.25 harici bir arayüzle uygulandı. TELENET ve TYMNET gibi bazı eski ağlar, eski ana bağlantı şemalarına ek olarak bir X.25 ana arayüzü sağlamak için değiştirildi. DATAPAC, Bell Canada (ortak bir taşıyıcı) ve Northern Telecom (bir telekomünikasyon ekipman tedarikçisi) 'nin ortak girişimi olan Bell Northern Research tarafından geliştirildi. Northern Telecom, Deutsche Bundespost da dahil olmak üzere yabancı PTT'lere birkaç DATAPAC klonu sattı. X.75 ve X.121 ulusal X.25 ağlarının birbirine bağlanmasına izin verdi. Bir kullanıcı veya ana bilgisayar, uzak ağın DNIC'sini hedef adresinin bir parçası olarak dahil ederek yabancı bir ağdaki ana bilgisayarı arayabilir. [ alıntı gerekli ]
Dış kaynaklara ulaşmak için sistemin hangi kısmının kullanılması gerekiyordu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Aynı yıl, Tesla, yüklü parçacık ışını silahları ile ilgili olarak, Doğal Ortamlar aracılığıyla Yoğunlaştırılmış Dağıtıcı Olmayan Enerjiyi Yansıtma Sanatı adlı bir tez yazdı. Tesla, belgeyi, "tüm savaşlara son verecek bir süper silah"ın teknik açıklamasını açıklamak için yayınladı. Bu eser şu anda Belgrad'daki Nikola Tesla Müzesi arşivinde bulunuyor. Parçacıkların çıkmasına izin veren gaz jet mühürlü açık uçlu bir vakum tüpü, parçacıkları milyonlarca voltaya şarj etme yöntemi ve dağılmayan parçacık akımları oluşturma ve yönlendirme yöntemi (elektrostatik itme yoluyla) açıklanır. Tesla, ABD Savaş Bakanlığı, Birleşik Krallık, Sovyetler Birliği ve Yugoslavya'yı bu cihazla ilgilenmeye çalıştı.
Tesla'nın çalışması müzenin hangi bölümünde? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Genel olarak AB hukukunun üstünlüğü kabul edilse de, tüm AB yasaları vatandaşlara taleplerde bulunma hakkı vermez: yani, tüm AB yasalarının "doğrudan etkisi" yoktur. Van Gend en Loos v. Nederlandse Administratie der Belastingen davasında, Antlaşmaların (ve AB Düzenlemelerinin) hükümlerinin (1) açık ve belirsiz, (2) koşulsuz ve (3) AB veya ulusal yetkililerin bunları uygulamak için daha fazla eylemde bulunmasını gerektirmediği takdirde doğrudan etkili olduğu belirtilmiştir. Bir posta şirketi olan Van Gend en Loos, Almanya'dan Hollanda'ya üre-formaldehit plastikleri ithal ederken, artık ABM 30'lu maddenin Hollanda Gümrük Yetkilileri'nin tarife almasını engellediğini iddia etti. Bir Hollanda mahkemesinin başvuruda bulunmasının ardından, Mahkeme, Antlaşmalar'da vatandaşlara veya şirketlere taleplerde bulunma hakkı "açıkça" tanımlanmamış olsa da, bu hakların verilebileceğini belirtti. Tarihsel olarak, uluslararası antlaşmalar sadece devletlerin uygulanması için yasal iddialara sahip olmalarına izin vermişti, ancak Adalet Divanı "Cemiyet, uluslararası hukukun yeni bir yasal düzenini oluşturduğunu" ilan etti. Madde 30'da açıkça, koşulsuz ve hemen, iyi bir gerekçe olmaksızın, ticarete hiçbir miktarsal kısıtlama koyulmayacağını belirttiği için, Van Gend en Loos, tarife için ödediği parayı geri alabilirdi. AB düzenlemeleri bu anlamda Antlaşma hükümleriyle aynıdır, çünkü ABMS 288'in belirttiği gibi, "tüm Üye Devletlerde doğrudan uygulanır". Üye devletler, karışıklığı önlemek için, düzenlemeleri kendi hukuklarında çoğaltmamakla yükümlüdür. Örneğin, Komisyon/İtalya davasında, Mahkeme, İtalya'nın hem çiftçilere inekleri kesmek için prim ödeme (süt aşırı üretimini azaltmak için) düzenlemesini uygulamamasıyla hem de çeşitli eklemelerle bir kararnamede kuralları yeniden üreterek Antlaşmalardan kaynaklanan bir yükümlülüğü ihlal ettiğini belirtti. Mahkeme, "Yönetmelikler, yalnızca yayınlanmasıyla yürürlüğe girer" ve uygulanması, "aynı anda ve...
Van Gend en Loos ve Nederlandse Administratie der Balstingen davasında hangi taraf kaybetti? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
2006'da Dorothy ve Michael Hintze heykel galerilerinin açılışıyla, sergilenen eserlerin kronolojisini 1950'ye kadar uzatmaya karar verildi; bu, Tate Britain dahil olmak üzere diğer müzeler tarafından ödünç alınmasını gerektirdi, bu nedenle Henry Moore ve Jacob Epstein'in ve diğer çağdaşlarının eserleri şimdi sergileniyor. Bu galeriler, İngiliz heykeltıraşlarının 1600-1950 tarihleri arasındaki eserlerine, İngiltere'de çalışan kıta heykeltıraşlarının eserlerine ve Canova'nın Theseus ve Minotaur gibi kıta heykeltıraşlarından İngiliz patronları tarafından satın alınan eserlere odaklanmaktadır. Bahçeye bakan galeriler tema, mezar heykel, portre, bahçe heykel ve mitolojiye göre düzenlenmiştir. Sonra 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başları heykelciliğini kapsayan bir bölüm var, bu Rodin ve Britanya'da heykel öğrettiği birkaç yıl geçiren Dalou gibi diğer Fransız heykeltıraşların çalışmalarını içerir.
Hangi parçaya bir yaratığın adı verilmiş? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1755'te, Kuzey Amerika'daki altı sömürge valisi, yeni gelen İngiliz Ordusu komutanı General Edward Braddock ile buluştu ve Fransızlara dört yönlü bir saldırı planladı. Hiçbiri başarılı olmadı ve Braddock'un ana çabası bir felaketti; 9 Temmuz 1755'te Monongahela Savaşı'nda yenildi ve birkaç gün sonra öldü. 1755, 1756 ve 1757'de Pennsylvania ve New York sınır bölgelerindeki İngiliz operasyonları, kötü yönetim, iç bölünmeler ve etkili Kanadalı keşifler, Fransız düzenli kuvvetleri ve Hintli savaşçı müttefiklerinin bir kombinasyonu nedeniyle başarısız oldu. 1755'te İngilizler, Nova Scotia'yı Acadia'dan ayıran sınırdaki Fort Beauséjour'u ele geçirdiler; kısa bir süre sonra Acadiyalıların kovulmasını emrettiler. Göçme emri, Kuzey Amerika'nın Başkomutanı William Shirley tarafından, Büyük Britanya'dan yönlendirme almadan verilmişti. Akadyalılar, hem silahlı olarak yakalananlar hem de Britannic Majesteleri'ne sadakat yemini edenler, kovuldu. Yerli Amerikalılar da, Yeni İngiltere'den gelen yerleşimcilere yol açmak için topraklarından kovuldular.
Yarım düzine insansı İngiltere'den başka bir insansı ziyaret ederken hangi pozisyonda duruyordu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Eczacılar, ilaçların kaliteli kullanımı yoluyla hastaları için en iyi sağlık sonuçlarını sağlamak için çeşitli roller üstlenen, özel eğitim ve eğitime sahip sağlık uzmanlarıdır. Eczacılar, uygulama yaptıkları eczanenin sahibi olan küçük işletme sahipleri de olabilirler. Eczacılar, belirli bir ilacın etki modunu, metabolizmasını ve insan vücudu üzerindeki fizyolojik etkilerini çok ayrıntılı olarak bildiğinden, bir birey için bir ilaç tedavisinin optimize edilmesinde önemli bir rol oynarlar.
Hastalığı tedavi etmek için reçete edilen karışımları dağıtan kişi, kendi kendine çalışan olarak kabul edilirse, kendini hangi mülkiyetle ilgili durumda bulabilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Victoria Başbakanı, Yasama Meclisi'nde en fazla sandalyeye sahip siyasi parti veya koalisyonun lideri. Başbakan, hükümetin halka açık yüzüdür ve kabine ile birlikte yasama ve siyasi gündemi belirler. Kabine, parlamentoun her iki odasına seçilen temsilcilerden oluşur. Avustralya Anayasası tarafından, eğitim, sağlık ve kolluk gibi yalnızca Commonwealth'in olmadığı hükümet alanlarını yönetmekten sorumludur. Victoria'nın şimdiki Başbakanı Daniel Andrews'tur.
Avustralya'nın idari organının başı olarak hangi pozisyon kabul edilir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Ergänzungsschulen, özel bireyler, özel kuruluşlar veya nadiren dini gruplar tarafından yönetilen ve kamu okullarında bulunmayan bir eğitim türü sunan orta veya ortaöğretim sonrası (üçüncü sınıf olmayan) okullardır. Bu okulların çoğu meslek okullarıdır. Bununla birlikte, bu meslek okulları Alman çift eğitim sisteminin bir parçası değildir. Ergänzungsschulen, devlet düzenlemelerinin dışında faaliyet gösterme özgürlüğüne sahiptir ve öğrencilerinden öğrenim ücreti talep ederek tamamen finanse edilir.
Ergänzungsschulen'in devlet okullarına göre potansiyel avantajları nelerdir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Koleksiyonda Josiah Wedgwood, William De Morgan ve Bernard Leach'in yanı sıra Mintons & Royal Doulton gibi birçok ünlü çömlekçi temsil edilmektedir. Hem İngiltere'de hem de Hollanda'da üretilen geniş bir Delftware koleksiyonu vardır. Bu koleksiyon, yaklaşık 1695'te bir metreden daha yüksek bir çiçek piramitini içerir. Bernard Palissy'nin koleksiyonunda, tabaklar, kavanozlar ve şamdanlar da dahil olmak üzere çalışmalarının birkaç örneği var. Koleksiyonun en büyük nesneleri, Almanya ve İsviçre'de yapılmış, 16. ve 17. yüzyıllardan kalma, ayrıntılı bir şekilde süslenmiş seramik ocak dizisidir. İspanya'dan gelen İtalyan mayolika ve lustreware eşsiz bir koleksiyonu var. Türkiye'den Iznik çömlek koleksiyonu dünyanın en büyük koleksiyonudur.
İspanya'da hangi çanak çömlekler bilinir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Fransızlar, Shirley ve Johnson'ın faaliyetleri de dahil olmak üzere İngiliz savaş planlarının bir kopyasını elde ettiler. Shirley'nin Oswego'yu güçlendirmek için gösterdiği çabalar, Shirley'nin büyük seferleri yönetme konusunda tecrübesizliğiyle daha da kötüleşen lojistik zorluklarla boğuldu. Bu arada, Shirley, Fort Niagara'ya saldırmayı planladığında, Fransızların onun yokluğunda Fort Oswego'ya saldırmak için toplandığından haberdar edildi. Buna yanıt olarak Shirley, Oswego, Fort Bull ve Fort Williams'da (son ikisi günümüzde New York, Roma'daki Mohawk Nehri ve Wood Creek arasındaki Oneida Carry'de yer almaktadır) garnizonlar bıraktı. Niagara'ya yapılacak saldırıda kullanılacak malzemeler Fort Bull'da saklanmıştı.
Oswego'ya yapılabilecek olası bir saldırıya karşı ne gibi hazırlıklar yapıldı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Kurumsal olarak, Normanlar, Bizanslıların, Arapların ve Lombardların idari mekanizmalarını, kendi feodal hukuk ve düzen anlayışlarıyla birleştirerek benzersiz bir hükümet oluşturdular. Bu devlet altında, büyük dini özgürlük vardı ve Norman soylularının yanı sıra hem Katolik hem de Doğu Ortodoks Yahudiler, Müslümanlar ve Hıristiyanlardan oluşan bir meritokrat bürokrasi vardı. Sicilya Krallığı, böylece uyum içinde yaşayan Norman, Bizans, Yunan, Arap, Lombard ve "yerli" Sicilyalı nüfusu ile karakterize edildi ve Norman hükümdarları, Fatimid Mısır'ı ve Levant'taki Haçlı devletlerini kapsayacak bir İmparatorluk kurma planlarını destekledi. Orta Çağ'ın büyük coğrafi eserlerinden biri olan "Tabula Rogeriana", Sicilya kralı II. Roger için Andalüsli al-Idrisi tarafından yazılmış ve "Kitab Rudjdjar" ("Roger Kitabı") olarak adlandırılmıştır.
Ülkenin özellikleri ve sınırları hakkındaki ünlü bir kitabın İngilizce çevirisinde hangi isim kullanılmıştır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Eczacılar, ilaçların kaliteli kullanımı yoluyla hastaları için en iyi sağlık sonuçlarını sağlamak için çeşitli roller üstlenen, özel eğitim ve eğitime sahip sağlık uzmanlarıdır. Eczacılar, uygulama yaptıkları eczanenin sahibi olan küçük işletme sahipleri de olabilirler. Eczacılar, belirli bir ilacın etki modunu, metabolizmasını ve insan vücudu üzerindeki fizyolojik etkilerini çok ayrıntılı olarak bildiğinden, bir birey için bir ilaç tedavisinin optimize edilmesinde önemli bir rol oynarlar.
Hastalığı tedavi etmek için reçete edilen karışımları dağıtan bir kişi olmak isteyen biri hangi kalite kontrol önlemlerinden geçer? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Neredeyse tüm ctenophoralar, mikroskopik larvalardan ve rotifyerlerden küçük kabuklu hayvanların yetişkinlerine kadar olan avları alan yırtıcılardır; istisnalar, yetişkin türlerinin beslendiği salplarda parazit olarak yaşayan iki türün yavrularıdır. Olumlu koşullar altında, ctenophores bir günde kendi ağırlığının on katını yiyebilir. Sadece 100-150 tür onaylanmıştır ve muhtemelen 25'i daha tam olarak tanımlanmamış ve adlandırılmamıştır. Ders kitabı örnekleri, yumurta şeklindeki vücutları olan ve avlarını yakalayan yapışkan hücreler olan koloblastlarla kaplı olan bir çift geri çekilebilir dokunaçlı ("küçük dokunaçlı") olan cydippids'dir. Filum, çoğu türün yetişkinlerinin tarakları olmayan düz, derin deniz platyctenidleri ve tentacle'ları olmayan ve diş gibi hareket eden büyük, sertleşmiş silia gruplarıyla silahlanmış dev ağızları kullanarak diğer ctenophores'a avlanan kıyı beroidleri de dahil olmak üzere çok çeşitli vücut formlarına sahiptir. Bu çeşitlilikler farklı türlerin aynı bölgede devasa popülasyonlar oluşturmasını sağlar, çünkü farklı av türlerinde uzmanlaşırlar ve onları örümceklerin kullandığı kadar geniş bir yöntemle yakalarlar.
Dokunaçlarının hangi özelliği ktenoforların avlarını yakalamasını sağlar? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Siyasi İslam (Arapça: إسلام سياسي islām siyāsī) olarak da bilinen İslamcılık, genellikle ahlaki muhafazakarlık, harfiyetçilik ve "İslam değerlerini yaşamın tüm alanlarında uygulamak" girişimleri ile karakterize edilen bir İslam canlanma hareketidir. İslamcılık, hükümetin ve toplumun Şeriat'a uygun olarak yeniden düzenlenmesini destekler. Farklı İslamcı hareketler "iki kutup arasında sallanan" olarak tanımlanmıştır: bir ucunda devrim veya istila ile ele geçirilen devlet iktidarı yoluyla toplumun İslamlaştırılması stratejisi vardır; diğer "reformist" kutupta İslamcılar toplumu "aşağıdan yukarı" yavaş yavaş İslamlaştırmak için çalışırlar. Hareketler, bir gazeteciye (Robin Wright) göre "politikayı ve hatta sınırları" yeniden tanımlayan "modern devletlerin bağımsızlık kazandığından beri Ortadoğu'yu herhangi bir eğilimden daha fazla değiştirdi".
Ne politika ve sınırları yeniden tanımladı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Sivil itaatsizliğin zorunlu olarak şiddet içermediği konusunda tartışmalar olmuştur. Black's Law Dictionary, sivil itaatsizlik tanımında şiddet içermez. Christian Bay'in ansiklopedi makalesi, sivil itaatsizliğin "dikkatle seçilmiş ve meşru araçlar" gerektirdiğini belirtir, ancak bunların şiddet içermeyen olması gerekmediğini belirtir. Hem sivil itaatsizlik hem de sivil isyan, anayasal kusurlara başvurarak haklı çıkarılırken, isyanın çok daha yıkıcı olduğu iddia edilmiştir; bu nedenle, isyanı haklı çıkaran kusurlar, itaatsizliği haklı çıkaranlardan çok daha ciddi olmalıdır ve eğer bir kişi sivil isyanı haklı çıkaramazsa, o zaman bir sivil itaatsizlerin güç ve şiddet kullanımını ve tutuklanmaya boyun eğmeyi reddetmesini haklı çıkaramaz. Sivil itaatsizliğin şiddetten kaçınmasının, toplumun sivil itaatsizliğe karşı hoşgörüsünü korumasına da yardımcı olduğu söyleniyor.
Hangi başvuru kitabının sivil itaatsizliğin tanımı şiddete izin veriyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
V&A, 12.5 dönüm (51.000 m2) ve 145 galeride yer almaktadır. Koleksiyonu, antik çağlardan günümüze kadar Avrupa, Kuzey Amerika, Asya ve Kuzey Afrika kültürlerinden 5.000 yıllık sanat eserlerini kapsar. Seramik, cam, tekstil, kostüm, gümüş, demir, mücevher, mobilya, ortaçağ nesneleri, heykel, baskı ve baskı, çizim ve fotoğraflar dünyanın en büyük ve en kapsamlılarından biridir. Müze, dünyanın en büyük post-klasik heykel koleksiyonuna sahip olup, İtalyan Rönesans eşyalarının İtalya dışında en büyük koleksiyonudur. Asya bölümleri, Güney Asya, Çin, Japonya, Kore ve İslam dünyasından gelen sanatları içerir. Doğu Asya koleksiyonları, seramik ve metal işlerinde özel güçleri ile Avrupa'daki en iyi koleksiyonlar arasındadır, İslam koleksiyonu ise Batı dünyasında en büyük koleksiyonlar arasındadır. Genel olarak, dünyanın en büyük müzelerinden biridir.
Hangi bölge sanat koleksiyonunda Kuzey Amerika'dan önce listelenmiştir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1997'de Birleşik Krallık İşçi Partisi'nin hükümete seçilmesinin ardından, Birleşik Krallık, Sosyal Politika Anlaşmasına resmen imza attı ve bu da 1997 Amsterdam Antlaşması'nın Sosyal Bölümü olarak küçük değişikliklerle dahil edilmesine izin verdi. Birleşik Krallık daha sonra, daha önce Sosyal Politika Anlaşması kapsamında kabul edilen ana mevzuatı, işletmelerde işgücü danışmanlığı gerektiren 1994 İş Konseyi Direktifi'ni ve 1996 Ebeveyn İzni Direktifi'ni kabul etti. 1997'deki Amsterdam Antlaşması'ndan ve Sosyal Bölüm'ün kabul edilmesinden sonraki on yıl içinde Avrupa Birliği, iş ve sanayi ilişkileri, fırsat eşitliği, sağlık ve güvenlik, halk sağlığı, çocukların, engellilerin ve yaşlıların korunması, yoksulluk, göçmen işçiler, eğitim, eğitim ve gençlik gibi çeşitli sosyal politika alanlarında politika girişimleri yürüttü.
Geçici bir işle ilgili olan nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Altı Gün Savaşı sırasında İsrail birlikleri tarafından Arap birliklerinin hızlı ve kesin yenilgi Arap Müslüman dünyasında önemli bir olay oluşturdu. Yenilgi, yenilen ülkelerdeki ekonomik durgunlukla birlikte, egemen rejimlerin laik Arap milliyetçiliğinin suçlanmasıydı. Seküler, sosyalist ve milliyetçi siyasetin popülerliğinin ve güvenilirliğinin keskin ve istikrarlı bir düşüşü yaşandı. Baasizm, Arap sosyalizmi ve Arap milliyetçiliği acı çekti ve Maududi ve Sayyid Qutb'dan ilham alan farklı demokratik ve anti-demokratik İslamcı hareketler yer kazandı.
Altı Gün Savaşı'ndan sonra hangi din popülerliğini kaybetti? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Bu, bir problemin karmaşıklık sınıfı için zor olması kavramını motive eder. C'deki her problemin X'e indirgenmesi mümkünse, bir problem X, C'deki bir problem sınıfı için zordur. Böylece C'deki hiçbir problem X'den daha zor değildir, çünkü X için bir algoritma, C'deki herhangi bir problemi çözmemizi sağlar. Tabii ki, zor problemler kavramı, kullanılan indirgeme türüne bağlıdır. P'den daha büyük karmaşıklık sınıfları için, polinom zaman indirgenmeleri yaygın olarak kullanılır. Özellikle, NP için zor olan problemler kümesi, NP-zor problemler kümesidir.
Bir sorun sınıfını temsil eden nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
ABC'nin ana beslemesi, The Walt Disney Company'nin ABD televizyon özellikleri için yerel çözünürlük biçimi olan 720p yüksek çözünürlükte iletilmektedir. Bununla birlikte, Hearst Televizyonunun 16 ABC bağlı istasyonunun çoğu, ağın programlamasını 1080i HD'de yayınlarken, çeşitli şirketlere ait diğer 11 bağlı kuruluş, diğer büyük ağların ABC programlamasını dijital alt kanalda taşıyan bağlı kuruluşları için teknik gereklilikler nedeniyle veya birincil ABC bağlı kuruluşu, yayın ekipmanlarını HD'de sunulmasına izin vermek için henüz yükseltmediği için ağ beslemesini 480i standart tanımda taşır.
Hangi çözünürlük daha arzu edilir, 480i veya 1080i? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Buradan itibaren, Hollanda adı Rijn artık ana su akışı ile çakışmadığı için durum daha karmaşık hale gelir. Ren Nehri'nin su akış hacminin üçte ikisi daha batıya, Waal'a ve daha sonra Merwede ve Nieuwe Merwede (De Biesbosch) üzerinden, Meuse ile birleşerek, Hollands Diep ve Haringvliet su ağları üzerinden Kuzey Denizi'ne akar. Beneden Merwede, Hardinxveld-Giessendam yakınlarında dallar açar ve Noord olarak devam ederek, Kinderdijk köyünün yakınında Lek'e katılarak Nieuwe Maas'ı oluşturur; daha sonra Rotterdam'dan geçer ve Het Scheur ve Nieuwe Waterweg üzerinden Kuzey Denizi'ne devam eder. Oude Maas, Dordrecht yakınlarında dallar açar, daha aşağıda Nieuwe Maas'a katılarak Het Scheur'u oluşturur.
Beneden Merwede hangi nehirle birleşir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Buradan itibaren, Hollanda adı Rijn artık ana su akışı ile çakışmadığı için durum daha karmaşık hale gelir. Ren Nehri'nin su akış hacminin üçte ikisi daha batıya, Waal'a ve daha sonra Merwede ve Nieuwe Merwede (De Biesbosch) üzerinden, Meuse ile birleşerek, Hollands Diep ve Haringvliet su ağları üzerinden Kuzey Denizi'ne akar. Beneden Merwede, Hardinxveld-Giessendam yakınlarında dallar açar ve Noord olarak devam ederek, Kinderdijk köyünün yakınında Lek'e katılarak Nieuwe Maas'ı oluşturur; daha sonra Rotterdam'dan geçer ve Het Scheur ve Nieuwe Waterweg üzerinden Kuzey Denizi'ne devam eder. Oude Maas, Dordrecht yakınlarında dallar açar, daha aşağıda Nieuwe Maas'a katılarak Het Scheur'u oluşturur.
Hangi nehir Meuse ile birleşir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Buradan itibaren, Hollanda adı Rijn artık ana su akışı ile çakışmadığı için durum daha karmaşık hale gelir. Ren Nehri'nin su akış hacminin üçte ikisi daha batıya, Waal'a ve daha sonra Merwede ve Nieuwe Merwede (De Biesbosch) üzerinden, Meuse ile birleşerek, Hollands Diep ve Haringvliet su ağları üzerinden Kuzey Denizi'ne akar. Beneden Merwede, Hardinxveld-Giessendam yakınlarında dallar açar ve Noord olarak devam ederek, Kinderdijk köyünün yakınında Lek'e katılarak Nieuwe Maas'ı oluşturur; daha sonra Rotterdam'dan geçer ve Het Scheur ve Nieuwe Waterweg üzerinden Kuzey Denizi'ne devam eder. Oude Maas, Dordrecht yakınlarında dallar açar, daha aşağıda Nieuwe Maas'a katılarak Het Scheur'u oluşturur.
Nieuwe Maas hangi nehirler üzerinde akıyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
İlk yıllarda Kolej birçok Püriten bakanı eğitti. (1643 tarihli bir yayında, okulun amacının "öğrenmeyi ilerletmek ve onu nesillere devam ettirmek, mevcut bakanlarımızın toz içinde yatması durumunda kiliselere okuryazar bir bakanlık bırakmaktan korkarak" olduğu belirtildi.) İngiliz üniversite modelinde klasik bir müfredat sundu - kolonideki birçok lider Cambridge Üniversitesi'ne katılmıştı - ancak Püritenliğe uymuştu. Hiçbir zaman belirli bir mezhebe bağlı değildi, fakat ilk mezunlarından birçoğu Congregational ve Unitarian kiliselerinde din adamları oldular.
Liderler hangi okula gitti? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Özel okullar genellikle Anglikan, örneğin Auckland'daki King's College ve Diocese Kızlar Okulu, Hamilton'daki St Paul's Collegiate School, Cambridge'deki St Peter's School, Wellington'daki Samuel Marsden Collegiate School ve Christchurch'taki Christ's College ve St Margaret's College; ya da Presbiteryen, örneğin Auckland'daki Saint Kentigern College ve St Cuthbert's College, Wellington'daki Scots College ve Queen Margaret College ve Christchurch'taki St Andrew's College ve Rangi Ruru Kızlar Okulu. Akademik Kolejler Grubu, Auckland'ın CBD'sindeki ACG Kıdemli Koleji, Parnell'deki ACG Parnell Koleji ve uluslararası okul ACG Yeni Zelanda Uluslararası Koleji de dahil olmak üzere Auckland'ın her yerinde okulları olan bir işletme olarak çalışan yeni bir özel okul grubudur. Wanganui'de Katolik bölünmüş grup, St Pius X Derneği tarafından işletilen üç özel okul (ortaokul, St Dominic Koleji dahil) vardır.
Auckland'da hangi okul erkekler için değil? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Özel okullar genellikle Anglikan, örneğin Auckland'daki King's College ve Diocese Kızlar Okulu, Hamilton'daki St Paul's Collegiate School, Cambridge'deki St Peter's School, Wellington'daki Samuel Marsden Collegiate School ve Christchurch'taki Christ's College ve St Margaret's College; ya da Presbiteryen, örneğin Auckland'daki Saint Kentigern College ve St Cuthbert's College, Wellington'daki Scots College ve Queen Margaret College ve Christchurch'taki St Andrew's College ve Rangi Ruru Kızlar Okulu. Akademik Kolejler Grubu, Auckland'ın CBD'sindeki ACG Kıdemli Koleji, Parnell'deki ACG Parnell Koleji ve uluslararası okul ACG Yeni Zelanda Uluslararası Koleji de dahil olmak üzere Auckland'ın her yerinde okulları olan bir işletme olarak çalışan yeni bir özel okul grubudur. Wanganui'de Katolik bölünmüş grup, St Pius X Derneği tarafından işletilen üç özel okul (ortaokul, St Dominic Koleji dahil) vardır.
Hangi okulun adı kraliyet ailesinin adını taşıyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Gelirlerin bir kısmı, batı talebinin azalması nedeniyle, ekonomileri daha yüksek petrol fiyatları ve kendi ihracat mallarının daha düşük fiyatları arasında sıkışmış olan diğer az gelişmiş ülkelere yardım şeklinde dağıtıldı. Özellikle Ortadoğu'da siyasi gerilimleri şiddetlendiren silah satın almaları için çok fazla para harcanmıştı. Suudi Arabistan, sonraki yıllarda 100 milyar dolardan fazla harcayarak, İslam'ın vahabcılık olarak bilinen köktendinci yorumunun dünya çapında yayılmasına yardımcı oldu. Bu, El-Haramain Vakfı gibi dini yardım kuruluşları aracılığıyla yapıldı ve çoğu zaman El-Kaide ve Taliban gibi şiddet içeren Sünni aşırılıkçı gruplara da fon dağıtıldı.
İslam'ın hangi mezhebi El Kaide'ye para sağlayan örgütü etkiledi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Determinist bir Turing makinesi, gelecekteki eylemlerini belirlemek için sabit bir dizi kural kullanan en temel Turing makinesi. Olasılıksal bir Turing makinesi, rastgele bitlerin ekstra bir kaynağına sahip bir deterministik Turing makinesi. Olasılıksal kararlar alma yeteneği genellikle algoritmaların problemleri daha verimli çözmesine yardımcı olur. Rastgele bitler kullanan algoritmalara rastgele algoritmalar denir. Kararlı olmayan bir Turing makinesi, bir Turing makinesinin belirli bir durumdan birden fazla olası gelecekteki eyleme sahip olmasına izin veren kararsızlığın ek bir özelliği olan bir kararsız Turing makinesidir. Kararsızlığı görmenin bir yolu, Turing makinesinin her adımda birçok olası hesaplama yoluna daldığı ve bu dallardan herhangi birinde sorunu çözdüğü takdirde, sorunun çözüldüğü söylenir. Açıkçası, bu modelin fiziksel olarak gerçekleştirilebilir bir model olması amaçlanmamıştır, sadece özellikle ilginç karmaşıklık sınıflarına yol açan teorik olarak ilginç bir soyut makine. Örnekler için, belirleyici olmayan algoritmaya bakın.
Hem olasılıksal hem de belirlenmeyen Turing makinelerinin temeli olarak hizmet eden şey Önceki soruyu göz önüne alarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Daha sonra yaşamında, Tesla, Van de Graaff jeneratörünü inceledikten sonra bir "teleforce" silahı ile ilgili iddialar yaptı. Basın değişken bir şekilde buna "barış ışını" ya da ölüm ışını olarak atıfta bulundu. Tesla, silahı yer tabanlı piyadeye veya uçaksavar amaçlı kullanılabilecek şekilde tanımladı.
Tesla'nın zamanındaki pilotlar neyden korkmalıydı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
OPEC kısa sürede önde gelen konumunu kaybetti ve 1981'de üretimi diğer ülkelerinkinden daha fazla oldu. Buna ek olarak, kendi üye ulusları da bölündü. Suudi Arabistan, pazar payını geri kazanmaya çalışırken, üretimi arttırdı, fiyatları düşürdü, yüksek maliyetli üreticilerin karlarını azalttı veya ortadan kaldırdı. 1979 enerji krizi sırasında varil başına yaklaşık 40 $'lık zirveye ulaşan dünya fiyatı, 1980'lerde varil başına 10 $'dan daha az bir orana düştü. Enflasyonla ayarlandığında, petrol kısa bir süre için 1973 öncesine geri döndü. Hem gelişmekte olan hem de gelişmiş petrol ithalatçı ülkeler için bu "satış" fiyatı beklenmedik bir kazançtı.
OPEC'in düşüşünü gösteren nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Daha güneye, Güneydoğu iç kesimlerinde Siouanca konuşan Catawba, Muskogeece konuşan Creek ve Choctaw ve Iroquoianca konuşan Cherokee kabileleri egemendi. Savaş patlak verdiğinde, Fransızlar ticaret bağlantılarını kullanarak, Huron, Mississauga, Ojibwa, Winnebago ve Potawatomi dahil olmak üzere Büyük Göller bölgesinin batı kesimlerinde (Fransızlar ile İngilizler arasındaki çatışmaya doğrudan tabi olmayan bir bölge) kabilelerden savaşçılar topladı. İngilizler, 1758'de Anglo-Cherokee Savaşı'nı tetikleyen farklılıklara kadar Iroquois Altı Millet ve ayrıca Cherokee tarafından savaşta desteklendi. 1758'de Pennsylvania hükümeti, toprak imtiyazları ve diğer düşünceler karşılığında Ohio Ülkesi'ndeki bir dizi kabilenin tarafsızlık vaat ettiği Easton Antlaşması'nı başarıyla müzakere etti. Diğer kuzey kabilelerinin çoğu, başlıca ticaret ortakları ve silah tedarikçileri olan Fransızların tarafını tuttu. Creek ve Cherokee, çatışmada desteklerini ya da tarafsızlıklarını kazanmak için hem Fransızlar hem de İngilizler tarafından diplomatik çabalara maruz kaldı. Küçük grupların resmi olarak müzakere edilen anlaşmalardan çatışmanın "diğer tarafında" katılmaları nadir değildi, çünkü çoğu kabile merkeziyetsizdi ve gruplar savaş hakkında kendi kararlarını verdiler.
Bu ayetlerde hangi savaştan söz ediliyor? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Orange County, Downtown Santa Ana, South Coast Metro ve Newport Center bölgelerini içeren hızla gelişen bir iş merkezi; ayrıca Irvine Spektrumu, West Irvine ve merkezi Irvine'deki Kaliforniya Üniversitesi'nde bulunan uluslararası şirketlerin Irvine iş merkezleri. Batı Irvine, Irvine Teknoloji Merkezi ve Jamboree İş Parklarını içerir.
Newport Center bölgesi hangi eyalette yer alır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1620'li yıllarda yenilenmiş dini savaşlar, Hugenotlar'ın siyasi ve askeri ayrıcalıklarının yenilgilerinin ardından kaldırılmasına neden oldu. Fransa'da Protestanlığın tüm yasal tanınmasını ortadan kaldıran ve Hugenotları din değiştirmeye zorlayan Fontainebleau Emri'ni (1685), yayınlayana kadar onlara yönelik zulmü giderek artan XIV. Louis'in yönetimine kadar Nantes Emri'nin dini hükümlerini korudular. Yaklaşık dörtte üçü sonunda öldürülürken veya teslim edilirken, 18. yüzyılın başlarında yaklaşık 500.000 Hugenot Fransa'dan kaçmıştı.
Hugenotlar'ın güçlü varlıklar olduğunu gösteren nedir? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1620'li yıllarda yenilenmiş dini savaşlar, Hugenotlar'ın siyasi ve askeri ayrıcalıklarının yenilgilerinin ardından kaldırılmasına neden oldu. Fransa'da Protestanlığın tüm yasal tanınmasını ortadan kaldıran ve Hugenotları din değiştirmeye zorlayan Fontainebleau Emri'ni (1685), yayınlayana kadar onlara yönelik zulmü giderek artan XIV. Louis'in yönetimine kadar Nantes Emri'nin dini hükümlerini korudular. Yaklaşık dörtte üçü sonunda öldürülürken veya teslim edilirken, 18. yüzyılın başlarında yaklaşık 500.000 Hugenot Fransa'dan kaçmıştı.
14. Louis'in Protestan olmadığını nereden biliyoruz? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Avrupalı örtme sanatının en eski örneklerinden biri olan 14. yüzyılın sonlarından kalma Sicilya Tristan örtüsü de koleksiyondadır. Koleksiyon, William Morris tarafından tasarlanan çeşitli tekstil türlerine, örgü, dokuma kumaşlar, goblenler (1887'deki 'Orman' goblonu dahil), halılar ve halılar, ayrıca desen kitapları ve kağıt tasarımları dahil olmak üzere çok sayıda örneğe sahiptir. Art Deco dönemi, Marion Dorn tarafından tasarlanan halılar ve kumaşlarla kaplıdır. Aynı döneme ait Serge Chermayeff tarafından tasarlanan bir halı var.
14. yüzyıl Sicilyalı Tristan örtüsünü Avrupa örtüsüyle karşılaştırdığımızda, hangi üstün niteliğe sahibiz? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Victoria ve Albert Müzesi koleksiyon kataloğundaki Ulusal Sanat Kütüphanesi (aynı zamanda Kelime ve Resim Bölümü olarak da adlandırılır), basılı sergi katalogları ve kart katalogları dahil olmak üzere farklı formatlarda tutulurdu. 1980'lerden 1990'lara kadar MODES kataloglama sistemi olarak adlandırılan bir bilgisayar sistemi kullanıldı, ancak bu elektronik dosyalar kütüphane kullanıcılarının kullanımına sunulmadı. Ulusal Sanat Kütüphanesi'ndeki tüm arşiv malzemeleri Kodlanmış Arşiv Açıklaması (EAD) kullanmaktadır. Victoria ve Albert Müzesi'nin bir bilgisayar sistemi var, ancak koleksiyondaki eşyaların çoğu, koleksiyona yeni eklenmedikçe, muhtemelen bilgisayar sisteminde görünmüyor. Victoria ve Albert Müzesi'nin web sitesinde "Koleksiyonları Ara" adlı bir özellik var, ancak orada listelenen her şey değil.
İlk kullanılan sistem neydi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Örneğin, deterministik sıralama algoritması quicksort'u düşünün. Bu, girdi olarak verilen tam sayılar listesini sıralama problemini çözer. En kötü durum, girdi sıralanır veya ters sırada sıralanır ve algoritma bu durum için O ((n2) zaman alır. Girdi listesinin tüm olası permütasyonlarının eşit derecede olası olduğunu varsayarsak, sıralama için harcanan ortalama zaman O ((n log n) dir. En iyi durum, her pivot listeni yarıya böldüğünde, aynı zamanda O ((n log n) zamana ihtiyaç duyduğunda ortaya çıkar.
Hangi teknik, girdilerini eşit listelere ayırırken en iyi çalışır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
1965-66 sezonuna kadar renkler, üç yayın televizyon ağı için baskın format haline geldi. Bu arada ABC, üçüncü sırada kaldı ve hala büyük bir rakip haline gelmek için paraya ihtiyacı vardı. Bununla birlikte, ABC'nin renklere geçişiyle ilgili sorunları, ağın mali sorunlarına kıyasla ikincil hale geldi; 1964'te, ağ, Goldenson'un daha sonra 1991'de yazdığı gibi "Beating the Odds: The Untold Story Behind the Rise of ABC" kitabında, "savaş alanının Wall Street olduğu bir savaşın ortasında" bulundu. Birçok şirket ABC'yi ele geçirmeye çalıştı, Norton Simon, General Electric, Uluslararası Telefon ve Telgraf ve Litton Endüstrileri dahil.
Hangi teknolojik gelişme 1965'te gerçekleşti? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Tesla her gün 9:00'dan 18:00'e kadar ya da daha sonra Delmonico'nun restoranında ve daha sonra Waldorf-Astoria Oteli'nde tam olarak 20:10'dan akşam yemeği yiyerek çalıştı. Tesla yemek siparişini telefonla garson başkanına verirdi, ki bu da ona hizmet eden tek kişi olabilirdi. "Yemek saat sekizde hazır olmalıydı... Sosyal yükümlülüklerini yerine getirmek için bir gruba akşam yemeği verdiği nadir durumlar hariç, yalnız yemek yerdi. Tesla daha sonra çalışmalarına devam ederdi, genellikle sabahın 3'üne kadar".
Tesla akşam yemeğinin ne zaman hazır olmasını istedi? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Bu tür programlar, ABC'ye "rekabetçilerine karşı programlama felsefesi" nin bir görüntüsünü sundu ve rakip ağlarda görülenlerle karşıt olan güçlü bir program dizisi sundu. Bu da Goldenson'un ağlara film ve televizyon arasında bir devamlılık vermesine yardımcı oldu. ABC'nin batı dizisi (aynı zamanda Zorro gibi seriler) 1957 sonbaharında NBC ve CBS tarafından yayınlanan çeşitli şovlara karşı çıktı ve yenildi ve 1959 sonbaharında dedektif şovları da aynı şeyi yaptı. Televizyonun izleyicilerini cezbetmek için, kısa 66 dakikalık dizi, bir saatlik yarışmadan yarım saat önce programlandı. Mayıs 1961'de Life, haber programı pahasına bu tür şovlar için halkın coşkusunu ve sponsorluğunu eleştirdi ve "iyi programları kötü olanlarla değiştiren" resmi olmayan bir yasayı kınadı.
Hangi zaman aralığı avantajlıydı? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Amerikan İmparatorluğu olarak bilinen planların ana figürlerinden biri, Isiah Bowman adında bir coğrafyacıydı. Bowman, 1914'te Amerikan Coğrafi Derneği'nin müdürüydü. Üç yıl sonra 1917'de, o zamanki Başkan Woodrow Wilson'un 1917'deki soruşturmasına atandı. Soruşturma Başkan Wilson ve Paris Barış Konferansı'ndan gelen Amerikan heyetinin fikriydi. Bu soruşturmanın amacı, ABD'nin coğrafi düzenle karakterize edilecek bir 'yeni dünya'nın yazarlığına izin verecek bir varsayım oluşturmaktı. Soruşturmada oynadığı rol sonucunda Isiah Bowman, Wilson'un coğrafyacısı olarak bilinecekti.
Bowman 1917'den sonra hangi unvanı tuttu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Karmaşıklık sınıflarını tanımlamak için birçok türde Turing makinesi kullanılır, örneğin deterministik Turing makineleri, olasılıklı Turing makineleri, deterministik olmayan Turing makineleri, kuantum Turing makineleri, simetrik Turing makineleri ve alternatif Turing makineleri. Hepsi prensip olarak eşit derecede güçlüdür, ancak kaynaklar (zaman veya alan gibi) sınırlı olduğunda, bunlardan bazıları diğerlerinden daha güçlü olabilir.
Bu makalede listelenen hangi tür Turing makinesi en çok yönlendirilmemiş bir grafik kullanır (yani yol A-B-C, C-B-A ile aynıdır)? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
ABC logosunun gözden geçirilmiş bir versiyonu, 14 Mayıs 2013'te ağın ön sunumu sırasında 2013<unk>14 sezonu için tanıtımlar için tanıtıldı ve resmi olarak 17 Haziran'da yayında tanıtıldı (bazı bağlı kuruluşlar daha önce yeni tasarımı uyguladıysa da), tasarım ajansı LoyalKaspar tarafından ABC kimliğinin revizyonunun bir parçası olarak. Güncellenmiş logo, önceki sürümden daha basit bir parlaklık tasarımı taşır ve Paul Rand'in çember logosunun orijinal versiyonuna daha çok benzeyen harfler içerir. Logo, çevrimiçi, çevrimiçi ve basılı reklamlarda, çevrim tasarımının yerel siyah renklendirilmesiyle kullanılan ilgili rengi gölgeleyen dört varyantta görüntülenir: altın versiyonu öncelikle eğlence odaklı satış noktalarında (örneğin ABC.com, WATCH ABC ve ABC Studios tarafından) ve ekranda kullanılır; çelik mavi ve koyu gri versiyonları öncelikle ABC News tarafından kullanılır; kırmızı bir versiyon ABC'de ESPN için kullanılırken, dört varyantın hepsi reklamlarda ve bağlı kuruluşlar tarafından seçici olarak kullanılır. Reklam ve diğer tanıtım malzemelerinde kullanılmak üzere yeni bir özel yazı tipi olan "ABC Modern" (logotipten ilham alan) da oluşturuldu.
ABC ne tür bir ajans tuttu? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik:
Victoria tarım arazilerinin 26.000 kilometrekareden fazlası, çoğunlukla eyaletin batısında tahıl için ekilmiştir. Bu alanın %50'sinden fazlası buğday, %33'ü arpa ve %7'si yulaf için ekilir. Ayrıca 6.000 kilometrekarelik bir alan da saman için ekilmiştir. 2003-04'te, Victoria'daki çiftçiler 3 milyon tondan fazla buğday ve 2 milyon ton arpa üretti. Victoria çiftlikleri Avustralya armutlarının yaklaşık yüzde 90'ını ve elmaların üçte birini üretir. Aynı zamanda taş meyve üretiminde liderdir. Ana sebze bitkileri arasında kuşkonmaz, brokoli, havuç, patates ve domates bulunur. Geçen yıl 121.200 ton armut ve 270.000 ton domates üretildi.
Ne tür tarım arazisi tahıl yetiştirmek için kullanılır? Önceki soruyu göz önünde bulundurarak, cevabı içeren bir bağlam yazın. 1 - 20 cümle olabilir. İçerik: